X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • SShape Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

U mnie dzisiaj będą steki jednominutowe, które zrobi mój mąż. Co do gotowania to on gotuje lepiej ode mnie, lubi wielokrotnie próbować, doprawiać itp. Ja gotuję raczej "na oko" . Niestety odkąd jestem w domu na L4 to mi się mąż rozleniwił i mało gotuje. Dziś mam chyba jakieś święto;)

Magda34 lubi tę wiadomość

klz9cwa198k5jqr7.png
  • iw78 Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais, mi wczoraj syn musiał buty zawiązać. Jeszcze chciał mnie pocieszyć i powiedział, żebym się nie przejmowała, bo to przez ten mój WIELKI brzuch. Strach pomyśleć co to będzie pod koniec.

48fa40daa0.png
    927520fafb.png

Marysia <3
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 widzę, że ten sam etap ciąży mamy :P

Co do obiadów to z takich pomysłów na szybko to ja proponuję makaron z kiełbaską i cebulką zasmażaną z ketchupem. Albo najwygodniejszy obiad kurczak z piekarnika, bo mało roboty :P Ja ostatnio mam ochotę na jakąś sałatkę z brokułami i majonezem, ale jakoś nie mogę znaleźć przepisu, którego składniki by mi pasowały :P

Paula222 lubi tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to szczescie ze moj maz swietnie gotuje,doprawia,duzo lepiej radzi sobie w kuchni ode mnie:) ale za to taki balagan robi przy gotowaniu,ze musze sprzatac i sprzatac.

smerfetkaa, JennyXS lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • iw78 Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_rka, za mną też ostatnio chodził brokuł. Znalazłam taki przepis:

Składniki

1 brokuł
    6 jaj
    2 czerwone cebule
    pęczek rzodkiewki
    łyżeczka octu
    200g jogurtu naturalnego(najlepiej gęstego)
    2 łyżki majonezu
    2 ząbki czosnku
    pęczek koperku
    sól, pieprz
    Wyrzuciłam rzodkiewkę i ocet. Było smaczne.:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 11:07

Angela85, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

48fa40daa0.png
    927520fafb.png

Marysia <3
  • SShape Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_rka wrote:
    Paula222 widzę, że ten sam etap ciąży mamy :P

Co do obiadów to z takich pomysłów na szybko to ja proponuję makaron z kiełbaską i cebulką zasmażaną z ketchupem. Albo najwygodniejszy obiad kurczak z piekarnika, bo mało roboty :P Ja ostatnio mam ochotę na jakąś sałatkę z brokułami i majonezem, ale jakoś nie mogę znaleźć przepisu, którego składniki by mi pasowały :P

Brokuł, pomidorki koktajlowe, kukurydza z puszki, jajka na twardo, feta w kostkę, słonecznik prażony na patelni i sos majonezowo-jogurtowy z czosnkiem.

Helen lubi tę wiadomość

klz9cwa198k5jqr7.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iw78 dzieci są szczere czasem do bólu :P mój też mówi, że duży mam brzuch i zawsze podkreśla, że będzie jeszcze większy :P powiem Wam, że jak w pierwszej ciąży lubiłam stan ciążowy i ten brzuszek tak teraz chciałabym już uwolnić Cię to tego słodkiego ciężaru i mogłabym już być w jakimś 35 tyg :P

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sshape przepis bardzo podchodzacy pod moje gusta :) feta mniam, ale chyba nie bardzo w ciąży fete jesc co? Właśnie- jecie fete? ja bardzo rzadko ale czasem do sałatki greckiej dodaję i przyznam się, jadłam ze 3 razy w tej ciąży.

iw78 ja też ten ocet bym wywaliła :P spróbuję też i Twój przepis :)

brokuły oczywiście gotowane?

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    Ja mam to szczescie ze moj maz swietnie gotuje,doprawia,duzo lepiej radzi sobie w kuchni ode mnie:) ale za to taki balagan robi przy gotowaniu,ze musze sprzatac i sprzatac.
    U mnie jest podobnie :-) mąż bardzo dobrze gotuje i czasami naprawdę potrafi mnie zaskoczyć a najważniejsze że gotowanie sprawia mu przyjemność. Odziedziczył to chyba po rodzicach bo obydwoje tez dobrze i smacznie gotują :-) dziś mam na obiad gołąbki teściowej :-) jak wchodzę do kuchni po gotowaniu męża to nie wiem od czego zaczynać sprzątać :-) ale mamy dobrze z tymi naszymi chłopakami :-)

mmarzenak lubi tę wiadomość

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • iw78 Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do serów, to różne są opinie. Ja też się skusiłam raz na fetę i na oscypka z grilla, ale teraz myślę, że może lepiej sobie darować. Brokuły gotowane i dobrze odsączone. Ja się spieszyłam i trochę wody w nich zostało, przez co sos był trochę rzadki.

48fa40daa0.png
    927520fafb.png

Marysia <3
  • beatas Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marka, ja kupuję ser sałatkowy ISLOS z Turka :) jest w nim mleko pastreyzowane, więc jest bezpieczny, a smakuje podobnie do fety:) mój przepis jest nieco prostszy: brokuły, jajko, pomidory i sos czosnkowy :P

ależ macie dobrze z tymi mężczyznami!!

Helenucha Klucha, jakka lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do wyników morfologii to wiem, że jak coś jest za niskie to mogą nie podać znieczulenia, ale nie jestem pewna, o którą wartość chodzi, więc nie chcę wprowadzać w błąd..

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie ja gdzieś czytałam, że fete można jeśli jest z pasteryzowanego mleka. Że tylko z niepasteryzowanego nie można.

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Patrycjusz Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziak2202 tak o takie mi chodziło ;) te łóżeczko w środku, chyba bede zamawiać bo nic mi sie nie podoba ;)
    Co do płytek krwi (i nie tylko ja miałam jeszcze jakies dwie pozycje obniżone,ale nie pamietam jakie) to ja łykam żelazo już od miesiąca i nic sie nie poprawiło (doktorek mówi ze trzeba 2-3mc zeby było duzo lepiej) wiec staram sie jeść morele,maja dużo żelaza ;) (i pić soki z buraków-ale ja nie lubie).

Jejka ja też juz nie wiem co na te obiady robić... Te wasze sałatki to zapowiadaja sie smakowicie... ja też ostatnio mam chec na brokułka :)

SShape steki jednominutowe? Nie boisz sie jeść surowego miesa? Czy to jakieś inne steki?

mmarzenak dobrze że gotuje... a sprzatanie to już pestka ;) bynajmniej dla mnie. Mój w miare po sobie sprzata ale ja musze poprawiać ;)

iw78 widze że nie tylko mąż sie udał ale i synek też ;) Super!! Ja tez sie boje co to bedzie potem z tymi naszymi brzuchami hihi

madziak2202 lubi tę wiadomość

Pati
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z morfologią to ja sama nie analizuję, bo te normy są przyjęte dla kobiety nieciężarnej, a u ciężarnej są trochę inne. Także ja bym na razie nie brała do siebie, pokazała lekarzowi i tyle.

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Pazur_ Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robie salatke bardzo prosta brokuly na parze lub z wody z salata lodowa i sosem czosnkowym ;-)

Helen lubi tę wiadomość

iv096iye6kaq8l5v.png
  • iw78 Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz na myśli znieczulenie zewnątrzoponowe? Ja miałam słabą hemoglobinę i na szczęście mi podali. Może o jakiś inny składnik krwi chodzi?

48fa40daa0.png
    927520fafb.png

Marysia <3
  • Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belly mi dzisiaj wyświetliło,że zaczęlam 7 miesiąc <szok> :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 11:45

Repose, beatas, madziak2202, aneczka2015, Helen, Magda34, myszaaa lubią tę wiadomość

km5s20mm65zq3gk8.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi sie, ze te steki jednominutowe nie beda surowe, one sa po prostu bardzo cienkie.

Salatki brzmia smacznie, ale polowe skladnikow z nich mam zabronionych, wiec obejde sie smakiem.
    Moj synek jak mowie, patrz jaki mama ma duzy brzuszek to odpowiada 'WOW' z eksytacja :P
    Juz dwa razy sluchal brzuszka i mowil, ze dzidzius mowi 'stuk stuk'
    Tez mam juz dosyc tej ciazy, dluzy mi sie niemozliwie. W poprzedniej w czerwcu biegalam jak skowronek a byl to przelom 8/9 miesiaca a teraz jeszcze 7 nie zaczelam a kulam sie jak walen. Jeszcze miesiac i bede mogla odpoczac i pojsc na macierzynski :D Odliczam czas. Najgorsze, ze ostatnio w pracy mam wiekszy zapieprz i stresy.
    U nas ja gotuje a maz myje gary :D Chociaz ostatnio coraz czesciej myslimy o zamontowaniu zmywarki, bo czesto nie ma czasu na mycie i sie kumuluja naczynia, a co dopiero jak dojdzie drugie dziecko i pies :D

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• SShape Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Patrycjusz-steki są usmażone, wiec nie ma się czego bać. A jednominutowe, bo sa cienkie. Ja w ogóle nie lubię krwistego mięsa, wiec nawet bez ciąży bym surowego nie zjadła;)

Patrycjusz lubi tę wiadomość

klz9cwa198k5jqr7.png
‹‹ 950 951 952 953 954 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ