Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • SShape Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

U mnie dzisiaj będą steki jednominutowe, które zrobi mój mąż. Co do gotowania to on gotuje lepiej ode mnie, lubi wielokrotnie próbować, doprawiać itp. Ja gotuję raczej "na oko" . Niestety odkąd jestem w domu na L4 to mi się mąż rozleniwił i mało gotuje. Dziś mam chyba jakieś święto;)

Magda34 lubi tę wiadomość

klz9cwa198k5jqr7.png
  • iw78 Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais, mi wczoraj syn musiał buty zawiązać. Jeszcze chciał mnie pocieszyć i powiedział, żebym się nie przejmowała, bo to przez ten mój WIELKI brzuch. Strach pomyśleć co to będzie pod koniec.

48fa40daa0.png
    927520fafb.png

Marysia <3
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 widzę, że ten sam etap ciąży mamy :P

Co do obiadów to z takich pomysłów na szybko to ja proponuję makaron z kiełbaską i cebulką zasmażaną z ketchupem. Albo najwygodniejszy obiad kurczak z piekarnika, bo mało roboty :P Ja ostatnio mam ochotę na jakąś sałatkę z brokułami i majonezem, ale jakoś nie mogę znaleźć przepisu, którego składniki by mi pasowały :P

Paula222 lubi tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to szczescie ze moj maz swietnie gotuje,doprawia,duzo lepiej radzi sobie w kuchni ode mnie:) ale za to taki balagan robi przy gotowaniu,ze musze sprzatac i sprzatac.

smerfetkaa, JennyXS lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • iw78 Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_rka, za mną też ostatnio chodził brokuł. Znalazłam taki przepis:

Składniki

1 brokuł
    6 jaj
    2 czerwone cebule
    pęczek rzodkiewki
    łyżeczka octu
    200g jogurtu naturalnego(najlepiej gęstego)
    2 łyżki majonezu
    2 ząbki czosnku
    pęczek koperku
    sól, pieprz
    Wyrzuciłam rzodkiewkę i ocet. Było smaczne.:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 11:07

Angela85, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

48fa40daa0.png
    927520fafb.png

Marysia <3
  • SShape Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_rka wrote:
    Paula222 widzę, że ten sam etap ciąży mamy :P

Co do obiadów to z takich pomysłów na szybko to ja proponuję makaron z kiełbaską i cebulką zasmażaną z ketchupem. Albo najwygodniejszy obiad kurczak z piekarnika, bo mało roboty :P Ja ostatnio mam ochotę na jakąś sałatkę z brokułami i majonezem, ale jakoś nie mogę znaleźć przepisu, którego składniki by mi pasowały :P

Brokuł, pomidorki koktajlowe, kukurydza z puszki, jajka na twardo, feta w kostkę, słonecznik prażony na patelni i sos majonezowo-jogurtowy z czosnkiem.

Helen lubi tę wiadomość

klz9cwa198k5jqr7.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iw78 dzieci są szczere czasem do bólu :P mój też mówi, że duży mam brzuch i zawsze podkreśla, że będzie jeszcze większy :P powiem Wam, że jak w pierwszej ciąży lubiłam stan ciążowy i ten brzuszek tak teraz chciałabym już uwolnić Cię to tego słodkiego ciężaru i mogłabym już być w jakimś 35 tyg :P

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sshape przepis bardzo podchodzacy pod moje gusta :) feta mniam, ale chyba nie bardzo w ciąży fete jesc co? Właśnie- jecie fete? ja bardzo rzadko ale czasem do sałatki greckiej dodaję i przyznam się, jadłam ze 3 razy w tej ciąży.

iw78 ja też ten ocet bym wywaliła :P spróbuję też i Twój przepis :)

brokuły oczywiście gotowane?

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    Ja mam to szczescie ze moj maz swietnie gotuje,doprawia,duzo lepiej radzi sobie w kuchni ode mnie:) ale za to taki balagan robi przy gotowaniu,ze musze sprzatac i sprzatac.
    U mnie jest podobnie :-) mąż bardzo dobrze gotuje i czasami naprawdę potrafi mnie zaskoczyć a najważniejsze że gotowanie sprawia mu przyjemność. Odziedziczył to chyba po rodzicach bo obydwoje tez dobrze i smacznie gotują :-) dziś mam na obiad gołąbki teściowej :-) jak wchodzę do kuchni po gotowaniu męża to nie wiem od czego zaczynać sprzątać :-) ale mamy dobrze z tymi naszymi chłopakami :-)

mmarzenak lubi tę wiadomość

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • iw78 Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do serów, to różne są opinie. Ja też się skusiłam raz na fetę i na oscypka z grilla, ale teraz myślę, że może lepiej sobie darować. Brokuły gotowane i dobrze odsączone. Ja się spieszyłam i trochę wody w nich zostało, przez co sos był trochę rzadki.

48fa40daa0.png
    927520fafb.png

Marysia <3
  • beatas Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marka, ja kupuję ser sałatkowy ISLOS z Turka :) jest w nim mleko pastreyzowane, więc jest bezpieczny, a smakuje podobnie do fety:) mój przepis jest nieco prostszy: brokuły, jajko, pomidory i sos czosnkowy :P

ależ macie dobrze z tymi mężczyznami!!

Helenucha Klucha, jakka lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do wyników morfologii to wiem, że jak coś jest za niskie to mogą nie podać znieczulenia, ale nie jestem pewna, o którą wartość chodzi, więc nie chcę wprowadzać w błąd..

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie ja gdzieś czytałam, że fete można jeśli jest z pasteryzowanego mleka. Że tylko z niepasteryzowanego nie można.

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Patrycjusz Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziak2202 tak o takie mi chodziło ;) te łóżeczko w środku, chyba bede zamawiać bo nic mi sie nie podoba ;)
    Co do płytek krwi (i nie tylko ja miałam jeszcze jakies dwie pozycje obniżone,ale nie pamietam jakie) to ja łykam żelazo już od miesiąca i nic sie nie poprawiło (doktorek mówi ze trzeba 2-3mc zeby było duzo lepiej) wiec staram sie jeść morele,maja dużo żelaza ;) (i pić soki z buraków-ale ja nie lubie).

Jejka ja też juz nie wiem co na te obiady robić... Te wasze sałatki to zapowiadaja sie smakowicie... ja też ostatnio mam chec na brokułka :)

SShape steki jednominutowe? Nie boisz sie jeść surowego miesa? Czy to jakieś inne steki?

mmarzenak dobrze że gotuje... a sprzatanie to już pestka ;) bynajmniej dla mnie. Mój w miare po sobie sprzata ale ja musze poprawiać ;)

iw78 widze że nie tylko mąż sie udał ale i synek też ;) Super!! Ja tez sie boje co to bedzie potem z tymi naszymi brzuchami hihi

madziak2202 lubi tę wiadomość

Pati
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z morfologią to ja sama nie analizuję, bo te normy są przyjęte dla kobiety nieciężarnej, a u ciężarnej są trochę inne. Także ja bym na razie nie brała do siebie, pokazała lekarzowi i tyle.

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Pazur_ Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robie salatke bardzo prosta brokuly na parze lub z wody z salata lodowa i sosem czosnkowym ;-)

Helen lubi tę wiadomość

iv096iye6kaq8l5v.png
  • iw78 Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz na myśli znieczulenie zewnątrzoponowe? Ja miałam słabą hemoglobinę i na szczęście mi podali. Może o jakiś inny składnik krwi chodzi?

48fa40daa0.png
    927520fafb.png

Marysia <3
  • Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belly mi dzisiaj wyświetliło,że zaczęlam 7 miesiąc <szok> :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 11:45

Repose, beatas, madziak2202, aneczka2015, Helen, Magda34, myszaaa lubią tę wiadomość

km5s20mm65zq3gk8.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi sie, ze te steki jednominutowe nie beda surowe, one sa po prostu bardzo cienkie.

Salatki brzmia smacznie, ale polowe skladnikow z nich mam zabronionych, wiec obejde sie smakiem.
    Moj synek jak mowie, patrz jaki mama ma duzy brzuszek to odpowiada 'WOW' z eksytacja :P
    Juz dwa razy sluchal brzuszka i mowil, ze dzidzius mowi 'stuk stuk'
    Tez mam juz dosyc tej ciazy, dluzy mi sie niemozliwie. W poprzedniej w czerwcu biegalam jak skowronek a byl to przelom 8/9 miesiaca a teraz jeszcze 7 nie zaczelam a kulam sie jak walen. Jeszcze miesiac i bede mogla odpoczac i pojsc na macierzynski :D Odliczam czas. Najgorsze, ze ostatnio w pracy mam wiekszy zapieprz i stresy.
    U nas ja gotuje a maz myje gary :D Chociaz ostatnio coraz czesciej myslimy o zamontowaniu zmywarki, bo czesto nie ma czasu na mycie i sie kumuluja naczynia, a co dopiero jak dojdzie drugie dziecko i pies :D

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• SShape Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Patrycjusz-steki są usmażone, wiec nie ma się czego bać. A jednominutowe, bo sa cienkie. Ja w ogóle nie lubię krwistego mięsa, wiec nawet bez ciąży bym surowego nie zjadła;)

Patrycjusz lubi tę wiadomość

klz9cwa198k5jqr7.png
‹‹ 950 951 952 953 954 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ