Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, które kupiły kombinezon Ducksday. Czy dajecie rade założyć te zakładki na dłonie? Ogólnie rozmiar 80 pasuje Lisie idealnie, nogawki nawet ciut za długie, ale rękawków nie da się zaciągnąć, a na tym mi w sumie zależało bardzo, bo ona ma wiecznie lodowate dłonie. Nie wiem jakie króciutki rączki musiałaby mieć przy tym wzroście 🙈
-
Mama pp. ja w sumie nie myslalam, zeby uzywać tych zakładek, wiec w ogole nie sprawdzałam czy da sie je założyć. Jutro sprawdze.
-
nick nieaktualny
-
Karolina, lepiej iść do lekarza 50 razy niepotrzebnie niż raz za późno.
napisałam o gorączce jedynie,żeby ją odczarowac. bo to w zasadzie bardzo pozytywny objaw. zwłaszcza jak się ładnie zbija po lekach. organizm podwyższa temperaturę, bo tak się łatwiej walczy z wirusem. i czasem potrafi długo trwać. pamiętam jak mama mowila,że już ma dość mojej choroby i mnie jak mnie kiedyś 2 tygodnie trzymało. ojj, jak ja teraz rozumiem;D
a to robienie dzieci to serio wciąga. myślę,że będzie nas więcej z trójką
mi się aż tęskno robi za takim małym kurczakiem.
Zabieramy sie za robotę w nowym roku. teraz czekam na okres, ciekawe czy od razu będą regularne cykle. może któraś też planuje się wkrótce starać? -
Mała Syrenka, my mieliśmy plany na wracać w grudniu po następnego kurczaka. Ja mam obawy czy sobie poradzimy bo z L. nie mamy teraz lekko, ale lata lecą, 33 na karku, wiec trzeba działać.
Syrenka, pytałaś o fizjo w Gdańsku... bardzo polecana jest Karolina Leończuk. Kiedyś próbowałam sie do niej dostać ale ma odległe terminy.
Gf, jak widze w mojej dzielnicy domy/rudery warte co najmniej 1 mln, z kominów których leci czarny gryzący dym to mnie cholera bierze i zawsze dzwonie na SM. Oczywiście nigdy nie odebrali. Dla mnie nie ma tu taryfy ulgowej. Ja tez cierpie. Każdy powinien mieć prawo do oddychania czystym powietrzem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2022, 20:44
-
Sumireguska wrote:Syrenka hahaha, taaak robienie dzieci wciąga
Niby mowie sobie że na 2ce stop ale wtedy mi sie smutno robi, masakra jakie to dziwne.
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Na stronie Bobux -20% na wszystkie butki
ja wlasnie zamówiłam Ignasiowi zimowe
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Espoir, o matulu, no nie wiem.. jeszcze sie tak skonczy xD Ale mnie chyba za bardzo ciąża męczy żeby polecieć dalej, no ale zobaczymy
Gf.. po pierwsze średniowiecze bo w ogóle do takich sytuacji dochodzi gdzie ludzie mają do wyboru - niszczenie innym zdrowia, albo zamarznięcie. Na mapie jakości powietrza jesteśmy jedną wielką czarną plamą.
Po drugie znam osobiście z własnej rodzinnej wioski rodzinke bez grosza która wymienila te piece - więc chyba sie da, nie znam do końca tematu tych dofinansowań, ale oni dali rade.
Myśle że jest po prostu cała masa ludzi którzy mają wywalone w to czym palą i tak im taniej, tak im łatwiej, zatrujmy innych.
Trochę tak jakby powiedzieć że ktoś codziennie załatwia sie innym sąsiadom do ogródków bo go nie stać na kibel, bo są ciężkie czasy więc ja go nie oceniam..
No niecierpie podejścia kiedy sie nie szanuje innych ludzi. I środowiska.
Potem tyle chorób płuc, u starszych, u małych dzieci.. Wybaczcie ale ta jakość powietrza to u mnie drażliwy temat21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Wymiana pieca to jedno teraz większy problem to kupienie węgla czy eko groszku. U nas na wsi większość domostw ogrzewanych jest eko groszkiem lub pompa ciepła. Przez 2 lata czuć było, że jakość powietrza jest lepsza. W tym roku jest dramat (już) teraz jak nie ma jeszcze takich mrozów to ludzie którzy mają stare piece palą czym mogą 😳 teraz mam urlop to z Ola tylko rano idę na szybki spacer bo potem się nie da 😳
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2022, 07:20
-
Są ludzie, którzy od zawsze z premedytacją palili gownem i dla nich nie mam żadnego usprawiedliwienia, ale myślę,że są też szczególnie w tym roku tacy, którzy albo spala śmieci, albo będą siedzieć w zimnym. Nie podoba mi się,że przez nich powietrze jest jakie jest, ale w jakiś sposób to rozumiem. No i jakość węgla podobno spadła, więc niektórzy wcale nie chcą wszystkich podtruwać. Mamy obrzydliwa sytuację w kraju i mam nadzieję,że to tylko ten rok i będzie ok.
Zoe? Może wyciągniesz ta wkładkę?jak teraz jest chęć dziecka, to lepiej to wykorzystać. U Uli już widzę pierwsze bunty i się boję,że jak się rozkręci, to mi się stary rozmyśli.
Jakie ona nam noce funduje ostatnio, to słów brak. Po 20-30 razy wstaje, ryczy po 20 min. Cieszę się,że mam urlop, bo bym chyba nie dala rady. A w dzień zaczyna wyrażać swoje zdanie i coraz częściej pojawią się 'nie'. Będzie zaraz ciekawie;D -
Foxy, dzięki, spróbuję się do niej dostać. Czas tu nie jest ważny. Chcę tylko,żeby ktoś zauważył problem i pokazał mi, co robic,żeby było lepiej. Bo wszędzie, gdzie byłam, mówią,że jest dobrze, a ja widzę,że się wada postawy pogłębia i na pewno tym razem nie dam się uspokoić.
-
Syrenka w kwestii zębów to myślę że mogą już wychodzić. Córka koleżanki jest młodsza od naszych dzieci o 3,5 miesiąca i właśnie idą jej piątki. Jeszcze się nie przebiły ale jedną już podobno dobrze czuć pod palcami (pozostałe żeby wszystkie już ma).
A nasza mała komicznie wygląda jak ma wszystkie jedynki, górne dwójki, wszystkie czworki a na dole brak dwójek -
U Oliwiera brakuje na razie dwóch dolnych trójek ale już zaczyna się dziać. Jak
Idzie spać to ściąga skarpety i tak je memla że wyciskać je można. Jedna dolna trójka już spuchnięta dobrze.
Syrenka jestem w wieku Foxy ale nie czuje presji 😅 mam postanowione sama ze sobą, że starania jak coś to pod koniec następnego roku. Żeby urodzić zanim zacznę 35 lat a jestem z końca roku wiec wiesz 🤪
Na ten rok mam plan starać się w pracy, dostawać solidne premie, teraz te podwyżki to będzie ładna kwota na L4 i macierzyńskim. Trochę nadpłacę kredytu i może będziemy szukać czegoś ciut większego -
Nam brakuje tylko piątek.
Ale pamietam, że na poczatku wyszly dolne jedynki, dolne dwoki i gorne dwojki. Tych jednyek gornych spory czas nie było 😜
10 lat starań
26.08.2018r. decyzja o ivf
28.01.2019 I ICSI punkcja - 7 komórek - 4 zarodki 3-dniowe 26 kwietnia FET22 czerwca FET
28 sierpnia - 2 zarodki nie rozmroziły się
17.01.2020 II pICSI punkcja - 6 komorek - 1 wczesna blastocysta 22.01 ET
13.08. 2020 III pICSI punkcja - 9 komórek - 5 blastocyst - 4.1.1, 3.3.3, 2bl, 2bl, 2bl
12.10 FET
7dpt beta 134,31mIU/ml
9dpt beta 318,49mIU/ml
11dpt beta 745,15mIU/ml
Usg 30.10.2020r. -> pęcherzyk żółtkowy
Usg 31.10.2020r. -> krwawienie, pęcherzyk na swoim miejscu
(21dpt hcg total 27973,8mIU
23dpt hcg total 34761,5mIU)
23dpt beta 34558,50mIU/ml
16.11 usg, jest śliczne serduszko ❤ -
Ignacemu też brakuje tylko "5". Niby ok 2 r.z powinny wychodzić, ale ja się szykuje na nie w każdej chwili, bo jakoś szybko u nas z zębami poszło.
I dziś już u nas poprawa. Wczoraj o 20 miał jeszcze 37.9-38 st. Podałam IBUM. I jak narazie mamy spokój z gorączkąjeszcze kaszel, ale i tak jest lepiej. Aczkolwiek ide jeszcze do tego pediatry dziś. Zobaczymy
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️