Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpliwa ja zamawiałam na ccc i tam nie było wzmianki o szerokości 🤷‍♀️

• Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W starym żłobku kładli w ubraniach, w nowym wymagają piżamy. Nie określili się czy ma być dwuczęściowa czy jedno. Dziś zostaje na godzinę sam a ja w tym czasie wyskoczę do H&M i coś kupie

Wysłany: 2 września 2022, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęło sie. Dziś pod żłobkiem rozstrzał. Stopni 15. Ja w swetrze bo pizga złem. Cześć dzieci w krótkim rekawie. Aż ki zimno jak sie na nie patrzę. Cześć dzieci w czapce i bezrekawnikach. Pocę sie za nich 🙃

• Chaos Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz od wczoraj to obserwuje. Moja uwage zwracaja dzieci w cieplejszych jesiennych kurtkach i czapkach...nie na slonce tylko na zimno🙈🙈🙈 Pola ma rano krotki rekaw i na to katanke, starszak bluze. Potem juz krótki rekaw. U nas w ciagu dnia 22 stp, rano 15-16..

3jvzg7rf8l045ugq.png
    ckai43r818gdn5mx.png
  • Chaos Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprzedalam na vinted chuste do noszenia. I troche mi smutno, ze juz nie ponosze w niej zadnego dziecka 🙈🙈😂

Mam jeszcze nosidlo! 😅

3jvzg7rf8l045ugq.png
    ckai43r818gdn5mx.png
  • Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu Zoe wrote:
    Zaczęło sie. Dziś pod żłobkiem rozstrzał. Stopni 15. Ja w swetrze bo pizga złem. Cześć dzieci w krótkim rekawie. Aż ki zimno jak sie na nie patrzę. Cześć dzieci w czapce i bezrekawnikach. Pocę sie za nich 🙃

To nie jest śmieszne. Wiem, że to również będzie mój problem 🙈 Rano na spacerze parę razy rozpinała i zapinałam jej bluzę, bo to słońce a raz wiatr.

A ja akurat dzisiaj sprzedałam naszą super, rozkładaną wanienkę i jestem szczęśliwa, że jedna rzecz mniej zagraca poddasze 🙃

OrT4p2.png
  • _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj rano było 6 stopni 🥶🥶 ja miałam krótki rękaw i katanę i było mi zimno, mały już w przejściowej kurtce 🙈 zastanawiałam się czy mu czapkę ubrać ale odpuściłam 😅

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _agrafka_ wrote:
    Cierpliwa ja zamawiałam na ccc i tam nie było wzmianki o szerokości 🤷‍♀️
    Ricosta ma 3 rodzaje szerokosci, Mia miala od nich na poczatku M czyli ta srodkowa, a jak juz miala 2 latka to nawet S czyli waska

_agrafka_ lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Nikola Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u nas drugi dzień adaptacji. W poniedziałek zostawimy go chyba tylko na godzinkę i zobaczymy jął będzie.

Jestem sercem z wszystkimi żlobkowiczami, mamami wracającymi do pracy i tymi co już powróciły i musza ogarniać rzeczywistość.

Syrenka wiem ze to duże obciążenie, ale dacie radę! Maluszki uwielbiają zajęcia SI i te starsze dzieci tez. Dasz radę!

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola, ja się nie martwię o te zajęcia, ale o kasę. To dodatkowe 500 zł miesięcznie. No i kombinacja jak to ogarnąć z i tak napiętym grafikiem. Dziadkowie nie zgodzili się,żeby ją odbierać raz w tygodniu regularnie,czyli zostaje tylko godzina 17.
    Ja będę pracowała na początku 9-16. Czyli w domu będę 17.30. Będę miała aż godzinę dla dzieci. I to taka napięta godzina, bo ja zmęczona, a one jeść i szykować się do spania. Jestem zrozpaczona. Ale muszę.
    Chaos, wiesz może jak można załatwić terapię na NFZ? Na necie nic nie znalazłam. Chcemy zacząć jak najszybciej i wiadomo, teraz za kasę, ale to nie będzie trwało miesiąc czy dwa, a rok albo dłużej, fajnie by było nawet za połowę kosztów.

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula w zlobie szczęśliwa, wstawili dziś zdjęcia, to dzieci takie osowiale, a Ula prezentuje wszystkie żeby;) jest ok, ale po odreagowuje, jest bardzo płaczliwa i wisi na mnie każda sekundę.
    A ta pogoda, tydzień temu upał, a teraz chłód. Już też widziałam czapki ciepłe na głowach. A 20 st jest. Nie rozumiem tych rodziców, ale każdy robi jak uważa.

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chaos, Iga też unika grających zabawek, co potwierdziło też u nas nadwrażliwość słuchową. Ogólnie dużo u nas wyszło, w końcu ktoś powiedział,że Iga ma bardzo nieprawidłowa postawę, a fizjo nawet mówili,że Ok. I to niby od si. Nie wiem sama. Z Iga to bym musiała non stop po logopedach, fizjo i innych chodzić ćwiczyć. W domu małpka odmawia wszystkiego.

Wysłany: 2 września 2022, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwer dziś płakał w żłobku. Pewnie udzieliło mu się od innych dzieci 😑 nowe dzieci, miejsce, panie i jeszcze ten płacz
    W poniedziałek idzie na godzinę. W czwartek idę do pracy wiec na cały dzień. Zobaczę w środę jak będzie. Jak będzie mu ciężko to w czwartek dam na pół dnia. Szefowa na urlopie dwa tyg to można sobie pofolgować 🤪

• Ann11 Ekspertka

Wysłany: 2 września 2022, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak widzicie te naubierane dzieci to mojej mamy gdzieś tam w pobliżu nie ma? 😂 Wracam wczoraj z pracy a one akurat wracały ze spaceru. Młoda w dresach, bluzka z krótkim rękawem, bluzka z długim i polar, na głowie opaska. No milion razy jej mówiłam, żeby nie przegrzewać dziecka. Założę się, że na poranny spacer ubrała ją w kurteczkę 🙃 takie to uroki babci, mogę sobie gadać i zaakceptować

Wysłany: 2 września 2022, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpliwa jesteś tam? 😅 Jak już rozdzielam te rabaty to masz jeszcze do C&A
    Właśnie robiłam zamówienie i mi się przypomniało, że pisałaś że też coś tam od nich lubisz 😉
    Tym razem tylko 12%, ale również na przecenione, więc i tak się opłaca 🙃

CB58OHDBC

Nakupiłam skarpetek z ABS na promocji, już z myślą o żłobku 🤣

OrT4p2.png
  • Chaos Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrenka
    Najpierw dowiedz się pod jaka poradnie pedagogiczno-psychologiczna należy przedszkole. Zadzwoń tam i powiedz, że chcesz umówić się na spotkanie w zw z zaburzeniami Si Igusi. Jak masz oficjalna diagnozę na papierze, to wspomnij o tym, może skroci to czas oczekiwania. Patrzac na koszty, warto sprobowac!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2022, 15:46

3jvzg7rf8l045ugq.png
    ckai43r818gdn5mx.png
  • Chaos Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann, no babcie juz tak maja z tym ubieraniem i walka z tym to jak walka z wiatrakami😅

3jvzg7rf8l045ugq.png
    ckai43r818gdn5mx.png

Wysłany: 2 września 2022, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chaos wrote:
    Ann, no babcie juz tak maja z tym ubieraniem i walka z tym to jak walka z wiatrakami😅

Czapeczka musi być 🤣🙈

OrT4p2.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chaos, a prywatne przedszkole należy zawsze pod jakaś poradnie? Ja kompletnie tego nie ogarniam. Muszę się dowiedzieć. Dzięki!

• Chaos Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nie mam pojecia🙈🤔. Ale podpytaj cioc moze pokieruja

3jvzg7rf8l045ugq.png
    ckai43r818gdn5mx.png
‹‹ 1876 1877 1878 1879 1880 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ