Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
W nocy tez grobowa cisza. Lampki już od dawna nie włączam. Jak go biorę z łóżeczka to telefon odblokowuje i daje lekka poświatę, jak się wygasi to dopiero włączam jak przenoszę go do łóżeczka po jedzeniu.
Zjadł 10 ml mm i wykazywał oznaki senności wiec włożyłam do łóżeczka. Skakał. Wsadzilam do wózka, patrzę będzie dobrze. Przełożyłam znowu do łóżeczka nie śpiącego. Zaczęłam śpiewać. Dałam gryzaka w zęby, leżał spokojnie z 20 min i nic. W końcu się wkurzył i znowu zaczął szaleć. Włożyłam do wózka, 3 min i śpi -
Lilak, ja też myślę,że ten typ tak ma. Niestety;( Niektóre dzieci śpią pięknie, inne gorzej, ale można nad nimi popracować, a inne potrzebują mało snu, albo krótkie sesje im wystarczają. I nic albo prawie ni nie da się nie tym zrobić. Niestety mamy trudne egzemplarze i trzeba nauczyć się z tym żyć.
Kuzynki syn, idealne dziecko w dzień. Na noc sam zasypiał, w nocy koło 2 noc w noc godzinę się darł. I tak 2 lata. Wszystko przebadane, nic mu nie było. Samo przeszło, ale zdarza mu się budzic na bieganie w nocy albo o swicie, ma 3 lata.
Ja to się cieszę,że Ula się budzi na zabawę, a nie na wycie, bo by mnie w białym kaftaniku wywieźli.
-
Mała syrenka czytałam kiedyś o tym darciu japy noc w noc o tej samej godzinę. To ma swoją nazwę. Chrześniak męża tak miał. W zaleceniach było żeby obudzić dziecko tak na ok pół godz przez „jego godziną” i ponownie uspać. Nie wiem jak długo należałoby to robić żeby obeszło się bez wybudzania. Przyczyn może być masa i tak na prawdę wszystko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2022, 10:53
Mala_syrenka lubi tę wiadomość
-
Mała Syrenka powodzenia w realizacji tych ambitnych planów 😊
My już miałyśmy parę podejść do nocnego spania w łóżeczku, ale ta pierdółka jak się obudziła to się nawet śmiertelnie wystraszyła zwierzątek z karuzeli, a w dzień do nich gada 🙈, więc znowu wylądowała w łóżku.
Lilak to piękny wieczór wczoraj mieliście, Lisie się tak jeszcze nie zdazylo. Jak zobaczę odcinek serialu bez konieczności latania do niej to ja już jestem zadowolona 😊 Jak to wszystko zależy... 😄🙈 -
Zoe wiem o czym mówisz. Mój młodszy syn tak miał. Super grzeczne i niewymagające dziecko codziennie około 2 w nocy darło się na całe osiedle. Trwało to długo.
Jako niemowlak przesypiał całe noce a jako 2latek takie akcje. -
Nasza Nadia też miała takie akcje. Noc w noc godzina 2 i był ryk na całe miasto. Przebadana wzdłuż i wszerz bo mieliśmy stracha. Ona była tak jakby w taki półśnie (ja ją na rękacg nosiłam i tuliłam, a ons płakała w niebogłosy i ciągle mamę wołała) i nie dało rady nic zrobić żeby oprzytomniała. Po godzinie znowu spała spokojnie do samego rana 😲🤷♀️Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Syrenka dzis rano druga doba minela. Z tym ze obie doby to temp 37,2-37,7 wiec bez tragedii.. dzisiaj ma 38 ale bawi sie, smieje, apetyt bardzo duży, pije, kupke robi.. tylko po oczach widać ze cos nie-gra. Rano bylam w aptece po test na covid ale watpie ze to to bo tylko gardła nas swedzą. Ale zrobimy i tak..
Jutro mija 3 doba i o 13 mam wizyte u pediatry klepniętą jesli nie przejdzie. Ech jeden wyjazd i taki cyrk. Ale wiadomo nie pierwsza i nie ostatnia choroba..21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Wiem o czym piszecie u nas to samo tylko nad ranem. Mały już od dawna zaczyna krzyczeć o 6 rano ale oczy ma zamkniete i zadne mowienie, glaskanie, smyranie podnoszenie go z tego stanu nie wybudza. Dziwne to dla mnie. Po chwili otwiera oczy, uspokaja sie i często jeszcze idziemy na spokojnie spać dalej21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Mama pp moje kiedy pił z butli na spacerze, ale takie wiesz świeże , a te co mam pomnożone tez nie chce ich wypić.
Dzięki, tez mam nadzieje, ze to zostanie🤗🤗🤗 chociaż na trochę. Dziś tez jest cudny. Noce są kiepskie i nie mam pomysłu dlaczego. Ale dni to inny świat.
Veruka nigdy wcześniej tak nie miał. Czytałam ze lek separacyjne pojawia się między 7a 11 miesiącem. I może noce przez to takie są.
Zoe i Kasia my mamy już 2 zeby. Od miesiąca idą 4 kolejne i wyjść nie mogą. Pediatra mówiła, ze dziąsła spuchnięte i paski widać, ale czas kiedy wyjdą dla każdych zebow może być inny. Powiedziala tez, ze dzieci najgorzej znoszą kły i potem te wszystkie duże zeby. U nas od 2 dni inne dziecko, a dziąsła jakie były takie są. -
Zoe to czekamy na newsy!!
Ale 5 pobudek w nocy to u nas juz od dawna. Maly pije i idzie spac dalej :p myslalam ze to nie jest jakies bardzo odbiegajace od normyfakt kiedys były 2-3 ale teraz przy takim momencie rozwoju w jakim sa maluchy to chyba nic niepokojącego ze czesciej sie budzą .. hmm.. wazne ze ida dalej spac
mysle ze to przejdzie, mam nadzieje przynajmniej
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Zoe a może u Ciebie to tez lek separacyjne. A może l i wszystko na raz zeby, skok, potrzeba bliskości??? U nas w nocy zawsze jest mnóstwo pobudek. Czasem krótkich czasem długich. Nigdy nie spał dłużej jak 5,5 h. A im starszy tym nasze nice są gorsze. Dodam jeszcze, ze mąż to totalny śpioch i w nocy zawsze jestem zdana na siebie. I tak od 6 miesięcy życie ratują mi słodycze i kawa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2022, 12:37
-
Sumi, daj znać co lekarz powie.
Zoe, koniecznie nam zdaje relację po tej wizycie.
U nas dziś noc OKROPNA. Nina zasnęła sama na kanapie po 20, spała do 22, a potem przed dwie godziny wyła. Mleka nie, na rączkach nie, w wózku nie, w łóżeczku nie, w łóżku nie, na macie nie 🤯 stary się z nią zamknął w salonie i w końcu mu padła przed północą, żeby się budzić co pół godziny do 8 😭 pcha paluchy do buzi więc może to zęby, ale nic nie widać, więc nawet nie wiem gdzie jej posmarować. No i obsesja ściągania skarpetek, żeby potem je miętolić w buzi.
A ja dopiero wracam do żywych po szczepieniu.
-
Batylda współczuję nocy 😔
Zoe tobie biedaczko też współczuję chociaż przyznam szczerze że u mnie dziś identycznie ale ja już takich 5 pobudek nie odbieram jako kiepska noc, chyba się już dostosowałam 🤷🏻♀️ ale najgorsze było dopiero jak już wstaliśmy. Ciągły ryk! Wszystko źle 🤷🏻♀️ no nawet kawy nie dałam rady sobie zrobić a co mówić o wypiciu jej. Na rączkach też źle. Nie wiem o co jemu chodzi dziś ale ma ewidentnie zły humor!
Sumi daj znać co pediatra powieAdaś 20.06.2021 ❤️
1️⃣12.2019 procedura IVF Polmedis Wrocław
25.01.19 ET 8A -> Bhcg >2,3I/U ❌
2️⃣09.2020 procedura IVF Angelius Katowice M.P.
29.09.20 ET 8A -> 8dpt Bhcg 16I/U, 10dpt 68I/U, 12dpt 220I/U, 19dpt 3673I/U -> zdrowy synek💙✅
START - powrót po rodzeństwo 💪🏻💪🏻✊🏻
3️⃣09.2023 trzecia procedura IVF Invimed Wrocław
Zarodki: 2x8A,4AA,4BB,2x8A
02.10.23 - ET 2x 8A -> Bhcg >2,3I/U❌
04.12.23 - FET 4AA -> Bhcg >2,3I/U❌
27.02.24 - FET 4BB ->Bhcg >2,3 I/U❌
29.11.24 - FET 2x8A 13dpt 50I/U, 15dpt 90I/U, 17dpt 133I/U, 19dpt 224I/U, 24dpt 804I/U, 31dpt 2033I/U, 31.12.24 CP p.stronna -> leczenie Metotreksatem (bez efektu), 09.01.25 usunięcie prawego jajowodu ❌
4️⃣ Procedura Angelius Katowice -> M.P.🙏🏻❤️