Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
No wlasnie ten mój lekarz mówił że po braku kości nosowej stwierdza sie trisomie 21 chociaz czesto dzieci maja tez małe noski po prostu. Ale u ciebie to na serio wyglada ok. Pytałam koleżanki, ona miała ryzyko 1/100 z pappy wiec troche jednak niskie ale nadal wzglednie wysokie. No i jak mowilam dzidzia zdrowa21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
nick nieaktualnyHej Dziewczynki, ja dawno się nie odzywałam bo miałam ciężkie dni... Natka, piszę do Ciebie aby dodać Ci otuchy. U mnie na USG prenatalnym wszystko było dobrze a z krwi wyszło ryzyko trisomii 21 1:40. Lekarz szybko wezwał mnie do gabinetu i zaproponował aminopunkcje. Miałam ją robić w zeszły czwartek ale po zasięgnięciu kilku opinii i nieprzespanych nocach doszłam do wniosku że spróbuję zrobić najpierw badanie nifty. Wczoraj dostałam telefon że wyniki wyszły dobre i czekamy na dziewczynke.
Chciałam Ci powiedzieć, że wbrew pozorom taki wynik to nie wyrok ale wiem też jakie myśli po zobaczeniu takiego wyniku kotłują się w glowie. Ja mam naprawdę ciężkie dwa tygodnie za sobą, zwłaszcza, że od mojego lekarza ani raz nie usłyszałam, że może być ok. Trzymam kciuki aby okazało się jednak, że z dzidzią wszystko dobrze!Chaos, Sumireguska, Paulina93, Noelle, Batylda lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa to mam chyba jakiegoś pecha. Już nie wiem co mam robić. Mam dość tej ciągłej niepewności co dalej będzie dzownilam dzień w dzień pytać czy przyszły w końcu wyniki pappy. Codziennie ta sama odpowiedz. Nie ma dobili mnie dodatkowo ze w piątek miał być kurier z wynikami i akurat w ten piątek nie wiedza dlaczego nie dojechał. Jeśli wyniki wpłyną do środy to i tak nie ma doktora który to opracowywuje. Będzie w poniedziałek po świętach ale opracuje badania tylko jeśli do tego czasu dotrą. Nie są wstanie mi powiedzieć kiedy kurier dowiezie. Przeważnie przyjeżdża w piątki. Kolejny piątek roboczy to 08.01. Boże za co to? 😭
-
Mamaxa, gratuluję zdrowej dziewuszki.najadlas sie stresu, ale grunt ze jest u happy end😊
Kate, coz mogę powiedzieć, zatrzymali się tam u Ciebie w poprzednim wieku chyba. Zeby w dobie wynikow online i ogolnej cyfryzacji polegac na papierku dostarczonym przez kuriera laskawie raz w tyg (szkoda, ze nie gołębia..) pkus oczekiwanie na opis lekarza... 🤯🥵😕Wiem, ze nie pocieszam, ale to ile to trwa naprawdę jest bulwersujące. Ja swoj wynik mialam po 4 dniach, podglad online, a na wizycie dostalam oryginal. Mam nadzieję ze jak najszybciej sie to wyjasni i i Ty bedziesz mogła odetchnac z ulgą!Mamaxa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoże jakby na usg wyszło wszystko Ok to bym się nie denerwowała tak tym. Ale nie było. I od pappy zależy co będzie dalej. Czy Ok i kolejne badania na usg połówkowym. Czy testy dna płodu czy amino. Moja psychika powoli zaczyna się walic. Co to za durne miejsce, ze maja w dupie kiedy kurier wyniki przywiezie!!!!
-
Boże Kate tak mi przykro, co to za miejsce w ogóle ja również miałam wyniki online a wynik po 5 dniach. Dla mnie to jest masakra jakaś że musisz tyle czekać i nawet nie wiesz kiedy bedziesz miała wyniki. Nie masz możliwości zmiany tej kliniki na jakąś inną?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2020, 19:49
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
nick nieaktualnyChaos, tak. Stresu na jadłam się po pachy. Nikomu nie zycze takiej sytuacji. Mimo, że starałam sie sama siebie przekonać, że ten wynik to nie wyrok a jedynie oszacowanie ryzyka to jednak liczba 40 zrobiła swoje. A po usg pamiętam jak napisałam na innym wątku (gdzie jestem zresztą z Cierpliwą), że żaden wynik z krwi na mnie nie zrobi wrażenia skoro takie ładne usg wyszło. A jednak naprawdę zaczęłam w ciągu tych kilku dni dostawać już do głowy.
Kate, Tobie też współczuję tego stresu, to czekanie jest straszne a Ty jeszcze nawet nie wiesz kiedy spodziewać się tego wyniku....!Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2020, 19:51
-
Kate90 wrote:Może jakby na usg wyszło wszystko Ok to bym się nie denerwowała tak tym. Ale nie było. I od pappy zależy co będzie dalej. Czy Ok i kolejne badania na usg połówkowym. Czy testy dna płodu czy amino. Moja psychika powoli zaczyna się walic. Co to za durne miejsce, ze maja w dupie kiedy kurier wyniki przywiezie!!!!
A wytłumaczyłaś tej Pani która odbiera telefony jak wygląda sytuacja? Że usg nie wyszło najlepiej i są obawy, że nie masz czasu spokojnie czekać na kuriera.
Może jakby ona wykazała odrobinę dobrej woli to by mogła jakoś zainterweniować i zadzwonić tam gdzie wysyłają próbki, zapytać o wynik przez telefon albo coś. Spróbuj wziąść ją na litość 😉 Może jakoś będzie potrafiła to przyspieszyć, bo to jakaś kpina co tam się wyprawia.Ekta lubi tę wiadomość
-
Kate współczuję tego czekania. A w usg miałaś tylko to NT wysokie czy coś jeszcze?
Mamaxa takie wiadomości podnoszą na duchu.Mamaxa lubi tę wiadomość
Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
nick nieaktualnyZa każdym razem im mówię ze w badaniu usg wyszły nieprawidłowości i ze lekarz który badanie robił jak i mój prowadzący mówią ze trzeba czekać na pappe i dopiero potem będziemy decydować co dalej.
Odnośnie do zmiany miejsca gdzie wykonywali badanie. Oczywiście ze mogę zmienić. Ale co to teraz da. Jak pójdę gdzie indziej i prywatnie zrobię pappe to i tak dostanę się gdzieś po świętach najszybciej a wyniki dopiero po nowym roku.
Jutro zadzwonię ponownie. Ale jeśli nadal wyników nie będzie to jestem w stanie tam pojechać i zrobić awanturę przy pacjentach. Mam dość. Ok, ja rozumiem ze mogło się coś wydarzyć i kurier badań nie przywiózł. Ale to nie obchodzi ich czemu nie dojechał? Kiedy to dostarczy w takim razie? Dowiem się tez w jakim laboratorium robią te badania. Zadzwonię tam i jeśli się okaże ze wynik badania jest to zażądam zeby wysłali mi je mailowo. Nie wiem czy tak się się da. Ale już mam dość tego czekania. Mój lekarz prowadzący tez jest diagnosta. Bo 3cie badanie prenatalne będzie mi już on sam wykonywał. Wiec przypuszczam ze jemu taki wyniki już coś da i sam to opracuje. -
nick nieaktualnyNatka z tego co mówili na obu usg wszystko inne jest Ok i w normie. Tylko NT powiększone. Na jednym 2.77 na drugim 2.6. Z racji ze na obu usg dziecko miało inna długość to w jednym norma była do 2.1-2.2 w drugim do 2.3-2.4 jakoś. Na tym bezpłatnym i tam gdzie mi robili pappe wyliczył mi na postawie samego usg wyniki powyżej 1: 3tys i więcej. Niby nie trzeba się przejmować przy takim wyniki, ale nie wiemy jakie parametry tam dodatkowo przyjął. Na drugim gdzie brali pod uwagę podstawowe parametry i defacto przekroczona ponad normę przeziornosc była mniejsza ryzyko trisomii 21 wyszło 1:252. Po samym usg przypominam. Ginekolog która mi to robiła była mocno zdziwiona skąd u tego pierwszego takie ryzyka po samym usg tylko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2020, 20:12
-
Kate mam nadzieję, że uda Ci się szybko wywalczyć wyniki, bo raczej o niczym innym w tym przypadku nie można mówić. Swoją drogą to dobijające jak podeszli do tego pracownicy tej placówki. Przecież nie pracują tam od wczoraj i na pewno zdają sobie sprawę jak duży to stres dla kobiety, czekać na te wyniki. A i tak jak któraś z dziewczyn już wspominała, mamy dwiXXI wiek, w którym króluje cyfryzacja, a oni na kurierze polegają 🤦♀️Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Kate współczuje, bo wiem co przeżywasz 😪
Ja po tygodniu miałam już na wizycie wynik z opisem, nie wyobrażam sobie czekania w takim stresie ani dnia dłużej niż to konieczne.
Na szczęście tam gdzie robiłam podchodzą do tego profesjonalnie. U genetyka też miałam teleporadę 4 godziny po tym jak mailowo wysłałam dokumenty. Przecież lekarze zdają sobie sprawę że czas działa na niekorzyść, bo jak wyjdą duże wady i będzie decyzja o zakończeniu ciąży, to trzeba to zrobić w odpowiednim czasie, a wiadomo że na wynik amniopunkcji też się sporo czeka.
Ja na Twoim miejscu też bym jutro awanturę robiła.16.05.2022 - jest ❤️ 5+5
06.05.2022 beta - 607 , 04.05.2022 beta - 176
30.04.2022 - ⏸️ ☘️
Miłoszek ❤️30.04.2021 (31+5) 🖤 17.05.2021 💔
Czekamy na synka z ZD ❤️
13.10.2020 - 🍀⏸️ (22 dc)
21.08.2020 - puste jajo 8tc 💔
2000 - syn, 2002 - syn, 2014 - syn -
Natka tak jak piszesz spróbuj dowiedzieć się w jakim laboratorium robili te wyniki i zadzwoń do nich bezpośrednio. Powinni Ci je wysłać na maila bądź chociaż powiedzieć przez telefon czy są czy ich jeszcze nie ma. Współczuje Ci tego czekania. Trzymam kciuku za Ciebie i Twojego maluszka.
-
Hej dziewczyny współczuję przeżyć i tego czekania, niestety wiem coś o tym i wiem jak jest trudno..
Ja wczoraj wizytowałam, czekam jeszcze na wyniki krwi ale z usg jest ok.
udało się zrobić fajne zdjęcia kida
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2020, 11:27
Chaos, Noelle, Santi_14, _agrafka_ lubią tę wiadomość