Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Heh u nas chodzenie to jednak w dalszym ciągu wypadki 🙈 Lisa parę dni temu zleciala z kanapy. Potrafi ładnie na spokojnie zejść tyłem, ale wtedy akurat nie chciała schodzić 🙈 Ma fioletowego siniaka na czole. Wczoraj wywaliła na asfalcie, na szczęście tylko lekko kolano zdarte. Do tego troszkę tyłek odparzony, po ząbkowej kupie, a dzisiaj bilans, to będziemy wyglądać 🙈
-
Kasia cudowny prezent!
Wszystkiego co najlepsze
Lilak u nas podobnie, obyło się bez treningów snu i jakoś samo wyszłozresztą te treningi też nie do końca były zgodne z moja wizja
A teraz i nas choroba trochę namieszała, dziś była najgorsza noc ever...serio. Chyba boli go gardło i budził się z takim wrzaskiem co godzinę 🙄 brałam na ręce a on się prężył jakby się mnie bal. Obstawiam że też jest nieźle przebodzcowany, w końcu w ciągu 2 dni był 3 razy w szpitalu, miał pobierana krew po której na wybroczyny plus test na Covid. Chyba musi odreagować.
Ale już też wiecej zaczyna jeść, bo przez ostatnie 2 dni nasza cudowna i zdrowa dieta poszła w las... Żył głównie na musikach z tubki i coś tam skubnal innych dań.
A gdyby tego było mało to wczoraj rozłożylo męża. Także chyba wszyscy zaliczyliśmy tego Covida. A zaraziliśmy się na bank na Gordonkach, bo podobno sporo dzieci po piątkowych zajęciach ma Covid, a od wczoraj i prowadząca 🙄👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Veruka to współczuję bo jesteś zdana tylko na siebie. Moja oczywiście też woli mnie, tatę uwielbia ale to tylko do zabawy. Nauczona jest zasypiać tylko ze mną ale generalnie ja jestem matką terrorystką 🤪 jak nikt się nie palił do usypiania jej to nie zamierzam się przejmować jak zostaną sami 🤪. Ogólnie to jak ona zostaje z tatą to nagle potrafi sama się bawić, jest super grzeczna no a jak ja wracam to się zaczyna stanie przy nodze i jęczenie.
KasiaC suuuper, że bez kasku. Jak główka Soni?
Mama pp u mojej też nie przejdzie samodzielne usypianie. Kiedyś pewnie do tego dorośnie. Teraz usypia na rękach, wtula się we mnie, chwilę ją ponoszę i zasypia. Boję się ją tak chwalić bo zaraz się zepsuje 😆 -
Karolina tak właśnie tantum verde mamy przepisany na gardło i małemu szybko pomógł więc może spróbuj.
Ja tego nie kumam, w poniedziałek osłuchowo czysto, gardło ok a we wtorek już taki stan, że przez kaszel i katar nie może spać. -
Syrenka ja to podziwiam cie, u nas było super na wyjezdzie, Mały lubi wozek, spał jak aniołek, plywal w basenie a ja miałam ochote juz tylko wrocic do domu.. chociaz bardzo sie ciesze ze wyjechaliśmy bo Igorowi super soe podobało. My ze Starym dawaliśmy sobie po 2-3h kazdego dnia czasu dla siebie. Jak Maly szedl spać to szłam na basen, brałam kawke, ksiazke. No wypoczynek taki jaki byc powinien
najgorsze te przeloty, przejazdy... Umeczyc sie mozna potwornie
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Gratuluaje dla Soniusi!! Jak glowka?
My jestesmy po roczku, wszyscy siedzielid do 23:00, impreza była mega udanaMlody od razu zaczaił hulajnoge i juz wszedzie na niej biega chociaz jeszcze chodzic nie potrafi sam
Co do samodzielnego zasypiania zgadzam sie z mama pp, są rozne egzemplarze, ale kazdy predzej czy pozniej bedzie spał sam. Ja od 6mż próbowalam i Igor naprawde potrafi ryczeć aż do porzygania. On juz po 2h ryku zasypia ale dalej ryczy.. najdluzej 3h, bo stwierdziłam ze przeciez no musi w końcu paść.. co wy 🤷🏻♀️ Tydzień temu nawet próbowałam jeszcze ale po 2,5h wrzasku to juz nawet ja mam dosyć. U nas musi być cyc albo przynajmniej musze lezeć obok i on sie barłoży po lozku az zasnie. Ale przy mnie.
Nie wiem jak odstawie cyca do zasypiania naprawdę.. nie wiem jak odstawie cycka w nocy - to tez juz mnie stresuje na maksa21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Sumi zobacz ile z nas już przeszło przez nocne odstawienie kp i nie było tak źle. Tobie też się uda.
Jeszcze miesiąc temu bałam się, że Julek będzie doił butlę w nocy aż do dorosłości a dzisiaj już jej nie potrzebuje. Teraz w chorobie podaję mu czasem wodę.
Dzieci są nieprzewidywalne w tym wieku i zaskakują. -
Lilak mam nadzieje.. ze kiedys tak mu cos przeskoczy jak z innymi rzeczami, z dnia na dzień. Ja nie mam problemu z byciem konsekwentną i z płaczem tez raczej nie mam problemu gdybym wiedziała że on ma swój limit i w końcu zaśnie.. a tutaj kompletnie mam wrażenie że tego limitu nie ma i ryczałby do rana 🥺🤦🏼♀️
No ale nic, jeszcze chwile poczekam i trzeba bedzie sie zabrać za te nocki21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Tak jak kiedyś Kasia napisała. Nie wyobrażała sobie, że jej mała daruje sobie kp a po jakimś czasie zapomniała o jego istnieniu. Może wstrzelisz się w moment jak my. Dwie nieudane próby a za trzecią nawet go to nie obeszło.
-
Obyyy!
Jejku jak mnie dzisiaj brzuch ściska, chyba wychodzi wczorajsze popitalanie dookoła imprezy..
Dziewczyny czy któraś z was kojarzy gdzie można kupić spodnie na długie i chude dziecko? Bo wszystkie które mam musze ściagać i zawiązywać i czesto i tak soe z niego zsuwaja 🤦🏼♀️21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Mnie znow wylogowalo...
My wczoraj bylismy na bilansie i mlody mq 12160g i 82cm😅
Co do zasypiania, to Mia zasypiala na rekach prawie 2 latanie bujana, nie noszona, ale na rekach byla, ja siedzialam po turecku, trzymalam ja w ramionach jak do karmienia, ona pila mleko i zasypiala... pozniej zasypiala lezac w lozeczku i trzymajac mnie za reke przez szczebelki, a pozniej, jakos krotko przed narodzinami Nathana zaczela zasypiac sama... kladlam do lozeczka, wlaczalam misia z projektorem gwiazd i wychodzilam, a ona po chwili zasypiala... takze przyszedl i na to czas
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Sumi ja na mojego chudzielce najbardziej lubiłam kupować Mamaiti. Zwłaszcza od kiedy jest odpieluchowany. Lub spodnie z regulacjami. Jak płeć w kopercie?
Ja tez popieram dzieci są różne. W każdej kwestii. Filip dalej nie uśnie sam. To już Asia przeważnie sama usypia. Dużo rzeczy inaczej mają
Współczuje zapierdzielu na wakacjach. Dlatego my nigdzie nie jedziemy raczej. 😂
U nas Filip ma regresy w odpieluchowaniu bardzo często. Ogólnie jest skrytym i bardzo wrażliwym dzieckiem.
Asia w końcu wyzdrowiała. Jutro wraca do żłoba. ❤️ My też bez szans na publiczny. Gratulacje dla tych co się dostali! 🥳
Brawo Sonia! Kasiu wszystkiego najlepszego!
Ja tez wolę od kiedy Asia chodzi. Częściej i chętniej gdzieś sama idzie. Wreszcie mogę czasami coś przez chwile zrobić, a ona sobie chodzi to tu to tam. Wcześniej siedziała uwieszona nogi. Na czworakach nie chodziła nigdy sama do innego pokoju. Teraz najwiecej chodzi i rzuca piłkami. A najbardziej denerwuje się jak nie może wziąć 5 na raz.
Ja powoli się przyzwyczajam do chodzenia do pracy. Ale początek tygodnia przepłakałam. Że mnie nie ma przy chorej Asi. Że nie wyzdrowieje. Że Filip ma gorszy czas, chodzi nerwowy i spięty. Czułam się najgorszą matką świata, a mąż nie rozumiał czemu beczę. Chociaż syn bardzo odreagowuje prawdopodobnie. Chyba błędnie założyłam , że nie zauważy nawet różnicy związanej z moim powrotem do pracy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2022, 15:44
-
Dzięki Dziewczyny. Faktycznie ten Tantum Verde przyniósł Ignasiowi ulge
i mi przy okazji, bo mnie drapało w gardle.
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
Julek waży 9540. Zaraz mamy kolejną wizytę u lekarza. Brak mi sił już. Lato się zaczęło a my udupieni w domu.
Tantum verde ma działanie lekko znieczulające więc i przy ewentualnym ząbkowaniu może przynieść ulgę. -
Oliwer dzisiaj lepiej zniósł żłobek. Znowu spał półtorej godz. Nie wisiał cały dzień na ciociach. Mogły odejść od niego kawałek 😅 dziś usłyszałam, że to niewiarygodne ile jedzenia pochłania 😂 najmniejszy osesek 😂 a jeszcze jak powiedziałam, że o 7 zjadł trochę jajecznicy, kromkę chleba i pół moreli to oczy szerzej otworzyła bo śniadanie tez pochłonął 🤪
Bajka ja psychicznie dużo wcześniej nastawiłam się na to wszystko i było w miarę ok. Godz 15:00 u mnie już laptop zamknięty i lecę biegiem po synka. Do końca tyg urlop a później dopiero na początku sierpnia.
Na wakacje to nawet dziś mogłabym jechać 😁 -
Cierpliwa to koniecznie musisz zapisać sobie hasło😜 Mnie też czasem wyloguje, ale wracam spowrotem 🤣
Ale duży ten Twój synek. U lekarza Mała ważyła pół kg mniej niż w domu,tj niecałe 10 kg 🤔 i ma " tylko" 74cm a wszyscy mówią, że duża dziewczynka. A glowka też 44cm tak jak Oliwier 😉
Lekarka powiedziała, że bardzo dobrze się rozwija, masę też odpowiednią osiągnęła, więc już nie ma potrzeby podawać mleko w nocy. No nie wiem...
Zresztą mówiła, że ma wszystko jeść i trochę miodu może. A chyba nie zaleca się do 3 roku, czy ja coś mylę?
Cały czas chwaliła i to nic, że prawie nic nie mówi, ani nie pokazuje palcem. Hmmm...
Ok, wyczytałam, że po roku miód już można, może jednak ta lekarka się zna 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2022, 16:49
-
U nas sytuacja dalej niepewna. Jest jakaś wysypka. Póki co niewielka, więc pediatra nie wyklucza ani trzydniówki, ani odry ani różyczki. No oszaleć można. W piątek znowu kontrola. Mam też zrobić wszystkie posiewy moczu i kału bo coś jest nie tak z 💩
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2022, 17:56
-
Kurcze Lilak kiepsko
A a propo wysypki to nam pediatra mówiła, że w razie jakby się pojawiła wysypka nieblednaca pod wpływem ucisku to mamy wrócić na Sor 🤔👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️