Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ma_rka lekarce nie chodziło dokładnie o przyrost wagi, ale o te niskie cukry.
Ja niestety nie mam się jak inaczej z wami porównać jak mniej więcej wagą:)Póki nie zrobię usg to może choć to mnie jakoś wyluzuje.
Tak na marginesie to w poprzedniej ciąży startowałam z takiej samej wagi a przytyłam łącznie 22kg. Teraz choćbym nie wiem co robiła to raczej tyle nie będzie, więc coś jest na rzeczy z tym mniejszym przyrostem mimo wilczego głodu. -
Sshape, ja startowałam z wagi 47kg, a teraz wazę juz 58! 11kg.. Powinnam juz nic nie jesc do konca ciazy;/
Helen, jak wozeczek przyjdzie dam znac i oczywiscie wkleje zdjecia;) po komentarzach widziałam, ze może to trwac nawet do 2 miesiecy, dlatego wczesniej zamówiłam;)
Repose, Zimiri, Ansad gratuluje udanych wizyt! Dzieciaczki sa juz wielkie!
Powodzenia dla dzisiejszych wizytujacych:)
Ja tez zapelnilam koszyk w gemini i na allegro:D wiekszosc rzeczy dla mnie i maluszka juz mam!
Mmarzenak, elektryczne laktatorow z tommee tippee raczej nie sa polecane - czytalam mnostwo negatywnych opinii.. Ja zamawiam canpol easy start, bo jest porównywalny do tej drogiej dwufazowej medeli swing, a kosztuje niecałe 150 zl..Repose, cass lubią tę wiadomość
-
Sshape ja niewiele pomogę, nie znam się na tym.
Repose ale to brzmi "nie mogę doczekać się porodu"ale ja też już mogłabym urodzić. Spać juz i tak nie śpie w nocy dobrze. Dolegliwości mam tyle, że już szału dostaję
a te bolące nogi... Normalnie ucięłabym je sobie chętnie.
Repose lubi tę wiadomość
-
Witam w tygodniu
Ten tydzień zaczynam z wagowym przytupem +0,8 kg łącznie mam już 7,6 ! Strach się bać
Ja mam wizytę jutroDziś mam za sobą badania mocz + morfologia + PTA , no i stomatolog
Jakoś przeżyłam.
Ale jak wracałam od dentysty, pewna dziewczyna tak mi wyjechała przed samochód z podporządkowanej , że cud, że obyło się bez stłuczki... Na szczęście pomimo ciąży mam refleksAle nie obyło się bez pisku opon ...widać było, że roztrzęsiona...
Beatas ojej z 47 ? Malutko ważyłaś ! Więc pewnie te kg nawet nie będą widoczne
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt . Nie mogę doczekać się jutraRepose lubi tę wiadomość
-
Moni15382 wrote:Jestem załamana:-( lekarzowi nie spodobało się.serduszko małej i wysłał mnie do kardiologa na usg z podejrzeniem wady serca:'( wizyta dopiero 16tego, a ja ciągle rycze
Ale co powiedział? Może chce tylko sprawdzić dla pewności i wszystko będzie dobrze. Dużo dzieci ma jakieś drobne wady, które z czasem same znikają. Lepiej zrobić jedna kontrolę więcej i się upewnić, że jest ok. Trzymam kciuki. -
Moni nie martw sie narazie to tylko podejrzenie zaczekaj na badanie stres na pewno nie pomoze malutkiej nie placz kochana bedzie dobrze jestesmy z toba i malutka
Beatas 47 kg ^^ marze o tym
Marka no co :p ja juz chce moje malenstwo a tu czekaj i tyj.
Paula wspolczuje atrakcji pewnie sie wystraszylas.. dobrze ze szybko reagujesz bo ja bym pewnie puscila kierownice i krzyczala :p dobrze ze nie mam prawka mniej wypadkow na drogach.
Aneczka nie pomoge bo u nas sie tego tak nie sprawdza.. wiec moze dziewczyny ci odpowiedza jak z tym cukrem.
Shape a na poprzednim usg bylo wszystko ok.?aneczka2015, Paula222 lubią tę wiadomość
-
aneczka2015 wrote:Laski oto moje wyniki. Glukoza naczczo 74,6, po 60 minutach 96,2, po 120 minutach 97,0. Sa ok?
Nie jestem ekspertem, bo sama wałkuje ten temat dopiero od 2 tyg .
Ale wydaje mi się, że jesteś w normie, ale też masz dość płaską krzywą raczej w dolnych granicach jak ja. Poczekaj co powie lekarz.
aneczka2015 lubi tę wiadomość
-
Moni15382 wrote:Jestem załamana:-( lekarzowi nie spodobało się.serduszko małej i wysłał mnie do kardiologa na usg z podejrzeniem wady serca:'( wizyta dopiero 16tego, a ja ciągle rycze
ja również trzymam kciuki, bądźmy dobrej myśli! musi być dobrze!
-
Aneczka2015 wyniki chyba w normie, dosyć niskie.
Ja też startowałam z 47 kg, teraz ważę 56kg, więc 9 kg na plusie, ale ja nie miałam mdłości i wymiotów. Jakoś po mnie nie widać też że przytyłam 9kg. Tylko brzuch i piersi większe.aneczka2015 lubi tę wiadomość
Adaś ur. 07.05.2016 -
Spokojnie kochana moze to tylko dla pewności zeby sprawdzić i sie okaże ze jest ok. Musi byc dobrze!!!! Trzymam kciuki zeby sie okazało ze jest wszystko w porzadku! ✊✊✊✊✊
Czekamy na Mikołaja ❤ -
Moni powiem Ci, że zwykły ginekolog nie jest w stanie zbadać fachowo serca. Czesto są podejrzenia, a okazuje się, że serduszko ok. Więc lepiej zbadać i mieć spokój. Ja miałam jedno już robione, teraz drugie przede mną. I też co lekarz to opinia. Jeden widział falę wsteczną, a drugi wykluczył i stwierdził, że to nie fala wsteczna tylko żyły się nakładają na siebie. Na razie nie martw się na zapas i poczekaj do echa.
A ja po wizycie. I oczywiście bez fotekjedną jedyną jaką mam z wagą i Maluch waży całe 788g
Jedna nerka dalej nieładna. Duża. 7 mm ma. Lekarka mówiła, że do 1 cm jest jeszcze ok. Ale taka wartość jak jest teraz byłaby ok na koniec ciąży. Więc zmartwiłam się, ale cóż... Zobaczymy co będzie dalej. No i łożysko nie 2 stopnia tylko 1-2. A ponad miesiąc temu niby było już 2 stopnia. Na te nogi dostałam jakieś tabletki. A co do szyjki to nadal długa i zamknięta, więc odetchnęłam. I tyle.
Repose, Kaja, mmarzenak, evus, Helen lubią tę wiadomość