Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ale naprodukowałyscie, od wczoraj staram się napisać ale nie nadążam z czytaniem 🙈
Ja w poprzedniej ciąży brałam prenatal uno/duo, teraz chyba też się zdecyduje. Poczekam jeszcze co poleci mi ginekolog.
Wizytę mam jutro, trzymajcie kciuki!
Mnie mdłości męczą codziennie, wymioty sporadycznie. Ogólnie czuje się bardzo zmęczona i taka jakaś wypruta... wstaje rano i już czekam na koniec dnia 🙄 apetytu nie mam wcale, najchętniej jadłabym tylko bułki z masłem ☺️Paulina93 lubi tę wiadomość
-
Veruka wrote:Dziewczyny ale naprodukowałyscie, od wczoraj staram się napisać ale nie nadążam z czytaniem 🙈
Ja w poprzedniej ciąży brałam prenatal uno/duo, teraz chyba też się zdecyduje. Poczekam jeszcze co poleci mi ginekolog.
Wizytę mam jutro, trzymajcie kciuki!
Mnie mdłości męczą codziennie, wymioty sporadycznie. Ogólnie czuje się bardzo zmęczona i taka jakaś wypruta... wstaje rano i już czekam na koniec dnia 🙄 apetytu nie mam wcale, najchętniej jadłabym tylko bułki z masłem ☺️
Wczoraj miałam lekkie mdłości ale jadłam normalnie.
Dziś wstałam o 4 i już nie mogłam zasnąć i cały dzień takie mdłości ze przez cały dzień zjadłam tylko dwie kromki chleba z masłem ... jak tak to ma wyglądać to więcej schudnę nóż przytyje w tej ciąży 😂 -
Ja mam praktycznie codzoennie zawroty glowy, ale jem non stop i nie to, że mam jakieś zachcianki, tylko po prostu jestem glodna. Staram się jeść rozsądnie, nie opycham się słodyczami czy fastfoodami, ale 6 kanapek na kolacje obowiązkowo 😂😂😂
Maja ja tez mam problemy ze spaniem, ale jestem 3 tydzień u mamy, jutro wracam do siebie więc zobaczymy jak będzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2020, 16:17
-
Melduje sie po wizycie - jest serduszko. 💕 faktycznie dzidziutek jest ciut mniejszy, tak jak przypuszczalam ale lekarz uwaza, ze w granicy bledu pomiaru. Kamien z serca 💕
Diara84, Noelle, artemida27, Monia66, Ladyo, RudaMaruda, Rubi27, Sumireguska, Chaos, _agrafka_, Paulina93, Veruka, Bajka111 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, ja po wizycie.
Dostałam komplet badań do zrobienia i po wynikach, w przyszłym tygodniu zakładamy kartę ciąży.
Mega się cieszę, bo w poprzedniej ciąży nie doszłam do tego etapu. Na wizycie, na której miałam mieć zlecone badania w 8 TC dowiedziałam się, że serduszko już nie bije.
Ale teraz jest wszystko super
I dokupiłam sobie Pregnę DHA, a jak dokończę te Pregny to kupoecos lepszego
Super słyszeć, że Wasze wizyty też są ok!
Gratki i damy radę razemSumireguska lubi tę wiadomość
-
Chyba w końcu czas się ujawnić, podczytuje Was od początku watku.Mam nadzieję, że mogę do Was dołączyć?Kazdej z nas życzę spokojnej i bezproblemowej ciąży. Nie ujawniałam się, bo moja ciąża od początku jest ciąża zagrożona. Dziś byłam na wizycie i widziałam 2.66mm małego szczęścia i słyszałam cichutko serduszko.
Moja historia jest dość smutna, ale mam nadzieję, że tym razem zakończy się happy endem ❤️. Jestem już mama 5letniego Jasia przed ciąża z synkiem 2razy poronilam, teraz walczymy już od 4lat o rodzeństwo, niestety 2 razy poroniłam. W wakacje tego roku miałam histeroskopie lekarz nic nie znalazł, wszystkie badania książkowe wyniki, przyczyna nie znaleziona. Mieszkamy w Norwegii i tu ciąża zaczyna się od 12tyg. Chodzę prywatnie do lekarki i od początku przyjmuj Crinone - odpowiednik luteiny. Ale nie będę już więcej smecic, bo mam zamiar tu z Wami zostać do czerwca. Obecnie jestem w 6tyg5d termin na 12.06Santi_14, Paulina93, Veruka, Ladyo, artemida27, Bajka111, Zula36, Batylda, Ekta lubią tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
RudaMaruda gratuluje, super! Ja też w 8tc usłyszałam że serduszko sie zatrzymuje, ale tym razem jestem pełna optymizmu i Twój przykład daje mi nadzieję
Kitaja jasne rozgość się, widze że masz dużo ciężkich chwil za sobą, mam nadzieję że bedziesz miała teraz nudną ciąże
Kitaja lubi tę wiadomość
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Sumireguska wrote:Ja sie zastanawiałam czy orgazm jest bezpieczny, stresuje mnie to
Sumireguska lubi tę wiadomość
-
Kitaja, będzie dobrze, trzymam za Was kciuki.
Masz wiele za sobą ja pisze Sumireguska, ale po burzy przychodzi słońceKitaja lubi tę wiadomość
-
Hej Kitaja! Będzie dobrze!!
Dziewczyny, mialam jutro wizytować no ale będę musiała odwołać, bo wciąż goraczkuje i czuje sie tak se. To nie jest wysoka goraczka, bo póki co max 38, ale nierozsądne jest w obecnej sytuacji udawać ze wporzo jest i isc do gina... A tak czekalam na ta wizyte 😟😟😟Kitaja lubi tę wiadomość
-
Chaos wrote:Hej Kitaja! Będzie dobrze!!
Dziewczyny, mialam jutro wizytować no ale będę musiała odwołać, bo wciąż goraczkuje i czuje sie tak se. To nie jest wysoka goraczka, bo póki co max 38, ale nierozsądne jest w obecnej sytuacji udawać ze wporzo jest i isc do gina... A tak czekalam na ta wizyte 😟😟😟
O rany trzymam kciuki że to nic cięższego, zwykłe przeziebienie21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Melduje i ja, ze dzis mialam wizyte i wszystko super! Maluszek byl jak malenka kreseczka przy pecherzyku zoltkowym, a mimo to juz bylo widac jak miga malenka kropeczka, takze mamy serduszko❤
Po wymiarach pecherzyka ciaza z usg wyprzedza o 4 dni wiek z daty zaplodnienia...
Pobrali mi krew na wszystkie badania ciazowe pierwszego trymestru i za tydzien kolejna wizyta i musze przywiezc jeszcze mocz do badania... jak wszystko bedzie ok, to dostane juz ksiazeczke ciazowa z powklejantmi wszystkimi wynikami i bede mogla przeniesc sie do swojego ginekologaRudaMaruda, Diara84, Monia66, Ladyo, Rubi27, Marta9191, Kitaja, Bajka111, Paulina93, Noelle, siuger lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700