Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w ciąży z corka tylko folian, kwasy omega i wit.d3 oraz magnez
Witaminy prenatalne gin powiedzial, zeby brac tak 2-3x w tyg, bo wyniki mam dobre, z dzieckiem super i nie ma sensu sie faszerowac bo nadmiar tak samo zly jak niedobor... dal mi materna dha, a ja sama pozniej kupowalam femibaby i bralam wlasnie tak w kratke...
Teraz tez tak zamierzam jesli nie bedzie innej potrzeby...
Co do witamin, polecam to zestawienie, ktore dziewczyny juz wspominaly
https://pantabletka.pl/jakie-witaminy-w-ciazy-opinia-analiza/
Super analiza i ocena wielu witamin prenatalnych i pokazuje, ze najdrozsze i najpopularniejsze nie znaczy najlepsze bo np femibion jest slabo ocenianyWiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2020, 22:12
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Cccierpliwa, dzięki za link! To mega świeży post, super.
Ja wcześniej sugeroealam się postem z 2018, ale na temat witamin przed ciążą.
Poczytam sobie i wybiorę coś dobrego -
Cześć dziewczyny
Pozwolę sobie dołączyć do Was, na wczorajszym usg zobaczyłam termin na 9 czerwca, równy tydzień przed urodzinami mojej mamy. Również pierwszy raz usłyszałam serduszko, co było nie do opisania 🙂
Zaczęły się też problemy ze spaniem, ale nie dlatego, że myślę dużo czy sie zamartwiam, tylko budzę się nad ranem i koniec. Czasem usypiam, a np teraz już nie mogę.
Dobrego i spokojnego dnia wszystkim.RudaMaruda, unify, Paulina93, Bajka111, luna91 lubią tę wiadomość
-
Cześć Moniu, super wieści ❤️ byłyśmy razem na październikowych staraczkach 😉
6:20 to jeszcze nie tak źle, ja ostatnio wstałam przed 5 (w sobotę!).
Dzień dobry w czwartek! Kto ma jeszcze serduszkowe w tym miesiącu? Ja dopiero 2.11 😩Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2020, 07:19
-
Ja biorę pregna plus, jem dużo ryb więc dha które jest w tabletce wystarczy, a ma aktywna formę folianow. Cena jest jest w porządku. W pierwszej ciąży brałam prenatal duo a później doppelherz activ mama premium. Zostało mi prawie całe opakowanie doppelherz, które będę przyjmować po 1 trymestrze, kiedy aktywna forma folianow nie będzie juz tak istotna
Ja zobaczę serduszko jeszcze w tym miesiącu w poniedziałek mam wizytę, sprawdzić czy serduszko nabrało tempa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2020, 07:59
-
Ja pierwsze USG dopiero 4.11
Stwierdziłam że poczekam do 7+2 bo wtedy jest większa szansa że coś zobacze
Chociaż najchętniej poszłabym już teraz..Diara84 lubi tę wiadomość
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Cześć mamusie witam się już z pracy, znowu wstać nie mogłam!!! Ale w nocy na szczęście tylko raz się budziłam wiec jest ok już niedługo weekend to będziemy mogły odespać! Chociaż widzę ze tu pół na pół, jedne spać nie mogą a drugie mogą cały czas!
-
Batylda wrote:Cześć Moniu, super wieści ❤️ byłyśmy razem na październikowych staraczkach 😉
6:20 to jeszcze nie tak źle, ja ostatnio wstałam przed 5 (w sobotę!).
Dzień dobry w czwartek! Kto ma jeszcze serduszkowe w tym miesiącu? Ja dopiero 2.11 😩
Umówiłam się do takiego mojego „dyżurnego „ lekarza w nagłych przypadkach na jużz
Do mojej lekarki jestem umówiona tez na 02.11 to będzie 7+4 wiec wtedy już na bank coś będzie na monitorze ! -
Chaos wrote:Też polecam zestawienia Pana Tabletki.
Ja biorę Prenatal Uno - do 12 tyg, od 13 tyg Prenatal Duo. Przyjmowałam całą ciążę i parę miesięcy po nawet.
Gratuluję udanych wizyt i ładnych bet, takich pozytywnych wiadomości oby jak najwięcej na naszym watku 😊😊
A czym się różni Duo od uno? Bo ja biorę już duo
👱♀️29lat
PCOS, niedoczynności tarczycy, hashimoto, IO, wrogi śluz
👱♂️29lat
Morfologia 2%
1 IUI 07.2020 🍷
2 IUI 09.2020 🎉 -
Byłam wczoraj na USG i nie było jeszcze widać serduszka, a lekarz powiedział tylko, że wielkość jest odpowiednia. I mam przyjsc dopiero za 4 tygodnie. Myslicie, że to dobry pomysł, żeby za 2 tygodnie pójść na USG do innego lekarza? A i lekarz powiedzial, że widać, że się stresuje, bo mam macicę spięta i na USG zamiast kółko to jest spłaszczone. macie jakieś metody, żeby się tak nie stresować?
👱♀️29lat
👱♂️29lat
Morfologia 2%
1 IUI 07.2020 🍷
2 IUI 09.2020 🎉 -
Marta9191 wrote:Byłam wczoraj na USG i nie było jeszcze widać serduszka, a lekarz powiedział tylko, że wielkość jest odpowiednia. I mam przyjsc dopiero za 4 tygodnie. Myslicie, że to dobry pomysł, żeby za 2 tygodnie pójść na USG do innego lekarza? A i lekarz powiedzial, że widać, że się stresuje, bo mam macicę spięta i na USG zamiast kółko to jest spłaszczone. macie jakieś metody, żeby się tak nie stresować?
Marta, a który wczoraj był tydzień i dzień? Ja bym nie wytrzymała czekać jeszcze miesiąc...
-
Batylda wrote:Marta, a który wczoraj był tydzień i dzień? Ja bym nie wytrzymała czekać jeszcze miesiąc...
Ale takie częste usg nie szkodzi?
👱♀️29lat
👱♂️29lat
Morfologia 2%
1 IUI 07.2020 🍷
2 IUI 09.2020 🎉 -
unify wrote:Ja mam za tydzień juz druga wizytę właśnie jade do laboratorium wydac kilka stówek 🤪 Dzis najwieksza ilosc badan min. na hiv, rozyczke itp.
Nie dostałaś skierowania? ja mam zleconą na NFZ morfologię, glukozę, mocz, toxo, różyczkę, hcv, hiv, kiłę, grupę krwi i tsh.Walczę o zdrowie mojej Bibi chorej na FIP: https://zrzutka.pl/pexh3t
-
Marta9191 ja mialam taka sytuacje w pierwszej ciazy. Nie wytrzymalam i poszlam szybciej do kogos innego
Ja dzis w koncu wizyta! Poranne przytulenie toalety mnie uspokaja, mimo ze wiem, ze nie jest zadnym wyznacznikiem.
Kciuki za wszystkie wizytujace mamy -
Marta9191 wrote:Ale takie częste usg nie szkodzi?
Też tak mialam w pierwszej ciąży, z tym ze mi lekarz zasugerował, zebym wrocila za 2 tyg. Jeśli masz się zamartwiać przez kolejne 4 tygodnie to umów się na usg za 2 tygi. Stres i nerwy w ciąży raczej nie sa wskazane😊
Co do szkodliwości usg w ciazy: https://mamaginekolog.pl/czy-usg-jest-bezpieczne-w-ciazy/
Ja pierwsza wizyte mam jutro to bedzie 6t3d i też nie wiem co tam będzie widać. Kolejną wizytę już u swojego docelowego lekarza będę miała 2 listopada.
-
Hej dziewczyny!
U mnie beta w sobotę 2131, a wczoraj już 7176. Rośniemy! ❤️
Od wczoraj jestem na L4 no i na USG pęcherzyk 0,65 w macicy. 🥰
https://zapodaj.net/1c6b8ff182552.jpg.html
TSH, progesteron i krzepliwość w normie także musi być już dobrze. 🤞🏻
Co do objawów to od momentu kiedy beta troszkę zwolniła minęły mi te przeokropne mdłości i inne cuda.
Paulina93, Marta9191, Batylda, Bajka111, luna91 lubią tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️