Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane, na chwilę odbiegając od tematu, znalazłam na fb odnośnie wczesniaczkow i szczepień na koronawirusa. Każdej z całego serca życzę, żeby urodziła w terminie, no ale różnie może być. Mnie aż zatelepalo z nerwów jak to przeczytałam.
https://zapodaj.net/5b829978d7209.jpg.html
-
U mnie ze 2kg na plusie. Smaruję się zwykłym balsamem, nie mam skłonności do rozstepow.
A olejek ze słodkich migdałów zamawialam stąd: https://www.gaj-oliwny.pl/product-pol-140-Olej-ze-slodkich-migdalow-150-ml.html
Monia, jak dla mnie to dobra wiadomość. W tej chwili wczesniaki są separowane po porodzie, nie ma możliwości odwiedzin i to jest straszne. Dzieki szczepionce rodzice będą mogli wejsc na oddzial.Marta9191 lubi tę wiadomość
-
To wrzuciłam jako bardziej ciekawostke. Tematu szczepień może lepiej nie poruszajmy, bo ile ludzi, tyle opinii.
Jutro mam wizytę o 17.20 i tym samym po prawie 2 tygodniach pobytu u mojego i jego rodziców, wracam w południe do domu.
Ja pomimo codziennego nawilżania, pojawiły mi się już rozstępy na piersiach 🙈🙈🙈Mama po przejściach lubi tę wiadomość
-
Monia66 wrote:To wrzuciłam jako bardziej ciekawostke. Tematu szczepień może lepiej nie poruszajmy, bo ile ludzi, tyle opinii.
Jutro mam wizytę o 17.20 i tym samym po prawie 2 tygodniach pobytu u mojego i jego rodziców, wracam w południe do domu.
Ja pomimo codziennego nawilżania, pojawiły mi się już rozstępy na piersiach 🙈🙈🙈
Czy tylko ja chcąc zacytować czasem nacisnę przez przypadek polubienie 🙈
Masz rację, szczepienia to kontrowersyjny temat. Słyszałam o tym co piszesz dzisiaj w radio i moja pierwsza myśl, że chcą zacząć szczepić wcześniaki 😤😱 ale jak dosłuchałam do końca to się uspokoiłam.
Jak Twoja waga? Dalej rośnie? Pociesz, że tak😉 bo moja nie przestaje 🙈
Jak spędziłaś te dwa tygodnie z rodzicami Twojego? Skoro tyle wytrzymałaś to chyba nie było źle, co?😉
-
A może coś polecić do nawilżania krocza? Wiem, że pod koniec ciąży można wykonywać masaż, ale teraz chodzi mi o samo nawilżanie. Czy ten olejek ze słodkich migdałów będzie odpowiedni? Czy lepiej te olejki do masażu?
Ekta lubi tę wiadomość
👱♀️29lat
PCOS, niedoczynności tarczycy, hashimoto, IO, wrogi śluz
👱♂️29lat
Morfologia 2%
1 IUI 07.2020 🍷
2 IUI 09.2020 🎉 -
Mi się nagminnie zdarza, że chcąc przejść na kolejną stronę forum wciskam "zgłoś" przy poscie, ktory jest u samej góry 🙈
Dobrze, ze to dopiero pierwszy krok do zgloszenia jakiegos postu, inaczej bym juz miala kilkadziesiąt takich zgłoszeń na koncie 😅😅
Cyprysek, tak, dokladnie ten z linku uzywalam. Do wanienki dodawalam tak z pół nakretki.
-
Marta, olej migdalowy bedzie ok do nawilzania...
A pozniej do masazu polecam z calego serca olejek do masazu krocza weleda! Naprawde jest swietny i mega naciaga skore!
Polozna nam pokazywala na dloniach, tzn mielismy zlozyc jak do modlitwy i odciagnac kciuki od dloni, a pozniej w jednej sloni jedna kropla tego olejkumielismy masowac ta skore laczaca kciuk i reszte dloni, a po kilku minutach znow rece zlozyc i odciagnac kciuki i ren w smarowanej dloni duzo dalej mozna bylo odciagnac jak ten w nieposmarowanej...
Takze ja tym razem tez napewno bede z niego korzystacMarta9191 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Monia ja nawet nie wchodzę w link bo nie chce się denerwować. 😉
Powiem tylko tyle, że przy kwalifikacji do szczepienia w ankiecie przeciwwskazaniem bezwzględnym jest ciąża i karmienie piersią.
Wiem, że panowały na ten temat różne pogłoski - dziewczyny z mojej pracy się szczepiły z racji pracy w grupie 0 i od razu dały mi cynk. ☺️Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Cccierpliwa wrote:Marta, olej migdalowy bedzie ok do nawilzania...
A pozniej do masazu polecam z calego serca olejek do masazu krocza weleda! Naprawde jest swietny i mega naciaga skore!
Polozna nam pokazywala na dloniach, tzn mielismy zlozyc jak do modlitwy i odciagnac kciuki od dloni, a pozniej w jednej sloni jedna kropla tego olejkumielismy masowac ta skore laczaca kciuk i reszte dloni, a po kilku minutach znow rece zlozyc i odciagnac kciuki i ren w smarowanej dloni duzo dalej mozna bylo odciagnac jak ten w nieposmarowanej...
Takze ja tym razem tez napewno bede z niego korzystac
Dzięki za cynk, też napewno kupię. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny