Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Sumi ja gdzieś tam wyczytałam poradę, żeby budzić jeśli drzemka potem przeszkadza by pójść w miarę wcześnie spać. Ale też widziałam poradę, że jeśli dziecko robi ekspresowe drzemki to zostawić je potem w łóżeczku np.na kolejne 30 min.niech sobie leży i odpoczywa dopóki nie zawoła. Habahaha u nas to max. minuta i woła tzn.wrzeszczy żeby ją wyciągnąć 🤣🙈 Czy Wasze chodzące dzieci mają już wyjęte szczebelki żeby mogły same wchodzić i wychodzić?
-
To powiem Wam, że u nas zupełnie odwrotnie. 2 drzemki po 2h. Chodzi spać jak zawsze o 21.30 i śpi ładnie do 3 w łóżeczku a, potem już z nami do 6-7.
Trochę za długie te drzemki ale mam czas ogarnąć mieszkanie, siebie i ze starszymi spędzić chwilę.
Stary jak wraca rano że służby to może w ciszy odespać chwilę. -
Po prostu Zoe wrote:Polecam tą maseczkę/peeling
https://www.hebe.pl/tolpa-max-efekt-maska-peeling-gommage-ze-srebrem-40-ml-000000000000367790.html?gclid=EAIaIQobChMI24y-0bL4-AIVC-qyCh1jOAJzEAQYASABEgKpi_D_BwE&gclsrc=aw.ds
Fajnie ściąga pory
Dziękuje Zoe -
Kryska wypryski często są efektem przesuszonej skóry i braku warstwy hydrolipidowej skory. Wiec polecam coś dobrego (np.cethapil, Soraya planete, cerave, masełko z BANDI, żel resibo) do mycia buzi plus dobre nawilżenie z serum
a potem ścieranie buzi peelingami
Bo tak to trochę błędne koło
Ja przy kp normalnie używałam kwasów i używam nadal
( Moja siostra jest kosmetologiem więc to nie jakieś moje widzimisie :p )👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Lilak wrote:To powiem Wam, że u nas zupełnie odwrotnie. 2 drzemki po 2h. Chodzi spać jak zawsze o 21.30 i śpi ładnie do 3 w łóżeczku a, potem już z nami do 6-7.
Trochę za długie te drzemki ale mam czas ogarnąć mieszkanie, siebie i ze starszymi spędzić chwilę.
Stary jak wraca rano że służby to może w ciszy odespać chwilę.
I pomyśleć, że kiedyś był w grupie dzieci słabo śpiących 🙈 -
Mama po przejściach wrote:I pomyśleć, że kiedyś był w grupie dzieci słabo śpiących 🙈
Chyba chce nam wynagrodzić te krzywdy z "młodości" 🤣
Wczoraj cały spacer przeszedł na nogach, zwiedził park i zaprowadził nas do domu. Może to zmęczenie lataniem też robi swoje i stąd lepszy sen. -
Lilak wrote:Chyba chce nam wynagrodzić te krzywdy z "młodości" 🤣
Wczoraj cały spacer przeszedł na nogach, zwiedził park i zaprowadził nas do domu. Może to zmęczenie lataniem też robi swoje i stąd lepszy sen.
Niestety Lisa nie ma żadnych wyrzutów sumienia 🙈
Spacer był zaplanowany na piechotę, czy wyciągłaś go z wózka? Ja nigdy tak nie robię, bo się boję że skończy się siedzenie w wózku całkowicie.
Dzisiaj przyszła paczka, zamówiłam parę nowych ciuchów dla Lisy do żłobka. Trudno pochodzi w nich po domu, bo do grudnia to już może mieć inny rozmiar 😅 Już mnie bawi ta cała sytuacja, przetrawiłam to🙈 -
Kryska do tego co Karolina napisała dodam jeszcze jak na co dzień dbasz o cerę? Po makijażu oczyszczasz dwuetapowo? Myjesz twarz rano środkiem myjącym? Nakładasz krem na dzień? Wieczorem mycie? Serum, krem? To wszystko tez jest ważne. Peelingów drobnoziarnistych podobno nie stosuje się jak ma się jakieś zmiany żeby nie roznosić tego po całej twarzy. Ten peeling maska z tolpy można używać dwojako. Jak wyschnie to można ścierać albo umyć ciepła woda. Wyczytałam o nim na Facebooku na grupie twarzingowej. Warto przyjrzeć się codziennej pielęgnacji. I nie dotykać twarzy rękoma sto razy dziennie i nie wyciskać zmian. Ja oczywiście robię i jedno i drugie 🤪 ostatnio tez mam pogorszenie. Stres pewnie tez robi swoje
Jednak dziś przyszła premia motywacyjna. Chyba nie muszę mówić kto jutro ma urlop? Tak trzeba żyć Chaos 🤣
A tak na serio. Już wzięłam na jutro wolne bo mały nadal z gilem a ja już jestem tak wykończona pracą i opieką że padam jak długa przed 22. Wręcz wczoraj jak mały przebudził się o 22 to myślałam że jest już nad ranem 🙃Chaos lubi tę wiadomość
-
Mama po przejściach wrote:Niestety Lisa nie ma żadnych wyrzutów sumienia 🙈
Spacer był zaplanowany na piechotę, czy wyciągłaś go z wózka? Ja nigdy tak nie robię, bo się boję że skończy się siedzenie w wózku całkowicie.
Dzisiaj przyszła paczka, zamówiłam parę nowych ciuchów dla Lisy do żłobka. Trudno pochodzi w nich po domu, bo do grudnia to już może mieć inny rozmiar 😅 Już mnie bawi ta cała sytuacja, przetrawiłam to🙈
Mieliśmy wózek, byliśmy na placu zabaw na którym średnio mu pasowało i wyszedł z niego i tak już do domu szliśmy. Ja z pustym wózkiem, stary asekurując go żeby do stawu nie wpadł a on Król Julian pędził przed siebie rozganiając kaczki i gołębie.
Też tego unikam z tego powodu co Ty no ale tyle radości u niego to jeszcze nie widziałam. -
U nas dwie drzemki po godzinie. I idzie spać ok 19-19:30 i wstaje w okolicach 7. Jedna drzemka wjeżdża pi razy drzwi 10-10:30 a druga 14-15.
I ponieważ zasypia sama w łóżeczku zawsze to juz tez widzę te drzemki w żłobku. U nas w żłobku jest tak zwana „sypialnia 😆” czyli pokój z zaciemnionym szybami gdzie na podłodze leżą materacyki jeden obok drugiego. Każdy podpisany. Juz widzę moje dziecko jak zasypia spokojnie na swoim materacyku. I bardziej ja widzę w wersji ze płacze i biega po wszystkich materacach. Ja nie wiem jak oni to ogarną 😳 -
Po prostu Zoe wrote:Kryska do tego co Karolina napisała dodam jeszcze jak na co dzień dbasz o cerę? Po makijażu oczyszczasz dwuetapowo? Myjesz twarz rano środkiem myjącym? Nakładasz krem na dzień? Wieczorem mycie? Serum, krem? To wszystko tez jest ważne. Peelingów drobnoziarnistych podobno nie stosuje się jak ma się jakieś zmiany żeby nie roznosić tego po całej twarzy. Ten peeling maska z tolpy można używać dwojako. Jak wyschnie to można ścierać albo umyć ciepła woda. Wyczytałam o nim na Facebooku na grupie twarzingowej. Warto przyjrzeć się codziennej pielęgnacji. I nie dotykać twarzy rękoma sto razy dziennie i nie wyciskać zmian. Ja oczywiście robię i jedno i drugie 🤪 ostatnio tez mam pogorszenie. Stres pewnie tez robi swoje
Jednak dziś przyszła premia motywacyjna. Chyba nie muszę mówić kto jutro ma urlop? Tak trzeba żyć Chaos 🤣
A tak na serio. Już wzięłam na jutro wolne bo mały nadal z gilem a ja już jestem tak wykończona pracą i opieką że padam jak długa przed 22. Wręcz wczoraj jak mały przebudził się o 22 to myślałam że jest już nad ranem 🙃
Z tym dbaniem o cerę ostatnio było różnie. Fakt napewno jest przesuszona. Miałam piankę do mycia i krem z alkemie i serum na noc. Ostatnio skończyło się serum i tak miałam trochę przerwy. Ja makijażu ostatnimi czasy nie nakładam. Jak już gdzieś idę w tłum to zarzucam krem cc i pociągam rzęsy tuszem. Nie lubię cięższego makijażu.
Pewnie na stan mojej cery mają tez wpływ hormony bo jak zeszłam do jednego karmienia to coraz częściej mnie brzuch boli (pewnie się okres powoli zbliża).
Wzięłam się za pielęgnacje i zamowiłam żel do mycia twarzy, krem lipidowy na noc, nawilżający na dzień + filtry. Chciałam jeszcze dokupić coś „czyszczącego” stąd moje pytanie.
Jak zwykle jesteście kopalnią wiedzy (Zoe, Karolina dzięki).
A no i stresy wiadomo są już niebawem powrót do pracy. -
A tak wogóle to jutro mam 3 dawkę szczepienia na COVID.
Po niedzieli jedziemy na wakacje (autem w jedną stronę 1400 km🤦🏻♀️) i zorientowałam się że w trakcie pobytu wygasa mi certyfikat a jest wymagany (No albo negatywny test). Nie chcę się bawić w testy bo dwie dawki szczepionki wzięłam więc idę. Oby bez niepożądanych objawów bo moje chłopaki wracają dopiero w sobotę wieczorem.
Wyjazd też mnie stresuje ale z drugiej strony tak dawno nigdzie nie byłam że pomimo świadomości że raczej nie odpocznę to przynajmniej otoczenie zmienię. -
nick nieaktualnyMama po przejściach wrote:Niestety Lisa nie ma żadnych wyrzutów sumienia 🙈
Dzisiaj przyszła paczka, zamówiłam parę nowych ciuchów dla Lisy do żłobka. Trudno pochodzi w nich po domu, bo do grudnia to już może mieć inny rozmiar 😅 Już mnie bawi ta cała sytuacja, przetrawiłam to🙈
U nas do zlobka bya info nie dawac nowych rzeczy, bo robia rozne prac, staraja sie by dzieci jadly same i po prostu szkoda.
Jakie mleko jedza wasze dzieci, Zośce chyba 3 nie podchodzi z tego co jadla i musze zmieniac. Mam jeszcze jedna puszke to moze zje i coś trzeba kombinowac -
nick nieaktualnyKasiaC wrote:U nas dwie drzemki po godzinie. I idzie spać ok 19-19:30 i wstaje w okolicach 7. Jedna drzemka wjeżdża pi razy drzwi 10-10:30 a druga 14-15.
I ponieważ zasypia sama w łóżeczku zawsze to juz tez widzę te drzemki w żłobku. U nas w żłobku jest tak zwana „sypialnia 😆” czyli pokój z zaciemnionym szybami gdzie na podłodze leżą materacyki jeden obok drugiego. Każdy podpisany. Juz widzę moje dziecko jak zasypia spokojnie na swoim materacyku. I bardziej ja widzę w wersji ze płacze i biega po wszystkich materacach. Ja nie wiem jak oni to ogarną 😳
Czaaasen sie zdarza ze jest jedna ok 3h.
Dziecię spi a matka nie moze.. -
Kryśka chwal się gdzie się wybieracie. Odważnie🙃
Gf jestem świadoma że tam się ubrudzi, dlatego kupiłam na wyprzedażach😉 bo tak czy inaczej potrzbuje więcej ubrań właśnie żeby tam mieć na zmianę.
U nas były identyczne godziny drzemek, tyle że trwaly 30 min. A teraz nie chce zasypiać na nie i po nocy wstała znowu wcześniej, czyli jeszcze mniej snu na dobę 🤦♀️ -
nick nieaktualny