Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
W ogóle mam diagnozę Igi. Nadwrażliwość sluchowa i dotykowa, przedsionkowa. Ogólnie dużo. Terapia min rok raz w tygodniu i dużo w domu. Więc super.
A mój stary ma covida. Wrocil że smarkiem obolały z pracy, to mu wsadziłam patyk w nos i od razu 2 tłuste krechy. -
Cześć dziewczyny 🙂
W końcu mam chwile żeby napisać. Ja dzisiaj pierwszy dzień w pracy. Dużo się zmieniło wiec będę musiała na nowo pare rzeczy ogarnąć. Narazie czekam aż mi odblokują dostęp do systemu 🙈 dobrze było posiedzieć w ciszy te 7 godzin bez dziecka przy nodze ale i tak mega za nim tęskniłam.
Mały pierwszy dzień w żłobku. Tata go zaprowadził przed 7, pani go wzięła i nie płakał ale jak już mąż go odbierał około 8 to był bardzo zapłakany aż się zanosił 😥 ale na 8 przyszło już dużo dzieci i wszystkie płakały i mały chyba poszedł z falą…
Co do bucików to ja zamówiłam małemu ricosta ale za wąskie na niego. Mój mały drobny jest a stopa duża bo rozmiar 22 i szeroka. W dodatku wysokie podbicie ma.
W ogóle to wiecie co ja zrobiłam? Zabrałam
Wczoraj małego do fryzjera. Chciałam mu delikatnie podciąć włoski bo mu bardzo do oczek leciały. A ta fryzjerka się tak rozpędziła i tak go opitolia ze szok. Płakałam wczoraj przez to cały wieczór. On miał takie słodkie loczki 😓 co na najlepszego zrobiłam, No nie mogę sobie wybaczyć 😣😣
Jutro jeszcze mamy szczepienie. Mały idzie z tata mam nadzieje ze tym razem wyniki z krwi będą Ok i pediatra go dopuści -
Agrafka, ktore ricosty mialas? Ja teraz tez zamowilam ricosty (Mama pp, dzieki ci dobra kobieto, bo sporo zaoszczedzilam😘 i jeszcze zalapalam sie na ostatnia pqre w naszym rozmiarze), mamy w domu qle rozmiar za duze jeszcze i sa ok, tylko za duze, wiec licze, ze teraz tez beda dobre... i przypomnialo mi sie, ze däumlingi jeszcze sa spoko na szeroka stope...
Kurde z Mia mialam problem od zawsze bo stopa waska, trzeba bylo szukac butow wiecznie, sandaly to tylko elefqnten byly ok i primigi, reszta za szeroka, crocsy sandaly dopiero w tym roku pierwszy raz pasowaly... a tu bedzie w drugą stronę i sie naszukam, bo stopa szeroka...
W elefanteny to mimo, ze na dlugosc rozmiar ok, to na szerokosc jak miefzylam, to ledwo sie w nie wcisnal🙈
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Laura też przeżywa mój powrót do pracy. Nie dała się babci uspać na drzemkę, walczyła prawie godzinę. Spała krótko, bo obudziła się z płaczem i nie dała się położyć znowu. A od dawna już usypiała bez problemu, w 5 minut. Myślałam, że będzie do mnie bardziej przyklejona jak wrócę do domu ale nie było tak źle. Muszę przyznać, że odpoczęłam
Mała Syrenka dwie krechy, szkoda że to nie test ciążowy 🤪 To tak nieciekawie Twój powrót do pracy się zapowiada. -
Batylda, rozwalilas mnie tym cukiereczkiem. Urocze🙈😊
Syrenka, a ta terapie SI bedziecie robily prywatnie czy na fundusz?
Jeszcze apropos lekarzy przypomnialo mi się jak pisałyście o tym umawianiu się na wizyty, wiszeniu na sluchawce. Powiem Wam, ze ja z dziećmi na NFZ tylko na szczepienia i bilanse chodze. Z chorymi tylko luxmed. Mam jakis rozszerzony pakiet z pracy i to jest mega wygoda. Wizyta zawsze jest. Stacjonarna, teleporada. Przed wakacjami na czacie bralam dla mlodej recepte na krople na zapalenie spojowek..
W niedzielę o 8 rano. Lekarze sa rozni, ale juz wiem do kogo warto, kogo unikac. Polecam jak macie okazje.
A co do butów z kolei, to moja Pola ma mikroskopijna stopkę ale pulchniutka. Przed urlopem dorwalam skorzane sandalki Primigi w tkmaxxie za uwaga 28 zl (z 200 zl producenta). I na dlugosc sa ok ale ledwo zmiescilam na nóżkę. W goracy dzień moglabym juz ich nie ściągnąć. Wiec wystawiłam na vinted, a szkoda bo fajna okazja 🙈 kupilam w ciemno.
Starszak w przedszkolu dzielnie bardzo. Powiedzial ze bylo fajnie, bawili się, adaptacja z Kicia Kocia... Cokolwiek to znaczy😂
Natomiast byliśmy dzisiaj w galerii szukac pluszowego konika na drzemki. W domu ma duzego, a chcieliśmy taka kompaktowa wersje do przedszkola. Obeszlismy wszystkie sklepy, w jednym byl super konik ale okazalo sie ze grajacy i synek nie chcial co potwierdziło sie potem w kolejnym jak juz trzymał cos co koniem nie bylo ale go przypominalo i opierajac sie o niego pluszak tez zaczal wydawac dzwieki.
No i czesc jak czapka, pozamiatane😂 tak sie konczy wychowanie bez grających badziewi😂🙈. Dopiero dzis zrozumialam czemu mlody nie lubi pluszowego Binga ktorego dostal na Mikolaja... Bo skubaniec z kolei mowi 🙈
Misja zakonczona niepowodzeniem, zostal mi internet 😅
-
Mama po przejściach wrote:Może boją się,że zabraknie oleju na półkach jak u na wcześniej 🤣 Jak w Polsce brak cukru to tutaj też nagle większa sprzedaż, bo wywozili. Śmieszne, nie śmieszne, ale mamy teraz problemy z dostępnością paracetamolu i ibuprofenu dla dzieci. W Polsce bez problemu wszystko można kupić od ręki? Przez ząbkowanie trochę nam zeszło, wczoraj chciałam coś dokupić, a wszystko niedostępne 😲 Cierpliwa Ty pracujesz w aptece, to tylko chwilowe, nie ma co panikować? Zaczęłam czytać artykuły, że to już trwa jakiś czas... Lisa zdrowa to nawet nie byłam świadoma.
Jaką dawkę wit.D3 teraz podawać? Też muszę coś kupić.
Mama pp w Polsce (albo u mnie:p) jest tylko brak Nurofenu w zaw., natomiast zaczyna brakować wszystkich antybiotyków z amoksycyklina+ kw. Klawulonowy -
Hehe Choas powodzenia wiec w wertowaniu internetow 😅
Ja mam dla małego opiekę medyczna w medicover o tez często korzystam dodatkowo. Do przychodni na NFZ to tez szczepienia i bilanse i czasem wizyta jak mi się uda dostać. Ogólnie mam spoko pediatrę teraz na NFZ ale faktycznie prywatna opieka to mega wygoda. -
Przyszły kapcie soft sole bobux i są za duże. Zmierzyłam stopę małej wg zaleceń na stronie i są mega duże. Niby producent pisze ze powinny mieć luz No ale mała wygląda jak w kajakach.
Cierpliwa zamówiłam na próbę te kapci z living. Zobaczę co przyjdzie -
Dziś się mega rozczuliłam. Usypiałam małą ale miała ewidentnie problem z wyciszeniem się. Położyłam się obok niej a ona się przytulała. Po dłuższej chwili leżenia wyjęła sobie z buzi smoczka, objęła moją twarz rączkami i dała mi buziaka. Później wsadziła sobie smoczka do buzi i przytulała się dalej
Chaos, Santi_14 lubią tę wiadomość
-
Cierpliwa cieszę się, że mogłam pomóc 😊
Agrafka powodzenia. Kolejny maluszek w żłobku i powrót do pracy.
Chaos masz rację, żal byłoby nie kupić tych sandałków😅 A konika to ja bym odrazu szukala na necie, napewno jakis się znajdzie. Ile Twój straszak ma drzemki w przedszkolu?
Zoe Ty pisałaś o pizamie do żłobka? Na drzemkę dziecko przebierają?
Trochę mnie stresuje temat drzemek odnośnie mojej. Nawet nie wiem czy ma sen kupować prześcieradło i pościel/koc 🙈
Apropo snu, to już śpi od pół godziny na mnie 🤦♀️ Był płacz co chwilę, a dostała przeciwbolowy. Dziura w dziąśle jak Berlin 🙈 -
Mama pp, to jest grubszy problem jesli o te dostepnosci chodzi... z paracetamolem w syropie kieplsko, ale ja i tak zawsze mam z pl bo titaj nawet nie ma smakowego, teraz mama mi 3 butelki dokupila... nurofenamy ale tylko ten slabszy, ten mocniejszy forte jest juz od dlugiego czasu niedostepny, nawet w aptekach internetowych... napewno od poczatku tego roku... na stanie poki co w wystarczajacej ilosci ibuflam dla dzieci, ale tu znow taki problem, ze jest ten forte, a nie ma tego slabszego i jest problem z dostepnoscia poki co w hurtowniach... obawiam sie, ze w takiej sytuacji moze byc marnie za jakis czas i z mocniejszym... i dobrze, ze wspomnialas, to chyba jutro sobie wezme 2 butelki w pracy, bo zabkowanie, a i jesien idzie, a mi Mia jak cos zlapie goraczkuje po 40-41 stopni i ciezko to zbic
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2022, 22:53
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Mama po mam nadzieje 🙈 to niby tylko włosy ale jakoś tak mi brakuje tej jego czuprynki.
U nas piżamka do żłobka ma być dwuczęściowa.
Kryska słodko! Mój mały tez jest typem przytulasa. A jak mąż wraca z pracy to mały leci do niego na ręce a jak mąż podchodzi z nim do mnie żeby dać mi buziaka na przywitanie to mały pierwszy dzióbka nadstawia na buziaka 😅Kryśka lubi tę wiadomość
-
Agrafka, ja teraz zamowilam podobne, Mia tez je miala jako pierwsze, tylko szerokosc zamowilam mlodemu W a nie M
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
U nas w zlobku na drzemki nie przebieraja, ale w nowym przedszkolu synka juz tak. Wiem, ze dzisiaj spal, ale ile to nie wiem, nie dostalam tak dokladnego feedbacku.. W sumie to zadnego😂
W zlobku posciel jest ich, oddawana raz na miesiąc do prania. Mloda śpi zazwyczaj tak z 1.5h.
W przedszkolu oprocz pizamki dziecko ma mieć swoja poduszkę. Koldra już przedszkolna 🤷♀️
Konik zamówiony. A rajd po sklepach byl bo chcialam go na juz... A wcześniej zupelnie nie pomyslalam o tym😂 będzie w poniedzialek.