Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2021, 10:51
Mala_syrenka, Mama po przejściach, Noelle, NatkaZ, Cyprysek89, Bajka111, Santi_14, unify, Karolina90, Chaos, Lilak , KasiaC, Nikola, _agrafka_ lubią tę wiadomość
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
A ja nie wiem, co robić. U Uli może to katar od ząbkowania, może od alergii, a może infekcja. Ale na infekcje mi to nie wskazuje. Ile może chorować takie dziecko bez choćby stanu podgorączkowego?
Idziemy na Wigilię do teściów. Będzie tam też ciężarna na wylocie, chyba,że ja złapie, bo już ma 38 tc. Ona wie,że u Uli takie akcje, ale uważa chyba,że jest niezniszczalna i normalnie chce się spotkać. I nie wiem, czy w takim razie nie powinniśmy zrezygnować. Zobaczę w którą stronę pójdzie stan zdrowia Ulci. Ale nie będę narażać ciężarowy na osłabienie przeziębieniem przed porodem. To by była masakra.
Bajka, ja zostawiłam starsza dzisiaj w domu, bo wczoraj poszła spać o 22 i mi szkoda było jej budzić. Teraz mam burdel, ful roboty na święta i gości na wieczór, bo zaprosiłam teściów na urodzinowa kawę. Marudna Ule i wymagająca Ige. Czuć magię świąt;D
Noelle, widać,że Klarci smakuje;) -
Noelle a co Klarcia zajada? U nas wczoraj awokado. Myslalam ze nie bedzie smakowało a weszło jak złoto.
Syrenka nie mam pojecia co bym zrobiła. Powiedziałabym zapytaj lekarza ale co on powie.. pewnie zrobilabym ten test alergiczny na kota, chociaz jakos ta wersja do mnie nie przemawia. Zabkowanie... A widac u niej z przodu na dziąsle gulki:od ząbków?
Laryngolog żeby w paszcze zajrzał czy gardło czerwone? Nie wiem.
Lekarz moze jakies badania by przepisal.. morfologia, crp, igE na alergie..21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
I znowu te choróbska 🤦♀️ Współczuję i życzę szybkiego powrotu do zdrowia wszystkim! Oby do Świąt przeszło, jeszcze zostało parę dni.
A porządkami się nie stresujcie, każdy rozsądny człowiek powinien zrozumieć, że priorytetem jest dziecko, tym bardziej chore, a że nie w każdym zakamarku będzie błysk, trudno, przez to Świąt nie odwołają 😜 My jesteśmy sami na Święta, daję na luz. Nasze pierwsze Święta we trójkę, to nie lśniacy dom i uginający się stół są najważniejsze.
Noelle od dawna już sadzasz Klarę w krzesełko? Moja niby siedzi stabilnie, ale wygląda na wystraszoną, trzyma się tacki. -
Ja chyba muszę pogonić mojego po krzesełko do piwnicy. Miki na kolanach nie chce jeść woli wtedy bawić się matki ręką albo oglądać psa czekającego czy coś mu skapnie 🙈 Do tej pory jadł w bujaczku, ale też go ta opcja nie zachwyca 🙆♀️🤦♀️
Mała syrenka a myślałaś właśnie o laryngologu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2021, 12:16
Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Sumi, z tego wszystkiego zostało nam jeszcze zrobić test na alergię.
Tydzień temu miała USG płuc, morfologię i crp. Wszystko bez odchyleń, w morfologii widać było przebyta infekcje.
Ząbki idą na pewno, ale czy coś jest na wylocie, nie wiem. Mam już po prostu dość.
Ula siedzi stabilnie, a w krzesełku też dziwnie wygląda. -
Ktoś pytal o krzeselko inne niz ikea..
My mamy od 3 lat peg perego tatamia i jestem mega zadowolona! Fakt, ze jest dosc drogie, ale warte kazdego wydanego centa! Czysci sie ekstra, jest stabilne, wygodne, sluzy bardzo dlugo, bo Mia do.dzis czasem sobie do niego siadzie jak jej odbije, ma funkcje hustawki, no i nie wyglada za nic na 3.letnie dziennie eksploatowane...
Sumi, Noelle, ale slodziaki😍
Syrenka, wspolczuje!
My wczoraj mielismy bilans i moj maly olbrzym ma juz 9470g i 73cm😲
Mia miala tyle.na rok🤣
Ale nadal nie jest do konca zdrowy, dostal kortyzol do tej tuby inhalacyjnej i mamy go teraz tydzien 2x2psikniecia przez tube inhalowac, a.pozniej do konca lutego 2x1psik tak profilaktycznie, zeby uniknac kolejnych infekcji oskrzelowych...
Nasza pediatra skonczyla tez niedawno osteopatie, obejrzala malego dokladnie i powiedziała, ze moge go juz sadzac w.krzeselku do posiłków
Leci u nas druga drzemka, to ide ogarniac zaraz jak kawe dopije... wczoraj narobilam golabkow, to dzis obiad z glowy, tylko podgrzejemy... wieczorem musze wkoncu prezenty popakowac
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Czyżby Nathan wybił się na prowadzenie z swoją wagą?👍😄
Cierpliwa a ja się zastanawiałam co tak mało się odzywasz, a Ty wcześniej pierogi, teraz gołąbki, to już wszystko jasne na forum czasu brakuje 😉
Mój mąż ma już urlop, oddaję mu kuchnie 😁 Ja tylko wpadnę posprzątać bałagan który tam narobi. -
Ja mam nadzieję, że Ola nie będzie chciała go gonić 🤣🤣🤣
Klara super siedzi 😀 ja Ole daje do jedzenia do krzesełka- już taki rytuał bo wie co ja czekam i się cieszy ale nie siedzi tak dobrze i zawsze ja gibie na jedną stronę mimo, że są pasy 5 punktowe. I tak że 3 -4 razy musze ja poprawić i głównie z tego względu nie daje jej samej jesc a bardzo bym chciała.
Sumi śliczny pomocnik Mikołaja 😊
Mała Syrenka- współczuję, mega jestescie przetyrane przez te choroby. Gdybyście miały pewność, że to alergia dajecie leki i tyle a tak to takie gdybanie.
A my dalej walczymy z jojczeniem poszczepiennymi. Wczoraj ewidentnie ja nozka bolała bo poplakiwała przy podnoszeniu i przebieraniu. Spala tez niespokojnie i dzisiaj też nie wie czego chce... faktycznie te meningokoki nie są łaskawe dla bombelkow -
Sumi kaszkę ryżową. ☺️ Na pierwszy samodzielny posiłek wybrałam coś co się spierze z ubranek bo młoda jak ma śliniak to zajmuje się nim a nie jedzeniem. 🙈
Mama pp wczoraj pierwszy raz w nim siedziała. 😉
Klara siedzi w krzesełku tak na luzie - w sensie, że się nie spina i niczego nie musi się trzymać. Jak ją wkładam to siedzi albo oparta o oparcie albo bez podparcia, a jak dostaje jedzenie to się nachyla i siłą rzeczy opiera się o tackę ale to chyba normalne bo przecież my też się nachylamy do jedzenia? 🙈
No nic… Podsyłam Wam filmik jak to wygląda podczas jedzenia gdyby, któraś chciała porównać tą pozycję siedzącą. Uprzedzam, że jest durny ale nie spodziewałam się, że go tu wstawie i nagrywałam dla męża. 😅
https://youtu.be/FLDIEfmtJt8Sumireguska, Santi_14 lubią tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Mama pp,dziękuję. Urodziny za 2 dni dopiero, ale 23.12 każdy siedzi w pierogach i innych śledziach, więc wtedy wolę nikomu nie zawracac głowy. W ogóle, jakby któraś chciała zachodzić w ciążę w kwietniu i rodzic na święta, to odradzam. Najgorsza możliwa data urodzin. Nikt nie ma czasu, wiele osób tak jest zajętych świętami, że zapominają i jeszcze się dostaje jeden 'duży' prezent zamiast dwoch. Każdy inny czas na urodziny jest lepszy;)
Noelle, Klara je bardzo ładnie;) u nas łyżeczka prędzej trafia do oka;D i oczywiście musi być czysta, bo z jedzeniem nie polize;D -
Syrenka, współczu. Mi to nie wygląda na alergie na kota, ale sprawdzic pewnie bedzie trzeba. Biedna Ulcia. Wszystkiego najlepszego dla Ciebie, spokoju!
Zoe, jak mloda ma katar to inhaluje sama sola, dopiero jak lekarz zaleci to mamy nebudose baby. Do noska na codzien psikam izotoniczna a przy katarze hipertoniczna. Oby to byly jednak zeby!
Ja na swieta nic nie szykuje. Upieke tylko piernika pomidorowego bo to ciasto na miare moich możliwości 😅 a tak to jedziemy na gotowe i wracamy w 2gi dzien swiat. Ja juz bym mogła byc po świętach. Albo najlepiej spedzic je u siebie... Albo pod palmami 😅😅😅
-
Mama pp, pierogi, uszka i ktokietyachnelam w jeden dzien, tylko sobie farsze dzien wczesniej przygotowalam... a golabki to byl wczoraj spontan🤣
Ale fajnie miec świadomość, ze na swieta zostalo malo co do przygotowania... dzis i jutro sobie poogarniam, chociaz dzis mam jeszcze wizyte u dentysty, wiec roznie moze byc z tym ogarnianiem... w czwartek sobie wieczorem machne sernik i wstawie barszczyk, a na wigilie juz zostanie tylko ryba, krokiety do zapanierowania i wszystko ugitowac/usmazyc... sami jestesmy wiec nie szalejeny, bo kto to zje pozniej... wszystkiegi robie w takiej ilosci, zeby po troszke bylo...
A no i jeszcze czeka mnie dzis lub jutro pieczenie ciasteczek, bo Mia na to bardzo czeka...
Dzis sie udalo prasowanie ogarnac i kuchnie, bo mlody sobie 2h 10min drzemke strzelil...
Co do wagi, to jest sluszna🤣 ale dlugi tez jest... w ogole nie wiem gdzie mu sie ta waga chowa, bo wyglada na bardzo duzego ale nie na pulchnego, raczej faldki ma skromne... patrzac na fotki, to Mia byla duzo mniejsza i lzejsza, a wygladala na pulchniejsza...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700