Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój ma dziś trzecia drzemkę. Wypłacie go wykańczają. Ale brzęczy cały dzień. Już mi głowa pęka od tego. Najgorsze że teraz śpi i moja kochana upragniona godzina 19 jest zagrożona 🥹
W 2013 prosto po studiach zarabiałam 1600 zł. Jak przypominam sobie o tym to nie wiem czy się śmiać czy płakać. My nie żyjemy ponad stan. Nie zamawiamy jedzenia, nie jadamy w restauracjach, do kina chodziliśmy w terminie poniedziałek-piątek bo bilety były po 17 zł 🙈🤣 wakacje za granica raz w roku, czasem do tego wakacje w Polsce (przedłużony weekend). Oszczędzamy ale biedy po nas nie widać jak to wujek mówi 🤣 ja jestem taka, że rzadko kiedy kupie słodycze czy słodką bułkę bo szkoda mi na nią pieniędzy ale na buty na komunie za 530 zł w promocji lekko wyszło z portfela 😅 są dla nas rzeczy na które nie szkodujemy ale są tez takie że 150 razy przemyśle czy to mi na pewno jest potrzebne. Np. Zakup batona. Pocieszę sie chwile a później jęczę ze boki mi wywala. Wiec nie kupuje i nie jęczę. Mało tego mogę nawet chodzić między półkami ze słodyczami i nic nie wziąć -
Ja za to jestem kłębkiem nerwów.
Sonia od kilku dni tak jęczy ze się wytrzymać nie da. A generalnie w normalne dni tez jest jeczybula. Nawet lekarze kiwają głowami. Dzisiaj byłyśmy ponad godzinę u neurologopedy i to kolejna osoba która sie śmiała ze Sonia Non stop w ruchu. Ja tam się nie śmieje ze niczym sie nie zabawi dłużej tylko jakby ADHD miała.
Do tego mamy regres z buzia. Juz podobno moje masaże nie pomogą i musimy jednak ćwiczyć to u neurologopedy.
Dobija mnie fakt ze ćwiczymy od urodzenia prawie i ciagle jest zle. Jak odpuściłam cwiczenia i buzi i cialka to od razu regres.
I jeszcze transfer jutro. Nie załapałam sie na akupunkturę. Mam dzisiaj generalnie doła -
Kasiu, Sonia podrośnie to sama będzie buzię zamykać, będzie się kontrolować z czasem 😉
10 lat starań
26.08.2018r. decyzja o ivf
28.01.2019 I ICSI punkcja - 7 komórek - 4 zarodki 3-dniowe 26 kwietnia FET22 czerwca FET
28 sierpnia - 2 zarodki nie rozmroziły się
17.01.2020 II pICSI punkcja - 6 komorek - 1 wczesna blastocysta 22.01 ET
13.08. 2020 III pICSI punkcja - 9 komórek - 5 blastocyst - 4.1.1, 3.3.3, 2bl, 2bl, 2bl
12.10 FET
7dpt beta 134,31mIU/ml
9dpt beta 318,49mIU/ml
11dpt beta 745,15mIU/ml
Usg 30.10.2020r. -> pęcherzyk żółtkowy
Usg 31.10.2020r. -> krwawienie, pęcherzyk na swoim miejscu
(21dpt hcg total 27973,8mIU
23dpt hcg total 34761,5mIU)
23dpt beta 34558,50mIU/ml
16.11 usg, jest śliczne serduszko ❤ -
Dziewczyny przepraszam, przesuwam tekst jak czytam i niechcący wciskam lubię to.
Espoir gratuluje 😍 ja stoję przed dylematem czy zdecydować się na drugie 😅🙈
Kasia głowa do góry, trzymam kciuki żeby jutro wszystko poszło dobrze 😊
U nas trwają przygotowania do jutrzejszych urodzin, cześć jedzenia mamy zamówione a cześć muszę zrobić, oczywiście nawet jeszcze nie zaczęłam 🙈 synuś właśnie zasnął i mam nadzieje ze da matce czas na zrobienie sałatek 😅espoir lubi tę wiadomość
-
Właśnie dziewczyny ja tu prosze po kolei relacje z urodzin! Tak jak były relacje z porodów 🤭
Espoir ja mam termin na 24 grudnia 😂
Kasia może zeby albo jakiś skok?espoir lubi tę wiadomość
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Espoir a ja mam pytanie jak ty to robisz? Masz takie grzeczne dzieci czy taką anielską cierpliwość? 😁 I jak samopoczucie w tej ciąży?
A ja wam powiem, że znam rodzinkę gdzie było 17 dzieci. Oczywiście to już nie te czasy, ich mama jest teraz sędziwą babcią. Ale trzeba przyznać, że wszyscy, cała 17 bardzo dobrze wychowani i mają ogromny szacunek do mamy (ojciec już nie żyje). A ta kobieta to dla mnie oaza spokoju i takiej życiowej mądrości.
Mama pp tak, ja dziś po tej histerii też wyszłam z sypialni. Uspokoiła się i zaczęła bawić, po jakichś 15min zabawy już znowu była maruda. Zaparzyłam sobie meliskę 😆
Mama po przejściach, espoir lubią tę wiadomość
-
Nie wiem co moja odwala, ale przechodzi samą siebie. Wygląda na to,że nawet wieczorem nie będę miała chwili dla siebie. Protestuje i nie śpi. Siedzi na macie, a ja jem kolację, bo ileż można usypiać 😤
Wpadła dzisiaj do nas niezapowiedzianie położna, bo przypomniało jej się, że brakuje moich podpisów w jakiś jej dokumentach.
Oczywiście usłyszałam, że to jest nienormlane, że Mała jeszcze nie przesypia nocy i rada miesiąca, mam położyć telarze pod jej łóżeczkiem, bo tam może być żyła wodna 😳 Syrenka już wiesz co robić, nie musisz dziękować 🤪
I w weekend mam do niej podskoczyć po melisę, bo będzie ścinać po deszczu 😅
-
Ktoś pytał o klimę w aucie.
Ja jestem już ostrożna. U nas katar, kaszel, zapalenie oskrzeli trwa niezmiennie od 1 maja gdy byliśmy na komunii w cholernie mocno klimatyzowanej sali.
Jak jeździmy z małym to najpierw schładzamy auto, jego zagaduję przed autem, w tym czasie włączamy klimę na maksa. Gdy już mały jest w aucie to włączamy tylko delikatny nawiew. Ja od klimy w aucie mam często nerwobóle twarzy więc lato to nie jest dla nas dobry czas na jazdę samochodem.
Mama po przejściach lubi tę wiadomość
-
Ahahaha mama pp, niech położna wpada częściej, już zapomniałam o niej 😂 a masz na lato przygotowane owcze runo do wózka czy co to tam było?
Zoe podziwiam, ja jem dwa desery dziennie, a jak śniadanie na słono to i 3.Mama po przejściach lubi tę wiadomość
-
Ann11 nie, po prostu przy tylu dzieciach przestałam rozkminiać każdą histerie 😅 i każdą nieprzespaną noc. wstaje rano i co najwyżej zapytam Starego ile Szymka lulał, bo mi się urwał film lub ile leżał pod łóżkiem Wojtka jak poszedł go odnieść po tym jak ten w nocy przyszedł, ale nie gadamy o tym, że noc straszna, czy, że było pierdyliard pobudek, wstajemy rano jak zombie ale nie rozpamiętujemy tego 🤪
no i ja dalej uważam, że im więcej dzieci tym łatwiej, bo bawią się razem. ja Szymka w ogóle nie zabawiam, dam mu jeść, zmienię pieluchę i tyle, bo on chodzi za braćmi i to jego zajęcie przez cały dzień 🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2022, 21:15
Santi_14 lubi tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
na insta jestem częściej niż tutaj. niestety ale zdarza mi się tutaj nie zaglądać czasem ani razu przez kilka tygodni. wiem, że macie grupę na fejsie, bo kiedyś coś mi śmignęło, ale nawet nie próbowałam się tam "wbić", bo bym i tak czasu nie miała pisać. na insta jakoś łatwiej mi się wydaje, stąd moje pytanie 🤪💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧