Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Syrenka kurcze to u mnie nigdy na oczyszczaczu powietrza nie zapaliła sie nawet pomaranczowa lampka. Współczuje. Czasem w zime jezdzimy do mniejszej miejscowości rodzinnej gdzie niby mozna 'zlapac oddech' bo lasy pola itp a przeciez Warszawa to najgorszy smród itp ale tam to juz jest totalna tragedia.. wlasnie przez to palenie syfem, na ulicach aż w czy piecze, masakra ze u nas jeszcze takie sredniowiecze pod tym kątem.21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Ach, o 7:00 byliśmy zrobić morfologie bo jutro szczepinie i lekarka chciała spojrzeć czy wszystko u Małego oki. Wzielam dodatkowo te ferrytyne. Myslalam o wit D ale odpuścilam. No takze trzymajcie kciuki za dobre wyniki bo pewnie dziś wpadną
Ech nie moge uwierzyć że juz tylko 4tygodnie zostały. Ale ciesze sie bardzo, bo juz mam potwornie dosyc tego brzucha, zgagi, ciężaru, skurczy. Chce juz byc po. Po porodzie wszystko mnie pobolewało, ledwo chodzilam a jednak.. lepsze dla mnie to niz 9 miesiac. Naprawde. Bo juz jest ta swiadomosc ze bedzie tylko lepiej21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Sumi ale to zleciało
W którym tygodniu się Iguś urodził? Kciuki za wyniki! Daj znać
My jutro idziemy do innego pediatry - prywatnie. U nas w miejscowości jest jeden bardzo polecany pan doktor. Chce żeby go dodatkowo osluchal i wyraził swoje zdanie, bo gorączka nam średnio co 8-10 godz wraca mimo wszystko 🤔 w ogóle chciałam powiedzieć, że luksus za 160 zł? a mogłam się bez problemu zapisać na kolejny dzień 🙄 a po pierwszej wizycie będę mogła się rejestrować online z dnia na dzień.
Nienawidzę tego kraju jeżeli chodzi o służbę zdrowia!👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
A jak wysoka gorączka?
Bo jeśli 38-39 i zbija się ładnie na 8 godz to może być po prostu wirus. Przeziębienie,czy grypa. Jak Ula miała zapalenie bakteryjne, co aż do szpitala trafiłyśmy, to gorączka spadała na godzinę I była ponad 39. Jak któraś chorowała z gorączka, to potrafiły tak 3-4 dni pogoraczkowac i przechodziło. Praktycznie bez leków.
Oczywiście ja się tu nie chce wymądrzać, piszę tylko z doświadczenia. A kazdy przypadek inny i inaczej moze byc. Zawsze warto sprawdzić uszy, a czasami nawet układ moczowy i inne rzeczy..
A służba zdrowia u nas to dramat.
Mam nadzieję,że ten polecany lekarz będzie super, daj znać, co powiedział. To straszne,że się płaci składki itd, a nie da się dostać. Z dzieckiem..
Cieszę się,że mamy super pakiet medyczny i wszystko prawie z dnia na dzień za free. Specjaliści różni, czasem i tak musimy zapłacić,ale ogólnie jest ok. -
Sumi, ja bym chętnie Twój brzuszek przejęła. Już bym tak chciala. Pamiętam jak było ciężko, jak bolało, a chciałabym być w tym miejscu. Takie głupie to:D
Ta ciąża chyba bardziej Ci daje popalic, co? Już tylko 4 tygodnie. Ale wiem jak to się ciągnie. A jeszcze jak uparciuch się zasiedzi i będzie po terminie, to każdy dzień to rok.. Już naprawdę niewiele zostało. Zaraz będzie maluszek;) i odzyskasz swoje ciało i sprawność.
-
A pamiętacie te emocje odchodzących czopow? 😂🙈
Dzisiaj pada u nas śnieg. Duże płatki. Aż przypomniało mi sie jak w tamtym roku w okolicach drugiej drzemki maszerowałam z wózkiem na spacer 😅 a co tam śnieg, co tam deszcz. Drzemka w wózku musi być 🤪
Oliwer po kontroli. Jest ok. Ta pediatra tez jest spoko. Podpytałam kiedy da grafik na styczeń żebym mogła szybko zapisać sie na szczepienia zaległe. I wcisnęła nas na polowe grudnia. Tylko jeszcze jest jedna istotna rzecz. Oliwer musi wytrzymać w zdrowiu w żłobku 9 dni. Jakoś marnie to widzę po ostatnich 4 dniach. 9 to jak everest 🙃 -
Zoe pamietam! Ja też wczoraj wspominałam te spacery w zamieć śnieżną z wózkiem opancerzonym, dzieckiem w śpiworku i kombinezonie - bo przecież był okres że zasypiał tylko na spacerach
Ja potrzymałam Igusia w domu 3 dni, nie chciałam ryzykować przed jutrzejszym szczepieniem.
Syrenka hahaha, taaak robienie dzieci wciąga
Niby mowie sobie że na 2ce stop ale wtedy mi sie smutno robi, masakra jakie to dziwne.
Daje w kość sto razy bardziej.21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Syrenka no właśnie dochodzi do 38.5 czasem 39 stopni ale w sumie udaje mi się ja zbić do 36.6-36.8, tyle że mija te 8 godzin w gorączka znów.
Pewnie masz rację i gorączka niedługo minie, ale właśnie chce go dodatkowo osłuchać. Zobaczymy
W ogóle rozłożyło też mojego męża, jakkolwiek to zabrzmi to się ciesze, bo antybiotyk musimy podawać we dwoje 😅 zaciska zęby i koniec. Nie ma szans mu wsadzić ani łyżeczki ani strzykawki. Jedynie dobrze, że przy nebulizacjach siedzi grzecznie i albo ogląda karetkę na YT lub nasze wspólne filmiki z wakacji 😁
Sumi mam tak samo co do 3 Dziecka 😅 niby mi przykro, że już wieciej nie będę w ciąży ale z drugiej strony jak sobie przypomnę początki to mi się odechciewa. A też 3 malucha w tak krótkim czasie bym nie chciała, ale też nie wyobrażam sobie rodzic jeszcze przed 40stka. Co innego jakby to miało być pierwsze
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
Sumireguska wrote:Ach, o 7:00 byliśmy zrobić morfologie bo jutro szczepinie i lekarka chciała spojrzeć czy wszystko u Małego oki. Wzielam dodatkowo te ferrytyne. Myslalam o wit D ale odpuścilam. No takze trzymajcie kciuki za dobre wyniki bo pewnie dziś wpadną
Ech nie moge uwierzyć że juz tylko 4tygodnie zostały. Ale ciesze sie bardzo, bo juz mam potwornie dosyc tego brzucha, zgagi, ciężaru, skurczy. Chce juz byc po. Po porodzie wszystko mnie pobolewało, ledwo chodzilam a jednak.. lepsze dla mnie to niz 9 miesiac. Naprawde. Bo juz jest ta swiadomosc ze bedzie tylko lepiejKarolina90, Chaos, Chaos lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Espoir wyobraziłam sobie ciebie w długiej czarnej cekinowej sukni, szal na ramionach, makijaż wieczorowy - prosto z imprezy na oddział „dzień dobry. Miałam się stawić dzisiaj na poród” 🤪
Dzięki za c&a. Lecę zobaczyć czy są moje ulubione bodziaki
U mojej ulubionej projektantki od północy rusza 50% na wszystko, bez kodu. Tylko jeden dzień. Cocho.pl na jakości się nie zawiedziecie.
https://seamless-online.pl/produkty/1/kolekcja-2021 A tutaj moje ostatnie bikini. Będzie przecenione wszystko 30% od północy. Tylko jeden dzień. -
Dotarł do nas kombinezon Ducksday i Agrafka mam tak samo jak Twój mąż, też się zastanawiam jak jej w tym ma być ciepło 🙈 Cienki jest.
U nas dzisiaj wielki dzień 🥳 Lisa pierwszy raz zasnęła w żłobku i to na całe 50 min. U cioci na ramieniu.
Fanki wełny poradzcie mi proszę. Zamówiłam dzisiaj dla Lisy wełniane body i tak się zastanawiam czy na to mogę ubierać bawełniany sweter, czy to tylko ma sens jak wszystkie warstwy są z wełny?
-
Mama pp ja na samego bodziaka zakładam jakiś sweterek lub bluzę i na to jeszcze kurtkę z wełny 😅
Co do porodu to właśnie zamawiałam sobie położna, bo chce spróbować jednak sn. Ale ona mówiła, że właśnie drugi poród na ogół idzie o wiele szybciej, zwłaszcza I faza. A moja w sumie i tak poszła szybko. Więc zastanawiam się czy zdążę zawieść Igusia do mamy 🤣👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
Nie straszcie... jejku ja mam tyle niedomkniętych spraw jeszcze.. Niby wiem ze oni sobie dadzą radę, zamontują otulaczyk do fotelika, znajdą mi ubranie na wyjście, spakują Igusia do rodziców itp.. Ale wolałabym żeby to było zrobione.
Wpadła morfologia, rozjechana dosyć, ale to pewnie po choróbsku. Czekam na ferrytyne21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10