Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiac Oliwier tez boi się obcych a dzieci najbardziej. Będzie ciężko i na pewno będzie płakać. Ale to minie. Mam dużo zaległego urlopu. Co chwile będę na wolnym wiec będę odbierać go wcześniej w te dni. Nie będę zostawiać go wtedy w domu bo boje się że będzie adaptacja na nowo 😏
Z c&a mam kilka body z krótkim rękawem. Są fajne i nie spierają się szybko. Często grzebie w koszu z body po 15 zł 😁 -
Sumi no to już sobie wyobrażam i mieć tak dzień w dzień, współczuję 😧
KasiaC powodzenia w klinice, dawaj znać będziemy trzymać kciukasy za transfer 🙂
Napatrzyłam się wczoraj na te siostry i kurczę zaczęłam myśleć o mojej Laurce, jakby mogłobyc kiedyś fajnie🙈
Laurka inne dzieci uwielbia, najbardziej szczęśliwa jest na placu zabaw. Ale to jest taki śmieszek, każdy to mówi. Ostatnio nawet w kolejce do lekarza zaczepiała ludzi, no do wszystkich się śmieje. Jedynie ma dystans do niektórych mężczyzn. No i pieski uwielbia, na spacerze do każdego mijanego wyciąga ręce 🙂Annigo lubi tę wiadomość
-
Oliwer w żłobku dzień 2
Matka mało nie zapomina że trzeba zaprowadzić dziecko do szkoły. Dziś żłobek dla dziedzica był na wyłączność 😅 wszystkie dzieci zostały oddelegowane na plac zabaw. Dziś polowe czasu wisiał na mnie, połowę zagapił się zabawkami i zabawami z panią. Jutro idziemy na 9:30. Zostanie sam z panią, bez innych dzieci. Potem udadzą się na plac zabaw. -
Zoe to by było jakbyś faktycznie zapomniała 😅
Przypomnij proszę, to jest prywatny żłobek? Jestem pod wrażeniem ich podejścia.
Ja właśnie specjalnie później wracam do pracy, bo myślałam że będzie lepiej jak zacznie żłobek od nowego roku szkolnego, od września, z wszystkimi innymi dziećmi, ale może macie rację, wtedy nikt jej aż tyle uwagi nie poświęci.
A i przeanalizowałam wnikliwie ten strój kąpielowy, który kupiłam i wynika z tego że to faktycznie jest z ochroną, nie potrzeba dodatkowej pieluchy. Całe szczęście, bo jak dla mnie to super rozwiązanie a wzór w flaminigi jest uroczy 😄
Właśnie położyłam się na dwie minutki, Lisa bawi się sama, chwilo trwaj ... -
Fasolek pozdrawia internetowe ciocie !
Ma juz 1,4cm i serduszko ładnie bije 🤭
Teraz czeka mnie maraton z badaniami..
A Igor padł dziś 18:30.. i ja nie wiem czy to będzie drzemka czy nocka. A jak nocka to czy wstanie o 4:00 czy da pospać chociaż do 5:00 🤦🏼♀️ rano
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2022, 19:22
Mama po przejściach, Mala_syrenka, Batylda, Cyprysek89, unify, Bajka111, espoir, Bee lubią tę wiadomość
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Sumi gratulacje!
U nas dziś minął pierwszy dzień bez piersi. Dostał tylko rano po przebudzeniu i teraz na kolację. Leży i dosłownie śmieje się w głos do tego cycka. A mi się chce płakać i mam wyrzuty sumienia.
W ciągu dnia ogólnie właził na mnie i przymilał się do bluzki jak miał iść na drzemki. Więc raz uspalam w wózku, a drugi raz na rękach. Widać że potrzebuje dużo bliskości przez to...👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Karolina dasz rade!
U nas to jest jakaś masakra z wiszeniem na cyckach, on ich nie puszcza i ciagle ciagnie za koszulke. Wiem ze w drugim trymestrze spada ilość pokarmu ale nie teraz.. nie wiem co mu sie nagle stało.
I je jakieś mikro ilości stałego jedzenia co mnie mega martwi.
Czy u którejś z was jest tak że maluch zjada średnio ok 60 gram posiłku? Tak z 15 łyżeczek i koniec?
No może to przez to ze pije tyle mleka ale z drugiej strony czemu nagle takie parcie na to mleko, ech nie wiem sama 🤦🏼♀️
Waga dziś 8200 wiec stoimy w miejscu..21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Dziekuje.. powiem wam ze kompletnie nie miałam czasu sie stresować. W ciagu dnia mieliśmy sprzeczke ze Starym bo powiedział ze idzie pracować wiec zajelam sie Małym, sprzataniem itp. i potem zaglądam co 15 min a on sobie przegląda internet.. no nic. W kazdym razie na badanie poszliśmy pokłóceni, Igor był śpiący i jęczący wiec tak naprawde nawet nie było chwili żeby sie pocieszyć wspolnie z tego serduszka 🤷🏻♀️
A teraz nie gadamy...21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Sumi właśnie dziś jak nie dostał mleka zjadł całe II śniadanie czyli jogurt naturalny z owocami i amarantusem, w między czasie pół bułki kajzerki i potem wsunał cały obiad i kolację łącznie z pomidorami koktajlowymi, które do tej pory jadł niechętnie.👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Karolina ja sie obawiam wlasnie że u nas jest przez to ciagle picie mleka. Ale dziś rano jak sie postawiłam okonoem to jęczal, zjadł troszke budyniu jaglanego (jego ulubione danie) i potem i tak jęczał. Jak mu w końcu dałam cycka to tak sie zassał ze aż mnie bolało 🤷🏻♀️ ciokał chyba z 15 min. wode pije normalnie..
Nie wiem, chyba jakoś trzeba to przetrzymać po prostu21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10