WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże ją z 80 na 87 z czego 1 kilogram w ostatni tydzień, MASAKRA. Nawet nie pamiętam,kiedy ważyłam 47 :)

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose to 47kg to już odległe jest, więc nie ma czego zazdrościć:D najgorsze, że w dwa tygodnie przybyło mi 4 kg!

Moni, nie martw się na zapas.. Poczekaj na wizytę u specjalisty..

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w ciagu ostatnich 3 tygodni przybylo 3kg wiec moze to sa te tygodnie gdzie sie wiecej przybiera.. Moze w 3 trymestrze bedzie mniej.. obyyy :)

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • ansad Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni jeśli wcześniej nikt nic nie zauważył, to na pewno nic poważnego, ale lepiej wszystko sprawdzić. Wiele dzieci ma drobne wady serca które już w rok po porodzie zanikają. Trzymam mocno kciuki, żeby skończyło się tylko na strachu.

Adaś ur. 07.05.2016
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni nie martw się na zapas czasem trzeba sprawdzić u specjalisty niepokojące objawy u dziecka aby móc odrazu zareagować wrazie czego ale myślę że wszystko będzie w porządku dzieciaczki szybko się rozwijają ;)
    Ja dzisiaj tez po zakupach w pepko również kupiłam te pieluszki w gwiazdki i zastanawiałam się nad tym białym kocysiem ale nie zabrałam bo stwierdziłam ze pozwolę coś mężowi tez wybrać niech się udzieli troszkę. Kupiłam tez dzisiaj aapirator do noska bo był tylko za 12 zł w promocji i niebieskie rękawiczki na te pierwsze dni żeby się nie podrapal.
    Co do wagi to ja też już 8 na plusie ale najwidoczniej tak musi być ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 19:44

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimri wrote:
    Boże ją z 80 na 87 z czego 1 kilogram w ostatni tydzień, MASAKRA. Nawet nie pamiętam,kiedy ważyłam 47 :)

Haha ja też nie pamiętam kiedy ale dawno :D
    u mnie start 70 obecnie 78,5 :/

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 2,5 kg na plusie:)

Repose lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarzenak nie załamuj nas!!! Hahaha ;)

Repose, mmarzenak lubią tę wiadomość

• Hania222 Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni mysl pozytywnie, będzie dobrze !
    A ja mam wyniki z glukozy
    na czczo- 86
    a po 2 godz 138. Troche sie martwie bo chyba duzo , ale norma niby do 140 . Zobacze co na to lekarz

eiktk0s3jfkxfoh4.png
  • Takanijaka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni15382 wrote:
    Jestem załamana:-( lekarzowi nie spodobało się.serduszko małej i wysłał mnie do kardiologa na usg z podejrzeniem wady serca:'( wizyta dopiero 16tego, a ja ciągle rycze

Nie odzywam się tu zbyt często. Nas też lekarz wysłał do kardiologa bo wydawało jej się że zastawka się nie domyka. Te kilka dni kiedy czekalam na wizytę było jak wyjęte z życia. Ale. .. wszystko skończyło się dobrze a echo serca wykluczyło wadę. Także głowa do góry!

Helen, mmarzenak lubią tę wiadomość

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    ja mam 2,5 kg na plusie:)

A chcesz odemnie z 5kg ???

mmarzenak lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynałam z 82kg teraz mam 10kg więcej Boże jak ja to zgubie? ??? Aaaaa wy tu takie szczypiory! !!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Pazur_ Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej i ja juz po wizycie maly ma sie dobrze i wazy 1 kg ;-) cukier mialam naczczo 85 po godz 98 a po dwoch godz 93 lekarz powiedzial ze dobre wyniki.

Moni glowa do gory na pewni wszystko bedzie dobrze!

Ale mam dzis caly dzien ochote na slodkie opanowalam juz czekolade...

Repose, aneczka2015, evus, Helen lubią tę wiadomość

iv096iye6kaq8l5v.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pazur super, że z młodym wszystko wporzadku który Ty masz tydzień??
    A co do słodkiego to ja bym mogła jeść cały dzień...

• Pazur_ Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 27 tydzien

iv096iye6kaq8l5v.png
  • Moni15382 Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam dziewczyny za tyle wsparcia, trochę się uspokoiłam, musi być dobrze!! nie ma innej opcji!!!

Wizyta zaczęła się super, lekarz pochwalił mnie za to że waga bez zmian:) z szyjką też w porządku,zrobił mi usg dopochwowo - łożysko też się ładnie podniosło - potem zaczął robić usg na brzuchu i jak już zaczął się skupiać na serduszku to zaczęłam się denerwować, bo oglądał parę razy z każdej strony i w końcu powiedział że nie podoba mu się oś w sercu, zły kąt i nie jest pewny ale trzeba to sprawdzić żebym była jak to określił bezpieczna, kazał się nie martwić na zapas, nie powiedział nic więcej mimo że pytałam bo stwierdził że nie lubi hipotez stawiać na zapas

f2wlx1hp5he3saaa.png

Nasza córeczka km5szbmh4y78x3jb.png
  • Moni15382 Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dał mi namiary na dobrą lekarkę, obdzwoniłam wszystkie miejsca gdzie można się do niej na wizytę zapisać, był termin na dzisiaj wieczór, już się zbieraliśmy to oddzwonili że jednak nie da rady, dopiero 16.marzec:( jak ja mam funkcjonować żeby przez te dwa tygodnie nie zwariować? nie wiem:(

f2wlx1hp5he3saaa.png

Nasza córeczka km5szbmh4y78x3jb.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni oj uwierz mi, że ten czas minie i mimo, że będzie trudny to minie. Ja na wyniki mego synka wyrokujące bądź przeczące m.in. Zespołowi DOWNA czekałam 2 tyg. Doczekałam się. Musisz zająć czymś głowę. Masz synka, poświęć mu swój każdy czas, Tobie szybciej minie. Zapisz się na basen, zrób porządki w domu i staraj się jak najmniej myśleć. A jesli już to pozytywnie. Zadzwoń może tam i niech gdzieś zanotują, że gdyby zwolniło się miejsce to żeby dali znać. Albo poszukaj gdzieś w mieście obok jakiegoś specjalistę od echa serca.

Moni15382 lubi tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni spokojnie może jutro znowu zadzwoń zapytaj czy ktoś nie odwołał wizyty najważniejsze to się nie nakręcac. Wiem to bardzo ciężko jest nie myśleć ale myśl tylko pozytywnie wszystko jest w naszej głowie. Ściskam i wysyłam siłę i pozytywne myślenie dla Was ; *

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni15382 wrote:
    Jestem załamana:-( lekarzowi nie spodobało się.serduszko małej i wysłał mnie do kardiologa na usg z podejrzeniem wady serca:'( wizyta dopiero 16tego, a ja ciągle rycze

Jejj tak mi przykro !! Będę trzymać mocno kciuki, aby to nie było nic poważnego ! :( Tulę z całego serca i życzę duużo sił ! Mój gin ostatnio długo serduszko oglądał, zaniepokoił mnie tym... Kochana musi być ok !

Repose dobre z tym brakiem prawka - mniej wypadków ;) Ja mam 5 lat i póki co ( odpukać) zero stłuczek , a jeżdżę bardzo często ;) A ja marzę o wadze 60 kg ! O ! mniej mieć nie muszę :D Ale póki co muszę się zadowolić tym, że nie muszę wciągać brzucha heheheheeh

Marka super, że łożysko ok.. U mnie miesiąc temu też było już II stopnia, jutro się dowiem mam nadzieję że nadal jest II a nie III... A i wagowo ok wygląda na to że nie będzie wielkoludem :) - zazdroszczę ! Tak się boję rodzić dziecka ponad 4 kg :P

mmarzenak oszszszsz Ty :P Ale Ci dobrze z ta wagą !

Ja mam te 7,6 na + straaaasznie się boję ...

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
‹‹ 970 971 972 973 974 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ