Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Bajka111 wrote:To ja też odwołuję regres z główką. Już dzisiaj jest pięknie. I zaczyna się uczyć obrotu, pewnie Wasze maluchy też. Jest to jeden z moich ulubionych etapów, bo jako jeden z nielicznych bardzo dobrze pamiętam go z synem. 🤩
Jak wygląda ta nauka obrotów? Muszę się przypatrzeć Lisie.
Właśnie chciałam ją
śpiącą przerzucić na brzuszek to zaraz się obudziła i steki i jęki, bo dźwiga główkę, zamiast poprostu też siebie tak poleżeć i pospać. -
No to najpierw maluchy obracają się na bok, a potem kombinują co dalej. Cisną coraz bardziej i bardziej, na samym końcu zostaje problem co z tą ręką pod spodem. 😅 W sensie ja mówię o obrotach na brzuszek.
Znaczy u nas tak to wyglądało, przy drugim zaczyna się podobnie to założyłam, że u każdego tak.
Mama po przejściach lubi tę wiadomość
-
espoir wrote:haha no coś Ty 😅 Stary nie umie robić dziewczynek.
Jak mu mówiłam,że dam mu jeszcze jedną szansę na syna, to stwierdził,że i tak by była panna. Pewnie by tak było.
Ale on tak bardzo nie chce,że bym ciągle słyszała,że to ja się uparłam, a mielibyśmy tak wygodnie już.
Ale mi już też chęć minęła, więc po problemie. Może za jakiś czas będziemy chcieli oboje, bo wiadomo, zdanie zawsze można zmienić.
Aaa i nasz domek nie trzeszczy. Przynajmniej nie zauważyłam. -
Agrafka jaki konkretnie model tej karuzeli macie? Nie wszystkie tej firmy mają zabawki pod kątem zawieszone? Na zdjęciach w necie czasem trudno ocenić.
Są jakieś szczególnie polecane maty piankowe? Cena niektórych to dla mnie jakieś nieporozumienie 🙈 ale wiadomo też nie chcę kupić jakiejś cienkiej, śmierdzącej itp.
Jak ja lubię wszystkie przeanalizować, a teraz nie mam czasu by przeczytać pół interentu na temat jednej rzeczy, dlatego liczę że podrzucicie jakieś sprawdzone konkretny 😉
-
Mama po przejściach mamy Tiny Love Zabawa Na Łące Karuzela Rośnij Z Muzyką. Matę piankową kupiłam z 4fizjo, puzzle, jest ładna i gruba ale puzzle się trochę rozchodzą, chciałam kupić inną taką składaną w prostokąt ale nie zmieściła by mi się do pokoju małego a ta z 4fizjo pasuje mi idealnie.
Co do kolejnych dzieci to kiedyś już pisałam ze chciałabym drugie ale gdzieś tak z dwu-trzy letnią przerwą ale boje się że wtedy to już będę za stara na kolejne dziecko 🙈 zobaczymy 😅 mamy jeszcze trzy mrozaczki a szkoda żeby się zmarnowały bo synuś jest cudowny wiec kolejne dziecię tez by pewnie takie było 😅Mama po przejściach lubi tę wiadomość
-
KasiaC ja z jednym i dwójką też rzadko wychodziłam, bo mnie to przerastało. teraz wychodzę codziennie 2 razy, pierwszy spacer już ok 8.30-9 rano 😜
dzisiaj karmiłam Młodego na krawężniku przed Tesco 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2021, 19:54
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Aa i u nas synuś robi postępy w unoszeniu główki i chyba zaczyna mu się podobać. Ja właśnie z kim często robiłam takie ćwiczenia ze obracałam go z plecków na boki i to chyba tez pomogło. A i ortopeda tez mam pokazał takie ćwiczenie, noszenie na leniwca ale żeby dziecko się podpierali na rączkach, nazwał to pompkami 😀
-
My po wizycie u neurologa dziecięcego. Z małym wszystko w jak najlepszym porządku ale ona też jest zdania, że po covidzie w ciąży powinniśmy odraczać szczepienia małego ile się da. I powiedziała, że zdecydowanie zaleca w naszym przypadku 5w1 a nie 6w1.
-
Lilak cieszę się ze z małym wszystko dobrze. Pewnie uspokoiła Cię ta neurolog. To dobrze.
Co do covidu w ciąży to mnie nawet nikt nie pytał o to czy przechodziłam… i dziecko zaszczepione 6w1 🙁
My dzisiaj byliśmy u kardiologa z małym bo wcześniej pediatra słyszał szmery, dzisiaj kardiolog tez je słyszała ale zrobiła usg i z serduszkiem wszystko dobrze 🙂 kazała pojawić się za trzy lataWiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2021, 20:23
-
Mama po przejściach co do karuzeli to polecam Tuny Love Rośnij z muzyką. Świat małej księżniczki. Taką mieliśmy przy Tosi. Teraz mamy taką jak agrafka i mały uwielbia rozmawiać ze zwierzakami 😁
Co do maty to my mamy Babypol dwustronną 160x200Mama po przejściach lubi tę wiadomość
Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Mi się wydaje,że to trochę na wyrost z tym wstrzymywaniem od szczepienia po covidzie. Pewnie co lekarz, to inna opinia. Ale jeżeli nawet przejście bezobjawowe może narobić szkód w organizmie, to pewnie jest sporo kobiet po covidzie w ciąży, które o tym nie wiedzą. Wiadomo, lepiej być ostrożnym, zwłaszcza jeśli lekarz tak zaleca, ale ja bym się bała nie zaszczepic.
W ogóle podobno trwają badania że szczepieniem dzieci przecie covid bodajże powyżej 6mz. Zastanawialiście się moze nad tym? -
Ja mam karuzele z fischera ta z misiami i projektorem i tez jest spoko, przynajmniej Mia lubila i czesto z misiami dyskutowala sobie... mlody w lozeczku w ogole nie zwraca uwagi na takie rzeczy, kego zawieszki i teresuja tylko jak lezy na macie, albo w wozku, wtedy patrzy jak zaczarowany...
Jak jest w lozeczku, to patrzy na szczebelki z mina "kto mnie znow polozyl w celi" i albo sie po chwili awanturuje, albo zasypia🤣
Mate mamy ta rozkladana, wlasnie w prostokat skladana i jest super! Zaluje, ze takiej nie mialam przy Mii, z nia mialam puzzle najpierw skip hop i porazka, pozniej jakies no name i lepsze jak te pierwsze, ale i tak jednak nam sie tak nie sprawdzaly jak ta mata, no i ciezej zeby no do mycia podlog ja sprzatnac, a teraz skladam z malym na reku... no i fajna duza, bo mamy ta 180x200
Jutro mamy wizyte u osteopaty, jestem ciekawa😅
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Mala_syrenka wrote:Mi się wydaje,że to trochę na wyrost z tym wstrzymywaniem od szczepienia po covidzie. Pewnie co lekarz, to inna opinia. Ale jeżeli nawet przejście bezobjawowe może narobić szkód w organizmie, to pewnie jest sporo kobiet po covidzie w ciąży, które o tym nie wiedzą. Wiadomo, lepiej być ostrożnym, zwłaszcza jeśli lekarz tak zaleca, ale ja bym się bała nie zaszczepic.
W ogóle podobno trwają badania że szczepieniem dzieci przecie covid bodajże powyżej 6mz. Zastanawialiście się moze nad tym?
Dwóch lekarzy powiedziało mi to samo. I nie chodzi o to żeby nie szczepić tylko przeciągać. Jeśli na rotawirudy szczepi się do 12tż to zaszczepić w 12. I wszystko pięknie ładnie tylko będzie problem jak w terminie szczepienia pojawi się infekcja. No zglupieć można.
Agrafka neurolog zaleciła szczepionkę acelularną a 5w1 taka jest. Cokolwiek to znaczy. -
A tak poza tym jak już wiecie u mnie mają sraczkę przez tego covida i doszukują się, że zamarwtica okołoporodowa była wywołana covidem a tymczasem mi już ryzyko wyszło w teście pappa na wiele miesięcy przed covidem.
W środę teoretycznie mieliśmy mieć szczepienie więc jak pójdę na wizytę to zobaczymy co tym razem usłyszę. -
Lilak wrote:Dwóch lekarzy powiedziało mi to samo. I nie chodzi o to żeby nie szczepić tylko przeciągać. Jeśli na rotawirudy szczepi się do 12tż to zaszczepić w 12. I wszystko pięknie ładnie tylko będzie problem jak w terminie szczepienia pojawi się infekcja. No zglupieć można.
Agrafka neurolog zaleciła szczepionkę acelularną a 5w1 taka jest. Cokolwiek to znaczy.
Ja się za żłobkiem też nie rozglądam jeszcze. A we wrześniu w przyszłym roku wracam do pracy. I chciałabym ogarnąć przedszkole i żłobek w jednym miejscu, żeby odstawić obie. Myślicie,że to już czas szukać? -
Dziewczyny dobrze że dzieci zdrowe ☺️ Sama wiem jaka to ulga jak lekarz niczego nie znajdzie.
Zoe starszą zapisywaliśmy od razu po nadaniu numeru Pesel😅 ale to pewnie zależy czy prywatnie czy do publicznego, no i od „popularności” danej placówki.
-
Lilak gdyby mi chociaż jeden lekarz powiedział żebym odroczyła szczepienia to bym to zrobiła. Nasz pediatra nawet o to nie zapytał czy przechodziłam covid będąc w ciąży. Powiedziałam drugiej pediatrze to na niej nie zrobiło to wrażenia.
A najlepsze w tym wszystkim jest to ze położna umówiła mnie na szczepienie przeciwko covid a cztery dni później synek miał skumulowane szczepienia na które umówiła go ta sama położna. Moja ginekolog tez kazala mi sie szczepić po ukończonym połogu a przecież chyba wie ze w tym czasie wypadają dziecku szczepienia.
A teraz to ja siedzę i sie zadręczam czy dobrze zrobiłam bo z tego co czytam jak to było u Was to mój synek najgorzej przeszedł te szczepienia. Przed kolejnymi dawkami pójdę znowu do pediatry i z nim porozmawiam czy jednak nie rozbić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2021, 21:16