X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2022, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Iga była mała to chodziliśmy do fizjo ze względu na napięcie.
    Najpierw chodziliśmy do zajebistej babeczki prywatnie. Potem okazało się,że mamy fizjo w pakiecie medycznym. Chodziliśmy do babki z dobrymi opiniami. Pewnego dnia ona stwierdziła,że już jest ok i nic nie trzeba robić. Przestaliśmy chodzić. Iga mi ciągle podpadala. Jak urodziła się Ula poszłyśmy do fizjo i też niby wszystko ok. Dalej mi nie pasowało. Trafiliśmy do centrum biomechaniki chodu, tam wyszły koslawe stopki, kolana i bujanie miednica w jedną stronę. Poszliśmy do innego jeszcze fizjo. On stwierdził, że za niemowlaka też brzuszek wcale nie był ogarnięty i dlatego teraz wystają łopatki i od tego idą dalej wady postawy. One są norma u takiego dziecka (poza koślawymi kolankami, bo są za mocno), ale mogą się utrwalic. Długo siadała w ,w' albo na kości krzyżowej. Teraz już lepiej, zaczynamy się rehabilitować,żeby wzmocnić brzuszek i żeby wszystko się dobrze skończyło.

A opisałam moja długa historię, bo nie miałabym tego problemu teraz gdyby nie niekompetentna fizjo. Albo gdybym zaufała swojej intuicji. No i teraz wiem, że wolę wydać kilka dobrych stow, a mieć pewność,że moje żaby będą miały wszystko ok. Zwłaszcza,że jak nie teraz, to i tak później trzeba będzie to zrobić. Tylko,że później efektów może już nie być.

• Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 20 maja 2022, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowy śpiworek nic nie dał 😫
    Chciałam ją wziąść dzisiaj na basen, ale już mi się odechciało.

A jak Wasze nocki?

OrT4p2.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2022, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moh Nath gryzie tez😖 tylko wyweszy okazje, to coachnue zebami...

U nas nocka na szczescie ok🙏🏻 zasnal po 19 i spal do 7:30 z dwiema pobudkami na mleko

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2022, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka też jest gryzoń. Ale na szczęście przestała gryźć cyca. Będziecie podawały po roczku mleko krowie? Chciałabym zejść trochę z cyca, dałam do śniadania napój migdałowy, ale tam cukier. Ładnie piję z bidonu i pewnie mleko też wejdzie. Ogólnie ma katar okrutny, lekka gorączkę i zero apetytu. No i noc wstrętna.

• Sumireguska Autorytet

Wysłany: 20 maja 2022, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrenka ja robie od tego tygodnia płatki na mleku, czasem owsianym czasem krowim :)
    Dzisiaj było na krowim mleku np.

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
  • _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 20 maja 2022, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały te gryzie, potrafi podejść i ugryźć mnie w dużego palca u stopy 🤷‍♀️ Na szczęście przestał gryźć sutki.

Ja mleko krowie już podaje tzn tylko w owsiance i plackach/naleśnikami, podaje z zamiennie z napojem owsianym

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2022, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A takie mleko w szklance do picia? Chyba tez już powoli można? Jako dodatek dostawała już dawno, ale teraz bym chciała zastąpić cyca, a na grupach o RD piszą,że nie ma sensu już podawać mm. No, ale mam wątpliwości;)
    Jeszcze mam pytanie. Sypią mi się strasznie włosy, jednocześnie zmienił mi się śluz i mam straszne bóle podbrzusza, myślę,że wkrótce dostanę okres,że coś rusza. Czy u Was sypanie włosów po porodzie wiązał się jakoś z okresem? Czy były to 2 niezależne sprawy?

Wysłany: 20 maja 2022, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrenka jeśli dobrze rozumiem to chcesz tylko ograniczyć kp, nie odstawić całkowicie? To moim zdaniem nie ma w ogóle potrzeby podawania mleka do picia, tylko normalne posiłki. Gdzieś tam czytałam, że jeśli po roku rezygnujemy z kp, a dziecko chce mleka to normalnie w kubku mleko krowie 3,5%.

U nas poranek jak i nocka, nie zjadła nawet swojego ulubionego serka, więc dostała nurofen i zasnęła w wózku w mig. Moim zdaniem dziąsła codziennie wyglądają gorzej, ale przecież wszystkie zęby jeszcze jej nie wyjdą 🙈 Już sama nie wiem co, bo dokładnie, na spokojnie, nie da sobie pooglądać.

Wczoraj tylko poczytałam o Waszych okresach i już też dodtalam ,chociaż teoretycznie miał być za parę dni.
    Syrenka a wcześniej nie wypadały Ci włosy? Nie wiem czy u mnie to było powiązane. Teraz mam tyle krótkich włosów, że to aż szok ile wtedy wypadło.

OrT4p2.png
  • unify Autorytet

Wysłany: 20 maja 2022, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie oznaką poprzedzającą okres było częste latanie do toalety😁 za kilka dni powinnam znowu dostać i już mam ciągłe uczucie pelnego pęcherza

atdc2n0a92hantdh.png
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 20 maja 2022, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie noce już dobre. Poszedł spać po 19. Ok 22 dałam mleko i do 6. Raz jakoś chyba się przecknal ale to dlatego ze głowa w górę łóżka uderzał.

• KasiaC Autorytet

Wysłany: 20 maja 2022, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir a jakie cwiczenia macie ? U nas tez słaby brzuch - przy czym po prostu to widac bo ma tako duży rozlany a nie szczuplutki.

Sumi tylko sie cieszyć ze tak tatę uwielbia :D

Syrenka faktycznie sie nachodziłas. Ale tez wole w ta stronę i być pewna ze zrobiłam wszystko by dziecko było zdrowe i sprawne. Co do włosów to u mnie były to niezależne sprawy. Karmiłam do 10 miesiąca życia i po odstawieniu dopiero dostałam miesiączkę. a włosy mi leciały gdzies w 3-9 miesiącu życia Soni.

Mam nie wspominać ze u nas noc jak noc czyli spała od 19:30 do 8 :D ?

• KasiaC Autorytet

Wysłany: 20 maja 2022, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jutro o 10:15 transfer 😱

Mama po przejściach, Bajka111, Batylda, Mala_syrenka, _agrafka_, unify, Cccierpliwa, Cyprysek89, Santi_14, Sumireguska, Karolina90, Lilak lubią tę wiadomość

Wysłany: 20 maja 2022, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe tylko pozazdrościć, że nawet w obcym miejscu tak ładnie śpi.

Chciałbym poruszyć temat kremów z filtrem. Smarujecie malucha na każde wyjście dokładnie od stóp do głów? No chyba niby się powinno, ale może trzeba też dać szansę by wytworzyć Wit.D ? U nas dzisiaj upał.
    A i jak z klimatyzacją w aucie? Nie wyobrażam sobie jechać w nagrzanym samochodzie, ale sama też wiem, że szybko łapię ból gardła przez klimę. Podrozowal już ktoś w upałach?

OrT4p2.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 20 maja 2022, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaC wrote:
    Dziewczyny jutro o 10:15 transfer 😱
    trzymam kciuki!
    a ćwiczenia mamy na piłce tej dużej ciążowej głównie. kładę go na plecach i tak jakby przytrzymuje biodra...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2022, 11:08

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Batylda Autorytet

Wysłany: 20 maja 2022, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u mnie ostatnio ciężko z czasem, czytam Was, ale jakoś nie daje rady napisać.
    U nas noce to koszmar, chodzę w dzień jak zombie. Ograniczam dzienne karmienia do 2 plus 3 na noc i jak tylko podnoszę bluzkę do góry to Nina już jęczy z radości. W nocy nadrabia, najchętniej spałaby z cyckiem w buzi. RD idzie nam super, na śniadanie łyżka kaszki helpy z łyżką płatków jaglanych na 100ml wody, do tego łyżeczka masła migdałowego, mus z owoców, czasem łyżka mascarpone albo placki z banana/jabłka/gruszki na jednym jajku i do tego też owoce i kilka placków jej smaruję masłem orzechowym/mascarpone. Na obiad albo słoik albo to co my. Kocha mięso. Na kolację robię jej kaszę na mm taką fioletową z Rossmana. W międzyczasie owoce, warzywa, jogurt, trochę wyżebranego jedzenia od nas. I też się zastanawiam jak odstawiać ją od piersi, tym bardziej że ona tylko tak zasypia, a w nocy zatykam ją cyckiem j jest po kłopocie. Chciałabym wyjść ze starym na randkę, napić się wina.
    Nina czasem siada w literkę W i staram się ją poprawiać, chyba że się bawi sama i mnie nie potrzebuje, to korzystam z chwili, bo najchętniej to stałaby mi przy nodze albo wisiała na plecach cały dzień (a potem wisiała na cycku całą noc). Także łączę się w bólu i niewyspania.
    I gratulacje dla żlobkowiczów!

_agrafka_ lubi tę wiadomość

relgtv73ymxx11gn.png

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2022, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała Ule powoli odstawiać, a ona mlekopijca straszny. Mało je pokarmów stałych i chce,żeby miała możliwość dopicia mlekiem. Za 10 dni idzie do żłobka. Zaraz będzie musiała przetrwać dzień bez cyca, a ja tego nie widzę.
    W ogóle napisałam kilka SMSow, maili, dzwonilam- jak wariatka, zero odzewu.
    Włosy do wczoraj mi nie wypadały. A teraz. Dramat. Garściami!!! A od kilku dni czuje nadciągający okres, myślałam,że to może mieć związek. Ale pewnie przypadek, a z okresem może mi się też wydawać, bo chciałabym go dostać, więc doszukuje się objawów.
    Kasia, jutro będziesz w ciąży <3

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2022, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir, nie chcesz przypadkiem nam czegoś powiedzieć? :*

espoir lubi tę wiadomość

• espoir Autorytet

Wysłany: 20 maja 2022, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_syrenka wrote:
    Espoir, nie chcesz przypadkiem nam czegoś powiedzieć? :*
    heh a głupio tak wypalić z grubej rury 😜😘

Bajka111 lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2022, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    heh a głupio tak wypalić z grubej rury 😜😘
    Tu się i tak nic nie ukryje:D
    Bardzo serdecznie gratuluję i coś czuję,że
    tym razem będzie dziewczynka ;)

espoir lubi tę wiadomość

• Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2022, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa Espoir ❤️❤️❤️❤️ serdeczne gratulacje
    Podziwiam!!!

espoir lubi tę wiadomość

l22ne6ydn4cyrozp.png
‹‹ 1678 1679 1680 1681 1682 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ