Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
A dziewczyny ten bbox to faktycznie taki hit? Zawsze jakoś tak cena mnie zniechęcała. Co w nim jest takiego, że jest taki popularny?
Jutro lub pojutrze spróbuję tego jajka z awokado, dzięki dziewczyny.Dzisiaj wsunęła obiadek, myślę że po prostu ona musi mieć dłuższą przerwę od mleka, niż zalecana.
-
Bajka ja też podaję po dłuższej przerwie zwłaszcza rano teraz Ola pije mleko o 6 i do 8 sobie leżymy więc zanim ogarnę i jemy to jest 9. Hahah a o 10 albo trochę po wjeżdża znowu 🍼. Wszystko w sumie zależy od tego jak wstanie w nocy na mleko o 2 czy o 4 🙃
Jeśli chodzi o bboxa to ja się przyznaje uległam modzie 🙈 a miałam też karty podarunkowe do smyka to jakoś nie było mi tak zal 🙃 -
Ja kupiłam przy starszej,bo wtedy to był hit i chyba najlepszy rozsądny bidon.
Załapała późno, ale mega nam się sprawdzil.
Ula już kuma o co chodzi, ale krzywi się jak jej poleci, jakby tam wódka była🤣🤣
Jest ładny, nie kapie, dobrze się myje, ma słomkę z obciążeniem, więc dziecko może pić w każdej pozycji, jest wytrzymały. Jestem zadowolona. -
KasiaC dobrze że udało Wam się dostać do tego lekarza. Przykro, że Sonia będzie musiała nosić kask.
U nas potwierdziła się alergia na żółtko. Dziś podałam z ziemniakiem i brokułem. Zjadła może ze 4 łyżeczki, niezbyt chętnie. Za jakąś godzinę zjadła mleko i poszła spać. Tak jak poprzednio zaczęła wymiotować, masakra. Do tego dość mocno kichała i kaszlała. Teraz biedna śpi na brzuszku a ja przy niej siedzę i pilnuje żeby się nie zakrztusiła bo jeszcze jej w brzuszku „jeździ” 😔
A tak się cieszyłam bo po pierwszych dwóch razach nic jej nie było. -
Kasia pójdzie szybko. ZobacZysz i mocccno trzymam kciuki! A rzeczywiście my malutka asymetrię cały czas mamy. W przyszłym tyg. Fizjo.
Dziewczyny picie ze słomki to dla dzieci bardzo trudne zadanie. Coś o tym wiem;) Mysle ze 7,8 miesiąc to super czas na naukę picia ze słomki, ale nie ze względu na podniebienie twarde. Słomka wpływa na prace mięśni całej twarzy, czy podniebienie miękkiego, ale przede wszystkim na prace mięśnia okrężnego ust, co jest niezwykle ważne w rozwoju mowy. Im lepiej pracujące mięśnie ust tym znacznie łatwiej dziecku jest artykułować gloski. Ale nie tylko. podczas picia przez rurkę dzieci uczą się panować nad oddechem. Dlatego najlepiej uczyć pic przez słomkę i z normalnego kubka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2021, 18:49
Bee, Mama po przejściach, Sumireguska, Cyprysek89 lubią tę wiadomość
-
Kryska, przykro mi - bedziemy sie wymieniac przepisami
podobno najczesciej do roku mija. Mam nadzieje ze naszym maluchom szybko przejdzie, bo Ty chyba tez mialas diete eliminacyjna ale pozniej zaczelas jesc bez problemu? Moze to juz znak ze powoli ta alergia slabnie.
-
nick nieaktualny
-
A my po ostatniej obowiązkowej wizycie szczepiennej, mały ma 7300 i 70cm
Wszystko super, doktor potwierdziła że zęby wychodzą już na maxaale na razie jest spokojny. Odpukać.
Ja dzis podjechałam do sklepu z eko zywnoscia i obkupiłam sie na kolejne 5 dni (jade z przepisami z tej książki o rozszerzaniu diety - jadłospis na 30 dni). Teraz też będzie awokado i z nowych rzeczy kaszka manna. Udało mi sie kupić kaszke manne starych zbóz od helpy
Ja to sie boje jakos wprowadzac produkty alergizujące.. orzechy, jajko, gluten21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
A co do bboxa to jako ze maly zalapal picie przez te rureczke to moze obetne ja z drugiej strony - bo jest dosyc dluga. Moze jak bedzie krotsza to bedzie wygodniej
Dziś mały pierwszy raz wyciagnał do mnie rece jak był u kogos. Z jednej strony to taki miłe uczucie a z drugiej martwie sie o to mamowanie..
A, dzis mi zasnął na nocke 18:20.. dodajcie mi wiary ze nie wstanie o 5 rano21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Mala_syrenka wrote:Ja kupiłam przy starszej,bo wtedy to był hit i chyba najlepszy rozsądny bidon.
Załapała późno, ale mega nam się sprawdzil.
Ula już kuma o co chodzi, ale krzywi się jak jej poleci, jakby tam wódka była🤣🤣
Jest ładny, nie kapie, dobrze się myje, ma słomkę z obciążeniem, więc dziecko może pić w każdej pozycji, jest wytrzymały. Jestem zadowolona.
Aaa czyli taki myk tam jest, że jest obciążenie. Dzięki.Fakt, że nam to nie robi, bo nasze dzieciaki mają zakaz picia inaczej, niż na siedząco i stojąco. 🤣 Ale to już mi wiele wyjaśnia.
-
Kasia, jak długo zarekomendowali wam noszenie kasku? Sonia na pewno da rade i niedługo bedzie piekna główka
czytałam że niektore mamy zachwalały ze juz po miesiacu była mega duża poprawa
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Kasia trzymam kciuki aby jak najszybciej wszystko poszło.
Meldujemy się z 6 zębem 🤦♀️ Normalnie zaczyna mnie przerażać ta szybkość pojawiania się kolejnych. Między pierwszymi trzema był odstęp 12 dni. Teraz co 6 dni 🤦♀️ Ja nie wiem, mój syn chyba chce tym nadrobić swoje lenistwo w nowych umiejętnościach 🙈
A i taką słomkę obciążeniową ma też bidon z Canpola 🤪😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2021, 20:09
Sumireguska, Mama po przejściach, Bajka111 lubią tę wiadomość
Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
A jak myjecie ząbki? Maluch połyka te śladowe ilości pasty czy jakoś płuczecie?
Zoe, jak się nie mylę to Ty pisałaś że podałaś kiedyś serek wiejski? W takiej postaci jak jest, czy widelcem rozbabrałaś bardziej? Mam taki plan na jutrzejsze śniadanie 😊 Oczywiście mąż się dziwi, on by ją tylko karmił marchewką i jabłkiem 🙈
A i jakieś info o słoiczkach holle? Czytam skład i tez chyba ok, co? -
Podawałam w tych ziarenkach. Dobrze sobie radził. Ale on już je mielił, tak jakby przegryzał. To może jak dopiero zaczęłaś rd to je jeszcze trochę pognieć w razie co. Nie chce mieć pierwszego zakrztuszenia Lisy na sumieniu 😅
Mój dzisiaj miał pierwsze spotkanie z bliska z psem. Maltańczykiem. W pierwszym momencie popłakiwał jak przychodziła do niego na dywan na koc. A pod koniec to już piszczał z zachwytu na jej widokMama po przejściach, Bajka111 lubią tę wiadomość