X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2022, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach Syrenka to u nas tak:

1. 2. Dzień adaptacji 2h.
    3. Dzień adaptacji 3h.
    4. 5. 6. 7. Dzień adaptacji 4h (ze śniadaniem)
    8. 9. 10. Dzień adaptacji 5h (ze śniadaniem i obiadem)
    11. 12. Dzień adaptacji 6h (śniadanie, obiad i leżakowanie).
    Później już normalnie 8/9 godzin.

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 17 maja 2022, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ostatnio na chwile przed poprzednia choroba tak było. Histerie przy zasypianiu. Trwało to chwile i przeszło. Wtedy zasypiał u taty na rękach. Ale tez długo się wyrywał. A sprawdź czy lekko zapalona lampka coś da. U mnie wtedy trochę to pomogło. Jakby nagle zaczął się bać ze jest ciemno. Teraz jest normalnie.

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2022, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Bajka. Trochę zgapie. Najchętniej bym ją dawała na adaptację najpierw poza posiłkami 9-10/11, ale ona akurat wtedy jest wściekła, bo to pora na drzemkę. Ale w sumie nawet nie wiem jaki ma być plan dnia w tym żłobku;D napisze kolejnego maila. Może akurat odpowiedzą.
    U nas też się zdarzały wieczory,że była histeria. Czasem jak tata ja kładzie to trochę powyje.

• Bajka111 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2022, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrenka u nas też chodzi w porze drzemki. 😄 Ale ostatnio spanie jej nie pasuje to w to jej graj. 😄

Kurcze tylko to u nas właśnie nie trwa dzień dwa, a bardziej półtora tygodnia już, jak nie więcej. Światło nie pomaga, bo w dzień ma tak samo. Chodzę z nią do różnych pokoi i nic. Te histerie trwają co najmniej pół godziny. To serio są histerie. Normalnie jakby egzorcyzmów potrzebowała. Ja się boję, że w końcu mi wypadnie, albo mi nos złamie albo głowę gdzieś sobie rozwali. 🙈 I tak jest tylko przy usypianiu, jak jest zmęczona. W dzień jest pogodna, uśmiechnięta i w ogóle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2022, 11:25

aaZap2.png
    bOz9p2.png

Wysłany: 17 maja 2022, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wracał do domu na drzemkę. Raz jak został do 11:30 a sypia od ok 11 to za pierwszym zakrętem za żłobkiem już odleciał w wózku. Wczoraj miał zostać tam na drzemkę 😏
    Nie wiem czy mnie nie zaraził bo dziś mi z nosa zaczyna lecieć. Będą super wakacje 🥹

• Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 17 maja 2022, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrenka ostatnio pytałaś kiedy Lisa się regeneruje, no właśnie nie wiem. Właśnie robi dopiero pierwszą drzemkę, a noc nie była jakaś super. W porze jej normalnej pierwszej drzemki ani na godzinnym spacerze nie zasnęła, ani noszona w domu, a widać było że zmęczona, ale jej szkoda czasu na spanie jak ten świat taki ciekawy 😅🙈
    Jak nie chciała spać to ją zostawiłam jęczącą i poszłam myć łazienki, bo tak miałam zaplanowane. Policja nie przyjechała 😄 A to już jest u nas przesada, że nie mam czasu ani dla siebie, ani nic dokładniej posprzątać, jedynie w niedzielę, ale wtedy też chcę trochę odpocząć. Myślałam, że jak pójdzie do żłobka we wrześniu to tylko na chwilę, skoro będę w domu do grudnia, teraz już wiem,że będzie siedzieć tyle godzin ile będzie zapłacone 🤣 W ogóle tego jeszcze nie pisałam, jakie było zdziwinie Pani przy rekrutacji w żłobku, że musi zostawać do 14, niby prawie wszystkie dzieci są odbierane już o 12. A u Was 8/9 godzin to jest normalnie...

Lilak super, że jakoś poszło z tymi inhalacjami i interewencja policji nie była potrzeba 🤪

A i brawa dla Asi, kolejna dzielnie sobie radzi 👏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2022, 14:28

OrT4p2.png
  • Santi_14 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2022, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_syrenka wrote:
    Ula zjada na śniadanie 2 łyżeczki owsianki, na drugie potarkuje jabłko i zostawia mi tatar na podłodze, 2 łyżeczki zupy krem lub jogurtu. Na obiad często nic. Czasem dostanie od nas 2-3 widelce z obiadu. Więcej pluje. Podwieczorek coś do chrupania, marchewka, owoc, też nie zjada i kolacja 3 łyżeczki kaszki. Nie wiem,czy jej ilości się nawet zważa. Od 2 tyg tak je, kupa dalej płynna, czasem widzę w niej sezam czy inne ziarenka, pachnie kefirem. Nic nie mogę w nią wcisnąć. Już było spoko, ale żeby idą i takie ilości wchodzą. Do tego milion razy cyc. Ale jak nie dam i po 2-3 godzinach zaproponuje stały, to też nie ruszy. Myślę,że ona bardzo boleśnie ząbkuje i wtedy nie chce jeść. Jest tu jeszcze taki niejadek?
    Ogólnie najlepiej jej wchodzi kradziony kawałek z talerza siostry. Woli kawałki sama od karmienia. No i nie w krzesełku, bo tam się lepiej wspinać. Albo jak sadzam to wyc i pluc.
    A dzisiaj jeczy od rana na podłodze, na rękach, wszędzie. Chyba zasadzę czopa.

Mała syrenka u nas też takie ilości jedzenia. O też nie ma znaczenie czy przeciagne go z cycem. Nie zje wtedy większej ilości obiadku. Może nie jest aż tak mało jak u Ciebie ale kaszy ja śniadanie nie zje więcej jak 60 ml. Obiadku ostatnio to tylko serio kilka łyżeczek i zaczyna się okucie i wyciąganie jedzenia z buzi. Też najchętniej zjada z naszego talerza ale to też tylko troszkę. Sama nie wiem czemu tak ale już z tym nie walczę i nie próbuje wciskać mu na siłę.

Ogólnie od 9 dni mamy katar, kaszel i chrypkę. Nowych zębów raczej nie widzę na horyzoncie ale byłam z nim wczoraj i pediatry i ogólnie można powiedzieć okaz zdrowia. Uszy ok, gardło ok, osłuchowo ok. Więc mam dalej robić inhalacje z samej soli, przepłukiwać nosek i odciągać i to na tyle.

Aaa co do Nosibbo to powiem wam że u mnie się nie sprawdziło i odsprzedałam. Najbardziej denerwowało mnie to że jest przewodowe i jednak dla mnie za głośne i w nocy go nie używałam. Cały czas jadę teraz ustnym aspiratorem mały czasami walczy czasami ładnie pozwoli sobie odciągnąć te gile ale dla nas jednak ta metoda jest wygodniejsza

Adaś 20.06.2021 ❤️

1️⃣12.2019 procedura IVF Polmedis Wrocław
    01.19 ET 8A - >2,3I/U ❌

2️⃣09.2020 procedura IVF Angelius M.P.
    09.20 ET 8A -> 8dpt 16I/U, 10dpt 68I/U, 13dpt 220I/U, 20dpt 3673I/U -> zdrowy synek💙✅

START - powrót po rodzeństwo 💪🏻
    3️⃣09.2023 IVF Invimed Wrocław
    Zarodki: 2x8A,4AA,4BB,2x8A
    10.23 - ET 2x 8A - >2,3I/U❌
    12.23 - FET 4AA - >2,3I/U❌
    02.24 - FET 4BB - >2,3 I/U❌
    11.24 - FET 2x8A 13dpt 50I/U, 15dpt 90I/U, 17dpt 133I/U, 19dpt 224I/U, 24dpt 804I/U, 31dpt 2033I/U,
    31.12.24 CP ->usunięcie p.jajowodu❌

4️⃣ 05.2025 IVF Angelius M.P.🙏🏻❤️
    Zarodki:❄️❄️❄️ 4AB, 2x 3AA
    10.06.25 ET 8A 🍀 -> 8dpt 37I/U, 10dpt 108I/U, 14dpt 349mIU/mL, 17 dpt 919I/U, 20dpt 1937 I/U -> SANCO zdrowy synek💙✅

preg.png
  • Santi_14 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2022, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu Zoe wrote:
    Mój inhalator jest dość głośny 😑 inhalacje robione są bez wyrywania tylko przy puszczeniu piosenek z YouTube 🙃
    Pediatra zaleciła Oliwierowi tylko inhalacje z większym stężeniem soli fizjologicznej

U nas podczas bnie ale jak włączę mu na ten czas telewizor. A wręcz mam wrażenie że czeka na tą inhalacje bo może pooglądać bajki 😂 też mamy tylko inhalacje zalecone.

Lilak jak u was??? Macie już wyniki? Kurcze mi pediatra zawsze powtarzała że takie zakażenia górnych dróg oddechowych w 80% przypadków są spowodowane wirusami i nie daje się na to antybiotyku. Chyba że w waszym przypadku to jakaś angina czy coś faktycznie bakteryjnego. Ale może dlatego nie zadziałał antybiotyk?

Adaś 20.06.2021 ❤️

1️⃣12.2019 procedura IVF Polmedis Wrocław
    01.19 ET 8A - >2,3I/U ❌

2️⃣09.2020 procedura IVF Angelius M.P.
    09.20 ET 8A -> 8dpt 16I/U, 10dpt 68I/U, 13dpt 220I/U, 20dpt 3673I/U -> zdrowy synek💙✅

START - powrót po rodzeństwo 💪🏻
    3️⃣09.2023 IVF Invimed Wrocław
    Zarodki: 2x8A,4AA,4BB,2x8A
    10.23 - ET 2x 8A - >2,3I/U❌
    12.23 - FET 4AA - >2,3I/U❌
    02.24 - FET 4BB - >2,3 I/U❌
    11.24 - FET 2x8A 13dpt 50I/U, 15dpt 90I/U, 17dpt 133I/U, 19dpt 224I/U, 24dpt 804I/U, 31dpt 2033I/U,
    31.12.24 CP ->usunięcie p.jajowodu❌

4️⃣ 05.2025 IVF Angelius M.P.🙏🏻❤️
    Zarodki:❄️❄️❄️ 4AB, 2x 3AA
    10.06.25 ET 8A 🍀 -> 8dpt 37I/U, 10dpt 108I/U, 14dpt 349mIU/mL, 17 dpt 919I/U, 20dpt 1937 I/U -> SANCO zdrowy synek💙✅

preg.png
  • Lilak Autorytet

Wysłany: 17 maja 2022, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy wyniki i byliśmy u pediatry.
    To wirus więc antybiotyk nie był potrzebny choć oczywiście pediatra powiedziała, że może to wcześniej było bakteryjne a antybiotyk zaleczył i w badaniach już nie wyszło. Bla bla bla

W każdym razie moje dziecko samo sobie bierze ten nebulizator i wkłada do buźki bo ma taką fajną dodatkową końcówkę.
    Dzisiaj już osłuchowo było dużo lepiej i wreszcie przestało się lać z nosa.

Setny raz powtórzę, że ten nebulizator to cudo bo mały się go nie boi. Mój stary chodził jak traktor, był na kabel i był wielki. To jest malutkie, leciutkie i przenośne. Nie można do niego stosować jednak leków z kwasem hialuronowym. Sól morska, Berodual i sterydy jak najbardziej.

Jest dla nas nadzieja bo choroba jest w odwrocie.

Santi_14, Bajka111 lubią tę wiadomość

❤️Julian 10.06.2021 2845g i 50 cm szczęścia❤️
    15b891ccdb.png
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 17 maja 2022, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtórze. To forum to kopalnia złota!

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
  • Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2022, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj byłyśmy u alergologa i wstępna diagnoza: alergia na drzewa wczesne. Mamy do 15 lipca codziennie podawać na noc syrop, w razie kataru krople na alergie do nosa i ewentualnie objawowo krople do oczu. Pod koniec lipca mamy zrobić morfologie z wymazem i Igg i w sierpniu kontrola

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 17 maja 2022, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 🙂 w końcu Was nadrobiłam 🙈 od świat wielkanocnych Was nadrabialam 🙈

Dużo się tu dzieje 😃

Zoe, Bajka brawa dla Waszych dzielnych maluszków 👏 u nas rekrutacja do żłobka była dopiero na początku maja, a na początku czerwca będą wyniki, jeśli się dostanie to mały od września pójdzie, jest to żłobek państwowy wiec tez jakieś 30 dzieci w grupie. Ale mamy blisko i opinie ma dobre. Na początku będzie go tata prowadzal.

Życzymy tez zdrowka wszystkim chorowitkom. U nas odpukać bez chorób, nosiboo stoi nieużywany, jak potrzebuje coś szybko wyciągnąć mu z nosa ( czytaj mleczna koza 🙈) to używam tego ustnego i mały ładnie daje sobie odessać.

Mały w sobotę kończy roczek 🙈 robimy mu urodziny w domu, w gronie najbliższych 😊 postaram się wrzucić później jakieś foto 🙂

Ogólnie u nas w porządku, wciąż się rehabilituje bo mały tez wstaje tylko z jedej nogi i koslawi jedna stopę ale jest już coraz lepiej i chodzimy do fizjo już teraz raz w miesiącu. Mały chodzi przy meblach i zaczyna samodzielnie stawać.

W przyszłym tygodniu jedziemy do laryngologa bo ciagle łapie się za te uszy i często ma je czerwone. Chcemy to sprawdzi.
    W tamtym tygodniu byliśmy u stomatologa bo przy wychodzącej dwójce zrobił mu się krwiak, ale podobno tak się zdarza i trzeba to o serwować, dziś już lepiej to wyglada.
    Przebiły mu się tez dolne dwójki i wydaje mi się ze schodzą mu tez górne trójki 🙈 takze masakra

Mały wciąż z nami śpi i jest kp, nie wiem ile razy je w nocy bo karmie go na śpiocha ale wydaje mi się ze 2-3 razy, takze wysypiam się.
    Rd tez idzie Ok, mały ładnie je, nie jest wybredny. Ja mu wciąż nie sole, gotuje jeden obiad odkładam to co dla niego i nasze doprawiam albo solimy sobie na talerzu.
    Słodyczy tez jeszcze jako tako nie jadł raz tylko szarlotkę domowa u mojego taty i gofra w kawiarni 😊 No ale tort na jego roczku będzie normalny z cukrem i mały tez go dostanie w końcu to jego dzień 😃

Ojej rozpisałam się 🙈 mam nadzieje ze uda mi się być na bieżąco już teraz 😊

Wysłany: 17 maja 2022, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oja już będzie pierwszy roczek, kiedy to zleciało 🙈

Agrafka koniecznie napisz co się dowiesz o ciągnięciu za uszy. Moja też tak ciągle robi, ale nie ma czerwonych i żadnych innych objawów zapalenia, więc nigdzie nie byliśmy. Obstawiam u nas albo zęby albo ją łaskoczą coraz dłuższe włosy zachodzące na uszy 😄

A krwiaka na dziąśle też ma, ale internety uspokoiły, że tak się zdarza😉 Teraz wychodzę na jakąś kiepską matkę, po żadnych lekarzach z nią nie jeżdżę, a najlepsze że kiedyś usłyszałam że szukam chorób na siłę 😅

Zapisałam sobie nazwę nebulizatora, skoro to takie cudo 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2022, 20:26

OrT4p2.png
  • _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 17 maja 2022, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama pp ja poleciałam wystraszona do stomatologa żeby usłyszeć to co przeczytałam na internetach tylko ze za wizytę która trwała 10 min zapłaciłam 150 zł 🙈😅 także czasem nie ma co panikować

Ale ja i tak planowałam z nim iść kontrolnie do stomatologa także już mamy wizytę zaliczona 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2022, 21:24

Wysłany: 17 maja 2022, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal planuje iść do stomatologa z nim. Codziennie myje mu zęby. Rzadko kiedy tego nie zrobię. A dolne jedynki ma ułożone jakby lekko pod skosem do środka i w miejscu ich styku ma coś. Nie wiem czy to kamień mu się osadził (tak szybko? 🧐 ) czy to taka forma odgniecenia zębów o siebie. Nie da aż tak się przyjrzeć temu. Higienę zębów systematycznie prowadzę od pierwszego zęba. Wcześniej to jak mi się chciało 😜

Hr mnie dobijają. Zaplanowałam ponad 30 dni urlopu i jeszcze im mało. Wypisują do szefowej ze mam jeszcze 24 dni 😑 zaplanuje na sile ale dogadalam się z szefowa że jak nie będę chciała iść na urlop to go później anulujemy. A do pracy mam wrócić z zaplanowanym i potwierdzonym.

Wysłany: 17 maja 2022, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agrafka nie ma tego złego 😉 Pierwsza wizyta dopiero przed nami.

Piszecie o swoich niejadkach, albo że jest dużo mleka w ciągu dnia, a ja właśnie zdałam sobie sprawę, że dzisiaj Lisa nie dostała ani jednej butelki mm, nie wiem czy nie przesadzam w drugą stronę🙈 Można tak? Zjadła bardzo ładnie 5 posiłków. nie wiem kiedy miałbym dać jeszcze butelkę. Nabiał jest u nas codziennie, bo bardzo lubi. W nocy wjeżdżają dwie butelki po 180ml. Jest u kogoś podobna sytuacja? Czy przed snem koniecznie powinnam podawać mleko czy "normalna" kolacja powinna już wystarczyć?
    Z tego co czytałam o mleku po roku to wszystko zależy, też mi konkretna odpowiedź 🙈
    Zoe a jak u Was idzie z odstawianiem nocnych karmień?

OrT4p2.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2022, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilak, wlasnie jak czytalam mialam pytac o ten ustnik czy macie, bo moja Mia dopiero przez ustnik przestala robic histerie przy inhalacji...

Mama pp, a ja jestem w stanie uwierzyc, ze sie panie dziwily, bo u mojej Mii w przedszkolu, gdzie grupa jest 2-6 lat mieszana, wiekszosc grupy jest odbierana do 12... moja Mia jest do 14:30 (byla do 14 ale zawsze byl problem ja wyciagnqc z przedszkola) i jest jednym z ostatnich dzieci, ktore o tej godzinie sa odbierane... po 14:30 to starczylaby jedna pani na cale przedszkole bo dzieci zostaje garstka do policzenia na palcach jednej reki i to nawet nie dziennie

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 17 maja 2022, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dbam o higienę jamy ustnej małego, myjemy zęby min dwa razy dziennie a i tak górne jedynki przy dziąsłach mają żółty nalot 🤷‍♀️ Stomatolog powiedziała ze to nie jest nic niepokojącego. Nie wiem jak mam mu myc te zęby zeby tego nalotu nie było.

Mama pp jeśli ładnie zjada 5 posiłków to ja już bym nie wciskała mleka skoro pije w nocy. No ale ja specjalistą od żywienia nie jestem 🫢

• Foxy Autorytet

Wysłany: 17 maja 2022, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agrafka, u nas też wstawanie z jednej nogi przeważnie, nam fizjo kazała "zachęcać" do wstawania też z drugiej ale oczywiście te pchełkę cieżko upilnować i ćwiczyć wstawanie z lewej nogi gdy robi z milion przysiadów i mini wykroków dziennie.

my roczek świętujemy w niedziele w domu. Zaserwujemy jakieś finger food, mąż zamówił tort z Muminkiem (nie dał się przekonać, że L. najbardziej ucieszyłby się z tortu, którego dekoracją są piloty i kabelki ;)... będzie najbliższa rodzina, w sumie 12 os. na 65m2... mam nadzieje, ze dam rade psychicznie ;)

wczoraj mieliśmy pierwsza poważną krew. Nie wiemy jak to się stało. Młody wlazł pod stół przy oknie i opierał się o niski parapet (8cm), które mamy przy wszystkich oknach, mąż chciał go wyciągąć i nagle ryk. Wyciągnął go a on jak zapłakał miał całą ślinę krwi, jak u boksera w ringu. Wyglądało to masakrycznie, kapało mu z buzi. Włożyłam mu do buzi rąbek zimnej, mokrej pieluchy wypił dużo wody i było już okej. Jeszcze nigdy nie najadłam się tyle strachu. Na szczęście wszystkie zęby, język i wargi okej. Zaczerwienienie ma na górze dziąseł na wysokości jedynek wiec to od tego. Myślę, że standardowo trzymał ręce w buzi, druga ręka mu omsknęła i zadrapał się paznokciem.

Zalogowałam sie dziś do żłobkowej aplikacji i jestem przerażona.. w ostatnim miesiącu był komunikat o wirusowym zapaleniu spojówek wsród dzieci a także podejrzeniu ospy i wszy. Dobrze, że dziś mieliśmy drugą dawkę ospy.

Na tydzień przed pierwszymi urodzinami L. waży 9800g

15.09.20: (I) ET 4.1.1
    bhcg 6dpt 44,7; 9dpt 220; 17dpt 4663
    25+4tc 891g, 29+4tc 1616g, 32+6tc 2230g, 34+4tc 2500g 36+5tc 3025g 38+3tc 3280g
    24.08.23 (II) FET 4.1.1
    bhcg 4dpt 1,1; 6dpt 3,8; 9dpt 6,6
    20.09.23 (III) FET 3.1.1
    39+5tc 3700g

age.png

age.png
  • Karolina90 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2022, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agrafka u nas też wstaje z jednej nogi tylko, lewej. Oczywiście zachęcam do prawej, ale nie jestem w stanie za nim biegać non stop. Nie wiem czym to skutkuje w późniejszym etapie 🤔

U nas urodziny za tydzień w niedzielę. Będzie 14 osób dorosłych + 5 dzieci z Ignasiem. Mam nadzieję, że damy jakoś radę.
    Foxy co będziesz serwowała jako Finder food? Ja planuję zrobić jakąś zupe krem + grill. Domowie jakieś sushi plus deska serów/wędlin i jakaś sałatka i chyba styknie 😅
    Zawsze się stresuje czy nie zrobię za mało tego żarcia, a potem i tak wszystko zostaje.

Lilak super, że u Julka już lepiej :) :)

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
‹‹ 1673 1674 1675 1676 1677 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ