Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Mała syrenka nasze rodos jest tak zaopatrzone w owoce i warzywa bo mój tata o to dba, my kompletnie nie mamy na to czasu i korzystamy z działki czysto rekreacyjnie. No i ten ogromny plus, że ogródki działkowe są pod naszym blokiem, nie trzeba nigdzie jeździć. Ta dobrótka z tatą się skończy jak przeprowadzimy się do nowego domu i ogromnej działki, którą dopiero trzeba będzie zagospodarować. Na pewno zrobimy sad owocowy, warzywa jakoś mniej mnie kuszą. No ale to zajmie całe lata.
-
Mój mały z owoców najchętniej wcina banany. Dzień bez banana dniem straconym 😂 truskawki lubi jeść ale jeszcze bardziej lubi je rozgniatać na ciapkę. Borówkami tez się bawi. Pomidory mu nie podchodzą No chyba ze w sosie. Zielony ogorek mu podchodzi, arbuza tez ugryzie, gruszka, jabko tez ale nie jakieś duże ilości. Z warzyw to batata bardzo lubi. Resztę jak przemyce w sosie to zje.
Zaczyna tez używać swoje sztućce, jak go dokarmiam ale on zawsze ma łyżkę lub w widelec w rączce i próbuje jeść sam, dzięki temu siedzi w krzesełku bo ma zajecie 😅 -
O nie, a ja myślałam, że to moja córcia była najgrzeczniejsza, dostała mleko po 15min mszy i zasnęła. A jak się obudziła to leżala plackiem w wózku 😁
10 lat starań
26.08.2018r. decyzja o ivf
28.01.2019 I ICSI punkcja - 7 komórek - 4 zarodki 3-dniowe 26 kwietnia FET22 czerwca FET
28 sierpnia - 2 zarodki nie rozmroziły się
17.01.2020 II pICSI punkcja - 6 komorek - 1 wczesna blastocysta 22.01 ET
13.08. 2020 III pICSI punkcja - 9 komórek - 5 blastocyst - 4.1.1, 3.3.3, 2bl, 2bl, 2bl
12.10 FET
7dpt beta 134,31mIU/ml
9dpt beta 318,49mIU/ml
11dpt beta 745,15mIU/ml
Usg 30.10.2020r. -> pęcherzyk żółtkowy
Usg 31.10.2020r. -> krwawienie, pęcherzyk na swoim miejscu
(21dpt hcg total 27973,8mIU
23dpt hcg total 34761,5mIU)
23dpt beta 34558,50mIU/ml
16.11 usg, jest śliczne serduszko ❤ -
Chciałoby się powiedzieć „kwestia organizacji i dobrego wychowania” ale dobrze wiemy jakie jest życie 🤣🤣🤣 po prostu był zaaferowany dużą ilością ludzi, patrzył jak dzieci biegają, później oglądał samochód strażacki, ciagle coś się działo. Obok jechał w wózku jego kolega zza płotu rok starszy, to tez była atrakcja
-
Mój za to jest dzisiaj cały zbolały. Ślina się leje, jęczy i mało je!!! Uznaliśmy to za najgorszy z możliwych objawów tego, że coś jest nie halo. Daliśmy pedicetamol bo podejrzewamy zęby.
Wszyscy goście na działce stwierdzili, że jest nie swój bo to niemożliwe, że Julian odmawia jedzenia. -
Cyprysek ale śliczności!
My na procesji nie byliśmy, później wybraliśmy się już do pustego kościółka
Niedaleko nas w Podkowie Leśnej jest chyba najpiękniejszy kościół jaki widziałam. Np w czasie mszy między ludźmi chodzą pawie. No mega klimat
Mam sentyment do tego miejsca, bo przed pierwszym trasferem byliśmy się właśnie tam pomodlić, a dziś robiliśmy to samo i spotkaliśmy księdza seniora, który mówi do nas: Będzie jeszcze drugi taki fajny synek ❤️
A mam pytanie, może któraś z Was się zna :p
Daje Ignasiowi tran mollers na łyżeczce. Wpuszczam do niego krople Wit D. Myślicie że to spoko? Nie wyklucza to jakoś działania? 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2022, 20:33
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
My dziś byliśmy na placu zabaw i Iguś znowu zarobił iderzenie samochodzikiem od jakiegoś starszaka. To już czwarty raz i czwarty chłopiec który coś mu zrobił z premedytacją. I oczywiście cała czwórka 2-3 lata.
Rodzice akurat spoko reakcje ale no skąd to sie bierze, ech 🤷🏻♀️21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Sumireguska wrote:My dziś byliśmy na placu zabaw i Iguś znowu zarobił iderzenie samochodzikiem od jakiegoś starszaka. To już czwarty raz i czwarty chłopiec który coś mu zrobił z premedytacją. I oczywiście cała czwórka 2-3 lata.
Rodzice akurat spoko reakcje ale no skąd to sie bierze, ech 🤷🏻♀️
Poczekaj aż Twoje dojdzie do tego etapu. 😄 Filip akurat na placu zabaw nigdy nikogo nie uderzył, ale ja tam kumam skąd to się bierze. Asia zreszta wychowuje się z Filipem, więc już teraz potrafi się bronić. 😂🙈 Najczęściej jak Filip przesadza w zapasach to zęby idą w ruch. Nie znam dziecka, które nigdy nie miało etapu bicia. Chociaż sama bardzo bym chciała, aby takiego nie było i żebyśmy chociaż z tym miały spokój. 😒espoir lubi tę wiadomość
-
A w ogóle jeśli chodzi o umiejętności No to Asia jest tak po środku. Ale chciałam tylko powiedzieć jak Asia słodko nauczyła się dawać buziaka. Tyle czasu ją uczyłam i nic. Poszła do żłobka i za każdym razem jak ją odbierałam sama zaczęła wymuszać buziaka na przywitanie. 🥹