X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa czyli są też takie dzieci, które jak śpią to śpią, nie tak jak Lisa ciągle na czuwaniu. Zazdroszczę!
    Zawsze mnie śmieszyły rady, żeby uspać w aucie a potem przenieść, zawsze sobie myślałam, no ciekawe jak 😡

OrT4p2.png
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy przenoszeniu z auta to mój tez wstanie. Raz w życiu po szczepionce udało mi się przenieść go z wózka do łóżeczka.
    Ale wujek usypiał tak córkę w aucie i jakimś cudem przenosił do domu. Inaczej nie zasnęła jak w aucie

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulke niby się da przenieś, ale to loteria, raz się uda, innym razem nie, nie odkryłam od czego to zależy.
    W nocy spojrzę na nią i za głosno mrugne i się budzi. Drzemki ma mocniejsze, ale też bez szału. Chyba przechodzimy na 1 dziennie. Bardziej mi to pasuje nawet.

• Karolina90 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko ze spaniem się popsulo totalnie.
    Wierci się całe noce, śpi z nami, więc mąż dostaje w twarz nogami kilka razy w ciągu nocy 😅
    A w dzień też jęczy dużo, jak odejdę na chwilę to płacz jakbym go porzucila i zaraz za mną biegnie.

A powiedzcie czy wasze dzieci się czasem tak jakby "zawieszają" ? Nie wiem czy mam się martwić czy po prostu to chwilowe...

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama pp u nas bez szans z tym przenoszeniem. Probowaliśmy nie raz i to go wybudza.
    Igor tez zasypia z twarza wcisnieta w barierke 😅 ale on akurat lubi jak sie go drapie po plecach albo mizia, sam podstawia plecki. A jak juz jest mega spiacy to sie odebmnie oddala az do tej barierki i tam zasypia :P

W ogóle wczoraj było mało dzieci na basenie i udało mi sie upolować krzesełko do ktorego zawsze ktos dzieciaka wklada zeby sie spokojnie przebrac. Ogorowi zajelo 10 sekund zeby z tego krzeselka wyjsc. Zlapalam go w locie 😂

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
  • KasiaC Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też nie ma opcji przenoszenia. Od razu się budzi i pospane - przynajmniej w dzień, bo na noc z nią nigdzie nie jeździmy, żeby przenosić. W wózku też jak się obudzi to już koniec.

Cierpliwa - dobra, trzymam się tego, że Mia tak śpi od początku i jest ok :D Zawsze Ci zazdrościłam przecież jak o jej śnie opowiadałaś :P

Zoe a skarpetki są ściągane bo nie lubi myślisz czy bardziej chce coś w dziubku mieć ?
    My mamy śpiworki bez nóżek, bo właśnie śpi na boso bez skarpet. Ale ma zawsze króliczka tulusia z effików do spania i ona sobie ciumka tą metkę albo w buzi albo w rączkach jak zasypia. I widzę przez kamerkę, że czasem w nocy sobie też go szuka i w rączkach miętoli. Przy odsmoczkowaniu i nauce zasypiania była taka rada, żeby przytulankę dać i u nas zdało egzamin. To może też musi pociumkać sobie coś dlatego skarpety wchodzą w ruch :D
    Ja już nawet dwa te effiki mam jakby zginął któryś :D

• KasiaC Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz przerzuciłyśmy się na cieńszy (1.0 TOG) muślinowy śpiworek z firmy albero mio:

https://okiemmaluszka.pl/sen-i-otulenie/rozki-i-spiworki-niemowlece/albero-mio-spiworek-muslinowy-hawaii-eco-love

Na targach mamaville ta firma była i tam kupiłam.

• KasiaC Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I zapominam napisać Sonia postawiła przedwczoraj pierwszy kroczek!!!!
    Trzy takie próby podjęła i to by było na tyle :D
    Już wczoraj zero takich ćwiczeń i dzisiaj też nie widzę, żeby się do tego zbierała.
    Jakiś chwilowy impuls chyba miała :P

Mama po przejściach, Noelle, Bajka111 lubią tę wiadomość

Wysłany: 5 maja 2022, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    On lubi chyba po prostu czasem coś mietolić przed snem. Tez od jakiegoś czasu daje mu pieluchę babmbusowa. Trzyma ja, przytula się do niej, czasem gryzie. Jak w nocy się przebudzi to tez wystarczy ze mu ja podam i idzie spać dalej. Jak zaczynał chorobę to zaczął mieć taka potrzebę żeby coś trzymać. A ja nie chciałam dawać mu ręki, już wole pieluchę

• Ann11 Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2022, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama pp wydaje mi się, że na każde dziecko poprostu przychodzi pora. Moja też przecież spala na drzemkach po 20 minut, teraz pierwsza drzemka ok 2 godzin. Czasem się obudzi po 30min ale zwykle da się ją ululac, bo też płacze że chce jeszcze spać. Wcześniej też się budziła na pierdnięcie komara, ostatnio usnęła jak mąż tłukł kotlety za ścianą. Nie wiem od czego to zależy ale oby trwało 😄 dalej ma ok 3h okno aktywności i 2 drzemki. Jak przychodzi jej pora to często nie wykazuje nawet oznak zmęczenia a pada szybko. No i jeszcze puszczam jej taka kołysankę-pozytywkę z YouTube, bardzo to na nią działa

• Ann11 Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2022, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może i na Lisę przyjdzie ten czas, że jakoś sobie to wyreguluje, trzymam kciuki

• Ann11 Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2022, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaC gratulacje dla Soni👏👏
    Dzięki za śpiworki, coś na lato z pewnością wybiorę

• Bee Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, moja córa się tak zawieszala przez jeden dzien. Siedziała na podlodze, rypła do tyłu i tego dnia i następnego wzrok zawieszony. Czasem udało się ją odwołac, czasem nie. Nie powtorzylo sie to, ale zrobilam prywatnie eeg głowy. Nic nie wyszlo.

Ona na drzemce pierwsze 40min spi czujnie, pozniej sie budzi, ululam ją jeszcze raz i z 60min śpi twardo.
    Dziś kolejna dobra noc, więc myślę, że te jęki przez sen to byly zęby.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2022, 16:10

o148hdge5msg47fv.png
    10 lat starań
    26.08.2018r. decyzja o ivf
    28.01.2019 I ICSI punkcja - 7 komórek - 4 zarodki 3-dniowe 26 kwietnia FET =( 22 czerwca FET =( 28 sierpnia - 2 zarodki nie rozmroziły się =( =(
    17.01.2020 II pICSI punkcja - 6 komorek - 1 wczesna blastocysta 22.01 ET =(
    13.08. 2020 III pICSI punkcja - 9 komórek - 5 blastocyst - 4.1.1, 3.3.3, 2bl, 2bl, 2bl

12.10 FET
    7dpt beta 134,31mIU/ml
    9dpt beta 318,49mIU/ml
    11dpt beta 745,15mIU/ml
    Usg 30.10.2020r. -> pęcherzyk żółtkowy
    Usg 31.10.2020r. -> krwawienie, pęcherzyk na swoim miejscu
    (21dpt hcg total 27973,8mIU
    23dpt hcg total 34761,5mIU)
    23dpt beta 34558,50mIU/ml
    16.11 usg, jest śliczne serduszko ❤

Wysłany: 5 maja 2022, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann11 wrote:
    Może i na Lisę przyjdzie ten czas, że jakoś sobie to wyreguluje, trzymam kciuki

Dziękuję i oby nadszedł szybciej niż później, bo już nie wyrabiam z nią 🤪

OrT4p2.png

Wysłany: 5 maja 2022, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na stole od rana leżały złote kolczyki. Myśle sobie „stary gdzieś znalazł”. A on przychodzi z pracy i mówi ze to prezent dla mnie na rocznice ślubu. Kuźwa. Zapomniałam. Gdybym pamietała to poszłabym chociaż do galerii wypieków po kawałek ciasta 🤦‍♀️

Wysłany: 5 maja 2022, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe jeszcze cały wieczór przed Wami 🤪
    Wszystkiego najlepszego!

OrT4p2.png

Wysłany: 5 maja 2022, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama pp dobrze ze wczoraj chociaż nogi ogoliłam 🙈
    Już w kalendarzu zrobiłam przypomnienie z rotacja co rok. Bo to już drugi rok z rzędu jak zapomniałam. Jak pytał się w tamtym roku co jest 5 maja to mówiłam ze chodzimy po czynsz, płace rachunki i on ma wypłatę 🤣🙈

Wysłany: 5 maja 2022, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaC wrote:
    Teraz przerzuciłyśmy się na cieńszy (1.0 TOG) muślinowy śpiworek z firmy albero mio:

https://okiemmaluszka.pl/sen-i-otulenie/rozki-i-spiworki-niemowlece/albero-mio-spiworek-muslinowy-hawaii-eco-love

Na targach mamaville ta firma była i tam kupiłam.

Już Tog 1? Jaką temperaturę ma Sonia w pokoju? A co ma jako piżamkę? Może mojej za ciepło i się tak wierci 🤔

Moje śpiworki jak dzisiaj przyjechały tak jutro wyjdą, jakieś takie niepasowne. A może się wstrzymam póki ten pasuje i kupię już cieńszy na lato.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2022, 19:37

OrT4p2.png
  • Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe u nas pieluszka to też taki amulet na drzemki 🙃

l22ne6ydn4cyrozp.png

Wysłany: 5 maja 2022, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyprysek89 wrote:
    Zoe u nas pieluszka to też taki amulet na drzemki 🙃

Niby dużo dzieci tak lubi, to swego czasu też chciałam spróbować a moją ją wyrzucała 🤦‍♀️

OrT4p2.png
‹‹ 1654 1655 1656 1657 1658 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ