Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Zoe jak konsultowałam ten sen z neurologiem i ona też mówiła o tych fazach snu. Pediatra to samo.
Póki co po 2 wizytach u osteopaty nie ma poprawy ale doszło ząbkowanie i mamy kombo.
Tu jest fajnie to opisane
https://www.wymagajace.pl/cykl-snu-dziecka-czyli-skad-sie-biora-dwudziestominutowe-drzemki-czeste-pobudki-nieodkladalnosc/ -
Cyprysek, zdrówka dla Oleńki, oby szybko minęło!
Nikola, my też mieliśmy problem przy wprowadzaniu/przechodzeniu na mm trwało to w sumie kilka tygodni. Jak podawałam w ciągu dnia to zjadł tyle zeby zaspokoić największy głód np. 40ml ze 120ml. Zauważyłam, że cała butla mm wchodziła mu tylko na śpiocha albo podczas wielkiego głodu. Wtedy było mu wszystko jedno co je. Tak powoli go adaptowałąm do tego mleka. Tak co kilka dobrych dni o jedno karmienie więcej było mm. I u nas mm nie spowodowało żadnych dolegliwości tylu kolki, ulewanie... Synek miał problem czysto smakowy ale już sie przyzwyczaił.
edit: Plama, gdy my mielismy ten problem to pytałam pediatre czy mogę tak zrobić. Powiedziała, że raczej nie (choć nie wiem czy nie miała na myśli rozrabiania mm w mleku zamiast wodzie). Ale zaproponowała zeby rozrabiać porcje 3 łyżeczek w 110ml zamiast 90ml.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2021, 08:09
Cyprysek89 lubi tę wiadomość
-
Sumi dzisiaj podejmę jeszcze jedną marchewkową próbę. 😅
Klara ma nowy sposób płaczków - wywala usta w dzióbek (rolną wargę bardziej), do tego podkowa, brum brum jak samochód i plucie śliną. 🤣 Wiem, że to płaczki tylko ze względu na smutne oczy bo tak to bym się śmiała. 🤣Sumireguska lubi tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
U nas właśnie taka akcja jest ostatnio. Zamiast wejść w sen głęboki, to zaczyna stawać na głowie i się wybudza. I znowu inaczej sobie ćwiczy. Mała kombinatorka;D
Zębów już nie szukam, dziecko się naprawiło, więc powód obrzydliwości był jeszcze inny -
Jezu ja jestem po rozmowie z przyjaciolkami nt rozszerzania diety i akcesoriow. I kazda ma zupelnie inny poglad xD
Ale spokojnie nie poklocilysmy sie
Noelle daj znać. Ja juz postanowilam ze pierwsza wjedzie dynia21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Po prostu Zoe wrote:Kurczę, każdy daje dynie a ja nie lubię, nie potrafię jej przyrządzać. Chyba będzie musiał wjechać słoiczek dyniowy 🤔
Dla maluszka chyba bez żadnych przypraw i cudów. A że jest sezon to dobry pomysł 😊 chociaż ja i tak dalej czekam z rozszerzaniem diety. Kto jeszcze? -
Dziewczyny na tą chwilę wygląda na to że z niewyjaśnionych przyczyn mam niedobór mleka w piersiach. Walczę z tym jak mogę ale na razie nie widać efektów. Nawet laktatorem po 15min walki udało mi się ściągnąć zawrotne 30 ml z obu piersi 🤦♀️ zapasy z zamrażarki się kończą i.
Dziewczyny powiedzcie mi proszę czy same decydowalyscie jakie mm wprowadzać malucha czy konsultowałyscie to z pediatrą? Oczywiście wiem że mamy maluchów z alergiami to inna historia. U mnie wydaje się że wszystko jest ok znaczy bez alergii chociaż od soboty ma te zaczerwienione policzki mimo że od niedzieli nie jem już rzeczy z bmk.
Wolalab mieć jakieś mleko w domu jakby się okazało że z cycków bić nie leci a w zamrażarce nie ma już nic.
Strasznie mi przykro z tego powodu że nie MMA za dużo mleka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2021, 11:21
Adaś 20.06.2021 ❤️
1️⃣12.2019 procedura IVF Polmedis Wrocław
01.19 ET 8A - >2,3I/U ❌
2️⃣09.2020 procedura IVF Angelius M.P.
09.20 ET 8A -> 8dpt 16I/U, 10dpt 68I/U, 13dpt 220I/U, 20dpt 3673I/U -> zdrowy synek💙✅
START - powrót po rodzeństwo 💪🏻
3️⃣09.2023 IVF Invimed Wrocław
Zarodki: 2x8A,4AA,4BB,2x8A
10.23 - ET 2x 8A - >2,3I/U❌
12.23 - FET 4AA - >2,3I/U❌
02.24 - FET 4BB - >2,3 I/U❌
11.24 - FET 2x8A 13dpt 50I/U, 15dpt 90I/U, 17dpt 133I/U, 19dpt 224I/U, 24dpt 804I/U, 31dpt 2033I/U,
31.12.24 CP ->usunięcie p.jajowodu❌
4️⃣ 05.2025 IVF Angelius M.P.🙏🏻❤️
Zarodki:❄️❄️❄️ 4AB, 2x 3AA
06.25 ET 8A 🍀 -> 8dpt 37I/U, 10dpt 108I/U, 14dpt 349mIU/mL, 17 dpt 919I/U, 20dpt 1937 I/U -> SANCO zdrowy synek💙✅
-
Santi_14 wrote:Dziewczyny na tą chwilę wygląda na to że z niewyjaśnionych przyczyn mam niedobór mleka w piersiach. Walczę z tym jak mogę ale na razie nie widać efektów. Nawet laktatorem po 15min walki udało mi się ściągnąć zawrotne 30 ml z obu piersi 🤦♀️ zapasy z zamrażarki się kończą i.
Dziewczyny powiedzcie mi proszę czy same decydowalyscie jakie mm wprowadzać malucha czy konsultowałyscie to z pediatrą? Oczywiście wiem że mamy maluchów z alergiami to inna historia. U mnie wydaje się że wszystko jest ok znaczy bez alergii chociaż od soboty ma te zaczerwienione policzki mimo że od niedzieli nie jem już rzeczy z bmk.
Wolalab mieć jakieś mleko w domu jakby się okazało że z cycków bić nie leci a w zamrażarce nie ma już nic.
Strasznie mi przykro z tego powodu że nie MMA za dużo mleka.
Jeśli chodzi o wybór mleka to ja po prostu poczytałam składy, ceny, dostępność w skllepach i wybrałam to co mi najbardziej pasuje na pierwszy strzał. Musieliśmy zmienić z uwagi na problemy brzuszkowe na mleko comfort. Które chyba też będziemy na nie wiem co zmienić. Pierwsze wybrałam sama po jakiejś tam analizie, a zmiany po zapytaniu pediatry jakiegoś o to.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2021, 11:24
-
Bajka111 wrote:Jeśli chodzi o wybór mleka to ja po prostu poczytałam składy, ceny, dostępność w skllepach i wybrałam to co mi najbardziej pasuje na pierwszy strzał. Musieliśmy zmienić z uwagi na problemy brzuszkowe na mleko comfort. Które chyba też będziemy na nie wiem co zmienić. Pierwsze wybrałam sama po jakiejś tam analizie, a zmiany po zapytaniu pediatry jakiegoś o to.
Właśnie boje się tych problemów brzuszkowych. Ale to i tak pewnie trzeba przetestować zanim się dowiem czy coś jest nie tak z tym mlekiem. Spróbuję się umówić do pediatry ciekawa jestem jej zdania.
Chociaż mam ogromną nadzieję że te moje cycki się ogarną wkoncu 😭🤦♀️Adaś 20.06.2021 ❤️
1️⃣12.2019 procedura IVF Polmedis Wrocław
01.19 ET 8A - >2,3I/U ❌
2️⃣09.2020 procedura IVF Angelius M.P.
09.20 ET 8A -> 8dpt 16I/U, 10dpt 68I/U, 13dpt 220I/U, 20dpt 3673I/U -> zdrowy synek💙✅
START - powrót po rodzeństwo 💪🏻
3️⃣09.2023 IVF Invimed Wrocław
Zarodki: 2x8A,4AA,4BB,2x8A
10.23 - ET 2x 8A - >2,3I/U❌
12.23 - FET 4AA - >2,3I/U❌
02.24 - FET 4BB - >2,3 I/U❌
11.24 - FET 2x8A 13dpt 50I/U, 15dpt 90I/U, 17dpt 133I/U, 19dpt 224I/U, 24dpt 804I/U, 31dpt 2033I/U,
31.12.24 CP ->usunięcie p.jajowodu❌
4️⃣ 05.2025 IVF Angelius M.P.🙏🏻❤️
Zarodki:❄️❄️❄️ 4AB, 2x 3AA
06.25 ET 8A 🍀 -> 8dpt 37I/U, 10dpt 108I/U, 14dpt 349mIU/mL, 17 dpt 919I/U, 20dpt 1937 I/U -> SANCO zdrowy synek💙✅
-
My też jeszcze czekamy. 17.11 Ignacy ma kolejną dawkę 5w1, więc akurat podpytam pediatrę i będę chciała zacząć jak Mały skończy 6 miesięcy. Planuję w pierwszy weekend grudnia, no może w ostatni weekend listopada. Zobaczymy
chociaż już widzę, że widzi wzrokiem za naszym jedzeniem plus ładnie spija z łyżeczki Dicoflor :p
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Santi, dziecko coś jest musi. Ja chyba nie szłabym się konsultować z pediatrą w tej sprawie jeśli nie macie większych problemów z jedzeniem, zwłaszcza jeśli musiałabym iść na wizytę do przychodni na "dzieci chore" (tak jest u nas). Na Twoim miejscu, tak jak Bajka pisze poczytałabym składy i kupiła takie małe saszetki mleka. W rossmannie można kupić w saszetkach zwykły Bebilon. U nas po 15 min. wyszła po nim wysypka, ale to już inna historia. generalnie my zanim dostaliśmy Neocate przeszlismy przez 3-4 inne mm i poźniej te ledwo napoczęte puszki musiałam wyrzucać, a każda to od 20 do 40zł
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2021, 11:52
-
Santi masz rację, lepiej mieć w razie potrzeby mm w domu. Wiem z własnego doświadczenia 🙈
Ja jak pytałam lekarza jakie wybrać mleko to kazał mi samej wybrać i obserwować dziecko. Tylko dokarmiam w razie potrzeby mm, probujemy już trzecie a przy każdym w nocy kręci się i puszcza bąki, to chyba nie jest zależne u nas od mleka 😉
W ogóle przyjęła jakąś dziwną strategię, w dzień mało jest zainteresowana jedzeniem a wczoraj przed spaniem wypiła z obu piersi i 60 ml mm, po czym się rozpłakała i dostała kolejne 60 ml i w końcu zasnęła z uśmiechem na ustach 🙈 Więc albo w moich piersiach też niewiele jest albo ma brzuch bez dna 😄 -
Santi, jeśli zależy Ci na kp, to nie kupuj żadnego mm. Jak mleko było do tej pory, to i teraz produkcja ruszy. Wyluzuj. Jedz troszkę więcej i dużo pij i przystawiaj. Nie podawaj żadnych zapasów. A laktator to nie wyznacznik.
Usiądź z Małym na spokojnie, niech sobie ciągnie nawet na pusto. Trochę się podenerwuje, ale za max 2 dni zobaczysz efekt. Takie duże dziecko jest już silne i nie da się zaglodzic.Batylda, espoir lubią tę wiadomość