Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Moni jeśli wcześniej nikt nic nie zauważył, to na pewno nic poważnego, ale lepiej wszystko sprawdzić. Wiele dzieci ma drobne wady serca które już w rok po porodzie zanikają. Trzymam mocno kciuki, żeby skończyło się tylko na strachu.Adaś ur. 07.05.2016
-
Moni nie martw się na zapas czasem trzeba sprawdzić u specjalisty niepokojące objawy u dziecka aby móc odrazu zareagować wrazie czego ale myślę że wszystko będzie w porządku dzieciaczki szybko się rozwijają
Ja dzisiaj tez po zakupach w pepko również kupiłam te pieluszki w gwiazdki i zastanawiałam się nad tym białym kocysiem ale nie zabrałam bo stwierdziłam ze pozwolę coś mężowi tez wybrać niech się udzieli troszkę. Kupiłam tez dzisiaj aapirator do noska bo był tylko za 12 zł w promocji i niebieskie rękawiczki na te pierwsze dni żeby się nie podrapal.
Co do wagi to ja też już 8 na plusie ale najwidoczniej tak musi być
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 19:44
Syn Filip 28 czerwiec -
nick nieaktualny
-
Moni15382 wrote:Jestem załamana:-( lekarzowi nie spodobało się.serduszko małej i wysłał mnie do kardiologa na usg z podejrzeniem wady serca:'( wizyta dopiero 16tego, a ja ciągle rycze
Nie odzywam się tu zbyt często. Nas też lekarz wysłał do kardiologa bo wydawało jej się że zastawka się nie domyka. Te kilka dni kiedy czekalam na wizytę było jak wyjęte z życia. Ale. .. wszystko skończyło się dobrze a echo serca wykluczyło wadę. Także głowa do góry!Helen, mmarzenak lubią tę wiadomość
-
Hej i ja juz po wizycie maly ma sie dobrze i wazy 1 kg
cukier mialam naczczo 85 po godz 98 a po dwoch godz 93 lekarz powiedzial ze dobre wyniki.
Moni glowa do gory na pewni wszystko bedzie dobrze!
Ale mam dzis caly dzien ochote na slodkie opanowalam juz czekolade...Repose, aneczka2015, evus, Helen lubią tę wiadomość
-
Dziękuję Wam dziewczyny za tyle wsparcia, trochę się uspokoiłam, musi być dobrze!! nie ma innej opcji!!!
Wizyta zaczęła się super, lekarz pochwalił mnie za to że waga bez zmian:) z szyjką też w porządku,zrobił mi usg dopochwowo - łożysko też się ładnie podniosło - potem zaczął robić usg na brzuchu i jak już zaczął się skupiać na serduszku to zaczęłam się denerwować, bo oglądał parę razy z każdej strony i w końcu powiedział że nie podoba mu się oś w sercu, zły kąt i nie jest pewny ale trzeba to sprawdzić żebym była jak to określił bezpieczna, kazał się nie martwić na zapas, nie powiedział nic więcej mimo że pytałam bo stwierdził że nie lubi hipotez stawiać na zapas
Nasza córeczka -
Dał mi namiary na dobrą lekarkę, obdzwoniłam wszystkie miejsca gdzie można się do niej na wizytę zapisać, był termin na dzisiaj wieczór, już się zbieraliśmy to oddzwonili że jednak nie da rady, dopiero 16.marzec:( jak ja mam funkcjonować żeby przez te dwa tygodnie nie zwariować? nie wiem:(
Nasza córeczka -
Moni oj uwierz mi, że ten czas minie i mimo, że będzie trudny to minie. Ja na wyniki mego synka wyrokujące bądź przeczące m.in. Zespołowi DOWNA czekałam 2 tyg. Doczekałam się. Musisz zająć czymś głowę. Masz synka, poświęć mu swój każdy czas, Tobie szybciej minie. Zapisz się na basen, zrób porządki w domu i staraj się jak najmniej myśleć. A jesli już to pozytywnie. Zadzwoń może tam i niech gdzieś zanotują, że gdyby zwolniło się miejsce to żeby dali znać. Albo poszukaj gdzieś w mieście obok jakiegoś specjalistę od echa serca.
Moni15382 lubi tę wiadomość
-
Moni spokojnie może jutro znowu zadzwoń zapytaj czy ktoś nie odwołał wizyty najważniejsze to się nie nakręcac. Wiem to bardzo ciężko jest nie myśleć ale myśl tylko pozytywnie wszystko jest w naszej głowie. Ściskam i wysyłam siłę i pozytywne myślenie dla Was ; *Syn Filip 28 czerwiec
-
Moni15382 wrote:Jestem załamana:-( lekarzowi nie spodobało się.serduszko małej i wysłał mnie do kardiologa na usg z podejrzeniem wady serca:'( wizyta dopiero 16tego, a ja ciągle rycze
Jejj tak mi przykro !! Będę trzymać mocno kciuki, aby to nie było nic poważnego !Tulę z całego serca i życzę duużo sił ! Mój gin ostatnio długo serduszko oglądał, zaniepokoił mnie tym... Kochana musi być ok !
Repose dobre z tym brakiem prawka - mniej wypadkówJa mam 5 lat i póki co ( odpukać) zero stłuczek , a jeżdżę bardzo często
A ja marzę o wadze 60 kg ! O ! mniej mieć nie muszę
Ale póki co muszę się zadowolić tym, że nie muszę wciągać brzucha heheheheeh
Marka super, że łożysko ok.. U mnie miesiąc temu też było już II stopnia, jutro się dowiem mam nadzieję że nadal jest II a nie III... A i wagowo ok wygląda na to że nie będzie wielkoludem- zazdroszczę ! Tak się boję rodzić dziecka ponad 4 kg
mmarzenak oszszszsz TyAle Ci dobrze z ta wagą !
Ja mam te 7,6 na + straaaasznie się boję ...