Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Zoe 🤣
Skąd ja to znam 🙈 Tylko, że u nas nie było nawet żadnych zabezpieczeń (nie wiem jakie Wy macie), bo mąż stwierdził że wtedy będzie się jeszcze bardziej tym interesować i prędzej czy później pourywa wszystko. Więc poprzekladalam potencjalnie niebezpieczne przedmioty gdzie indziej i tak sobie żyjemy. W ostatnim czasie zepsuła radio internetowe, pozwalałam jej sobie klikać. Miała radość jak włączyła, ala któregoś dnia tak poklikała że już się nie włączyło 🙈 Odesłałam na gwarancji, ciekawe jaką odpowiedź dostanę z serwisu 😅 -
Zoe czasem tak jest 😅 u nas teraz był wysyp w rodzinie męża, najpierw Iguś w maju, potem męża siostra w marcu 2022, bratowa męża i druga siostra w lipcu 2022 i teraz znów ja jestem w ciąży 🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2022, 14:43
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Mama pp, tak odpoczelam! Dziekuje, haha. Ale przez ostatnie 3h znow rozladowaly mi sie baterie i lece na oparach, ale juz niedlugo do spania dzieciaki 😅 a starszak ma konika. Juz przyszedl i zaniósł do przedszkola. Dzis pani powiedziala ze na początku Mimik byl niesmialy, a teraz to taki lozbuziak... Ale pozytywny i kulturalny😅 najwyraźniej w domu zostaje juz tylko lobuziak😂
A mloda troszke więcej zaczyna chodzic, wczoraj zrobila tez pierwsze kroki w zlobku i potem podobno juz caly czas dreptala. Ciocie mowia, ze widzą duzy progres. Ze sie duzo uśmiecha, "gada", pokazuje, no i teraz jeszcze drepta. Fajny mam ten zlobek 😊
-
Chaos no przecież, że konika, nie wiem co ja z tym psem 😅🙈
Lisa zasnęła w niecałe 10 min. Ok, nie obok mnie a na mnie, ale to też dla mnie ok,bo podrapała mnie tylko dwa razy😅 Ale wieczór był naprawdę ciężki. Wymagała 100% uwagi i wszystko musiało być jak chciała. Jeden mój zły ruch i ryk. Naprawdę była zmęczona. Czy u Was też wyglądają tak wieczory i to aż tak bardzo ma dziecko być zmęczona? No nie powiem, taka szybka akcja usypiania i to bez noszenia bardzo mi się podoba, już nawet maseczkę na twarz zdążyłam sobie zrobić 😁 -
U mnie wieczory są spokojne. Nawet jak przez cały dzień spał 30 min (dni w żłobku).
Powiecie mi jeszcze raz jaki lek na biegunkę dla takich maluchów? Spisalam sobie dwa ale one są dla dzieci powyżej 2 lat 😒 pediatra tez poleciła mi lek dla 2 latka -
nick nieaktualnyPo prostu Zoe wrote:U mnie wieczory są spokojne. Nawet jak przez cały dzień spał 30 min (dni w żłobku).
Powiecie mi jeszcze raz jaki lek na biegunkę dla takich maluchów? Spisalam sobie dwa ale one są dla dzieci powyżej 2 lat 😒 pediatra tez poleciła mi lek dla 2 latka
Smecta -
Mama pp no to nie jest tak, że zawsze potrafię bo też jestem nerwowa. No ale jeśli ma mi to pomoc to mogę też czasem poudawać spokój 😆 nasze są serio podobne. Laura też mnie okropnie drapie i szczypie,najwiecej przy zasypianiu. Teraz łażę do pracy ze szramą na szyi. Czasem mnie też ugryzie. Zastanawiam się czy to się nie kwalifikuje już pod jakieś zaburzenia xD
-
Ja dziś miałam napad zakupoholizmu. Wydałam troche za dużo.
Mały dostał buty, bardzo ciesze sie że nie kupiłam przez internet bo wszystkie które mi sie podobały, tj, geoxy, emelki, naturino (przepiekne) - kompletnie nie 'działały' na jego małej wąziutkiej stopce. Albo chodził jak kaczka albo miał dużo luzu - geoxy są np tak szerokie że kompletnie nie pasowały.
No i finalnie tylko w jednych chodził ładnie, trzewiki Superfit. były meega giętkie, sto razy bardziej niż geoxy czy emelki.. lekkie.
Żałowałam ze nie mieli elefantenów do porównania jeszcze :p
Na vinted kupiłam wyprawke drugiemu berbeciowi bo nie mogłam sie powstrzymać a na dodatek wpadł kombinezon praktycznie nowy z Engela za 100 zl wiec tez wzielam 🤦🏼♀️
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Dokładnie te kupiłam, baardzo mięciutkie, super przylegają do stópki. Ale to dla takich właśnie wąziutkich stopek 😊
https://www.eobuwie.com.pl/trzewiki-superfit-1-006341-8020-blau.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_PL_GMC_MAIN_HP&is_retargeting=true&pid=google&af_sub1=cpc&c=_PL_GMC_MAIN_HP&gclid=CjwKCAjw1ICZBhAzEiwAFfvFhAfZG8cBIL2zklUHtZLjVkNmwf6KWDGbslsRR7IvcTu5XxV4C9U7BhoCdRkQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Karolina 😍😍😍
Dziewczyny No nie umiem być na bieżąco. Kurde praca, zdrowie, dwójka dzieci. Jestem przerażona jak patrzę, ze ostatnio tu byłam 2 tygodnie temu. 😳 Gdzie ten czas tak pędzi. 🙉
Zoe ja popieram Syrenkę. Ja tez przyznaje bez bicia często byłam taka jak ja to mówię „hop do przodu”. Ale przeszło mi. Oczywiście - naturalnym jest ze sobie coś myślimy i mamy swoje zdanie. Ale sama sobie powtarzam, że nie wiem jak jest naprawdę. -
Sumi a w jakim sklepie znalazłaś te wszystkie firmy butkow? 🤔
Też chciałabym przymierzyć Igusiowi, bo mój znów ma szeroka stopę
W ogóle dziś byłam w tym żłobie. Wydaje się spoko. Ignacy był ze mną, oczywiście zaraz zaczął się bawić wszystkimi zabawkami i zaczepiać każdego, więc idzie do grupy 2 latkow, tyle, że czekamy aż zacznie chodzić.
Tzn już zaczął...nie wiem czy Wam pisałam 🤔 hiszpańskie powietrze mu posłużyło ☀️🌴
Ale narazie to kilka kroków i bęc, więc umówiona jestem na początek adaptacji od 10.10.
Akurat jeszcze 29.09 mamy MMR, więc zdąży mi "odreagować ".Chaos lubi tę wiadomość
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Bajka wiem o czym mówisz. mieszkałam z nimi przez półtora roku. Przez to jakimi oni są ludźmi, opieką nad nie swoim dzieckiem, pracą 6 dni w tyg, pracą której nienawidziłam mało nie wpadłam w depresje. Wszystko sie zmieniło jak podjęliśmy decyzje o wyprowadzce od nich. Za dwa miesiące okazało sie ze jest w kolejnej ciąży. Cieszyłam się ze mnie już tam nie będzie. Przyznaje, że gdybym z nimi nie mieszkała miałabym inne zdanie o nich.
Oliwer dziś zaszczepiony na ospę. Mam nadzieje ze go ominie. W jego grupie było w piątek dziecko z COVID 🙃 w innej grupie kolejny przypadek bostonki. Mam nadzieje ze zlituje sie nade mną i nie zachoruje 🫣 -
Chaos Karolina gratuluje kroczków !
I Karo zazdroszczę ze Ignas tak śpi. U mnie tak jako jak u mamy pp - nie ma opcji. Jak ja obudziliśmy na lot o 2:30 to juz nie spała. Ani w samochodzie ani na lotnisku ani w samolocie (jedynie 30 min przy starcie). Także zazdroszczam
Sumi podpinam sie pod pytanie gdzie znalazłaś sklep z tyloma markami butów ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2022, 22:36