Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie dzisiaj będą steki jednominutowe, które zrobi mój mąż. Co do gotowania to on gotuje lepiej ode mnie, lubi wielokrotnie próbować, doprawiać itp. Ja gotuję raczej "na oko" . Niestety odkąd jestem w domu na L4 to mi się mąż rozleniwił i mało gotuje. Dziś mam chyba jakieś święto;)Magda34 lubi tę wiadomość
-
Paula222 widzę, że ten sam etap ciąży mamy
Co do obiadów to z takich pomysłów na szybko to ja proponuję makaron z kiełbaską i cebulką zasmażaną z ketchupem. Albo najwygodniejszy obiad kurczak z piekarnika, bo mało robotyJa ostatnio mam ochotę na jakąś sałatkę z brokułami i majonezem, ale jakoś nie mogę znaleźć przepisu, którego składniki by mi pasowały
Paula222 lubi tę wiadomość
-
ma_rka, za mną też ostatnio chodził brokuł. Znalazłam taki przepis:
Składniki
1 brokuł
6 jaj
2 czerwone cebule
pęczek rzodkiewki
łyżeczka octu
200g jogurtu naturalnego(najlepiej gęstego)
2 łyżki majonezu
2 ząbki czosnku
pęczek koperku
sól, pieprz
Wyrzuciłam rzodkiewkę i ocet. Było smaczne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 11:07
Angela85, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość
-
ma_rka wrote:Paula222 widzę, że ten sam etap ciąży mamy
Co do obiadów to z takich pomysłów na szybko to ja proponuję makaron z kiełbaską i cebulką zasmażaną z ketchupem. Albo najwygodniejszy obiad kurczak z piekarnika, bo mało robotyJa ostatnio mam ochotę na jakąś sałatkę z brokułami i majonezem, ale jakoś nie mogę znaleźć przepisu, którego składniki by mi pasowały
Brokuł, pomidorki koktajlowe, kukurydza z puszki, jajka na twardo, feta w kostkę, słonecznik prażony na patelni i sos majonezowo-jogurtowy z czosnkiem.
Helen lubi tę wiadomość
-
iw78 dzieci są szczere czasem do bólu
mój też mówi, że duży mam brzuch i zawsze podkreśla, że będzie jeszcze większy
powiem Wam, że jak w pierwszej ciąży lubiłam stan ciążowy i ten brzuszek tak teraz chciałabym już uwolnić Cię to tego słodkiego ciężaru i mogłabym już być w jakimś 35 tyg
-
Sshape przepis bardzo podchodzacy pod moje gusta
feta mniam, ale chyba nie bardzo w ciąży fete jesc co? Właśnie- jecie fete? ja bardzo rzadko ale czasem do sałatki greckiej dodaję i przyznam się, jadłam ze 3 razy w tej ciąży.
iw78 ja też ten ocet bym wywaliłaspróbuję też i Twój przepis
brokuły oczywiście gotowane? -
mmarzenak wrote:Ja mam to szczescie ze moj maz swietnie gotuje,doprawia,duzo lepiej radzi sobie w kuchni ode mnie:) ale za to taki balagan robi przy gotowaniu,ze musze sprzatac i sprzatac.
mąż bardzo dobrze gotuje i czasami naprawdę potrafi mnie zaskoczyć a najważniejsze że gotowanie sprawia mu przyjemność. Odziedziczył to chyba po rodzicach bo obydwoje tez dobrze i smacznie gotują
dziś mam na obiad gołąbki teściowej
jak wchodzę do kuchni po gotowaniu męża to nie wiem od czego zaczynać sprzątać
ale mamy dobrze z tymi naszymi chłopakami
mmarzenak lubi tę wiadomość
-
Co do serów, to różne są opinie. Ja też się skusiłam raz na fetę i na oscypka z grilla, ale teraz myślę, że może lepiej sobie darować. Brokuły gotowane i dobrze odsączone. Ja się spieszyłam i trochę wody w nich zostało, przez co sos był trochę rzadki.
-
Marka, ja kupuję ser sałatkowy ISLOS z Turka
jest w nim mleko pastreyzowane, więc jest bezpieczny, a smakuje podobnie do fety:) mój przepis jest nieco prostszy: brokuły, jajko, pomidory i sos czosnkowy
ależ macie dobrze z tymi mężczyznami!!Helenucha Klucha, jakka lubią tę wiadomość
-
madziak2202 tak o takie mi chodziło
te łóżeczko w środku, chyba bede zamawiać bo nic mi sie nie podoba
Co do płytek krwi (i nie tylko ja miałam jeszcze jakies dwie pozycje obniżone,ale nie pamietam jakie) to ja łykam żelazo już od miesiąca i nic sie nie poprawiło (doktorek mówi ze trzeba 2-3mc zeby było duzo lepiej) wiec staram sie jeść morele,maja dużo żelaza(i pić soki z buraków-ale ja nie lubie).
Jejka ja też juz nie wiem co na te obiady robić... Te wasze sałatki to zapowiadaja sie smakowicie... ja też ostatnio mam chec na brokułka
SShape steki jednominutowe? Nie boisz sie jeść surowego miesa? Czy to jakieś inne steki?
mmarzenak dobrze że gotuje... a sprzatanie to już pestkabynajmniej dla mnie. Mój w miare po sobie sprzata ale ja musze poprawiać
iw78 widze że nie tylko mąż sie udał ale i synek teżSuper!! Ja tez sie boje co to bedzie potem z tymi naszymi brzuchami hihi
madziak2202 lubi tę wiadomość
Pati -
Wydaje mi sie, ze te steki jednominutowe nie beda surowe, one sa po prostu bardzo cienkie.
Salatki brzmia smacznie, ale polowe skladnikow z nich mam zabronionych, wiec obejde sie smakiem.
Moj synek jak mowie, patrz jaki mama ma duzy brzuszek to odpowiada 'WOW' z eksytacja
Juz dwa razy sluchal brzuszka i mowil, ze dzidzius mowi 'stuk stuk'
Tez mam juz dosyc tej ciazy, dluzy mi sie niemozliwie. W poprzedniej w czerwcu biegalam jak skowronek a byl to przelom 8/9 miesiaca a teraz jeszcze 7 nie zaczelam a kulam sie jak walen. Jeszcze miesiac i bede mogla odpoczac i pojsc na macierzynskiOdliczam czas. Najgorsze, ze ostatnio w pracy mam wiekszy zapieprz i stresy.
U nas ja gotuje a maz myje garyChociaz ostatnio coraz czesciej myslimy o zamontowaniu zmywarki, bo czesto nie ma czasu na mycie i sie kumuluja naczynia, a co dopiero jak dojdzie drugie dziecko i pies