Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Siuger ja tez właśnie po CC. Ogólnie chciałabym bardzo drugie, ale jeszcze chwila :p może w marcu jakoś umowie się do kliniki.
Co do odstępu między ciążami to wczoraj wyczytałam na blogu u mamygin, że takie minimum to 9 miesięcy, aby między porodami było 1.5 roku.👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
NatkaZ wrote:Mała syrenka a obok nie będzie zaraz kolejnego, bo tak wygląda 😁
Miałam dzisiaj rozmowę z pediatra o śnie Uli. Dostałam skierowanie na usg brzuszka, że może refluks i jeszcze kazała zrobić posiew moczu, ale stwierdziła,że to raczej tylko dla pewności, bo jakby coś było nie tak, to by się budziła z wrzaskiem, a ona budzi się bawić. Podobno są takie dzieci i po jakimś czasie wyrastają. -
Marne pocieszenie z tym wyrastaniem
Mnie przerosło dziś wybieranie kaszki. Wróciłam do domu tylko z Helpa. Nie wiem co mam brać. Kleik ryżowy, kaszki z ilu zbóż, czy owocowe czy na początek czyste 🤷♀️ Jeszcze patrzeć na skład, czy na wodzie czy na mm 😕 -
Karolina jak oceniasz matę na tackę? Będą się trzymały na niej naczynia? Jeśli wypróbujesz z twistshake to daj proszę znać 😊 My jeszcze napewno miesiąc czekamy to się jeszcze zastanawiam, ale krzesełko dzisiaj już doszło.
Dzisiaj mamy nowość, Lisa zasnęła na łóżku, nie przy piersi, nie noszona a wtulona we mnie, zaśpiewałam chyba tysiąc razy jedną i tą samą piosenkę i znudzona zasnęła 💪😁
Zdarzyłam już ją na chwilę obudzić, bo bawiąc się telefonem przypadkowo włączyła mi się na głos jakaś reklama 🤦♀️ ale szybko opanowałam sytuację.Sumireguska lubi tę wiadomość
-
Mała Syrenka gratuluje zęba i tego ze przynajmniej wiesz co było przyczyną „popsucia się” dziecka 😀
My byliśmy dzisiaj u pediatry, podejrzewa wirus rsv. Mamy synka bacznie obserwować bo ten wirus potrafi nagle bardzo się rozwinąć.
Zalecił zrezygnować z zajęć na basenie przez okres jesienno-zimowy, powiedział ze jest bardzo dużo wirusów i dzieci nie zdążą wyjść z jednej infekcji i wchodzą w druga. Decyzja oczywiście należy do nas, rodziców ale chyba go posłucham. Mały nie ma jeszcze pół roku a drugi raz ma infekcje a tym razem dość poważną.
Co do pieluszek my kończymy ostatnie opakowanie 3, na nic już od dłużnego czasu używaliśmy 4 i chce przejść tez już na 4 w dzień. My kupujemy w netto takie w białych opakowaniach sensitiv coś tam. Jestem bardzo zadowolona z tych pieluszek.
Co do rd to mój synek wykazuje już wszystkie objawy gotowości łącznie z podkradaniem jedzenia z naszych talerzy 😉 a jak się z nim nie chcemy podzielić to patrzy na nas z wyrzutem 😅 czuje się wtedy jak najgorsza matka ze ja jem i dziecku nie daje 😅 -
Mama po przejściach wrote:Karolina jak oceniasz matę na tackę? Będą się trzymały na niej naczynia? Jeśli wypróbujesz z twistshake to daj proszę znać 😊 My jeszcze napewno miesiąc czekamy to się jeszcze zastanawiam, ale krzesełko dzisiaj już doszło.
Dzisiaj mamy nowość, Lisa zasnęła na łóżku, nie przy piersi, nie noszona a wtulona we mnie, zaśpiewałam chyba tysiąc razy jedną i tą samą piosenkę i znudzona zasnęła 💪😁
Zdarzyłam już ją na chwilę obudzić, bo bawiąc się telefonem przypadkowo włączyła mi się na głos jakaś reklama 🤦♀️ ale szybko opanowałam sytuację.
Mama pp ja tez już pare razy tak obudziłam synka, nie wiem czemu te reklamy się włączają skoro telefon mam wyciszony ? 🤷♀️ -
_agrafka_ wrote:Mama pp ja tez już pare razy tak obudziłam synka, nie wiem czemu te reklamy się włączają skoro telefon mam wyciszony ? 🤷♀️
Zdrowka dla synka!Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2021, 20:17
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Agrafka zdrówka dla synka.
Mama pp jak dla mnie to warto mieć wcześniej, żeby w razie W nie szukać na gwałt.
Dziewczyny macie jakieś fajne stronki z przepisami na dania dla maluszków? Muszę poszukać czegoś na zaś, bo jak na tą chwilę to mój syn nie toleruje słoiczków 😲🥴
A tu mój zbój i cuda jakie ostatnio odstawia pod karuzelą 🙈
medimind, Mama po przejściach, Mala_syrenka, Batylda, Veruka, Cyprysek89, Bajka111, unify lubią tę wiadomość
Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
To ja mam kolejne pytanie😆
Czy Wasze dzieci przez zaśnięciem nadal się rzucają, przekręcają energicznie główkę w prawo,lewo i spowrotem, podnoszą nóżki itp.? Pytam ,bo właśnie wyczytałam że noworodki tak robią, a moja Lisa nadal się tak zachowuje 🤔 coś z nią nie tak? -
Mama pp u nas praktycznie codziennie jest śluz. Wyczytałam że robi się tak gdy dziecko pije raz z jednej raz z drugiej piersi - pije za dużo mleka pierwszej fazy, tam jest chyba laktoza która tak zaśluzowuje. Mi pediatra poleciła karmić 3 razy z jednej piersi ale jakos mi to nie leży 🤔
Co do rzucania się to nogami już nie tak mocno chociaż uderza ale głową na boki bardzo. To go wycisza..
Gratuluje ząbka!!
Co do okresu to ja dziś chyba miałam owulacje.. ból identiko jak owulka. Dam znać za 2 tygodnie 😆
A i mam pytanko.. ile podajecie dzieciom tych łyżeczek np dyni? Ja na razie przeszłam do jednej łyżeczki. Dynia mu kompletnie nie leży, jabłuszko bardziej21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Ula chyba też chora i też drugi raz. Ma katar, możliwe,że na ząbki,ale pewnie infekcja, skoro my wszyscy też dopiero co mieliśmy.
Ula odłożona ewentualnie raz przełoży główkę z prawej na lewą stronę, ale generalnie się nie rusza. Iga tak energicznie skręcała główka, jakby się lulala. Nie wiem, kiedy jej przeszło, ale chyba niedawno.
Agrafka, ja też widzę u Uli objawy gotowości i też jem sama, a ona patrzy i trochę mi głupio;D ale nie chce się jeszcze w tym syfie babrac;D
My używamy pampersy z Lidla 4. Ten sam rozmiar mają moje obie córki;D i u Uli bym chętnie już przeszła na 5 na noc. Ona ma takie pełne poślady jak implanty, starsza ma pupcie mała jak ziarnko kawy;D -
Mój tak robi jak ma zamiar puścić bąka 😅 albo jak za chwile będzie kupa. Zrobi i jest spokój. Tylko przekręca się przez sen. Wcześniej mówiłaś o spaniu na brzuchu. Mój coraz częściej tak śpi. Na początku panikowałam i co chwile sprawdzałam. Teraz nadal sprawdzam za każdym razem jak się obudzę ale już bez paniki. Jemu chyba jest tak wygodnie. Zauwazylam że jak śpi na brzuchu to dłużej śpi bez przerwy. Jak chce wrócić na bok to będzie trochę pojekiwal, budzę się, przekrecam i śpi dalej.
-
Co do śluzu, to czysty śluz bezbarwny, czy w kolorze kupy? Bo podobno w kolorze kupy to w ogóle wszystko ok.
Jak ja Wam współczuję tych okresów. U mnie nie widać i obstawiam najwcześniej luty/marzec przyszłego roku. Ale wolałabym 2023;) nie tęsknię -
Mama, moja Ulcia usilnie trenuje obroty, rzuca się strasznie jak leży w łóżeczku, chichra się przy tym niesamowicie, ale jak już nie daje rady i ma zasnąc to kladzie się na boczku, rączki składa jak do modlitwy i wycisza się, aż w końcu zamyka oczy i śpi.
No. teraz tak się kręciła, że zjechała w nogi łóżeczka, obróciła się o 90stopni i wystawiała nogi przez barierki, trwało to ze 25min. Poprawiliśmy ją na miejsce i już widzę, że osiąga zen 😁
Ale i tak przeważnie usypiam ją na rękach.
My z rozszerzeniem się wstrzymamy jeszcze chwilkę, moja córa to nawet pozycji bezpiecznej na kolanach nie umie przyjąc, poczekam aż będzie stabilniejsza. Tym bardziej, że ostatnie dni to i z butli jest problem, dzis muszę jej dorzucić jeden posiłek, bo mało zjadła. Jutro mamy szczepienie to bedzie ważona, ale i tak mało przybrała.
Do rd kupiłam pakiet książek od inwiktoria (do 8 albo 10 listopada ma promocję) i są mega proste przepisy, część znam i dla nas robię na codzień, więc wystarczy tylko uprościć dla malucha. Dania bez wymyślnych składników i co dla mnie ważne w miarę mało mięsnych przepisów, tu zawsze coś wymyślę.Sumireguska lubi tę wiadomość
10 lat starań
26.08.2018r. decyzja o ivf
28.01.2019 I ICSI punkcja - 7 komórek - 4 zarodki 3-dniowe 26 kwietnia FET22 czerwca FET
28 sierpnia - 2 zarodki nie rozmroziły się
17.01.2020 II pICSI punkcja - 6 komorek - 1 wczesna blastocysta 22.01 ET
13.08. 2020 III pICSI punkcja - 9 komórek - 5 blastocyst - 4.1.1, 3.3.3, 2bl, 2bl, 2bl
12.10 FET
7dpt beta 134,31mIU/ml
9dpt beta 318,49mIU/ml
11dpt beta 745,15mIU/ml
Usg 30.10.2020r. -> pęcherzyk żółtkowy
Usg 31.10.2020r. -> krwawienie, pęcherzyk na swoim miejscu
(21dpt hcg total 27973,8mIU
23dpt hcg total 34761,5mIU)
23dpt beta 34558,50mIU/ml
16.11 usg, jest śliczne serduszko ❤