Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie no Ann nie straszę. U nas to było do przewidzenia, że się rozejdziemy. Na terapii małżeńskiej terapeutka powiedziała, że od początku byliśmy jedną wielką tykającą bombą. Trzymało nas tylko to, że ja tak chciałam ratować to małżeństwo, że szłam na daleko idące kompromisy.
Dla przykładu powiem tylko jak bardzo różniliśmy się w kwestiach finansowych.
Ja ciułałam każdy grosz na większe mieszkanie, odmawiałam sobie wszystkiego co uznałam za zbędne, odkładałam kasę na nasze konto i zacierałam ręce, że jesteśmy coraz bliżej a on z tych pieniędzy kupił sobie łódkę i sonar na ryby, a potem jeszcze starego jeepa też na ryby 🤣
Myślałam, że wykituje ze złości a on się tylko śmiał, że nie zabiorę tych pieniędzy do grobu i że centuś ze mnie. No do grobu bym nie zabrała ale może chociaż do fryzjera 🤣 -
Teraz mam zupełnie inny związek, partnerski, pełen zrozumienia i dążenia do wspólnych celów. Jest mi po prostu w życiu lżej, nie szarpię się z nikim aczkolwiek długo się tego musiałam uczyć. Nie wiedziałam, że można żyć w takim spokoju i harmonii.
Ann11, Santi_14 lubią tę wiadomość
-
Lilak niezły był. Połamałabym mu tą wędkę na jego plecach i jeepa rozbiła na drzewie.
Wczoraj po szkole Oliwiera dostał paracetamol bo strasznie mu zęby dokuczają i dziś przespał ciągiem, bez ani jednego głaska od 19 do 6. Nie obudził się jak co dzień o 5. Jesteśmy sami do jutra i wczoraj myślałam ze będę miała wieczór dla siebie ale padłam ze zmęczenia o 21:20 i tez się wyspalam ☺️
-
Lilak, to bym kompromis w stylu 'moja żona chciała kota, ja nie chciałem, poszliśmy na kompromis i mamy kota'. Masakra.
Super,że zakończyliście ten związek i że jesteś teraz w odpowiednim.
Moja noc dzisiaj okropna. Od 3 do 5 nie spałam, bo albo Ige budził kaszel albo Ule rozbudzała jej imprezowa dusza. A położyłam się późno i wstałam o 6.00.
Stary w tym czasie miał wychodne, a że z gołą łapka nie wrócił, to nie będę się złościć,że zostawił mnie na placu boju sama. -
Cyprysek mój na rocznice ślubu zostawił mi na stole złote kolczyki a ja przed cały dzień zastanawiałam się o czym zapomniałam i dla kogo kupił te kolczyki 🙃😅 o wszystkim pamietam ale rocznica ślubu to jedyna data która wypada mi z pamięci. Kiedyś jak pytał co jest 5 maja to mówiłam, że płace wtedy rachunki a jak dopytywał to odpalilam „twoja wypłata?” 🤣
-
Cyprysek i cudnie, dużo miłości!
Upiekłam ciasto na weekend, co teraz przy Lisie jest rzadkością, to mąż się pytał co za okazja, czy o czymś zapomniał. Mogłam mu coś wkręcić 🤣
Codziennie planuję przeprowadzkę Lisy do swojego pokoju, a po każdej nocy, gdy muszę wstwac kilkanaście razy, wiem że to jest zły pomysł 🙈 -
Mama pp moja się budzi 2x i się wstrzymuję z przeprowadzką do jej pokoju. Laura przy weekendzie dała pospać rodzicom. Obudziła się przed 6, wzięłam ją do naszego łóżka w nadziei, że pośpi jeszcze i spala prawie do 8 😄
Cyprysek wszystkiego najlepszego dla Was!
Lilak bawcie się dobrze, po cichu zazdraszczam 🙂 -
Lilak extra! 😁 My byliśmy 30.04 tak na weselu i było super, ale trochę mi się tęskniło.
My lecimy na urodziny do mojego chrześniaka (swoją drogą ma takie samo imię jak mój syn 😂)
Oczywiście oprócz wymarzonego tortu jeszcze w prezencie baza psi patrol 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2022, 13:29
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Hej dziewczyny, u nas dziś lepsza noc, wyszedł nam 12 ząb. Może dlatego ale to 4 wiec jeszcze go pomęczy. Mamy już wszystkie 1,2 i4. Lepiej je wiec mega się ciesze.
Franko tez zaczął więcej gadać po swojemu, nic konkretnego i pomalutku sam zaczyna stać.
Ja dzisiaj nadrabialalm zaległości w domu pk nieobecności męża.
Wprowadzam tez nowe zasady co do drzemek i póki co widzę poprawe.
-
Nikola to widzę, że nasze dzieci idą łeb w łeb z tymi zębami 🤣🙈 Moja ma taki sam komplet. Czyli czwórki bolą dłużej, dopóki nie ukaże się cała korona?
Niestety nocy nam to zbytnio nie poprawiło, ale faktycznie Lisa też teraz nadrabia z jedzeniem, wręcz je za dwóch, jak jeszcze nigdy 😅 Nawet wczoraj w nocy z tego powodu nie podałam butelki, no bo ileż można jeść 😅 W sumie za bardzo nam to nic nie zmieniło, więc może ona już wcale w nocy nie potrzebuje jeść 🤔
Jakie macie nowe zasady drzemek? -
Najlepszy jednoczęściowy jaki ja dorwałam to z Le collet.
Karolina tort bomba jak zawsze.
U nas znowu cyrk z spaniem. W domu drzemki i na noc bez żadnego problemu. A jak gdzieś jedziemy to koszmar. Właśnie jesteśmy u mojej siostry i na drzemkę nie było szans usnąć więc musiało sie skończyć na spacerze i śnie w wózku.
A teraz to samo na noc. Nie chce usnąć, jak ja biorę na ręce jeszcze gorszy ryk. Próbuje śpiewać nosić wkładać
Do wozka to tylko pogarszam sytuacjejuz mi sie odwidziały wakacje