WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Repose Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marka zazdroszcze tej wagi ^^

No mam nadzieje ze bedzie zdrowym slicznym bobaskiem juz sie nie moge doczekac porodu ^^

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_rka lekarce nie chodziło dokładnie o przyrost wagi, ale o te niskie cukry.
    Ja niestety nie mam się jak inaczej z wami porównać jak mniej więcej wagą:)Póki nie zrobię usg to może choć to mnie jakoś wyluzuje.

Tak na marginesie to w poprzedniej ciąży startowałam z takiej samej wagi a przytyłam łącznie 22kg. Teraz choćbym nie wiem co robiła to raczej tyle nie będzie, więc coś jest na rzeczy z tym mniejszym przyrostem mimo wilczego głodu.

klz9cwa198k5jqr7.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sshape, ja startowałam z wagi 47kg, a teraz wazę juz 58! 11kg.. Powinnam juz nic nie jesc do konca ciazy;/

Helen, jak wozeczek przyjdzie dam znac i oczywiscie wkleje zdjecia;) po komentarzach widziałam, ze może to trwac nawet do 2 miesiecy, dlatego wczesniej zamówiłam;)

Repose, Zimiri, Ansad gratuluje udanych wizyt! Dzieciaczki sa juz wielkie!

Powodzenia dla dzisiejszych wizytujacych:)

Ja tez zapelnilam koszyk w gemini i na allegro:D wiekszosc rzeczy dla mnie i maluszka juz mam!

Mmarzenak, elektryczne laktatorow z tommee tippee raczej nie sa polecane - czytalam mnostwo negatywnych opinii.. Ja zamawiam canpol easy start, bo jest porównywalny do tej drogiej dwufazowej medeli swing, a kosztuje niecałe 150 zl..

Repose, cass lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sshape ja niewiele pomogę, nie znam się na tym.

Repose ale to brzmi "nie mogę doczekać się porodu" :P ale ja też już mogłabym urodzić. Spać juz i tak nie śpie w nocy dobrze. Dolegliwości mam tyle, że już szału dostaję :/ a te bolące nogi... Normalnie ucięłabym je sobie chętnie.

Repose lubi tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas 47 kg? WOW!

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w tygodniu ;) Ten tydzień zaczynam z wagowym przytupem +0,8 kg łącznie mam już 7,6 ! Strach się bać :/

Ja mam wizytę jutro :) Dziś mam za sobą badania mocz + morfologia + PTA , no i stomatolog :P Jakoś przeżyłam.

Ale jak wracałam od dentysty, pewna dziewczyna tak mi wyjechała przed samochód z podporządkowanej , że cud, że obyło się bez stłuczki... Na szczęście pomimo ciąży mam refleks ;) Ale nie obyło się bez pisku opon ...widać było, że roztrzęsiona...

Beatas ojej z 47 ? Malutko ważyłaś ! Więc pewnie te kg nawet nie będą widoczne :)

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt . Nie mogę doczekać się jutra ;)

Repose lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski oto moje wyniki. Glukoza naczczo 74,6, po 60 minutach 96,2, po 120 minutach 97,0. Sa ok?

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Moni15382 Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem załamana:-( lekarzowi nie spodobało się.serduszko małej i wysłał mnie do kardiologa na usg z podejrzeniem wady serca:'( wizyta dopiero 16tego, a ja ciągle rycze

f2wlx1hp5he3saaa.png

Nasza córeczka km5szbmh4y78x3jb.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni15382 wrote:
    Jestem załamana:-( lekarzowi nie spodobało się.serduszko małej i wysłał mnie do kardiologa na usg z podejrzeniem wady serca:'( wizyta dopiero 16tego, a ja ciągle rycze

Ale co powiedział? Może chce tylko sprawdzić dla pewności i wszystko będzie dobrze. Dużo dzieci ma jakieś drobne wady, które z czasem same znikają. Lepiej zrobić jedna kontrolę więcej i się upewnić, że jest ok. Trzymam kciuki.

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni nie martw sie narazie to tylko podejrzenie zaczekaj na badanie stres na pewno nie pomoze malutkiej nie placz kochana bedzie dobrze jestesmy z toba i malutka <3

Beatas 47 kg ^^ marze o tym

Marka no co :p ja juz chce moje malenstwo a tu czekaj i tyj. :)

Paula wspolczuje atrakcji pewnie sie wystraszylas.. dobrze ze szybko reagujesz bo ja bym pewnie puscila kierownice i krzyczala :p dobrze ze nie mam prawka mniej wypadkow na drogach.

Aneczka nie pomoge bo u nas sie tego tak nie sprawdza.. wiec moze dziewczyny ci odpowiedza jak z tym cukrem.

Shape a na poprzednim usg bylo wszystko ok.?

aneczka2015, Paula222 lubią tę wiadomość

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Laski oto moje wyniki. Glukoza naczczo 74,6, po 60 minutach 96,2, po 120 minutach 97,0. Sa ok?

Nie jestem ekspertem, bo sama wałkuje ten temat dopiero od 2 tyg .
    Ale wydaje mi się, że jesteś w normie, ale też masz dość płaską krzywą raczej w dolnych granicach jak ja. Poczekaj co powie lekarz.

aneczka2015 lubi tę wiadomość

klz9cwa198k5jqr7.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Response Tak na połówkowym było wszystko w normie. Mała wychodziła na jeden dzień później niż z miesiączki więc liczę, że mój niski cukier jej nie szkodzi. Tyle, że to było jakieś 7 tyg temu i wolałabym sprawdzić teraz jak wygląda:)

klz9cwa198k5jqr7.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni15382 wrote:

ja również trzymam kciuki, bądźmy dobrej myśli! musi być dobrze!

dqpri09kir2ck4nc.png
  • ansad Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka2015 wyniki chyba w normie, dosyć niskie.

Ja też startowałam z 47 kg, teraz ważę 56kg, więc 9 kg na plusie, ale ja nie miałam mdłości i wymiotów. Jakoś po mnie nie widać też że przytyłam 9kg. Tylko brzuch i piersi większe.

Adaś ur. 07.05.2016
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z 62kg na 73,3kg wskoczyłam

dqpri09kir2ck4nc.png
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni15382 wrote:

Spokojnie kochana moze to tylko dla pewności zeby sprawdzić i sie okaże ze jest ok. Musi byc dobrze!!!! Trzymam kciuki zeby sie okazało ze jest wszystko w porzadku! ✊✊✊✊✊

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni spokojnie, trzymam kciuki, bedzie dobrze!
    Aneczka według mnie wyniki masz ok:)

lprkuay3dehqwb0g.png
  • evus Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, spokojnie, bedzie dobrze. trzymamy kciuki!

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni powiem Ci, że zwykły ginekolog nie jest w stanie zbadać fachowo serca. Czesto są podejrzenia, a okazuje się, że serduszko ok. Więc lepiej zbadać i mieć spokój. Ja miałam jedno już robione, teraz drugie przede mną. I też co lekarz to opinia. Jeden widział falę wsteczną, a drugi wykluczył i stwierdził, że to nie fala wsteczna tylko żyły się nakładają na siebie. Na razie nie martw się na zapas i poczekaj do echa.

A ja po wizycie. I oczywiście bez fotek :( jedną jedyną jaką mam z wagą i Maluch waży całe 788g :P Jedna nerka dalej nieładna. Duża. 7 mm ma. Lekarka mówiła, że do 1 cm jest jeszcze ok. Ale taka wartość jak jest teraz byłaby ok na koniec ciąży. Więc zmartwiłam się, ale cóż... Zobaczymy co będzie dalej. No i łożysko nie 2 stopnia tylko 1-2. A ponad miesiąc temu niby było już 2 stopnia. Na te nogi dostałam jakieś tabletki. A co do szyjki to nadal długa i zamknięta, więc odetchnęłam. I tyle.

71c50329d6a40eb9med.jpg

Repose, Kaja, mmarzenak, evus, Helen lubią tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No marka spory chlopiec ^^ Nie przejmij sie fotkami jeszcze bedzie okazja zrobic ^^
    A z nerka napewno wszystko sie jeszcze ustabilizuje ;)

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
‹‹ 969 970 971 972 973 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ