X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka111 wrote:
    To ja też odwołuję regres z główką. Już dzisiaj jest pięknie. I zaczyna się uczyć obrotu, pewnie Wasze maluchy też. Jest to jeden z moich ulubionych etapów, bo jako jeden z nielicznych bardzo dobrze pamiętam go z synem. 🤩

Jak wygląda ta nauka obrotów? Muszę się przypatrzeć Lisie.
    Właśnie chciałam ją
    śpiącą przerzucić na brzuszek to zaraz się obudziła i steki i jęki, bo dźwiga główkę, zamiast poprostu też siebie tak poleżeć i pospać.

OrT4p2.png
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to najpierw maluchy obracają się na bok, a potem kombinują co dalej. Cisną coraz bardziej i bardziej, na samym końcu zostaje problem co z tą ręką pod spodem. 😅 W sensie ja mówię o obrotach na brzuszek. :) Znaczy u nas tak to wyglądało, przy drugim zaczyna się podobnie to założyłam, że u każdego tak. :)

Mama po przejściach lubi tę wiadomość

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    haha no coś Ty 😅 Stary nie umie robić dziewczynek.
    Mój tylko dziewczynki robi. Mogę chłopa pożyczyć;D
    Jak mu mówiłam,że dam mu jeszcze jedną szansę na syna, to stwierdził,że i tak by była panna. Pewnie by tak było.
    Ale on tak bardzo nie chce,że bym ciągle słyszała,że to ja się uparłam, a mielibyśmy tak wygodnie już.
    Ale mi już też chęć minęła, więc po problemie. Może za jakiś czas będziemy chcieli oboje, bo wiadomo, zdanie zawsze można zmienić.
    Aaa i nasz domek nie trzeszczy. Przynajmniej nie zauważyłam.

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agrafka jaki konkretnie model tej karuzeli macie? Nie wszystkie tej firmy mają zabawki pod kątem zawieszone? Na zdjęciach w necie czasem trudno ocenić.

Są jakieś szczególnie polecane maty piankowe? Cena niektórych to dla mnie jakieś nieporozumienie 🙈 ale wiadomo też nie chcę kupić jakiejś cienkiej, śmierdzącej itp.

Jak ja lubię wszystkie przeanalizować, a teraz nie mam czasu by przeczytać pół interentu na temat jednej rzeczy, dlatego liczę że podrzucicie jakieś sprawdzone konkretny 😉

OrT4p2.png
  • _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama po przejściach mamy Tiny Love Zabawa Na Łące Karuzela Rośnij Z Muzyką. Matę piankową kupiłam z 4fizjo, puzzle, jest ładna i gruba ale puzzle się trochę rozchodzą, chciałam kupić inną taką składaną w prostokąt ale nie zmieściła by mi się do pokoju małego a ta z 4fizjo pasuje mi idealnie.

Co do kolejnych dzieci to kiedyś już pisałam ze chciałabym drugie ale gdzieś tak z dwu-trzy letnią przerwą ale boje się że wtedy to już będę za stara na kolejne dziecko 🙈 zobaczymy 😅 mamy jeszcze trzy mrozaczki a szkoda żeby się zmarnowały bo synuś jest cudowny wiec kolejne dziecię tez by pewnie takie było 😅

• espoir Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaC ja z jednym i dwójką też rzadko wychodziłam, bo mnie to przerastało. teraz wychodzę codziennie 2 razy, pierwszy spacer już ok 8.30-9 rano 😜
    dzisiaj karmiłam Młodego na krawężniku przed Tesco 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2021, 19:54

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa i u nas synuś robi postępy w unoszeniu główki i chyba zaczyna mu się podobać. Ja właśnie z kim często robiłam takie ćwiczenia ze obracałam go z plecków na boki i to chyba tez pomogło. A i ortopeda tez mam pokazał takie ćwiczenie, noszenie na leniwca ale żeby dziecko się podpierali na rączkach, nazwał to pompkami 😀

• Lilak Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie u neurologa dziecięcego. Z małym wszystko w jak najlepszym porządku ale ona też jest zdania, że po covidzie w ciąży powinniśmy odraczać szczepienia małego ile się da. I powiedziała, że zdecydowanie zaleca w naszym przypadku 5w1 a nie 6w1.

❤️Julian 10.06.2021 2845g i 50 cm szczęścia❤️
    15b891ccdb.png
  • _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilak cieszę się ze z małym wszystko dobrze. Pewnie uspokoiła Cię ta neurolog. To dobrze.

Co do covidu w ciąży to mnie nawet nikt nie pytał o to czy przechodziłam… i dziecko zaszczepione 6w1 🙁

My dzisiaj byliśmy u kardiologa z małym bo wcześniej pediatra słyszał szmery, dzisiaj kardiolog tez je słyszała ale zrobiła usg i z serduszkiem wszystko dobrze 🙂 kazała pojawić się za trzy lata

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2021, 20:23

• NatkaZ Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama po przejściach co do karuzeli to polecam Tuny Love Rośnij z muzyką. Świat małej księżniczki. Taką mieliśmy przy Tosi. Teraz mamy taką jak agrafka i mały uwielbia rozmawiać ze zwierzakami 😁

Co do maty to my mamy Babypol dwustronną 160x200

Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
    Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
    Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
    Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję! Czyli w każdej tuny Love zabawki są pod kątem?

Super, że dzieciaczki zdrowe. Będziecie spokojniejsze 😊

OrT4p2.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje,że to trochę na wyrost z tym wstrzymywaniem od szczepienia po covidzie. Pewnie co lekarz, to inna opinia. Ale jeżeli nawet przejście bezobjawowe może narobić szkód w organizmie, to pewnie jest sporo kobiet po covidzie w ciąży, które o tym nie wiedzą. Wiadomo, lepiej być ostrożnym, zwłaszcza jeśli lekarz tak zaleca, ale ja bym się bała nie zaszczepic.
    W ogóle podobno trwają badania że szczepieniem dzieci przecie covid bodajże powyżej 6mz. Zastanawialiście się moze nad tym?

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka dzięki! Teraz już widzę dlaczego nie potrafiłam znaleźć tej maty, bo źle wpisywałam 🤦🏼‍♀️ babypool 🙈 mistrz 😂

OrT4p2.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam karuzele z fischera ta z misiami i projektorem i tez jest spoko, przynajmniej Mia lubila i czesto z misiami dyskutowala sobie... mlody w lozeczku w ogole nie zwraca uwagi na takie rzeczy, kego zawieszki i teresuja tylko jak lezy na macie, albo w wozku, wtedy patrzy jak zaczarowany...
    Jak jest w lozeczku, to patrzy na szczebelki z mina "kto mnie znow polozyl w celi" i albo sie po chwili awanturuje, albo zasypia🤣

Mate mamy ta rozkladana, wlasnie w prostokat skladana i jest super! Zaluje, ze takiej nie mialam przy Mii, z nia mialam puzzle najpierw skip hop i porazka, pozniej jakies no name i lepsze jak te pierwsze, ale i tak jednak nam sie tak nie sprawdzaly jak ta mata, no i ciezej zeby no do mycia podlog ja sprzatnac, a teraz skladam z malym na reku... no i fajna duza, bo mamy ta 180x200

Jutro mamy wizyte u osteopaty, jestem ciekawa😅

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Lilak Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_syrenka wrote:
    Mi się wydaje,że to trochę na wyrost z tym wstrzymywaniem od szczepienia po covidzie. Pewnie co lekarz, to inna opinia. Ale jeżeli nawet przejście bezobjawowe może narobić szkód w organizmie, to pewnie jest sporo kobiet po covidzie w ciąży, które o tym nie wiedzą. Wiadomo, lepiej być ostrożnym, zwłaszcza jeśli lekarz tak zaleca, ale ja bym się bała nie zaszczepic.
    W ogóle podobno trwają badania że szczepieniem dzieci przecie covid bodajże powyżej 6mz. Zastanawialiście się moze nad tym?

Dwóch lekarzy powiedziało mi to samo. I nie chodzi o to żeby nie szczepić tylko przeciągać. Jeśli na rotawirudy szczepi się do 12tż to zaszczepić w 12. I wszystko pięknie ładnie tylko będzie problem jak w terminie szczepienia pojawi się infekcja. No zglupieć można.

Agrafka neurolog zaleciła szczepionkę acelularną a 5w1 taka jest. Cokolwiek to znaczy.

15b891ccdb.png
  • Lilak Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak poza tym jak już wiecie u mnie mają sraczkę przez tego covida i doszukują się, że zamarwtica okołoporodowa była wywołana covidem a tymczasem mi już ryzyko wyszło w teście pappa na wiele miesięcy przed covidem.
    W środę teoretycznie mieliśmy mieć szczepienie więc jak pójdę na wizytę to zobaczymy co tym razem usłyszę.

15b891ccdb.png
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko ja odkładam w nieskończoność znalezienie żłobka? Nie mogę się za to zabrać 🙈 kiedy w ogóle trzeba się za tym rozejrzeć?

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilak wrote:
    Dwóch lekarzy powiedziało mi to samo. I nie chodzi o to żeby nie szczepić tylko przeciągać. Jeśli na rotawirudy szczepi się do 12tż to zaszczepić w 12. I wszystko pięknie ładnie tylko będzie problem jak w terminie szczepienia pojawi się infekcja. No zglupieć można.

Agrafka neurolog zaleciła szczepionkę acelularną a 5w1 taka jest. Cokolwiek to znaczy.
    Aaa, ja myślałam,że zalecają przełożyć na bardzo daleka przyszłość. A to zmienia postać rzeczy. Wydaje mi się tylko niejasne dlaczego, ale nie jestem lekarzem, a skoro oni tak zalecają, to wiedza, co mówią.
    Ja się za żłobkiem też nie rozglądam jeszcze. A we wrześniu w przyszłym roku wracam do pracy. I chciałabym ogarnąć przedszkole i żłobek w jednym miejscu, żeby odstawić obie. Myślicie,że to już czas szukać?

• Veruka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dobrze że dzieci zdrowe ☺️ Sama wiem jaka to ulga jak lekarz niczego nie znajdzie.

Zoe starszą zapisywaliśmy od razu po nadaniu numeru Pesel😅 ale to pewnie zależy czy prywatnie czy do publicznego, no i od „popularności” danej placówki.

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
  • _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilak gdyby mi chociaż jeden lekarz powiedział żebym odroczyła szczepienia to bym to zrobiła. Nasz pediatra nawet o to nie zapytał czy przechodziłam covid będąc w ciąży. Powiedziałam drugiej pediatrze to na niej nie zrobiło to wrażenia.
    A najlepsze w tym wszystkim jest to ze położna umówiła mnie na szczepienie przeciwko covid a cztery dni później synek miał skumulowane szczepienia na które umówiła go ta sama położna. Moja ginekolog tez kazala mi sie szczepić po ukończonym połogu a przecież chyba wie ze w tym czasie wypadają dziecku szczepienia.
    A teraz to ja siedzę i sie zadręczam czy dobrze zrobiłam bo z tego co czytam jak to było u Was to mój synek najgorzej przeszedł te szczepienia. Przed kolejnymi dawkami pójdę znowu do pediatry i z nim porozmawiam czy jednak nie rozbić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2021, 21:16

‹‹ 1062 1063 1064 1065 1066 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ