X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍓Czerwcowe 🐝 Mamusie 🌺2026
Odpowiedz

🍓Czerwcowe 🐝 Mamusie 🌺2026

Oceń ten wątek:
  • annikana Autorytet

Wysłany: 10 grudnia, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj dzień dobrych wieści! Gratulacje! Tak milo się to czyta!!! 🥳

Jeśli chodzi o intuicję ciążową, to w pierwszej ciąży nic a nic. Ba, ja starając się o ciążę poszłam do lekarza, bo ej, okres mi się już strasznie spóźnia, zróbmy diagnostykę bo coś jest nie tak. 😅 na swoje usprawiedliwienie powiem, że owulację miałam PO terminie spodziewanej miesiączki, taki to był dziwny cykl

Ale w każdej kolejnej ciąży podświadomie wiedziałam od początku, serio. Może to głupio brzmi, ale naprawdę czułam. Do synka właściwie dzień po owu już mówiłam, że hej kropku mój, rośnij sobie. Ale robiąc test oczywiście miałam myśl, że nie nie, to się na pewno nie dzieje 😅

ChocoMonster, Nowaaaaaaaaa, Kaśq00, Ann35 lubią tę wiadomość

marzec 2023 - wymarzona R. 🩷
    luty 2024 - 18 tc H. 💔
    luty 2025 - tęczowy H. 🩵

cudnie nam, chcemy więcej 🥹

19.09 - 10 dpo - ⏸️
    beta: 20.09 - 89,7; 22.09 - 222,9; 24.09 - 483,2
    3.10 - pęcherzyk ciążowy z echem zarodka
    10.10 - 0,57 cm bobusiątka z ❤️
    31.10 - 3,13 cm 🍒
    SANCO - wyniki prawidłowe, dziewczynka 🩷
    20.11 - 6,4 cm Maluszka 🧸

preg.png
  • Kaśq00 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla dziewczyn wszystkich dobrych wyników ☺️🫶

Ja też jeszcze czekam na poznanie płci. Mam od początku przeczucia na chłopca - jest to też nasze wielkie marzenie 💙

ChocoMonster, GąskaBalbinka, Paula9463, *Julia*, annikana lubią tę wiadomość

• Psia.Mama Znajoma

Wysłany: 10 grudnia, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny,
    Jutro zaczynam oficjalnie L4, ostatnia prosta było u mnie mocno stresująca. Najważniejsze że czeka mnie odpoczynek i skupienie się na zdrowej i spokojnej ciąży.
    Przyszły dziś ostatnie wyniki z badań prenatalnych i mocno mnie zaniepokoiły. Badania prenatalne USG wyszły elegancko, badanie DNA również. Dostałam wynik: wewnątrzmaciczne zahamowanie wzrastania płodu 1:198, preeklampsja 1:644. Szybciutko umówiłam się do mojego lekarza na ten piątek 8:45. Czytałam ze dwie z Was też mają podobny wynik ale jednak trochę wyższy, bezpieczniejszy

*Julia* lubi tę wiadomość

18.09.2025 Inseminacja
    4.10.2025 beta 684,7 mlU/ml
    6.10.2025 beta 1714,4 mlU/ml
    9.10.2025 beta 5530,6 mlU/ml, Progesteron 57,75 ng/ml

9.10.2025 USG pęcherzyk 6 mm
    22.10.2025 Mamy serduszko ❤️
    29.11.2025 Badania prenatalne- wynik prawidłowy
    2.12.2025 FeliaTest DNA- wynik prawidłowy, chłopiec Kazimierz 🥰

preg.png
  • GąskaBalbinka Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    racuszek wrote:
    Kto tu jeszcze czeka na płeć? Pogubiłam się, a na liście z pierwszej strony sporo nieznanych nicków 😂
    Ja jeszcze, może na prenatalnych Dzieciątko się określi 😊 liczę na 🩵

Kaśq00 lubi tę wiadomość

• ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 10 grudnia, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą ja znów zastanawiam się co u Azjak 😮‍💨

Nowaaaaaaaaa, NoraBlue lubią tę wiadomość

08.23 Stasieńko 🩵

Runda druga 🦋 🕊️

15.10.25 8dpo ⏸️✨
    28.10.25 (5+1) pęcherzyk w macicy 🫧
    03.11.25 (6+0) 0,59 cm 🍤 z serduszkiem 💞
    20.11.25 (8+3) 1,76 cm 🍒
    27.11.25 (9+3) 2,59 cm 🐼
    04.12.25 (10+3) 3,82 cm 🐭

preg.png
  • PandaMała Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psia.Mama wrote:
    Hejka dziewczyny,
    Jutro zaczynam oficjalnie L4, ostatnia prosta było u mnie mocno stresująca. Najważniejsze że czeka mnie odpoczynek i skupienie się na zdrowej i spokojnej ciąży.
    Przyszły dziś ostatnie wyniki z badań prenatalnych i mocno mnie zaniepokoiły. Badania prenatalne USG wyszły elegancko, badanie DNA również. Dostałam wynik: wewnątrzmaciczne zahamowanie wzrastania płodu 1:198, preeklampsja 1:644. Szybciutko umówiłam się do mojego lekarza na ten piątek 8:45. Czytałam ze dwie z Was też mają podobny wynik ale jednak trochę wyższy, bezpieczniejszy

Ja właściwie mam nawet odrobinę wyższe ryzyko przy zahamowaniu wzrastania bo 1:186 😅 Ryzyko preeklampsji 1:5751
    Ja myślę, że na spokojnie w przyszłym tygodniu zapytam chociaż z tego co tu pisały dziewczyny to część dostaje leki na to : ( wolałabym nie, no ale jak trzeba będzie... Pytałam teoretycznie chataGPT o to i zrozumiałam, że nie ma raczej paniki i że raczej wysokie ryzyka w tych kategoriach to bardziej te >1:150, a te nasze bardziej to są pośrednie. No ale zobaczymy co prowadząca na to. Jakbyś coś wiedziała wcześniej to daj proszę znać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia, 21:29

preg.png
  • Psia.Mama Znajoma

Wysłany: 10 grudnia, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PandaMała wrote:
    Ja właściwie mam nawet odrobinę wyższe ryzyko przy zahamowaniu wzrastania bo 1:186 😅 Ryzyko preeklampsji 1:5751
    Ja myślę, że na spokojnie w przyszłym tygodniu zapytam chociaż z tego co tu pisały dziewczyny to część dostaje leki na to : ( wolałabym nie, no ale jak trzeba będzie... Pytałam teoretycznie chataGPT o to i zrozumiałam, że nie ma raczej paniki i że raczej wysokie ryzyka w tych kategoriach to bardziej te >1:150, a te nasze bardziej to są pośrednie. No ale zobaczymy co prowadząca na to. Jakbyś coś wiedziała wcześniej to daj proszę znać

Oj faktycznie, musiałam źle spojrzeć, całkiem podobne mamy wyniki. Też już rozmawiałam z chatem 🫣 To że jest opcja wsparcia farmakologicznego moją głowę trochę uspokaja ale strach zostaje. Dam znać po piątkowej wizycie jaki jest plan działania

PandaMała lubi tę wiadomość

18.09.2025 Inseminacja
    4.10.2025 beta 684,7 mlU/ml
    6.10.2025 beta 1714,4 mlU/ml
    9.10.2025 beta 5530,6 mlU/ml, Progesteron 57,75 ng/ml

9.10.2025 USG pęcherzyk 6 mm
    22.10.2025 Mamy serduszko ❤️
    29.11.2025 Badania prenatalne- wynik prawidłowy
    2.12.2025 FeliaTest DNA- wynik prawidłowy, chłopiec Kazimierz 🥰

preg.png
  • PandaMała Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psia.Mama wrote:
    Oj faktycznie, musiałam źle spojrzeć, całkiem podobne mamy wyniki. Też już rozmawiałam z chatem 🫣 To że jest opcja wsparcia farmakologicznego moją głowę trochę uspokaja ale strach zostaje. Dam znać po piątkowej wizycie jaki jest plan działania

Z tego co tak sobie czytałam to w sumie farmakologia raczej przy wysokim ryzyku preeklampsji. U Ciebie jest wyższe niż u mnie ale z tego co czytałam to jeśli jest poniżej 1:500 jak u Ciebie to jest niskie ryzyko. Zobaczymy co lekarze powiedzą ale zakładam że może być bardziej na razie obserwacja. W każdym razie na razie bym się chyba nie stresowała póki lekarz nie potwierdzi że coś trzeba z tym robić od razu i jest się czym martwic ☺️ Na moim prenatalnym babeczka bardzo dużo rzeczy mi dziś mówiła i wyjaśniała a o tym nie wspomniała więc wydaje mi się, że nie wzbudziło to u niej jakichś większych obaw

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia, 21:52

Psia.Mama , annikana lubią tę wiadomość

preg.png
  • EssPee Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za miłe słowa 😊

Dzisiejszy dzień to rzeczywiście jak taka podróż z piekła do nieba, ale na szczęście wyniki nadeszły w porę 🥳😉
    Uczciciliśmy je z mężem fajną kolacją w restauracji 😍
    No i też fajnie ze przy okazji znamy już płeć, życzeniami celowaliśmy w chłopca i się udało. Choć juz na usg w 8/9 tyg. lekarz dopatrzył się męskich zwiastunów i jak widać wprawione oko nie zawiodło 😉

Kaśq00 lubi tę wiadomość

preg.png
‹‹ 394 395 396 397 398
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ