Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
A to u nas morfo podobna niestety. Crp mamy nieznacznie podwyższone👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Karolina, zdrówka dla Ignasia, też mnie zaskoczyłaś tym Covidem.
U nas morfologia też w porządku, crp 1,12 (1-5)ale zauważyłam, ze od wczoraj mocz w pieluszce jest intensywnie żółto-pomarańczowy. Nie podoba mi się to więc chyba zrobie mu badanie.
Gorączka trzyma się u nas na poziomie 37.5. Daje mu dwa razy na dobe czopek z paracetamolem i wtedy jest duża poprawa, humorek i apetyt.
Sumi, Zoe ale super. My do miejskiego jesteśmy na 154 miejscu. wiec ja raczej sobie już daruje, tym bardziej, że prywatny, w którym jesteśmy, do końca roku jest za 600zł a jedzenie za 7zł, bo mają dofinansowanie z unijnego projektu. a miejski złobek też jakieś 520zł kosztuje -
Ten żłobek do którego się dostał, tez ma dobre opinie w internecie. ma wozkownie co jest dla mnie mega, bo niestety nie każdy żłobek ma a kręcić się z wózkiem to kicha. Nowa siedziba firmy jest po drugiej stronie ronda. Ma zajęcia z muzyką, są jakieś teatrzyki dla dzieci. Nie maja własnego placu zabaw ale codziennie wychodzą na spacery
-
Karolina to przykre, że Was tak potraktowali. Jak bylam w ciąży to też na sorze pan o mnie zapomniał - przeprowadził wywiad i kazal czekać na ginekologa, a nic nie spisał do systemu. Czekałam dodatkowe 2,5 godziny bez sensu🙃
A my dołączamy do grona dla chorujących! Już obie załatwione, czekam tylko aż mnie rozłożyły 🙈zdrówka!
Najgorszy czas z chorobami nastał jak starsza poszła do przedszkola (do żłobka nie chodziła). W życiu nie pomyślałabym że można aż tak chorować. Laura miała wtedy 3 miesiące i łapała dosłownie wszystko🤦🏼♀️
Gratuluje miejsc w żłobkach! Mam nadzieje, że dzieci szybko się zaaklimatyzują☺️Trzymam kciuki!
-
My dzisiaj byliśmy u okulisty, mieliśmy takie zalecenie od alergologa i w sumie potwierdziło się to co przypuszczała czyli zweżony kanalik łzowy. W razie łzawienia mamy masować i tyle na razie. Ale super Pani Doktor z mega podejściem. Zakrapiali Oli oczko zeby przy okazji sprawdzić wady ukryte ale wszystko w porządku 😊
-
Sumi a ja Ci niezmiennie zazdroszczę na maksa
moim marzeniem była różnica wieku 1,5 roku
Dziewczyny powodzenia z chorowitkami żeby szybko wyzdrowieli wszyscy.
Mama pp jak tylko ja wsadziliśmy pierwszy raz to zaczęła jeździć. Tez byliśmy w szoku bo wtedy ledwo chodziła kilka kroków.
W ogóle jak te dzieci szybko przechodzą właśnie od kilku kroków do biegania. Sonia juz nie uznaje raczkowania. Nie mogę sie na to napatrzećczasami wieczorem juz jej sie nozki z zmęczenia trzęsły, ale dalej trenowała
Mama po przejściach lubi tę wiadomość
-
Kasia ja wiem że to była dobra decyzja bo jakby innej nie widzę ale powiem ci szczerze że że coraz bardziej mnie to przeraża. Znajomi ktorzy mają dwójke jednoznacznie mowia że to jest masakra.. Moja ciocia to w ogóle sie wkurzyła na nas że ny nie wiemy co robimy. Że ona sie wykończyła przy dwójce. Że przez to sie rozstała ze swoim mężem i że moje argumenty ją śmieszą.
Takze tego 🤷🏻♀️
Ale ja nie żałuje, nie postapiłabym inaczej.
Dziś na usg poprosiłam ginekolog zeby nie zdradziła płci a ona po 10 sekundach 'no ja mysle ze to chyba chlopak'21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Santi jak się czuje Adaś? 100 lat 🥳🎁
Sumi 🙈 co za ginekolog! Gratuluję, czyli przeczucia się nie spełniły 😉
Między mną a moim straszym bratem jest 1,5 roku różnicy. Nie mamy bliskich relacji w dorosłym życiu, a za dzieciaka to najbardziej pamiętam jak mnie bił, no więc tego 🙈 A mamy jeszcze młodszego brata, więc chyba aż tak nie daliśmy im popalić 🤣 -
Moja siostra jest z września a ja z listopada następnego roku. Między mną a najmłodszym jest 15 lat. To dopiero była pomoc dzieci przy dziecku 🤣 mieliśmy ustalone dyżury kto kiedy się zajmuje. Nawet z nim do lekarzy jezdzilam i na szczepienia.
Męża siostra jest ze stycznia a on z lutego następnego roku. wujka kobieta mówi że jej córka urodziła drugie dziecko jak pierwsze miało 9 miesięcy. Co prawda wcześniak ale chyba zaczęli działać od razu po połogu 🙈😅 mówiła że miała istną masakrę na początku
Dzisiaj Oliwier miał bilans. Wazy 8,6 kg. Pediatra powiedziała że jest na 25 centylu. Jak przypominam sobie wasze wagi to zastanawiam się czy na pewno dobrze sprawdziła te centyle. Pochwaliła go że ładnie przybiera. Urósł tylko 1 cm. Ma podobno małą głowę. Czapkę z daszkiem z h&m ma w rozmiarze 68 a ubrania nosi 80 🤷♀️ Ojciec w sumie też ma małą głowę. Dla niego czapki zimowe kupuje w dziale dziecięcym 🤣 -
Zoe dzięki Tobie jeszcze raz spojrzałam do książeczki Małej, bo mamy bilans w środę. Nie wiem skąd mi się ubzdurała godzina 8, a tam zapisane na 13.45 🤦♀️ A zaraz potem jestem umówiona u fryzjera, mam nadzieję że dobrze zniesie szczepienie i tata da sobie radę.
-
Między moimi starszymi synami jest 2,5 roku różnicy. Teraz nie chcę o tym pamiętać ale lekko nie było. Są super braćmi pod warunkiem, że nie muszą oddychać wspólnym powietrzem.
Między Julkiem a nimi jest 14 i 11 lat różnicy, no i Julek to oczko w głowie. Muszę Wam nagrać jak stoi pod drzwiami ich pokoi i wali w nie żeby go wpuścili. Oni tego nie lubią bo jak to mówią zawsze się gdzieś zrzyga albo obślini im ich rzeczy 🙈 ale uwielbiają go ponad wszystko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2022, 23:21