Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolina90 wrote:Dziewczyny czym spieracie kupę z body? Ja liczę w odplamiaczu, a i tak zostają żółte.plamy
Takie mydełko w kostce z Rossmannadr. Beckman. Mocno mydle, zostawiam na chwilę i do pralki, do tej pory wszystko ładnie mi schodziło:) mam jeszcze niemiecki Sil 😊
Karolina90 lubi tę wiadomość
-
Ooo dzięki!
Będę próbowała :p mój akurat ma "wypadek" wtedy jak ma biale body 😂 to trochę jak wywoływanie okresu białymi majtkami. Jak mi się spóźniał, wystarczyło założyć biała bieliznę 😂
Bee a Ty jesteś z Wawy? My mamy fajna - Dorota Wasilewska przyjmuje w Renort. Tylko tam ok miesiąca się czeka na wizytę👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Karolina90 wrote:Dziewczyny czym spieracie kupę z body? Ja moczę w odplamiaczu, a i tak zostają żółte.plamy
Karolina90 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Bee wrote:Lilak, możesz polecic swojego fizjo? Bo chyba i my musimy się skontrolować.
Karolina my z Bee z jednego miasta ale nie z Warszawy 😁
Nasza fizjo Izabela Pietrzak
http://kinezis.radom.pl/kontakt
Przyjmuje za urzędem skarbowym na Gołębiowie.
Dużo więcej mi pokazała niż na tym instruktażu, który mieliśmy na Madalińskiego.Karolina90 lubi tę wiadomość
-
Karolina dziękuję za polecajkę. Do Warszawy droga prosta, więc nie mówię "nie"
Lilak, dzięki, umówię się, bo wydaje mi się, że mała ma coś w obrębie szyi,być może związane to jest z refluksem, ale lepiej dmuchać na zimne. I druga sprawa, mała podrosła i czasem nie umiemy jej chwycic odpowiednio, więc fajnie gdyby ktoś nas pokierował, żeby rozwijać malutką, a nie jej szkodzić.
Moja mała przybiera na dolnej granicy normy, ale się taka długa zrobila, że ja nie wiem jak to dalej będzie 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2021, 22:03
10 lat starań
26.08.2018r. decyzja o ivf
28.01.2019 I ICSI punkcja - 7 komórek - 4 zarodki 3-dniowe 26 kwietnia FET22 czerwca FET
28 sierpnia - 2 zarodki nie rozmroziły się
17.01.2020 II pICSI punkcja - 6 komorek - 1 wczesna blastocysta 22.01 ET
13.08. 2020 III pICSI punkcja - 9 komórek - 5 blastocyst - 4.1.1, 3.3.3, 2bl, 2bl, 2bl
12.10 FET
7dpt beta 134,31mIU/ml
9dpt beta 318,49mIU/ml
11dpt beta 745,15mIU/ml
Usg 30.10.2020r. -> pęcherzyk żółtkowy
Usg 31.10.2020r. -> krwawienie, pęcherzyk na swoim miejscu
(21dpt hcg total 27973,8mIU
23dpt hcg total 34761,5mIU)
23dpt beta 34558,50mIU/ml
16.11 usg, jest śliczne serduszko ❤ -
Karolina ja tez używam mydełko galasowe Domol z rosmana, chyba Espoir polecała i faktycznie tylko ona daje radę na te żółte plamy.
Tak czytam o tych obrotach to już się wystraszylam że mój taki leniuch i się nie obraca ale to jednak dobrze ze się nie obraca jeszcze 😅
Wczoraj go położyłam rano na matę bo rano ma najlepszy humor a on zamiast głowę podnosić to się położył na policzku i gadał sobie 😅 aż go nagrałam. Gada już bardzo dużo aż w szoku jestem, a na mój widok to aż się w głos śmieje 😅 do karuzeli w łóżeczku tez mało nie wyskoczy aż piszczy do niej No ale leżeć to na pleckach preferuje 😅🙈Karolina90 lubi tę wiadomość
-
O matko, drugi raz już pisze ten post bo mi się skasowalo🤷♀️🙈
Nie nadrobię Was, ale postaram się być od teraz na bieżąco. Melduje ze wczoraj wyszłam z małą że szpitala. Jesteśmy w domku ❤️
Traumę bo tym pobycie będę miała do końca życia. 2 kg schudłam 😅 a tak serio to naprawdę.. To szpitalne leczenie po prostu boli, te wszystkie wkłucia do pobrań, wenflony (mała miała 4 razy wymieniany), odsluzowanie.. Tyle się nacierpiala, a ja razem z nią 😔 mam nadzieję, że chociaż ona nie będzie w stanie tego zapamiętać.
W przeddzień wyjścia rozłożyło mnie (czy to się kiedyś skończy?), poleciałam po wyjściu od razu do lekarza no i mam anginę, antybiotyk na 10 dni 🙆♀️🙆♀️🙆♀️ chodzę teraz po domu w maseczce i naprawdę zachlastam się jak kogoś zarazę. Na szczęście leki już działają bo ja czuję się już lepiej. Ale w nocy to się tak pociłam że całe łóżko, pościel były mokre🙈🙈
Mala przebiła już 5kg. Jest na siatce gdzieś między 25, a 50 centylem. W szpitalu oprócz standardowych badań zbadali jej też tsh, ft4 i Wit d. Wszystkie wyniki w normie.
Widzę, że temat fizjo na tapecie. My dziś idziemy na konsultacje. Jak dla mnie wszystko jest ok z malutką, ale nie zaszkodzi sprawdzić. Synek miał asymetrie, spłaszczoną główkę, parę miesięcy się rehabilitowalismy. Malutka w porównaniu do niego z tamtego okresu wydaje mi się "prawidłowa". No ale niech specjalista oceni.
Lilak , Mama po przejściach, Mala_syrenka, Bajka111, unify, _agrafka_ lubią tę wiadomość
-
Dziękuję za cegiełkę❤
KasiaC lubi tę wiadomość
-
Choas super, że już w domku. Malutka na pewno niczego nie będzie pamiętać. Ważne, że wyzdrowiała.
Ja Was nadrabiałam od wczoraj... byliśmy na mini wakacjach 5 dni w Sopocie i miałam później co czytać
Odnośnie podróży wybieramy się we wrześniu samolotem na wakacje. Też bierzemy jednak gondole. Umęczymy się z nią pewnie na lotnisku, ale jednak wygoda na miejscu. Powiedzcie mi tylko jak to wygląda później z transferami np. z lotniska do hotelu. Jak jest autokar to takie niemowlęta się na ręce po prostu bierze?
U nas niby u fizjo wszystko OK, ale mała za dużo trzyma głowę w jedną stronę. 4 tygodnie mamy ją po prostu stymulować na drugą stronę a jak nie minie to ponowić wizytę.
USG bioderek też trwało z minutkę. Niby najwyższa ocena jedynki (nie wiem czy 1a czy 1b) a mimo wszystko za 3,5 miesiąca kolejna wizyta i dopiero wtedy zrobią wypis.
Sonia też średnio lubi brzuch. Poleży i podźwiga głowę kilka minut i płacz. Zasnęła tak może z 3 razy. Tak to zawsze plecki (i usypia najczęściej sama, polulam na rękach chwilę odkładam i tam dosypia). Natomiast tak samo mamy trzepanie wierzganie nogami i rękami, piana z śliny, wystawianie jezyka i ssanie piąstekZobaczymy tylko jak z tą głową, bo jest juz nawet płaska z jednej strony ....
-
KasiaC my jak byliśmy 3 lata temu na Chalkidiki z męża wówczas roczna bratanica to normalnie na kolanach siedziała.👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
KasiaC my jak byliśmy z młodym jak miał 8 miesięcy, to tak jak pisze Karolina ja w autokarze trzymałam go na rękach. Mieliśmy 30 km do hotelu.
Natomiast zdecydowanie najbezpieczniejsza opcja to olać transfer, wypożyczyć auto i zabrać swój bezpieczny fotelik bo w wypożyczalniach mają antymandaty. Dla takich maluszków można zabrać za darmo i wózek (nawet 2 częściowy) ale też Fotelik... Choc jest też ryzyko że obsługa lotniska ten Fotelik uszkodzi, nawet w niewidoczny dla nas sposób..
Takze każde wyjście ma swoje plusy i minusy. My byliśmy na Minorce, stwierdziliśmy że młody jest i tak za mały na zwiedzanie więc nie wypożyczalismy auta. Jechał na rękach w sumie 4x autokarem.
-
No właśnie my planujemy jakąś wyspę grecka. W terminie który nam odpowiada są loty np na Zakhyntos, ale chciałabym wykupić dodatkowy rejs do Zaoki Wraku. Ma któraś doświadczenie czy taki maluszek na statku to jest okej? 🤔
W ogóle myslalyscie jak się będziecie pakowaly? W sensie czy zabieracie z Polski np pampersy na cały pobyt? Ja chyba wezmę kilka sztuk i wydaje mi się, że Grecja to cywilizowany kraj i w sklepach będą takie rzeczy :p👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
My pampersy dokupowalismy na miejscu bo razem z pieluchami do pływania zajęłyby nam z pół jednej walizki. Jeśli Wasz hotel będzie w miasteczku to myślę że bez problemu się zaopatrzycie. Gorzej jak hotel będzie gdzieś na uboczu i nie będzie żadnego sklepu, ale można to wybadać przed rezerwacja.
-
Ja byłam na Zakynthos dwa lata temu i bardzo miło wspominam. Piękne widoki. Polecam też rejs do błękitnych grot. Uwaga na widok na zatokę wraku z góry. Zeby zobaczyć statek trzeba przejść stromymi zboczami, bez barierek! 😱 mąż jak tam poszedł to tylko powiedziałam że ja jego zwłok do Polski sprowadzać nie będę. Ładna jest plaża siarkowa ale strasznie czuć zgniłym jajkiem 😉 a z plaż polecam Banana beach
Koszty wycieczek na miejscu u pośrednika wycieczek jest dwa razy droższy niż na mieście. A można dostać nawet z polskim przewodnikiem. My wynajęliśmy auto i w portach można popłynąć za grosze w porównaniu do tego co chce Tui