Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie tez w ciagu dnia nie leci a mlody zasypia o 19 wiec wtedy odpalamy wiadomości albo netflixa
Noelle a ile masz teraz dawać na dzień?
U nas dziś jajo będzie, maleńki stresik gdzieś z tyłu glowy zawsze jest
Ale budyń jaglany z bananem w ogóle nie wszedł małemu. Kaszka manna też. On by najlepiej na ziemniakach zakończył całe to rd..21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
My też tylko wiadomości o 19, i to rzadko, bo nas wkurzają te ich gadki, więc ostatnio odpuszczamy w ogole.
My dziś do lekarza. Małej co jakiś czas pojawiają się plamy na nosku i policzkach, pewnie obtarcia odkąd śpi na brzuchu ale sprawdzimy.
I świszcze i chrypie jak oddycha. Kaszlu, gorączki brak. Apetytu nie miała ze dwa dni. Nic więcej się nie dzieje. Być moze suche powietrze u rodziców, bo choć mała tak śwoszcze od urodzenia (niby po ulewniu) to.w wigilię się pogorszyło. Od wczoraj nawilzam w domu powietrze to jest dużo lepiej.
Dlatego też kupimy inhalator na zaś, czaję sie na flaem air, ale może polecicie coś tańszego a jednocześnie szybkiego. Bo jest masakra, żeby z nosa odciągnąc cokolwiek, więc czas się liczy
10 lat starań
26.08.2018r. decyzja o ivf
28.01.2019 I ICSI punkcja - 7 komórek - 4 zarodki 3-dniowe 26 kwietnia FET22 czerwca FET
28 sierpnia - 2 zarodki nie rozmroziły się
17.01.2020 II pICSI punkcja - 6 komorek - 1 wczesna blastocysta 22.01 ET
13.08. 2020 III pICSI punkcja - 9 komórek - 5 blastocyst - 4.1.1, 3.3.3, 2bl, 2bl, 2bl
12.10 FET
7dpt beta 134,31mIU/ml
9dpt beta 318,49mIU/ml
11dpt beta 745,15mIU/ml
Usg 30.10.2020r. -> pęcherzyk żółtkowy
Usg 31.10.2020r. -> krwawienie, pęcherzyk na swoim miejscu
(21dpt hcg total 27973,8mIU
23dpt hcg total 34761,5mIU)
23dpt beta 34558,50mIU/ml
16.11 usg, jest śliczne serduszko ❤ -
nick nieaktualny
-
gf95 wrote:NOVAMA FAMILINO by FLAEM my mamy taki inhalator
10 lat starań
28.01.2019 I ICSI punkcja - 7 komórek - 4 zarodki 3-dniowe 26 kwietnia FET22 czerwca FET
13.08. 2020 III pICSI punkcja - 9 komórek - 5 blastocyst - 4.1.1, 3.3.3, 2bl, 2bl, 2bl
12.10 FET
7dpt beta 134,31mIU/ml
9dpt beta 318,49mIU/ml
11dpt beta 745,15mIU/ml
My mamy mocrolife neb1000 i jest super, szybko podaje, jest poreczny i kompaktowy, q wygodnym etui, latwo ze.soba wszedzie zabrac, bo zajmuje mniej miejaca niz kosmetyczka...
Teraz czaje sie jeszcze na jakis typu mesh w razie jakby trzeba bylo mlodego sola zwykla zainhalowac, to dosc wygodny jest, ale to wlasnie jako taki dodatkowy, glowny wolalam inny, bo te siateczkowe sobie nie radza z lekami, nawet z nebudose zielonym nie dadza rady, a jednak nie wiadomo kiedy sie przyda cos wiecej jak nebudose isotonik (srebrny)
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Cierpliwa, zerkalam na niego, jest niedostępny.
10 lat starań
12.10 FET
7dpt beta 134,31mIU/ml
9dpt beta 318,49mIU/ml
11dpt beta 745,15mIU/ml
Byłyśmy dzisiaj u fizjo i stwierdziła ze mała się bardzo ładnie rozwija wiec chyba dociagniemy zlecony pakiet do końca i kończymy fizjoterapię. Wogole to chyba miałyśmy jakiś skok rozwojowy bo malutka w przeciągu ostatnich półtorej tygodnia nauczyła się pełzać do przodu, robić pięknego wysokiego niedźwiadka i sama siada. Dziś tak zasuwa po mieszkaniu ze trzeba zwracać uwagę gdzie się nogę stawia. Także moje dziecko z tych co to nic nie robią przez dłuższy czas i nagle bach kilka umiejętności jednocześnie. Ciemiączko jak macham główkę to tez jest spore. Ale szczerze nie wiem jaką ma wielkość. Jutro mamy szczepienie to może pediatra coś powie na ten temat.
Ubrania z Pepco jak dla mnie to loteria. Czasem się trafi coś lepszej jakości a czasem szmata co się po jednym praniu rozpada. Jedyne spodnie jakie polecam od nich to polarowe. Syn miał dwie pary i były ok. Dla małej najczęściej kupuje bodziaki z H&M a resztę w Benettonie lub Newbie na wyprzedażach. Podobają mi się zarazem wzory jak i jakość.Chaos lubi tę wiadomość
-
Przypomniało mi się że mój dostał jeszcze szumisia. Także jesteśmy już obłożeni trzema szumisiami a on ma je w nosie 🙈
Ale na szczęście zaczął spać SAM w dzień ☺️ Karmię go i wychodzę. Zostawiam na łóżku. Robię burtę z pościeli i odpalam kamerkę. SAM, samiuteńki w pokoju. Na pewno wiecie jakie to piękne uczucie gdy jest taki progres. -
Taki widok zastaje jak się młoda budzi.
Muszę spróbować samodzielnego usypiania, ale boje się,że przegapiłam dobry moment i jest za bardzo mobilna. Zamiast się położyć, będzie cudować,żeby wstać.
Swoją drogą nie wiem, jak ona to zrobiła, bo łóżeczko jest gładkie, a ona musi się czegoś złapać,żeby wstać.
No i oczy już muszę mieć dookoła głowy, bo do stolika kawowego dosięga już bez problemu. Skończyły się względnie spokojne czasy.Bajka111, Chaos, Veruka, Sumireguska, _agrafka_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Po prostu Zoe wrote:Przypomniało mi się że mój dostał jeszcze szumisia. Także jesteśmy już obłożeni trzema szumisiami a on ma je w nosie 🙈
Ale na szczęście zaczął spać SAM w dzień ☺️ Karmię go i wychodzę. Zostawiam na łóżku. Robię burtę z pościeli i odpalam kamerkę. SAM, samiuteńki w pokoju. Na pewno wiecie jakie to piękne uczucie gdy jest taki progres.
Czytałam to w momencie gdy usypiałam moją w nosidle z wielkim rykiem. Trzy razy odkładałam, aż w końcu śpi teraz na mnie 🤦♀️ -
Z mojego opisu wynika że sam zasypia. A on sam śpi 😅 aż tak pięknie to nie ma. Źle to opisałam.
On bez cycka w buzi nie spał. Przeczytałam u Hafija, że u kogoś zadziałało wyciąganie cycka jak przestaje efektywnie ssać. Pomyślałam, że może warto spróbować. Zaczęłam wyciągać cycka jak słyszałam że już ssie a nie połyka. Jak mocno trzyma i od razu szuka to oddaje. Jak tylko pomlaska ustami i nie szuka to nie oddaje. Leżę chwile obok i wstaje. Potrafi spać godzinę, półtorej i skończyły się pobudki co chwilę. Rzadko kiedy się pojawią. Czytałam też że to może być początek odstawienia od piersi i usypiania przy niej. -
Bee wrote:My też tylko wiadomości o 19, i to rzadko, bo nas wkurzają te ich gadki, więc ostatnio odpuszczamy w ogole.
My dziś do lekarza. Małej co jakiś czas pojawiają się plamy na nosku i policzkach, pewnie obtarcia odkąd śpi na brzuchu ale sprawdzimy.
I świszcze i chrypie jak oddycha. Kaszlu, gorączki brak. Apetytu nie miała ze dwa dni. Nic więcej się nie dzieje. Być moze suche powietrze u rodziców, bo choć mała tak śwoszcze od urodzenia (niby po ulewniu) to.w wigilię się pogorszyło. Od wczoraj nawilzam w domu powietrze to jest dużo lepiej.
Dlatego też kupimy inhalator na zaś, czaję sie na flaem air, ale może polecicie coś tańszego a jednocześnie szybkiego. Bo jest masakra, żeby z nosa odciągnąc cokolwiek, więc czas się liczy
Bee ja mam ten https://pantabletka.pl/nebulizator-inhalator-jak-wybrac-analiza-opinie/#Inhalator-Nebulizator-Flaem-Nebulair kupiłam z polecenia Pana Tabletki bo nasz stary już ledwo dyszał. Polecam bo faktycznie szybko płyn schodzi ale ewidentnie jest to sprzęt do użytku domowego bo jest dość spory. Mi jednak zależało na czymś dobrym w domu bo syn od małego miał częste zapalenia krtani wiec u nas dobry inhalator to podstawa. Zreszta młoda tez już miała okazje korzystać.
-
Syrenka dzisiaj oglądałam z Mężem foty Filipa w wieku Asi i też tak stał już. Mega ancymon z niej. 😆 Aśka jak się puściła podłogi i siedzi to też od razu zaczęła ściągać ze stolika kawowego, na szczęście w porę zauważyłam. Masakra.
Zoe super, że jest progres.
Kryśka brawo dla maluszki.Mala_syrenka lubi tę wiadomość
-
Zoe, byłam pewna, że odłożyłas Małego, a on sobie zasnął sam. To do teraz spał jedynie z piersią w buzi? Jeny. Ja mam jednak z Ulka dobrze. i już naprawdę długo nie ma imprez nocnych, więc chyba koniec. Za to wieczorem od 19 do 22, kiedy się kładę, budzi się jakieś 3-4 razy. Za to w nocy 2-3 i tylko ja przekładam od lewego cyca do prawego.
-
Agrafka u nas tez duże ciemiączko jeszcze. Miał ogromne po urodzeniu, ale teraz cały czas jeszcze jest spore. Ale pewnie zawsze warto 5 razy sprawdzić niż raz żałować. Nasz mały tez nie za bardzo lubi z nami ćwiczyć
U nas TV różnie. Czasami cały dzień nie włączamy. Czasami jak mąż wraca, to włącza i mały siedzi tyłem do tv. I jeszcze czasem jak się bawi na macie, to włączymy.