X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do tyłka sudocrem my mielismy do tyłka. Ale stosowaliśmy tylko jak był zaczerwieniony i wystarczył na baaaaaaaaardzo długo. Jeszcze go gdzieś znalazłam przy przeprowadzce i jakaś 1/4 została a kupiony 4 lata temu :P wywaliłam oczywiście, ale na bardzo długo wystarczył.

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • evus Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie mixa uczulila :(

linomag sama czasami stosuje, na jakies strupy, albo mega sucha skore i jest super

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę o jednej pisze do drugiej beatas, Repose sorki ;);)
    Na zwolnieniu super mąż zadowolony 3 dzień z rzędu w domu wysoki połysk czysto ze miło patrzeć ;);) ale tajemnica jest taka, że byłam na 2 h w pracy dzisiaj posprzątać swój bałagan ;);)

beatas, Mili_Vanilli lubią tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • SShape Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Byłam u diabetologa. Mimo dobrego wyniku hemoglobiny glikowanej nie odpuści mi dalszych badań przez ten niski cukier po 2 h po obciążeniu glukozą.
    Znów musze iść badać glukozę w odstępie 2 h ale bez obciążenia a z normalnym posiłkiem+ insulinę. Kolejne dwa wkłucia i kolejna kontrola za tydzień. Mam już powoli dość lekarzy:(

klz9cwa198k5jqr7.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SShape wrote:
    Byłam u diabetologa. Mimo dobrego wyniku hemoglobiny glikowanej nie odpuści mi dalszych badań przez ten niski cukier po 2 h po obciążeniu glukozą.
    Znów musze iść badać glukozę w odstępie 2 h ale bez obciążenia a z normalnym posiłkiem+ insulinę. Kolejne dwa wkłucia i kolejna kontrola za tydzień. Mam już powoli dość lekarzy:(
    czyli, że nie będziesz musiała już pić tego ohydztwa? chociaż tyle! na pewno wyjdzie dobrze, nie ma się co martwić na zapas!

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evus szkoda ze masz na nia uczulenie bo mi bardzo pomaga od zawsze mialam problem z sucha skora..

Agabtm nie szkodzi najwazniejsze ze o mnie myslisz :p :) Juz zrobilam zapiekanke mi bardzo smakuje jeszcze czekam az maz wroci i sprobuje :)

Shape nie martw sie bedzie dobrze ;*

My juz po cwiczeniach Helen mam nadzieje ze te od ciebie zadzialaja bo bola mnie cale posladki i uda :p

evus lubi tę wiadomość

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1c712ff6eb9e.jpg

zachciało mi się słodkiego :P postanowiłam zrobić zdrowszą wersję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 17:40

Repose, Agabtm, Magda34 lubią tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak wygladaja pysznie ^^

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak smakowite. Ja mezowi kazalam sie zatrzymac jak wracalismy z pracy w cukierni i wlasnie sie przeslodzilam :)

SShape nie martw sie, dobrze ze lekarz dba o Ciebie i dziecko. Cukrzyca w ciazy nieleczona moglaby stworzyc zagrozenie, wiec widac chce ja wyeliminowac na 100%. Lepiej w ta strone niz jak by Cie olal.

Linomag ma dwie masci, jedna (chyba zielona) dla dzieci, druga (chyba czerwona) dla doroslych. U nas sprawdzalo sie lepiej niz sudocream zanim odkrylismy, ze odpazenia byly spowodowane alergia na mleko.

Sudocream starcza na dlugo i ma dosyc dluga date waznosci. My kupowalismy te mniejsze opakowanie i nie udalo nam sie jeszcze zuzyc.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Hania222 Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) widze ze duzo dzisiaj o pysznym jedzedzeniu, no ja przygotowalam tylko zupke pomidorowa , bo mialam szkole rodzenia i nie mialam czasu by pichcic. A co do szkoly rodzenia to bylo nas w sumie 13 plus trzech panow, taka w sumie lekcja organizacyjna, dostalismy plan na marzec i oczywiscie mozemy sobie wybierac zajecia w ktorych chcemy uczestniczyc. Osobiscie najbardziej interesuja mnie zajcia z jogi , pielegnacja dziecka po porodzie , ale jest jeszcze inne tematy m.in spotkania z ginekologiem, psychologiem i diabetykiem . na pewno cos wybiore , pewnie szybciej vzas zleci do porodu:)

dais, Helen, evus lubią tę wiadomość

eiktk0s3jfkxfoh4.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak ja akurat planuje tą serię zakupić dla małej,
    z babydream jest tez nowa seria jak dla mnie troszke o lepszym składzie rózowa
    i biała.
    Rossmann, Babydream Extrasensitive, Öl-Bad (Płyn do kąpieli z olejkiem migdałowym do skóry wrażliwej)
    sroka pisze o nim w tym linku
    http://www.srokao.pl/2011/06/analiza-kosmetyki-dzieciece-kapiel.html
    mam zakupione 2kremy z tej serii.
    wszystkie kosmetyki sa w dosc przystepnych cenach
    Hania zazdroszcze ci tej szkoły rodzenia :) ja się nie moge za to wziasc :/

mmarzenak, Hania222 lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Bardzo dawno mnie tutaj nie było. Staram się Was śledzić i podczytywać codziennie ale w moim przypadku jest to niemożliwe żeby być na bieżąco :P Chciałam Wam tylko się pochwalić, że dziś potwierdziła się płeć na 100%. Będzie chłopak- Aleksander. Waży 515 g :) Wszystkie pomiary w normie, rozwija się prawidłowo. Ja czuję się świetnie, a za jakieś 2-3 tygodnie idę pić glukozę. Pozdrowienia dla wszystkich czerwcówek! :)

beatas, Helen, dais, Agabtm, Helenucha Klucha, evus, Angela85, smerfetkaa, kirys, kasiek87, fairy_tale, Hania222 lubią tę wiadomość

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola super ze z małym ok.;) długo Cie nie było rzeczywiście ja jeszcze tez przed glukoza pójdę w marcu ;)
    Repose i jak smakowało mężowi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:29

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • jane Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór wszystkim :)
    Byłam dziś na wizycie, wszystko z dzidzią jest w porządku, płeć się potwierdziła :) Mój dziś pierwszy raz widział córę na żywo i bardzo mu się to podobało :) dostałam też skierowanie na glukozę, idę za jakieś dwa tygodnie, przed kolejną wizytą. Jedynie żałuję, że nie spytałam o wagę, a lekarka zapomniała mi powiedzieć :(
    Agabtm, niedługo dołączę do ciebie za zwolnieniu, jeszcze tylko 3 tygodnie...
    SShape wierzę, że masz dosyć lekarzy, ja tak samo, ale czego się nie zrobi dla swojego maleństwa.
    Karola moja niunia w podobnym wieku jak Twoja, więc chyba podobnie ważą.
    Dziewczyny Wy ciągle o jedzeniu, a mi znowu masakrycznie waga skoczyła :( Nie obżeram się, nie jem dużo słodyczy, a waga gna jak oszalała.
    Chcę się jeszcze pochwalić, że zamówiliśmy wózek :) będzie w marcu i już nie mogę się doczekać.

Helen, Helenucha Klucha, evus, Agabtm, fairy_tale, beatas, Magda34, madziak2202 lubią tę wiadomość

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • Patrycjusz Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooj tak Sroka dobrze pisze :) ciesze się ze na nią kiedyś natrafiłam. Przynajmniej wiem co dobre a co nie :) Linomag zielony juz zakupilam i dodatkowo jakiś krem z pantenolem w razie jakby coś więcej na pupci wyskoczyło. A jak się nie przyda to mama będzie się smarować :)

Karola1988 Gratulacje synka!!
    Jane Gratulacje córci!! A jaki wózek wybraliście?

Helen lubi tę wiadomość

Pati
  • evus Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziak, tez dzis pieklam podobne :)

jutro ide do lidla na lowy bodziakow, moze cos mi sie uda zlapac :)

gratuluje Maluchow :) chociaz juz wcale nie takie male ;)

ps dobrej nocki :)

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybraliśmy ten, który wcześniej upatrzyliśmy: baby design dotty. Musieliśmy zamówić, bo tego samego dnia ktoś sprzątnął nam sprzed nosa jedyny egzemplarz, a dystrybutor nie ma obecnie tych wózków na stanie. Mam nadzieję, że będzie się dobrze sprawował dla naszej dziewuszki :)
    52dyq9.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:25

Helenucha Klucha, Helen, dais, evus, kasiek87, beatas, Magda34, Moni15382, Kaja, kamenkaa lubią tę wiadomość

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie lubię linomagu zielonego bo zostawia niespieralne tłuste żółte plamy na ubraniach...

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • dais Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha dobrze ze piszesz, bo na kilku ciuszkach po Olafie mam wlasnie zolte plamy w okolicach pieluszki i za skarby nie chca sie sprac. Bylam pewna ze to po kupkach jakis a nie linomagu, ale w tym okresie go uzywalam, wiec cos w tym moze byc.

Powodzenia w lowach lidlowych :)

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Repose Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm mezowi tez smakowala ^^

Wgl moj maz mnie rozwalil... Chcialam no wiecie sie troszke powiedzmy ze poprzytulac ,a on do mnie z tekstem ze teraz nie moze bo gra na xboxie ale mozemy sie umowic na jutro na 22:30 bo bedzie mu sie nowa gra w tym czasie instalowac o.o jeblam. nie po to ja slub bralam :p zemsta bedzie okrutna ^^

dais, Lila2703, mmarzenak, Hania222, Moni15382, madziak2202, Andzia SM lubią tę wiadomość

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
‹‹ 952 953 954 955 956 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ