Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
A tak w ogóle to do kiedy dziecko pije mleko? I u nas tak w kratkę, raz nie daję w nocy mm i jest ok, ale czasem muszę podać, to wtedy jak krowie? Trzeba iść do kuchni, podgrzać i w tym czasie ona się całkiem rozbudza🙈
Znowu grzebie w buzi, wkłada wszystko co się zmieści, ale co ma nadzieję że się zmieści😅 Miałam nadzieję na przerwę z ząbkowaniem. Nie wiem co tam znowu 🤦♀️ -
nick nieaktualnyMama po przejściach wrote:A tak w ogóle to do kiedy dziecko pije mleko? I u nas tak w kratkę, raz nie daję w nocy mm i jest ok, ale czasem muszę podać, to wtedy jak krowie? Trzeba iść do kuchni, podgrzać i w tym czasie ona się całkiem rozbudza🙈
Znowu grzebie w buzi, wkłada wszystko co się zmieści, ale co ma nadzieję że się zmieści😅 Miałam nadzieję na przerwę z ząbkowaniem. Nie wiem co tam znowu 🤦♀️ -
Mama po przejściach wrote:Kryśka chwal się gdzie się wybieracie. Odważnie🙃
Gf jestem świadoma że tam się ubrudzi, dlatego kupiłam na wyprzedażach😉 bo tak czy inaczej potrzbuje więcej ubrań właśnie żeby tam mieć na zmianę.
U nas były identyczne godziny drzemek, tyle że trwaly 30 min. A teraz nie chce zasypiać na nie i po nocy wstała znowu wcześniej, czyli jeszcze mniej snu na dobę 🤦♀️
Mama pp Francja (jezioro Genewskie) ale nie jedziemy od strzała, nocujemy w Niemczech. Już tam byliśmy kilka lat temu jak młodszy syn miał 2 lata. Daliśmy radę. Spodziewam się że droga łatwa nie będzie bo młoda to niezły charakterek. Syn przy niej to anioł -
Karolina dziś kupiłam bikini w esotiq. Dwa komplety 😅 mają promocje dla klubowiczów, jak kupisz coś za chyba 350 zł (liczone od ceny regularnej) to dostajesz rabat 60%. Idąc przymierzyć bikini za 220 zł kupiłam w tej cenie dwa komplety 🙃 grzech było nie brać. Może znajdziesz tam coś fajnego jednoczęściowego
-
Gf a z ciekawości dlaczego nadal mm?
Na Hafiji przeczytałam ze WHO nie zaleca tych preparatów dla dzieci powyżej 12mż ze wzgledu na brak korzyści, na to ze to jednak przetworzone mleko itp. Podobno mm 3 i 4 to już marketing 😂
Igorowi daje bio mleko świeże tłuste 3,2% z Piatnicy - polecane przez dietetyków ktorych obserwuje na fb
Dzisiaj mu spieniłam w spieniaczu
Mama pp w teorii po 12mż do 5lat 2-3 kubeczki mleka dziennie okołoa potem to jak dusza zapragnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2022, 12:45
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Ja teraz praktykuje pierwsza drzemka max do 9:30 i budzę. 2 max 2h do 14:30 i budzę. Od tego czasu do 20:30 zazwyczaj jest w łóżeczku i idzie lulu.
Ja niestety piosenki na yt puszczam często. To znaczy stety i niestety. Ogląda max 3min a potem już go nie interesują. Ale te 3 min są dla mnie ważne. Zajmie się czymś i znów zerknie, a ja mam chwilkę na obranie ziemniaków czy co tam mam do zrobienia.
Mama pp co do mleka to chyba bardzo indywidualne. Mój synek potrzebuje jeszcze często butli. Chyba jeszcze nie wie, ze można się najeść czymś innym niż mleczko. -
Sumi dzięki za odpowiedź. Igor normalnie pije mleko z kubka? Muszę spróbować, bo moja wodę nadal preferuje tylko z bidonu. Czy mleko świeże bio pełnotłuste, takie sami też używamy, różni się między sobą w zależności od firmy? Mleko to chyba mleko, czy się mylę?
Cccierpliwa lubi tę wiadomość
-
Niestety bardzo słabo pije z kubka. Wlewam do bidonu
Rano wypija tak z 50 ml. Czasami wieczorem dam też i costam ćmoknie. No ale jeszcze ma tego cycka.
U nas zadne mm nie wchodzi i co najlepsze teraz tez otworzyłam jakies zakupione sto lat temu i nadal nie chciał 🤷🏻♀️
Ja właśnie mam dylemat czy budzić. U nas te drzemki już przechodzą na ponad 3h.. w dzień fajnie bo porobie wszystko no ale wieczoru totalnie brak bo idzie spać o 22...21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
nick nieaktualny
-
Kryska, udanych wakacji. Daj znac jak mloda zniesie taka trase.
Chodzi tez za mna wyjazd nad Gardę, to od nas jakies 1200 km
Pod namiot 😂 zaczelam staremu nawijać makaron. Niestety urlop musze oszczędzać wiec wyszloby 6 noclegów na miejscu i po jednym na trasie... Mimo to kusi mnie ta perpektywa😂
-
Mloda nauczyla sie wchodzic na krzeselko. A dzis po tym krzeselku wlazla na stolik
Kolejna stacja to komoda... Strach się bać.
I lubi rysować kredkami...po stoliku, panelach i szybach 🙈 i rozrzucac je wkolo. Wczoraj nie pozbieralam jak się okazalo wszystkich, wlaczylam odkurzacz, wyszlysmy z domu, a jak wrocilam to mialam niebieski slalom w salonie, bo pod pdkurzacz zaplatala się jedna kredka😂
-
Dzięki Zoe! Udało mi się kupić dziś w Tezenis. Klasyczny czarny
I dziś mieliśmy pierwsze USGjest pęcherzyk ciążowy i żółtkowy:) na obecną chwila wszystko ok. Kolejna wizyta za 2 tygodnie:)
Batylda, Mama po przejściach, Sumireguska, Cyprysek89 lubią tę wiadomość
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Batylda wrote:Karolina, to super! Ja idę 27.
My w tym roku na wakacje do teściów, oni jadą na jakąś wycieczkę, a my będziemy w tym czasie mieszkać u nich. Domek z ogródkiem na wsi, lepszy rydz niż nic.
O to ja 28.07 właśnie na drugą, u mnie to już będzie wypadło 7+3.
Jak się ogólnie czujesz?
U mnie poza mdłościami jest okej👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️