X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2022, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach Syrenka to u nas tak:

1. 2. Dzień adaptacji 2h.
    3. Dzień adaptacji 3h.
    4. 5. 6. 7. Dzień adaptacji 4h (ze śniadaniem)
    8. 9. 10. Dzień adaptacji 5h (ze śniadaniem i obiadem)
    11. 12. Dzień adaptacji 6h (śniadanie, obiad i leżakowanie).
    Później już normalnie 8/9 godzin.

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 17 maja 2022, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ostatnio na chwile przed poprzednia choroba tak było. Histerie przy zasypianiu. Trwało to chwile i przeszło. Wtedy zasypiał u taty na rękach. Ale tez długo się wyrywał. A sprawdź czy lekko zapalona lampka coś da. U mnie wtedy trochę to pomogło. Jakby nagle zaczął się bać ze jest ciemno. Teraz jest normalnie.

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2022, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Bajka. Trochę zgapie. Najchętniej bym ją dawała na adaptację najpierw poza posiłkami 9-10/11, ale ona akurat wtedy jest wściekła, bo to pora na drzemkę. Ale w sumie nawet nie wiem jaki ma być plan dnia w tym żłobku;D napisze kolejnego maila. Może akurat odpowiedzą.
    U nas też się zdarzały wieczory,że była histeria. Czasem jak tata ja kładzie to trochę powyje.

• Bajka111 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2022, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrenka u nas też chodzi w porze drzemki. 😄 Ale ostatnio spanie jej nie pasuje to w to jej graj. 😄

Kurcze tylko to u nas właśnie nie trwa dzień dwa, a bardziej półtora tygodnia już, jak nie więcej. Światło nie pomaga, bo w dzień ma tak samo. Chodzę z nią do różnych pokoi i nic. Te histerie trwają co najmniej pół godziny. To serio są histerie. Normalnie jakby egzorcyzmów potrzebowała. Ja się boję, że w końcu mi wypadnie, albo mi nos złamie albo głowę gdzieś sobie rozwali. 🙈 I tak jest tylko przy usypianiu, jak jest zmęczona. W dzień jest pogodna, uśmiechnięta i w ogóle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2022, 11:25

aaZap2.png
    bOz9p2.png

Wysłany: 17 maja 2022, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wracał do domu na drzemkę. Raz jak został do 11:30 a sypia od ok 11 to za pierwszym zakrętem za żłobkiem już odleciał w wózku. Wczoraj miał zostać tam na drzemkę 😏
    Nie wiem czy mnie nie zaraził bo dziś mi z nosa zaczyna lecieć. Będą super wakacje 🥹

• Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 17 maja 2022, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrenka ostatnio pytałaś kiedy Lisa się regeneruje, no właśnie nie wiem. Właśnie robi dopiero pierwszą drzemkę, a noc nie była jakaś super. W porze jej normalnej pierwszej drzemki ani na godzinnym spacerze nie zasnęła, ani noszona w domu, a widać było że zmęczona, ale jej szkoda czasu na spanie jak ten świat taki ciekawy 😅🙈
    Jak nie chciała spać to ją zostawiłam jęczącą i poszłam myć łazienki, bo tak miałam zaplanowane. Policja nie przyjechała 😄 A to już jest u nas przesada, że nie mam czasu ani dla siebie, ani nic dokładniej posprzątać, jedynie w niedzielę, ale wtedy też chcę trochę odpocząć. Myślałam, że jak pójdzie do żłobka we wrześniu to tylko na chwilę, skoro będę w domu do grudnia, teraz już wiem,że będzie siedzieć tyle godzin ile będzie zapłacone 🤣 W ogóle tego jeszcze nie pisałam, jakie było zdziwinie Pani przy rekrutacji w żłobku, że musi zostawać do 14, niby prawie wszystkie dzieci są odbierane już o 12. A u Was 8/9 godzin to jest normalnie...

Lilak super, że jakoś poszło z tymi inhalacjami i interewencja policji nie była potrzeba 🤪

A i brawa dla Asi, kolejna dzielnie sobie radzi 👏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2022, 14:28

OrT4p2.png
  • Santi_14 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2022, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_syrenka wrote:
    Ula zjada na śniadanie 2 łyżeczki owsianki, na drugie potarkuje jabłko i zostawia mi tatar na podłodze, 2 łyżeczki zupy krem lub jogurtu. Na obiad często nic. Czasem dostanie od nas 2-3 widelce z obiadu. Więcej pluje. Podwieczorek coś do chrupania, marchewka, owoc, też nie zjada i kolacja 3 łyżeczki kaszki. Nie wiem,czy jej ilości się nawet zważa. Od 2 tyg tak je, kupa dalej płynna, czasem widzę w niej sezam czy inne ziarenka, pachnie kefirem. Nic nie mogę w nią wcisnąć. Już było spoko, ale żeby idą i takie ilości wchodzą. Do tego milion razy cyc. Ale jak nie dam i po 2-3 godzinach zaproponuje stały, to też nie ruszy. Myślę,że ona bardzo boleśnie ząbkuje i wtedy nie chce jeść. Jest tu jeszcze taki niejadek?
    Ogólnie najlepiej jej wchodzi kradziony kawałek z talerza siostry. Woli kawałki sama od karmienia. No i nie w krzesełku, bo tam się lepiej wspinać. Albo jak sadzam to wyc i pluc.
    A dzisiaj jeczy od rana na podłodze, na rękach, wszędzie. Chyba zasadzę czopa.

Mała syrenka u nas też takie ilości jedzenia. O też nie ma znaczenie czy przeciagne go z cycem. Nie zje wtedy większej ilości obiadku. Może nie jest aż tak mało jak u Ciebie ale kaszy ja śniadanie nie zje więcej jak 60 ml. Obiadku ostatnio to tylko serio kilka łyżeczek i zaczyna się okucie i wyciąganie jedzenia z buzi. Też najchętniej zjada z naszego talerza ale to też tylko troszkę. Sama nie wiem czemu tak ale już z tym nie walczę i nie próbuje wciskać mu na siłę.

Ogólnie od 9 dni mamy katar, kaszel i chrypkę. Nowych zębów raczej nie widzę na horyzoncie ale byłam z nim wczoraj i pediatry i ogólnie można powiedzieć okaz zdrowia. Uszy ok, gardło ok, osłuchowo ok. Więc mam dalej robić inhalacje z samej soli, przepłukiwać nosek i odciągać i to na tyle.

Aaa co do Nosibbo to powiem wam że u mnie się nie sprawdziło i odsprzedałam. Najbardziej denerwowało mnie to że jest przewodowe i jednak dla mnie za głośne i w nocy go nie używałam. Cały czas jadę teraz ustnym aspiratorem mały czasami walczy czasami ładnie pozwoli sobie odciągnąć te gile ale dla nas jednak ta metoda jest wygodniejsza

Adaś ❤️ 20.06.2021

1️⃣12.2019 procedura IVF Polmedis Wrocław
    25.01.19 ET 8A -> Bhcg >2,3I/U ❌

2️⃣09.2020 procedura IVF Angelius Katowice M.P.
    29.09.20 ET 8A -> 8dpt Bhcg 16I/U, 10dpt 68I/U, 12dpt 220I/U, 19dpt 3673I/U -> zdrowy synek💙✅

START - powrót po rodzeństwo 💪🏻💪🏻✊🏻
    3️⃣09.2023 trzecia procedura IVF Invimed Wrocław
    Zarodki: 2x8A,4AA,4BB,2x8A
    02.10.23 - ET 2x 8A -> Bhcg >2,3I/U❌
    04.12.23 - FET 4AA -> Bhcg >2,3I/U❌
    27.02.24 - FET 4BB ->Bhcg >2,3 I/U❌
    29.11.24 - FET 2x8A 13dpt 50I/U, 15dpt 90I/U, 17dpt 133I/U, 19dpt 224I/U, 24dpt 804I/U, 31dpt 2033I/U, 31.12.24 CP p.stronna -> leczenie Metotreksatem (bez efektu), 09.01.25 usunięcie prawego jajowodu ❌

4️⃣ Procedura Angelius Katowice -> M.P.🙏🏻❤️
  • Santi_14 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2022, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu Zoe wrote:
    Mój inhalator jest dość głośny 😑 inhalacje robione są bez wyrywania tylko przy puszczeniu piosenek z YouTube 🙃
    Pediatra zaleciła Oliwierowi tylko inhalacje z większym stężeniem soli fizjologicznej

U nas podczas bnie ale jak włączę mu na ten czas telewizor. A wręcz mam wrażenie że czeka na tą inhalacje bo może pooglądać bajki 😂 też mamy tylko inhalacje zalecone.

Lilak jak u was??? Macie już wyniki? Kurcze mi pediatra zawsze powtarzała że takie zakażenia górnych dróg oddechowych w 80% przypadków są spowodowane wirusami i nie daje się na to antybiotyku. Chyba że w waszym przypadku to jakaś angina czy coś faktycznie bakteryjnego. Ale może dlatego nie zadziałał antybiotyk?

Adaś ❤️ 20.06.2021

1️⃣12.2019 procedura IVF Polmedis Wrocław
    25.01.19 ET 8A -> Bhcg >2,3I/U ❌

2️⃣09.2020 procedura IVF Angelius Katowice M.P.
    29.09.20 ET 8A -> 8dpt Bhcg 16I/U, 10dpt 68I/U, 12dpt 220I/U, 19dpt 3673I/U -> zdrowy synek💙✅

START - powrót po rodzeństwo 💪🏻💪🏻✊🏻
    3️⃣09.2023 trzecia procedura IVF Invimed Wrocław
    Zarodki: 2x8A,4AA,4BB,2x8A
    02.10.23 - ET 2x 8A -> Bhcg >2,3I/U❌
    04.12.23 - FET 4AA -> Bhcg >2,3I/U❌
    27.02.24 - FET 4BB ->Bhcg >2,3 I/U❌
    29.11.24 - FET 2x8A 13dpt 50I/U, 15dpt 90I/U, 17dpt 133I/U, 19dpt 224I/U, 24dpt 804I/U, 31dpt 2033I/U, 31.12.24 CP p.stronna -> leczenie Metotreksatem (bez efektu), 09.01.25 usunięcie prawego jajowodu ❌

4️⃣ Procedura Angelius Katowice -> M.P.🙏🏻❤️
  • Lilak Autorytet

Wysłany: 17 maja 2022, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy wyniki i byliśmy u pediatry.
    To wirus więc antybiotyk nie był potrzebny choć oczywiście pediatra powiedziała, że może to wcześniej było bakteryjne a antybiotyk zaleczył i w badaniach już nie wyszło. Bla bla bla

W każdym razie moje dziecko samo sobie bierze ten nebulizator i wkłada do buźki bo ma taką fajną dodatkową końcówkę.
    Dzisiaj już osłuchowo było dużo lepiej i wreszcie przestało się lać z nosa.

Setny raz powtórzę, że ten nebulizator to cudo bo mały się go nie boi. Mój stary chodził jak traktor, był na kabel i był wielki. To jest malutkie, leciutkie i przenośne. Nie można do niego stosować jednak leków z kwasem hialuronowym. Sól morska, Berodual i sterydy jak najbardziej.

Jest dla nas nadzieja bo choroba jest w odwrocie.

Santi_14, Bajka111 lubią tę wiadomość

❤️Julian 10.06.2021 2845g i 50 cm szczęścia❤️
    15b891ccdb.png
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 17 maja 2022, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtórze. To forum to kopalnia złota!

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
  • Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2022, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj byłyśmy u alergologa i wstępna diagnoza: alergia na drzewa wczesne. Mamy do 15 lipca codziennie podawać na noc syrop, w razie kataru krople na alergie do nosa i ewentualnie objawowo krople do oczu. Pod koniec lipca mamy zrobić morfologie z wymazem i Igg i w sierpniu kontrola

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 17 maja 2022, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 🙂 w końcu Was nadrobiłam 🙈 od świat wielkanocnych Was nadrabialam 🙈

Dużo się tu dzieje 😃

Zoe, Bajka brawa dla Waszych dzielnych maluszków 👏 u nas rekrutacja do żłobka była dopiero na początku maja, a na początku czerwca będą wyniki, jeśli się dostanie to mały od września pójdzie, jest to żłobek państwowy wiec tez jakieś 30 dzieci w grupie. Ale mamy blisko i opinie ma dobre. Na początku będzie go tata prowadzal.

Życzymy tez zdrowka wszystkim chorowitkom. U nas odpukać bez chorób, nosiboo stoi nieużywany, jak potrzebuje coś szybko wyciągnąć mu z nosa ( czytaj mleczna koza 🙈) to używam tego ustnego i mały ładnie daje sobie odessać.

Mały w sobotę kończy roczek 🙈 robimy mu urodziny w domu, w gronie najbliższych 😊 postaram się wrzucić później jakieś foto 🙂

Ogólnie u nas w porządku, wciąż się rehabilituje bo mały tez wstaje tylko z jedej nogi i koslawi jedna stopę ale jest już coraz lepiej i chodzimy do fizjo już teraz raz w miesiącu. Mały chodzi przy meblach i zaczyna samodzielnie stawać.

W przyszłym tygodniu jedziemy do laryngologa bo ciagle łapie się za te uszy i często ma je czerwone. Chcemy to sprawdzi.
    W tamtym tygodniu byliśmy u stomatologa bo przy wychodzącej dwójce zrobił mu się krwiak, ale podobno tak się zdarza i trzeba to o serwować, dziś już lepiej to wyglada.
    Przebiły mu się tez dolne dwójki i wydaje mi się ze schodzą mu tez górne trójki 🙈 takze masakra

Mały wciąż z nami śpi i jest kp, nie wiem ile razy je w nocy bo karmie go na śpiocha ale wydaje mi się ze 2-3 razy, takze wysypiam się.
    Rd tez idzie Ok, mały ładnie je, nie jest wybredny. Ja mu wciąż nie sole, gotuje jeden obiad odkładam to co dla niego i nasze doprawiam albo solimy sobie na talerzu.
    Słodyczy tez jeszcze jako tako nie jadł raz tylko szarlotkę domowa u mojego taty i gofra w kawiarni 😊 No ale tort na jego roczku będzie normalny z cukrem i mały tez go dostanie w końcu to jego dzień 😃

Ojej rozpisałam się 🙈 mam nadzieje ze uda mi się być na bieżąco już teraz 😊

Wysłany: 17 maja 2022, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oja już będzie pierwszy roczek, kiedy to zleciało 🙈

Agrafka koniecznie napisz co się dowiesz o ciągnięciu za uszy. Moja też tak ciągle robi, ale nie ma czerwonych i żadnych innych objawów zapalenia, więc nigdzie nie byliśmy. Obstawiam u nas albo zęby albo ją łaskoczą coraz dłuższe włosy zachodzące na uszy 😄

A krwiaka na dziąśle też ma, ale internety uspokoiły, że tak się zdarza😉 Teraz wychodzę na jakąś kiepską matkę, po żadnych lekarzach z nią nie jeżdżę, a najlepsze że kiedyś usłyszałam że szukam chorób na siłę 😅

Zapisałam sobie nazwę nebulizatora, skoro to takie cudo 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2022, 20:26

OrT4p2.png
  • _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 17 maja 2022, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama pp ja poleciałam wystraszona do stomatologa żeby usłyszeć to co przeczytałam na internetach tylko ze za wizytę która trwała 10 min zapłaciłam 150 zł 🙈😅 także czasem nie ma co panikować

Ale ja i tak planowałam z nim iść kontrolnie do stomatologa także już mamy wizytę zaliczona 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2022, 21:24

Wysłany: 17 maja 2022, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal planuje iść do stomatologa z nim. Codziennie myje mu zęby. Rzadko kiedy tego nie zrobię. A dolne jedynki ma ułożone jakby lekko pod skosem do środka i w miejscu ich styku ma coś. Nie wiem czy to kamień mu się osadził (tak szybko? 🧐 ) czy to taka forma odgniecenia zębów o siebie. Nie da aż tak się przyjrzeć temu. Higienę zębów systematycznie prowadzę od pierwszego zęba. Wcześniej to jak mi się chciało 😜

Hr mnie dobijają. Zaplanowałam ponad 30 dni urlopu i jeszcze im mało. Wypisują do szefowej ze mam jeszcze 24 dni 😑 zaplanuje na sile ale dogadalam się z szefowa że jak nie będę chciała iść na urlop to go później anulujemy. A do pracy mam wrócić z zaplanowanym i potwierdzonym.

Wysłany: 17 maja 2022, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agrafka nie ma tego złego 😉 Pierwsza wizyta dopiero przed nami.

Piszecie o swoich niejadkach, albo że jest dużo mleka w ciągu dnia, a ja właśnie zdałam sobie sprawę, że dzisiaj Lisa nie dostała ani jednej butelki mm, nie wiem czy nie przesadzam w drugą stronę🙈 Można tak? Zjadła bardzo ładnie 5 posiłków. nie wiem kiedy miałbym dać jeszcze butelkę. Nabiał jest u nas codziennie, bo bardzo lubi. W nocy wjeżdżają dwie butelki po 180ml. Jest u kogoś podobna sytuacja? Czy przed snem koniecznie powinnam podawać mleko czy "normalna" kolacja powinna już wystarczyć?
    Z tego co czytałam o mleku po roku to wszystko zależy, też mi konkretna odpowiedź 🙈
    Zoe a jak u Was idzie z odstawianiem nocnych karmień?

OrT4p2.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2022, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilak, wlasnie jak czytalam mialam pytac o ten ustnik czy macie, bo moja Mia dopiero przez ustnik przestala robic histerie przy inhalacji...

Mama pp, a ja jestem w stanie uwierzyc, ze sie panie dziwily, bo u mojej Mii w przedszkolu, gdzie grupa jest 2-6 lat mieszana, wiekszosc grupy jest odbierana do 12... moja Mia jest do 14:30 (byla do 14 ale zawsze byl problem ja wyciagnqc z przedszkola) i jest jednym z ostatnich dzieci, ktore o tej godzinie sa odbierane... po 14:30 to starczylaby jedna pani na cale przedszkole bo dzieci zostaje garstka do policzenia na palcach jednej reki i to nawet nie dziennie

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 17 maja 2022, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dbam o higienę jamy ustnej małego, myjemy zęby min dwa razy dziennie a i tak górne jedynki przy dziąsłach mają żółty nalot 🤷‍♀️ Stomatolog powiedziała ze to nie jest nic niepokojącego. Nie wiem jak mam mu myc te zęby zeby tego nalotu nie było.

Mama pp jeśli ładnie zjada 5 posiłków to ja już bym nie wciskała mleka skoro pije w nocy. No ale ja specjalistą od żywienia nie jestem 🫢

• Foxy Autorytet

Wysłany: 17 maja 2022, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agrafka, u nas też wstawanie z jednej nogi przeważnie, nam fizjo kazała "zachęcać" do wstawania też z drugiej ale oczywiście te pchełkę cieżko upilnować i ćwiczyć wstawanie z lewej nogi gdy robi z milion przysiadów i mini wykroków dziennie.

my roczek świętujemy w niedziele w domu. Zaserwujemy jakieś finger food, mąż zamówił tort z Muminkiem (nie dał się przekonać, że L. najbardziej ucieszyłby się z tortu, którego dekoracją są piloty i kabelki ;)... będzie najbliższa rodzina, w sumie 12 os. na 65m2... mam nadzieje, ze dam rade psychicznie ;)

wczoraj mieliśmy pierwsza poważną krew. Nie wiemy jak to się stało. Młody wlazł pod stół przy oknie i opierał się o niski parapet (8cm), które mamy przy wszystkich oknach, mąż chciał go wyciągąć i nagle ryk. Wyciągnął go a on jak zapłakał miał całą ślinę krwi, jak u boksera w ringu. Wyglądało to masakrycznie, kapało mu z buzi. Włożyłam mu do buzi rąbek zimnej, mokrej pieluchy wypił dużo wody i było już okej. Jeszcze nigdy nie najadłam się tyle strachu. Na szczęście wszystkie zęby, język i wargi okej. Zaczerwienienie ma na górze dziąseł na wysokości jedynek wiec to od tego. Myślę, że standardowo trzymał ręce w buzi, druga ręka mu omsknęła i zadrapał się paznokciem.

Zalogowałam sie dziś do żłobkowej aplikacji i jestem przerażona.. w ostatnim miesiącu był komunikat o wirusowym zapaleniu spojówek wsród dzieci a także podejrzeniu ospy i wszy. Dobrze, że dziś mieliśmy drugą dawkę ospy.

Na tydzień przed pierwszymi urodzinami L. waży 9800g

15.09.20: (I) ET 4.1.1
    bhcg 6dpt 44,7; 9dpt 220; 17dpt 4663
    25+4tc 891g, 29+4tc 1616g, 32+6tc 2230g, 34+4tc 2500g 36+5tc 3025g 38+3tc 3280g
    24.08.23 (II) FET 4.1.1
    bhcg 4dpt 1,1; 6dpt 3,8; 9dpt 6,6
    20.09.23 (III) FET 3.1.1
    39+5tc 3700g

age.png

age.png
  • Karolina90 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2022, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agrafka u nas też wstaje z jednej nogi tylko, lewej. Oczywiście zachęcam do prawej, ale nie jestem w stanie za nim biegać non stop. Nie wiem czym to skutkuje w późniejszym etapie 🤔

U nas urodziny za tydzień w niedzielę. Będzie 14 osób dorosłych + 5 dzieci z Ignasiem. Mam nadzieję, że damy jakoś radę.
    Foxy co będziesz serwowała jako Finder food? Ja planuję zrobić jakąś zupe krem + grill. Domowie jakieś sushi plus deska serów/wędlin i jakaś sałatka i chyba styknie 😅
    Zawsze się stresuje czy nie zrobię za mało tego żarcia, a potem i tak wszystko zostaje.

Lilak super, że u Julka już lepiej :) :)

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
‹‹ 1673 1674 1675 1676 1677 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ