Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja juz od wczoraj to obserwuje. Moja uwage zwracaja dzieci w cieplejszych jesiennych kurtkach i czapkach...nie na slonce tylko na zimno🙈🙈🙈 Pola ma rano krotki rekaw i na to katanke, starszak bluze. Potem juz krótki rekaw. U nas w ciagu dnia 22 stp, rano 15-16..
-
Po prostu Zoe wrote:Zaczęło sie. Dziś pod żłobkiem rozstrzał. Stopni 15. Ja w swetrze bo pizga złem. Cześć dzieci w krótkim rekawie. Aż ki zimno jak sie na nie patrzę. Cześć dzieci w czapce i bezrekawnikach. Pocę sie za nich 🙃
To nie jest śmieszne. Wiem, że to również będzie mój problem 🙈 Rano na spacerze parę razy rozpinała i zapinałam jej bluzę, bo to słońce a raz wiatr.
A ja akurat dzisiaj sprzedałam naszą super, rozkładaną wanienkę i jestem szczęśliwa, że jedna rzecz mniej zagraca poddasze 🙃 -
_agrafka_ wrote:Cierpliwa ja zamawiałam na ccc i tam nie było wzmianki o szerokości 🤷♀️
_agrafka_ lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Hej, u nas drugi dzień adaptacji. W poniedziałek zostawimy go chyba tylko na godzinkę i zobaczymy jął będzie.
Jestem sercem z wszystkimi żlobkowiczami, mamami wracającymi do pracy i tymi co już powróciły i musza ogarniać rzeczywistość.
Syrenka wiem ze to duże obciążenie, ale dacie radę! Maluszki uwielbiają zajęcia SI i te starsze dzieci tez. Dasz radę! -
Nikola, ja się nie martwię o te zajęcia, ale o kasę. To dodatkowe 500 zł miesięcznie. No i kombinacja jak to ogarnąć z i tak napiętym grafikiem. Dziadkowie nie zgodzili się,żeby ją odbierać raz w tygodniu regularnie,czyli zostaje tylko godzina 17.
Ja będę pracowała na początku 9-16. Czyli w domu będę 17.30. Będę miała aż godzinę dla dzieci. I to taka napięta godzina, bo ja zmęczona, a one jeść i szykować się do spania. Jestem zrozpaczona. Ale muszę.
Chaos, wiesz może jak można załatwić terapię na NFZ? Na necie nic nie znalazłam. Chcemy zacząć jak najszybciej i wiadomo, teraz za kasę, ale to nie będzie trwało miesiąc czy dwa, a rok albo dłużej, fajnie by było nawet za połowę kosztów. -
Ula w zlobie szczęśliwa, wstawili dziś zdjęcia, to dzieci takie osowiale, a Ula prezentuje wszystkie żeby;) jest ok, ale po odreagowuje, jest bardzo płaczliwa i wisi na mnie każda sekundę.
A ta pogoda, tydzień temu upał, a teraz chłód. Już też widziałam czapki ciepłe na głowach. A 20 st jest. Nie rozumiem tych rodziców, ale każdy robi jak uważa. -
Chaos, Iga też unika grających zabawek, co potwierdziło też u nas nadwrażliwość słuchową. Ogólnie dużo u nas wyszło, w końcu ktoś powiedział,że Iga ma bardzo nieprawidłowa postawę, a fizjo nawet mówili,że Ok. I to niby od si. Nie wiem sama. Z Iga to bym musiała non stop po logopedach, fizjo i innych chodzić ćwiczyć. W domu małpka odmawia wszystkiego.
-
Oliwer dziś płakał w żłobku. Pewnie udzieliło mu się od innych dzieci 😑 nowe dzieci, miejsce, panie i jeszcze ten płacz
W poniedziałek idzie na godzinę. W czwartek idę do pracy wiec na cały dzień. Zobaczę w środę jak będzie. Jak będzie mu ciężko to w czwartek dam na pół dnia. Szefowa na urlopie dwa tyg to można sobie pofolgować 🤪 -
A jak widzicie te naubierane dzieci to mojej mamy gdzieś tam w pobliżu nie ma? 😂 Wracam wczoraj z pracy a one akurat wracały ze spaceru. Młoda w dresach, bluzka z krótkim rękawem, bluzka z długim i polar, na głowie opaska. No milion razy jej mówiłam, żeby nie przegrzewać dziecka. Założę się, że na poranny spacer ubrała ją w kurteczkę 🙃 takie to uroki babci, mogę sobie gadać i zaakceptować
-
Cierpliwa jesteś tam? 😅 Jak już rozdzielam te rabaty to masz jeszcze do C&A
Właśnie robiłam zamówienie i mi się przypomniało, że pisałaś że też coś tam od nich lubisz 😉
Tym razem tylko 12%, ale również na przecenione, więc i tak się opłaca 🙃
CB58OHDBC
Nakupiłam skarpetek z ABS na promocji, już z myślą o żłobku 🤣
-
Syrenka
Najpierw dowiedz się pod jaka poradnie pedagogiczno-psychologiczna należy przedszkole. Zadzwoń tam i powiedz, że chcesz umówić się na spotkanie w zw z zaburzeniami Si Igusi. Jak masz oficjalna diagnozę na papierze, to wspomnij o tym, może skroci to czas oczekiwania. Patrzac na koszty, warto sprobowac!Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2022, 15:46