X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2021, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy covida w domu. Długo się uchowalismy i tak.
    Jutro mam test ja i dzieci. Dziewczyny mają lekki katar, Ula kaszel, który przechodzi już, a mnie lekko boli głowa i czuję się rozbita od kilku dni.

• Noelle Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2021, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala syrenka trzymajcie się! 😕

Mala_syrenka lubi tę wiadomość

Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️klz99vvj0698zxow.png
  • Kryśka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2021, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała syrenka dużo zdrowia dla Was!

Mala_syrenka lubi tę wiadomość

tm01qjv.png
  • NatkaZ Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2021, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała syrenka zdrówka dla Was. Oby szybko odpuściło.

Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
    Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
    Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
    Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016
  • Karolina90 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2021, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Syrenka współczuje. Trzymam kciuki żeby szybciej był lepiej.

U nas swieta kiepsko. To pierwsze święta z naszym wymarzonym synem, a chyba były najgorsze. Teściowa wiecznie nie rozumie, że Ignacy nie ogląda bajek. Bierze go na ręce i niesie przed TV albo chciała go nakarmić go pierogiem, albo sama i obkłada go poduszkami. Mąż już wczoraj nie wytrzymał i bylo darcie się na cały dom. Plus był problem z noclegiem i fochy siostry męża. Dlatego mieliśmy zostać do jutra, a właśnie wracamy już domu.
    W sumie mąż ma jeszcze wolne wiec jutro spędzimy sobie czas we czwórkę (w sensie z psem :p )

A co do prezentów to Ignacy dostał Alilo tego większego, ubranko, hipopotama z Fischer Price, pluszaka i basen z piłkami :)
    W sumie to cieszę się, że już po świętach 😅

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2021, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała syrenka trzymacie się. Szybkiego powrotu do pełni sił

Karolina współczuje. Ja przestałam sypiać tesciowej w momencie gdy jest tam jednocześnie męża siostra ze swoimi pociechami. Mój mały chodzi spać o 18 a tamci ok 23. Drą japy że mi głowa pęka. Nie ma szans żeby dziecko mi się wyspalo. Wiec doszło do tego ze wolimy z mężem tłuc kilometry niż tam spać. Dwie godziny jazdy w jedną stronę.

• Karolina90 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2021, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe teraz jak otworzyli ten tunel przy Wilanowie to mamy tak ok 1.5 godz drogi, więc nie ma tragedii. Ale tu taka sama sytuacja, jest jedno wolne łóżko które się tak rozłazi, że Ignacy nam wpadał praktycznie do pojemnika z pościelą. A w byłym pokoju mojego męża ulokowała się jego siostra która cały rok jest za granicą i wraca tylko na święta 🤔 więc wielką obraża że poprosiliśmy o zamianę pokoi na dwie noce. Moglibyśmy spać u brata męża, ale tam znów też darcie japy do północy 😅

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2021, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała syrenka zdrówka! ❤

Tak jak pisałaś, tak z tym porządkiem mam, ale mam też takie typowe, że ja nie mogę dotykać większości materiałów między innymi jeszcze. Typowe zaburzenie si.

My też jeszcze chorzy, oby szło ku końcowi, bo masakra jakaś. Już tydzień. 🥴

Ja nawet nie będę pisać co dostała, bo nie pamiętam 😆 Niby nic, ale od każdego coś i się zbiera.

Kasia mega zazdroszczę! Kocham Lego, najbardziej marzy mi się Hogwart. 😍 Ale my nie robiliśmy sobie prezentów, ani dorośli dorosłym, ani my w małżeństwie. Ja kupiłam nam jakąś pierdołę, żeby Filip widział, że też coś dostaliśmy od Mikołaja i tyle. Pro forma.

Tyle tematów poruszonych, wszystko przeczytałam, ale nie dam rady odpisać każdej, przepraszam.

U nas jak Asia siedzi to powiem Wam myślałam, że będzie parę dni przerwy i spokoju od kombinowania. A ona jeden dzień i się znudziła i uczy się wstawać, chyba pozazdrościła Uli. 🤣 Czworakowanie odstawiła i kombinuje ze wstawaniem. I ściąga wszystko co sięgnie ze stolików, półek itd. Masakra.

Karolina szkoda, że tak było. Słabo takie spięcia i to w święta. Że też niektórzy nie wiedzą czasami kiedy odpuścić.

Widzę, ze Alilo w tym roku królował. :)

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2021, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Syrenka zdrówka 😊
    U nas są 2 posiłki śniadanko kaszka albo owocki ok 9 (zazwyczaj mała wstaje ok 7 ale do 8 leżymy i zanim resztę ogarnę to 9 😁) I danie jakieś obiadowe ok 15-16. Kaszkę jeśli z helpy to zjada że 100ml wody jak manna to z 60 ml mm plus mus owocowy do tego. A obiadek zazwyczaj cały sloiczek 125g. Bo nawet jak gotuje to akurat wychodzą mi 2 takie słoiczki. Ale często nowe smaki ma z gotowców 😊

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2021, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, myślę,że jak mąż się wylize, to wszyscy będziemy żyli;D a póki co, czeka nas przymusowy urlop w domu. Jestem ciekawa naszych wyników..
    Jak mam negatywny, to jestem wolna. Byłoby łatwiej, bo byśmy się nie musieli prosić o pomoc itd.
    Alilo to hit, ale wcale się nie dziwię. Mamy, dziewczyny uwielbiają. Ale cena moim zdaniem trochę zawyżona.

• Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2021, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To sadzanie z poduszkami jestem jakoś w stanie zrozumieć, może starsze pokolenie nieświadome, że już tak się nie zaleca itd. Nie chcą specjalnie krzywdy zrobić, ale TV? 😳 Nie potępiam jeśli matka ma jakąś krytyczną, podbramkową sytuację, ale w Święta jak zazwyczaj pełny dom ludzi i ma kto się z dzieckiem pobawić, to mi się w głowie nie mieści, przecież nasze maluszki mają dopiero 6 miesięcy 😤

OrT4p2.png
  • Nikola Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2021, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, ja odpoczywam po świętach😁 Maga intensywne trzy dni. Mnóstwo emocji, prezentów jak dla takiego malucha. Tyle się działo. Cała nasza trójka jest odbiera ale szczęśliwa.

Mała syrenka my tez jeszcze nie mielismy…. O oby jeszcze długo nie! Mnistwo zdrowia i byle czas zleciał Wam bardzo szybko.

• Sumireguska Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2021, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrenka zdrówka :)

Kurcze aż musze tego Alilo obczaić. Ja kupiłam małemu pszczółke która jezdzi po pokoju i spiewa, bardzo fajna :)

Szczerze Wam powiem ze po trzecim dniu świat jestesmy wymęczeni. Mały przez dwa dni był super ale dzisiejszy dzień to porażka. 8 drzemek po 10 min :( nie mógł się bidulek uspokoić i co chwile sie wybudzał co go uśpiłam. Było głośno po prostu. Każdy do niego gada macha..
    Wracając samochodem wył w niebogłosy, że aż prawie sie przydusił, byliśmy pod domem wiec już powiedziałam Staremu żeby go wyjął z fotelika. Masakra. Teraz 'łaził' po całym łóżku, a jak podnosił głowe to miał już zamkniete oczy. I na czworaka też wchodził i też juz miał zamkniete oczy. Dałam mu cyca to do samego końca machał reka, potem palcami, potem jednym palcem aż padł :P

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2021, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też dopytywanie czemu nie pokażemy małemu bajek. I argument że potem dzieci w przedszkolu znają postacie z bajek a on nie bedzie znał i bedzie odludkiem xD
    Hit..
    Aa z takich hitów to:
    Teściowa do bboxa chciala dosypać glukozy. Po co, nie wiem. Mały ciągnie wode jak szalony..

Teść dał mu szynke. Tak, wielki kawałek szynki do buzi mu chciał wsadzić. Na szczeście krzyknełam na niego. Dostał opierdziel bo wczesniej mowilam że moze ziemniaka, chlebek ale szynke prosze zeby nie dawac.

No i jestesmy okropni ze dajemy mu warzywa bez smaku a dziecko bedzie uposledzone przez to. Dla mnie to jest niezwykłe jak bardzo nasze pokolenia sie roznią

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
  • Kryśka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2021, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Święta u nas spokojne. Moja rodzinka „nie udziela rad” jeśli chodzi o dzieci wiec luz. Z najbliższej rodziny meza kontakt mamy tylko z jednym bratem i jego rodziną. Z drugim bratem i teściową tylko formalne kontakty.

U nas starszy syn TV nie znał do 3 roku życia. Później stopniowo pozwalaliśmy na bajki. Teraz przy drugim nie ma takiej opcji bo niestety gdzie bym jej nie położyła w salonie to zazwyczaj ten TV widać. Starszak ma zezwolenie na oglądanie bajek w określonym czasie. No i mała jak widzi to czasem zerka. Ale szczerze mówiąc to zerka tylko chwile na początku jak zauważy a później znajduje jakiś inny obszar zainteresowania. Jak jestem z nią sama lub z mężem to TV wyłączony.

Posiłki z rd mała je 2 czasem 3 ale tez nam sie zdarzył dzień przerwy. Zazwyczaj ok 8-9 je kaszkę Holle z połową musu owocowego ze słoiczka lub jakimś świeżym owocem. Zjada aż jej sie uszy trzęsą. Obiadki wchodzą gorzej ale zazwyczaj zjada te pół słoiczka (raz zjadła cały). Obiadek ok 14 ale tez wszystko zależy od drzemek i karmien piersią. Czasem dostanie jeszcze chrupkę lub dodatkowo owoc w gryzaku. Uwielbia jeść banany, mango, kiwi i pomarańcze w gryzaku.

tm01qjv.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2021, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas rozszerzanie idzie jak krew z nosa... rano dawalam kaszke sama, kaszke z musem, ci bym nie dala, to kaszka jest bleeee... zje kilka lyzeczek czasem, tzn kilka razy zlize troche, a czasem po poerwszym razie nie chce... same.musy owocowe.slabo, warzywa juz lepiej, ale tez nie wszystkie i w mini ilosci...

Mia w jego wieku juz jadla z bami to co my... wciagala spaghetti, jadla kurczaka, ziemniaczki, warzywa w.kawalku...

On ewentualnie w gryzaku banana, czasem jablko zje, nic innego nie bardzo mu podchodzi...
    Chrupek kukurydziany, albo skorka z cgleba jest jeszcze spoko...

Takze idzie slabo...

KasiaC, ja ta ksiazeczke.malemu chcialam kupic🤣 ale stwoerdzilam, ze i tak sie pewnie jeszcze tym bawic nie bedzie, wiec moze na Wielkanoc...

Co do Alilo, to Mia ma juz przeszlo rok duzego, Nathanek od zawsze malego i o a sa hitami...

Syrenka, zdrowka!!!

My dzis bylismy u mojej rodziny 200km od nas... jakos przezylismy, ale lekko nie bylo jesli o droge chodzi... z rana jechalismy tam, a przed 18 spowrotem... bylo fajnie, ale jestem wykonczona... dobrze, ze stary w domu siedzi jeszcze tydzien...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Foxy Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2021, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, wszystkiego dobrego po świętach.

Syrenka, bardzo współczuje kolejnego choróbska, mam nadzieje, ze mąż ma się już ku dobremu, a i wy, dziewczyny nie dacie się.
    My w wigilie skończyliśmy maraton po lekarzach. Byliśmy na kontrolnej wizycie u gastroenterologa i wyszlo, ze jelita w porządku a wszystkie przekroczenia w morfologii to wina alergii. No i mamy 8kg
    Młody chyba nie gaworzy, wydaje jedynie dźwięki typu: muu, buu, guu, aaa, "pierdzi" budzią, piszczy i krzyczy.

wizyta u dr fizjo w OWi to jakas porażka, Młody oczywiście cały krzywy i kłoda, bo nie chciał się przy dr przewrócić na brzuch. Wiem, ze nie jest orłem ale to akurat potrafi.

Święta... ja jestem wykończona, na Wigilie zabraliśmy teściową do moich rodziców. Ludwik cały czas płakał co było do przewidzenia bo od 16.00 zawsze jest marudny ale jakoś daliśmy rade. Wczoraj przyjechała kuzynka z dzieckiem a poźniej brat z narzeczona. Dziś teściowa wpadła na cały dzień... jak dobrze, że jutro poniedziałek a mój mąż ma cały tydzień wolne i nikt o tym nie wie!

No i wychodzą nam pierwsze zęby! jedna dolna jedynka już wyszła, druga pewnie na dniach.

a ja prezent świąteczny dostałam od stolarza... zjawił sie w końcu dzień przed Wigilią, przerobił szafe w łazience i wstawiliśmy suszarkę bębnowa. Święta od razu zrobiły się bardziej znośne, prałam i suszyłam nawet w Wigilie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2021, 21:06

15.09.20: (I) ET 4.1.1
    bhcg 6dpt 44,7; 9dpt 220; 17dpt 4663
    25+4tc 891g, 29+4tc 1616g, 32+6tc 2230g, 34+4tc 2500g 36+5tc 3025g 38+3tc 3280g
    24.08.23 (II) FET 4.1.1
    bhcg 4dpt 1,1; 6dpt 3,8; 9dpt 6,6
    20.09.23 (III) FET 3.1.1
    39+5tc 3700g

age.png

age.png
  • _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2021, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, w końcu was nadrobiłam i mam chwile żeby się odezwac.
    Nasze święta mimo ze to pierwsze święta z sykiem tez nie były idealne…no ale niestety nie na wszystko mamy wpływ….
    U nas ogólnie ostatnio jakoś tak nieciekawie jest. Synek wazy 7,5 kg ma 70 cm, tuż przed świetami mieliśmy ostatnie szczepienie ale już w nowej przychodni. Pediatra przyczepiła się ze ma duży obwód główki, wcześniej inny lekarz przyczepił się ze ciemiączko jest duże wiec 4 stycznia idziemy do neurologa. Do tego doszło kilka innych niepokojących symptomów ale narazie nie chce o tym pisać. W dodatku synek nadal nie robi wysokiego podporu, o siadaniu nawet nie ma mowy, czołga się jedynie jak ranny żołnierz ciągnąc za sobą nogi. Ćwiczyć nie bardzo chce. I chyba muszę zmienić fizjo bo nie widzę żadnych postępów.
    Rd idzie nam powolutku, nadal jest to u nas na zasadzie próbowania/uczenia się jedzenia niż najedzenia się. Ale i tak przez rd rzadziej kp synka w dzień i piersi mało mi nie wybuchną. Za to wodę ładnie pije z otwartego kubeczka.

• _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2021, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Syrenka dużo zdrowka dla Was!

• NatkaZ Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2021, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agrafka duże ciemiączko go znaczy jakie? Przepraszam, że pytam ale nasza Tosia też bardzo długo miała duże ciemiączko. Pediatra nie raz o tym wspominała, ale jedyne zalecenia jakie dostawaliśmy to zwiększona dawka witaminy D3.

Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
    Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
    Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
    Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016
‹‹ 1386 1387 1388 1389 1390 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ