Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
O matko Nikola biedactwo.. alergia na jajo?
Dawaj znać jak sie trzymacie
Dobrze ze pojechałaś do lekarza.. biedny mały. Wcześniej tak reagował na jajo?
O Matko Syrenka jaka Ulka jest kumata, niesamowite. A jak wcina ekstraja codziennie daje kawałki ale karmie go tez papkami bo przeciez on jak sam dziobie rekami to tyle zje co nic :p jutro pierwszy raz robie naleśniki dla malego
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Syrenka, to ja nie wiedziałam, że takie szkraby potrafią tak prowadzić rozmowę 😁 no niesamowita jest ❤
Nasza rozumie i wodzi wzrokiem jak pytamy gdzie mama, tata, pies. No i robi bam bam ❤ teraz wlasnie podaje jej zabawki do lozeczka, ona je wyrzuca i patrzy gdzie upadają, chcichra się przy tym. Nic wiecej nie umie narazie 🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2022, 19:27
10 lat starań
26.08.2018r. decyzja o ivf
28.01.2019 I ICSI punkcja - 7 komórek - 4 zarodki 3-dniowe 26 kwietnia FET22 czerwca FET
28 sierpnia - 2 zarodki nie rozmroziły się
17.01.2020 II pICSI punkcja - 6 komorek - 1 wczesna blastocysta 22.01 ET
13.08. 2020 III pICSI punkcja - 9 komórek - 5 blastocyst - 4.1.1, 3.3.3, 2bl, 2bl, 2bl
12.10 FET
7dpt beta 134,31mIU/ml
9dpt beta 318,49mIU/ml
11dpt beta 745,15mIU/ml
Usg 30.10.2020r. -> pęcherzyk żółtkowy
Usg 31.10.2020r. -> krwawienie, pęcherzyk na swoim miejscu
(21dpt hcg total 27973,8mIU
23dpt hcg total 34761,5mIU)
23dpt beta 34558,50mIU/ml
16.11 usg, jest śliczne serduszko ❤ -
Nikola dawaj znać jak się ma mały!Adaś 20.06.2021 ❤️
1️⃣12.2019 procedura IVF Polmedis Wrocław
25.01.19 ET 8A -> Bhcg >2,3I/U ❌
2️⃣09.2020 procedura IVF Angelius Katowice M.P.
29.09.20 ET 8A -> 8dpt Bhcg 16I/U, 10dpt 68I/U, 12dpt 220I/U, 19dpt 3673I/U -> zdrowy synek💙✅
START - powrót po rodzeństwo 💪🏻💪🏻✊🏻
3️⃣09.2023 trzecia procedura IVF Invimed Wrocław
Zarodki: 2x8A,4AA,4BB,2x8A
02.10.23 - ET 2x 8A -> Bhcg >2,3I/U❌
04.12.23 - FET 4AA -> Bhcg >2,3I/U❌
27.02.24 - FET 4BB ->Bhcg >2,3 I/U❌
29.11.24 - FET 2x8A 13dpt 50I/U, 15dpt 90I/U, 17dpt 133I/U, 19dpt 224I/U, 24dpt 804I/U, 31dpt 2033I/U, 31.12.24 CP p.stronna -> leczenie Metotreksatem (bez efektu), 09.01.25 usunięcie prawego jajowodu ❌
4️⃣ Procedura Angelius Katowice -> M.P.🙏🏻❤️ -
Eee,żeby nie było. To tak, to był totalny przypadek!
ale wyszło jej rewelacyjnie i w dobrym momencie;D umie pokazać nie, brawo i czasem jaka jest duża. A je pięknie kawałki, ale już 2 miesiące trenuje. Dzisiaj ja dokarmiałam łyżeczka warzywami. Ale ona bardziej mięsna jest. Chyba jej pasuje struktura miesa.
Nikola, dobrze,że pojechaliście. Może nałożyła się jakaś infekcja? Daj znać co i jak.
Jestem ciekawa ile snu by mi pokazała taka opaska 🤣🤣
-
Nikola, daj koniecznie znać co powie lekarz. W ogóle dziewczyny, których dzieci wymiotowały po jaju, ile czasu po zjedzeniu to się zaczęło? Bo ja jak się teraz zastanawiam to zarówno po jaju jak i rybie minęły jakieś 2 godziny i wymioty poszły dopiero po karmieniu piersią 🤔
-
Nikola trzymam kciuki
Moj już czai co znaczy „nie, si”. Jak mąż otwiera drzwi to tez wie że trzeba lecieć zobaczyć kto przyszedł. Jutro musimy opuścić łóżeczko na najniższe. Właśnie teraz przy usypianiu na noc zaczął podciągać się na barierkach i raz udało mu się klęknąć przy barierce i głowę wystawić.
Kurde. Trzy tyg temu wyjeżdżałam od mamy to nawet nie pełzał. Teraz ma już zęba, pełza jak zawodowiec, siada, podciąga sie do stania. Babcia wnuka nie pozna 🙈
Usypianie na noc bez cycka trwało 50 min i tylko raz wyciągnięty 💪Santi_14, NatkaZ, Sumireguska, Bajka111 lubią tę wiadomość
-
Lisa natychmiast po zjedzeniu białka jaja dostała czerwonych plam z pęcherzami i coś delikatnie zwróciła. Po jakimś czasie dałam mleko i już poszło pełną parą🙈 Ale dobrze, bo ewidentnie po tym jak wszystko zwróciła było jej lepiej.
Batylda próbowałaś jajka w postaci pieczonej? -
Ten "trening snu" to dla mnie przełom. U nas już zostało.. kłade, ide robić swoje, i po 5-10 min bziukania zasypia. A tak chodziłam z nim w wózku, na rekach go przytrzymywałam, w nosidle. Oczywiscie jak wejda zeby itp to bedzie znowu jadka ale na razie korzystam z jego wybitnie dobrego humoru
i od 4 dni nie ma trzeciej drzemki. Ciekawe czy tak juz zostanie... Od 13:30 do 18:45 jest na nogach wtedy. To jest 5h.. ale dziś wył potwornie jak połozylam go na trzecia drzemke i okazało sie ze po prostu nie chciał spać..
Jeszcze tylko nauczyc go żyć bez cyca i bede szczesliwa do konca
Aa pochwale sie bziukiem, dzis tak ladnie sie bawił jedzeniem. Szkoda ze nie pakuje go do buzi tylko rozwala na wszystkie strony. Po czym siedzi z otwartą paszczą żeby go nakarmić 🤦🏼♀️ 😆
Cyprysek89, Bajka111, Noelle, Foxy, Mama po przejściach, Veruka, NatkaZ lubią tę wiadomość
Nie dawałam jeszcze pieczonego jaja, w ogóle średnio jej idzie jedzenie kawałków, raczej bawi się nimi niż je, no poza kukurydzianą chrupką, tu od razu wie co z nią trzeba zrobić.
My też walczymy z usypianiem bez cycka, a raczej stary walczy, już 50 minut 🥴
-
Bee wrote:Palma, pocieszy 😁 dziękuję, że mówisz, bo oprocz braku gaworzenia i charczącej krtani to nie mogę przez to spać. Cykam się, że niedlugo nie bedzie chciala i.przez sen jeść i zacznie się prawdziwy problem. U was też przez refluks? Czytalam na fb, że duzo refluksiakow ma ten problem, ale chociaż ladnie stale posiłki jedzą.
U nas nie ma powodu, refluks ukryty mial tylko do 3 miesiaca i juz mu dawno przeszloostatnia nadzieja to czekam az przyjda mi smoczki z najwiekszym przeplywem i wyprobuje czy to cos zmieni. Po prostu od 3 miesiecy coraz rzadziej pil mleko w dzien a teraz od jakis 3 tyg w ogole odrzucil i nie pije miedzy 7 rano a 7 wieczorem - max pare lykow, czasami 100ml sie uda wcisnac przez caly dzien
najpierw walczylam o mleko, tyle miesiecy meczenia sie z kpi a ten takie cyrki odstawia - tak samo jak Ty, boje sie ze przestanie chciec pic na spiocha, bo wtedy co zrobie...
Nikola - daj znac jak wrocicie!
-
Mama pp. u nas było dokładnie tak samo. Momentalnie zrobił się czerwony i dostał bąbli na buzi. Po kilku godzinach nie było już po nich śladu. Jak tak obserwuje te alergie u Młodego to też się zastanawiam czy nie kupić czegoś mocniejszego, choć z drugiej strony do szpitala mamy 10 min. a za oknem bohaterską straż pożarną, która kilka miesięcy temu uratowała 3 miesięczne dziecko, które zakrztusiło się własną śliną.
-
Nina je coraz mniej mleka w ciągu dnia, trochę nadrabia w nocy, ale wiadomo, że laktacja już nie ta sama. Znowu zaczęłam się denerwować czy mam dosyć pokarmu, bo tak płakała wieczorem, więc zrobiłam jej butelkę, bo miałam awaryjną saszetkę bebilonu, no i porażka, najpierw nie chciała wziąć smoczka, a jak już chwyciła to wszystko wypluła, przelałam jej do bboxa i to samo, więc problem jest w mleku 🙄 i nie wiem już co mam robić, bo karmienie piersią jest dla mnie super wygodne, ale mam wrażenie, że moje cycki zwolniły z produkcją 😔
-
kurcze to chyba jedyna wymknęłam się Elmexowi i kupiłam Chicco banan-jabłko za poleceniem https://matkaaptekarka.pl/zestawienie-past-do-zebow-dla-dziecka-od-0-do-6-lat/
Myjemy szczoteczką nakładaną na palec
edit: podobno elmex ma dwa a nawet trzy różne składy tej samej wersji pastyWiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2022, 21:00