Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
kamkam świetnie że się udało ☺️
Ja kupię butelkę i laktator, bo jednak chce wyjść czasem z domu bez ogonów. Smoczek będę mieć w domu. Czy będę używać? Nie wiem 🤷♀️ Nastawiam się, że nie będzie potrzebny. Czytałam, żeby nie podawać smoczka w pierwszym miesiącu życia dziecka, pośrednio źle to wpływa na laktację.
Wiadomo. Życie zweryfikuje moje ambitne plany 😉 nie będę się biczować jeśli mi nie wyjdzie. Czy ze smoczkiem czy bez będę najlepszą mamą dla swojego dziecka 🥰
Mieszkałam z high need baby przez półtora roku. To dziecko potrafiło wykończyć i mnie i matkę... do południa! A gdzie reszta doby 🙈 jak byłyśmy wykończone do granic możliwości to spał na zmianę na nas, bo tylko tak się uspokajał, oczywiście ze smokiem.Bajka111 lubi tę wiadomość
-
Ja kupuje laktator i butelkę tylko dlatego, że mąż chce uczestniczyć w karmieniu małej żeby czasami mnie odciążyć. 🤷🏻♀️
Jak to się sprawdzi zobaczymy ale mąż jest wyjątkowo uparty. 😂
Smoczek pewnie też kupię chociaż będę próbowała go nie używać.Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Ja miałam w domu wszystko, mm, butelki, smoczki, laktator. Smoczka syn nie tolerował, laktator nic nie ściągał mimo że syna kp 😂 jedynie raz dziennie dostawał mm przez pierwszy miesiąc. Tym razem też kupię smoczki, butelki i mm ale zobaczymy jak to będzie 😀
-
Siuger no kilka z nas jeszcze nie wie, jakoś mi lepiej, że nie jestem sama 😉
Czy któraś z Was robiła pappa w diagnostyce? Ile mogę czekać na wynik? I czy jest jakiś taki kalkulator, żebym mogła sobie sama wpisać wyniki z usg i z krwi?
👱♀️29lat
PCOS, niedoczynności tarczycy, hashimoto, IO, wrogi śluz
👱♂️29lat
Morfologia 2%
1 IUI 07.2020 🍷
2 IUI 09.2020 🎉 -
Marta9191 wrote:Siuger no kilka z nas jeszcze nie wie, jakoś mi lepiej, że nie jestem sama 😉
Czy któraś z Was robiła pappa w diagnostyce? Ile mogę czekać na wynik? I czy jest jakiś taki kalkulator, żebym mogła sobie sama wpisać wyniki z usg i z krwi?
Ja w diagnostyce robiłam Pappę, w piątek byłam na pobraniu, we wtorek miałam wynik online.
Marta9191 lubi tę wiadomość
-
Jeszcze mam jedno pytanko- czy ginekolog swoim USG może sprawdzić mi też moje organy? Bo mnie wczoraj coś zakłuło kilka razy z prawej strony, a teraz po jedzeniu trochę boli i jak się tam dusze to boli bardziej. Myślę, że to może być jakaś wątroba albo coś takiego
👱♀️29lat
PCOS, niedoczynności tarczycy, hashimoto, IO, wrogi śluz
👱♂️29lat
Morfologia 2%
1 IUI 07.2020 🍷
2 IUI 09.2020 🎉 -
Cyprysek ja też właśnie zastanawiam się nad Gliwicami - koleżanka rodziła we wrześniu i powiedziała, że w takich warunkach mogłaby rodzić codziennie. 🙈
Cały czas chodzi mi po głowie jeszcze dom narodzin w Mysłowicach....Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2020, 15:57
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Co do smoczków i butelek syn nie miał nigdy, na początku dlatego że nie chciałam. Wyrwałam w postanowieniu. Ale... pojawił się problem gdy mały miał pół roku a my ma wesele mieliśmy iść. Laktacja już była doskonale rozkręcona, mały zaczął przyjmować stałe pokarmy. Oczywiście wtedy było jasne że mały musi zostać w domu i będzie karmiony moim mlekiem. Żaden smoczek mu nie pasował i żadna butelka. Więc ostra walka o laktację ma swoje złe i dobre strony. Każda decyzja jest dobra, skoro godzi się na nią mama i dziecko. Jestem dumna z tego, że udało mi się karmić tylko piersią, ale nie było to zawsze piękne i kolorowe oraz wymagało mnóstwa wyrzeczeń na które nie każda mama się godzi i w 100% szanuje takie decyze i nie krytykuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2020, 16:18
Po prostu Zoe, Mala_syrenka, Bajka111 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNoelle ja jestem z Mikołowa i w Mikolowie planuje rodzic. Od kad mamy nowego ordynatora oddziału ma bardzo dobre opinie, oddział jest stałe unowocześniany. Wszystkie moje znajome rodziły wlanie u nas a wiem ze i mamy z sąsiednich miast przyjeżdzają. Natomiast wiem o szpitalu w Piekarach Ślaskich. Ta moja położna tam pracuje. Miiejski szpital z II stopniem referencyjności ale w nowym budynku także wszytsko nowe , sale porodowe jednoosobowe, później na położnictwie 2 osobowe (ale rzadko są dwie) ale jest super opieka położnych bo na 3 sale porodowe są 2 położne na zmianie. Takie mam od niej info
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2020, 16:28
Noelle lubi tę wiadomość
-
Ja już po prenatalnych i jestem trochę przybita i przerażona. Na 60% będzie synek. Niby wszystko jest dobrze. Kość nosowa jest, wszystkie organy rozwinięte i we właściwym miejscu. NT lekarz mierzył 4 razy i za każdym razem wychodziło inaczej, wpisał to najwyższe 2.6. Okazało się też, że serduszko bije za szybko - 177. I powiększony jest układ kielichowo miedniczkowy w prawej nerce. Chociaż lekarz stwierdził, że u chłopców to zdarza się bardzo często Dostałam skierowanie na amniopunkcję i teraz kompletnie nie wiem co robić.
_agrafka_ lubi tę wiadomość
Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Noelle wrote:A ja od kilku dni czytam o szpitalach i domach narodzin w pobliżu...... mam bardzo mieszane uczucia. 😞
Jeśli któraś z Was rodzi na Śląsku i wybrała już szpital będę wdzięczna za sugestie. 🤷🏻♀️
Czy któraś z Was rodziła lub zamierza rodzić w domu narodzin?....Noelle lubi tę wiadomość
-
Nika312 wrote:NatkaZ A masz możliwość podejść jeszcze do innego lekarza? Amniopunkcja to inwazyjne badanie niesie za sobą ryzyko, ja bym się jeszcze wstrzymała
Miałaś pobraną krew? Lekarz nie kazał czekać na wynik i ryzyka?
Na tą chwilę nie mam właśnie jak. Miałam pobieraną krew, ale lekarz stwierdził, że nie będziemy się nimi sugerować, bo tu chodzi tylko o ten powiększony układ w nereczce, a tego PAPPA nie wykrywa. Przyznam Wam, że mam mętlik w głowieNadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
NatkaZ wrote:Na tą chwilę nie mam właśnie jak. Miałam pobieraną krew, ale lekarz stwierdził, że nie będziemy się nimi sugerować, bo tu chodzi tylko o ten powiększony układ w nereczce, a tego PAPPA nie wykrywa. Przyznam Wam, że mam mętlik w głowie
U mojej znajomej syn miał taka samą wade wykryte w usg, po urodzeniu w 3 miesiącu musiał przejść zabieg no i kontrole. Poza tym wszystko jest jak najbardziej w porządku