Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
No i doszło do mnie,że moje pragnienie kolejnego dziecka nie minie. Może okaże się,że 3 to za dużo, ale jak już nie będę miała to będę nieszczęśliwa. Powiedziałam mężowi,że ja go trzecim dzieckiem nie unieszczęśliwie, a on mnie nie robiąc tak, więc niech się pogodzi,że jeszcze jedno będzie, przyjął to względnie.
Na pewno chciałabym różnice wieku min 2 lata. Najchętniej 3, więc pierwsza nowa ciężarówka na forum nie bede;DMama po przejściach lubi tę wiadomość
-
Ja też jestem zadowolona. Byliśmy na dwóch wigiliach i mały był super. U nas był bardzo obfity Mikołaj 6 grudnia więc umówiłam się z rodziną, że teraz skromnie bo zanim przeprowadzimy się w lato do nowego domu to się w tym blokowym pałacu zakopiemy.
Posłuchałam rad Hafiji żeby na każdą zaczepkę reagować krótkim komunikatem i tak zrobiłam. Na pomysł uraczenia małego kompotem z suszu, sernikiem i rybą odpowiedziałam krótko, że albo dopiero pił albo jest najedzony. Cóż się droczyć z rodziną jak oni najlepiej wiedzą, że karp prosto z mułu jest najzdrowszy dla takiego bobasa.
A najgorsze komentarze ma mój brat. Rzadko się widujemy z racji odległości. Twierdzi, że jestem przewrażliwiona bo na wszystko reaguje a ich 3 letni syn to sobie sam radzi jak np. się uderzy. Radzi sobie też sam z zapaleniem oskrzeli bo oni lekarzy nie uznają, do tej pory nic nie mówi a logopeda to szaman. Dziecka nie ma co tyle nosić tylko trzeba przed telewizorem posadzić w leżaczku. O zgrozo oni mają następne w drodze i tych mądrości zaraz będzie jeszcze więcej. -
Lilak u nas też były próby popchania młodej czegoś ze stołu. 🙈 Dzisiaj idziemy do teściowej a tam walka o niedokarmienie będzie jeszcze większa. 😅
Klarcia była super grzeczna aż wszyscy byli w szoku. ☺️ Całą kolację wigilijną przesiedziała w krzesełku bawiąc się zabawkami, później wciągnęła chrupka i bawiła się na macie do samego wieczora. Jak wracaliśmy to zasnęła w foteliku i była tak padnięta, że nawet się nie przebudziła jak ją rozbierałam i przekładałam do łóżka. 😂
Na widok prezentów prawie piszczała i targała wszystkie papiery z kartonów. 🤪 U nas póki co wjechał pchacz, wydra, szczeniaczek uczniaczek i gumowe zwięrzątka do wody - a dopiero byliśmy u mojej mamy… Teraz teściowie i mój tata - gdzie ja te wszystkie klamory pochowam to nie mam pojęcia. 😅Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Eee mój maluch tez spal i po 5 godz w pierwszych dwóch tyg życia a później nadeszło życie 🤣 spanie tylko przy mamie w dzień, na poduszce do karmienia, na raczkach, w jeżdżącym wózku. Poźniej nadeszły problemy brzuszkowe i niespanie od 4 rano. Dopiero niedawno zaczął spać więcej sam w dzień. Przecież moje główne żale tutaj właśnie tego dotyczyły 🙈
Mala_syrenka lubi tę wiadomość
-
Oni są takim typem ludzi,że wsparcia się od nich nie dostanie, za to oceniają jak mało kto. A że to najbliższa rodzina, to mówię jak jest. Przez to uważają mnie za marude, która sobie nie radzi.
Musiałoby im się hnb urodzić,żeby naprawdę zrozumieli. Ale nawet najgrzeczniejsze dziecko świata zmienia życie. Ja ich nie chce zrazic, dziecko to największy skarb i największa radość. Gdyby tak nie było, nie chciałabym jeszcze jednego.
Aaa chciałabym pochwalić moja starsza corcie, wystarczyło kilka zmian i jest zwrot o 180st. Nie wiem, na jak długo, ale histerie są zdecydowanie krótsze, jest ich jakby mniej i wygląda na szczęśliwsza. Niedługo idziemy na sanki, od lat nie pamiętam białych świat. Jest bajecznie! -
Mała Syrenka nie zrozum mnie źle, ale ja też nie chciałam żadnych porad od mojego brata i bratowej, pomimo że mają trójkę dzieci i to nie dlatego, że wszystko wiem ( bo jak widać, nie wiem nic 🙈 ) tylko dlatego, że nie do końca odpowiadają mi ich metody, trochę inny świat, zupełnie inna sytuacja. A mój brat to taki typ, co uważa że wszystko wie najlepiej... Oczywiście czasem jest jakaś luźna rozmowa o dzieciach, ale nigdy z problemami nie zwróciłam się do nich. Pewnie też mają o mnie takie zdanie jak Ty o nich 🤣
Bardzo zazdroszczę śniegu, u nas leje od rana, a sanki czekają.
-
Mama pp i zapewne tak jest;)
Ja się z radami nie pcham, ale mam nadzieję,że jak będą mieli jakiś problem, który my przerabialiśmy, to się spytają, a i tak niech zrobią, co uważają. Bo ja niestety nikogo nie miałam, kto mógłby wesprzeć z radami młodszymi niż 30 lat;D
Może dlatego tak często przy nich powtarzam,że jak coś to niech się do nas zgłoszą. A to już pewnie podchodzi pod napastowanie;D
Jest naprawdę pięknie;) żałuje,że Ulcia jeszcze za mała, bo bym spakowała obie;D -
I nie mogę się doczekać aż Frania wyniuniam;) taki malutki, kochany;) pewnie Ulcia przy nim będzie gigant.
Ojj, zaboli serduszko z tęsknoty za takim maleństwem;)
Mam nadzieję,że się wszyscy wyleczymy i za kilka tygodni wpadniemy poznać pierwszego kawalera z najmłodszego pokolenia;) -
Syrenka wyobrażam sobie co to za typ ludzi
rozmowy o dzieciach ogólnie są bardzo emocjonalne. Zwłaszcza jak ktoś nie jest w stanie zrozumieć ze nie wszystkie dzieci są takie jak jego dziecko i istnieja na świecie prawdziwe hnb
Moja znajoma powiedziała mi ze ona ma spokojne dziecko bo tez nie reagowała na kazde piśnięcie. Że tak robiąc 'tworzy sie' hnb. Gówno prawda. Inna znajoma ma 4dzieci. Każde wychowywala tak samo. Dwójka jest spokojniutka, bezobsługowa, samozasypiająca, jeden harpagan i jeden taki hnb że prawie wyląadowała w psychiatrykuze wszystkimi obchodziła sie identycznie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2021, 11:36
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Ja przyjelam fantastyczną postawe ze jak ktoś mówił mi np 'jak można nie kupować chodzika dziecku?? moje dzieci w 6 miesiacu już wsadzalam w chodzik'
Odpowiadałam 'zuch' i zmieniałam temat.
Albo klasyczne "jak można było nie nauczyć dziecka smoczka?"
Odpowiadałam z uśmiechem "okej" i odchodziłam xD
Naprawde nie chciało mi sie wchodzić w dyskusje z nikim.
Chociaz temat chodzika wczoraj był gorący. Bardzo nas tym atakowano ale tylko raz odpowiedziałam czemu sie nie zgadzam i wiecej tego nie powtarzałam. A teksty "kiedyś sie wsadzało i żyjemy" działaja na mnie jak płachta na byka ale byłam dzielna
Mama po przejściach, NatkaZ, Bajka111, _agrafka_ lubią tę wiadomość
Ja szczerze to nie rozumiem tego parcia na chodzik. I kiedyś się używało też na mnie nie działa bo pierworodna wychowana bez chodzika i zaczeła chodzić w wieku 9 miesięcy 🤦♀️ Tosi, to nawet nam do głowy nie przyszło fundować chodzika. To mały harpagan i wątpie żeby ściany i meble wytrzymywały styczność z nią i z chodzikiem 🤪
U nas naszczęście obyło się bez głupich rad, bo moja rodzinka wychodzi z założenia, że to nasze dzieci i nasze wychowanie. Oni mogą pozabawiać i porozpieszczać 😁 Spotkanie z teściową i starszym szwagrem mnie ominęło. Mąż nie odzywa się z najstarszym bratem (długa historia) i stwierdził, że nigdzie nie idzie bo nie będzie psuł nam świąt głupimi kłótniami. Zresztą tam też ucieliśmy głupie radydwa lata temu tekstem "my mamy dwoje i wiemy co robić, wy zajmijcie się swoim jedynakiem" 🙈 Może trochę to chamskie ale działa.Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Dziewczyny mega polecam ślimaka z Yookidoo Crawl ‚N’ Go Snail - Klara dostała i jest genialny!
Czołga się za nim jak szalona, śmieje się i obgryza. 😅 Idealny do nauki raczkowania.Sumireguska, Bajka111, Mama po przejściach lubią tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
U nas swieta spokojnie, dzieciaki super sie sprawowaly!
Z prezentow Nathana dostal sorter w stylu tego b.toys, wierze z pierscieniami ale.nie nakladanymi, tylko takimi nakrecanymi, gryzaka slonia gilogumis, jakies inne szelesciaki i gryzaki, ksiazeczke spiewajaca fishera, leniwca fishera i wspolnie siostra hustawke bicianie gniazdo z opcja zrobienia z niej namiotu
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Mój dostał jeszcze jeżyka z fisher price do raczkowania. Wydaje się być fajny. Kostkę edukacyjną, klocki do układania wieży, klocki jakieś inne, wiewiórkę co śpiewa 25 piosenek (uwielbia alilo wiec pewnie to tez polubi), pieska pluszaka - szczerzy się do niego, coś jeszcze dostał ale już nie pamietam co. Na szczęście żadnego dziadostwa nie przywieźliśmy.
Ku mojej uciesze zdrzemnął się trochę w wózku u tesciowej. Był super chłopakiem a bylismy tam z 6 godz. -
Moje małe dziś do godz 19 ni potrafiło przewrócić sie z brzucha na plecy. Jest 20:30 i już nie tylko soe przewrala ale i turla 😆
Nie mozemy go ululać, świeta zaburzyły nam strasznie naszą rutynę.
Ale jedno mnie w tej małej małpie zastanawia. Niby z butli nie potrafi pić a w samochodzie wciąga z niej mleko jak szalony 🤔 to cwaniaczek...Mama po przejściach lubi tę wiadomość
U nas przewrotów z brzucha na plecy jeszcze nie ma, ale Miki dzisiaj pierwszy raz stanął na czworaka 😱 Normalnie byłam w szoku, a potem miałam zawał bo walnął do przodu. Na szczęście bez płaczu, a teraz ciągle to powtarza bo obczaił, że w ten sposób szybciej się przesuwa niż czołgając się jak dżdżownica 🙈😂🤣
Sumireguska, Bajka111, Noelle, Cyprysek89, Mama po przejściach lubią tę wiadomość
Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Klara za to olała czworaki - dzisiaj cały dzień królują wyprostowanie nogi i ręce… 🤦🏻♀️
Matka ledwo robi planka a dziecko pół dnia w desce z wyprostowanymi rękami spędziło. 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2021, 23:32
Bajka111, Mama po przejściach, NatkaZ lubią tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
My mieliśmy jedną wigilie u nas w domu i tylko z moją rodziną (z teściową nie jesteśmy w zbyt dobrych relacjach).
Co do prezentów to ustalamy zawsze wcześniej co kupimy dzieciom i robimy zrzutkę. Mój starszak zawsze pisze dwa listy ( do Mikołaja i do Dziadka Mroza) i później jeśli nie są to wyimaginowane życzenia to staramy się spełnić. Dla malutkiej tez rzuciłam temat co by się przydało wiec tez była zrzutka.
Dostała „od Mikołaja” króliczka Alilo i ubranka. A pod choinkę lampkę Miffy i drewniany pchacz Little Duch (bardzo fajnie zrobiony). Dziś jeszcze od jednej cioci dostała pandę z fisher price (to nie było ustalane
Przed zakupem pchacza rozmawiałam z fizjo i mówiła ze pchacze są ok ale żeby były wolne lub żeby zamontować im hamulce/spowalniacze żeby dziecku nie uciekały bo w ten sposób może nauczyć chodzić się na paluszkach.
O chodzik nawet nie pytałam bo nie zamierzam kupować.