Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
RudaMaruda wrote:Mam koleżankę, z którą starałyśmy się w tym samym czasie, z tym, że jej udało się już po 3 cs. Ona w ogóle nie robiła bety, zrobiła tylko 2 testy ciążowe i po dwóch tygodniach poszła do lekarza. Jest straszną panikarą i dzięki temu oszczędziła sobie nerwów.
Ja w tej ciąży robiłam tylko badania zlecone przez lekarzy. Stąd miałam dwie bety w odstępie tygodniowym itp.
Ale dzisiaj miałam USG w pracowni i nasz Mały Człowiek ma 3,5 mm i serduszko z tętnem 109!
Co prawda lekarz nazwał go zalążkiem zarodka, ale mówił, że na ten moment wszystko wygląda dobrze
Trzymam kciuki za nasze wszystkie Dzieciątka!
Wierzę, że będzie dobrze!
I chyba nabrałam jednak odwagi na suwaczek, dzisiaj go zrobię!
Super, same dobre wiadomości! ❤️
Ja też nie robiłam bety, mój gin powiedział że jak testy wychodzą pozytywne i nie mam żadnych niepokojących objawów to nie jest to potrzebne i mam czekać na USG. Więc (niecierpliwie) czekam.
Na początku też mierzyłam tempkę czy aby nie spada i zrobiłam wszystkie testy które miałam w gratisie do owulaków z Allegro 😂 no ale się skończyły 🙈
Trochę się denerwuję, bo nie mam żadnych objawów, żadnych mdłości, trochę bolą mnie piersi (nie sutki) i co jakiś czas podbrzusze, ale staram się nie denerwować i być dobrej myśli.
Za to mój mąż już zwariował i robi mi rano coraz słabszą kawę 😂RudaMaruda lubi tę wiadomość
-
U mnie tez brak wymiotów, mdłości trochę ale nie aż takie tragiczne.
Ale w pierwszej ciąży tez nie wymiotowałam ani razu także dla
Mnie to nie wyznacznik:p
Ja jestem przewrażliwiona po tych 4 biochemicznych i mimo ze jutro mam wizytę to dziś zrobiłam ostatnia betę żeby mieć pewność ze jutro na usg się źle nie rozczaruje... mnie akurat to uspokaja i wole wiedzieć niż nie wiedzieć.
I wiecie co Wam powiem?
Jak rodziłam pierwsze dziecko byłam bardzo młoda bo miałam 21lat i byłam wtedy taka nieświadoma przez co bardzo spokojna.
Poszłam do gina w dniu w którym zrobiłam test i był to 6t3d bo nie kontrolowałam wtedy cyklu.
I nie brałam w ogóle pod uwagę ze coś może się stać. Teraz po 7 latach jak jestem tego wszystkiego świadoma i jestem po 4 biochemicznych to zupełnie inaczej się to przeżywa.... -
nick nieaktualnyMnie z kolei nadal mdli non stop, apetyt niestety mam wiec tez non stop jem Duzo chleba i obiad musi byc konkretny. No niestety tak mam i nie dam rady z tym walczyc. Ale jest juz odrobine lepiej niz jeszcze dwa dni temu wiec jest szansa na poprawe. Ogolnie czuje sie tez troszke lepiej, mam troche wiecej sil i energii... Ale tak kolo 20 to juz leze w lozku. Wczoraj zasnelam o 20.30 i spalam do 6.30
W weekend maz mial urodziny wiec zrobilam salatke jarzynowa i tak mi smakowala! Chyba podejde dzis do sklepu po skladniki i znowu zrobie, bo nic mi tak nie wchodzilo ostatnie dni na sniadanie i kolacje jak ta salatka
Ruda bardzo sie ciesze, ze dobre wiesci u Ciebie!RudaMaruda lubi tę wiadomość
-
Ruda super wieści
To prawda, świadomość = stres.
Blanka mam to samo, dziś mnie tak wysypało na twarzy że szok, a już miałam taką ładną cerę, echhh...
Ja się przerzuciłam na Inkę, jestem jej wielką fanką. Aż mnie to dziwi że wole Inke od normalnej kawy *.*RudaMaruda lubi tę wiadomość
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Dziewczyny ja też dołączam do drużyny zup
Mogłabym krem z dyni jeść na okrągło. U mnie też na razie bez wymiotów i praktycznie bez mdłości ale pocieszyłyście mnie, że nie jestem sama. Do tego piersi mniej bolą, ale staram się nie świrować. Za tydzień wizyta, staram się być spokojna. Dziewczyny powiedzcie mi czy też tak macie - mi jest strasznie duszno. Dyszę jakbym przebiegła maraton, dosłownie po kilku krokach padam. Nie mam siły na nic.
Starania od 07.2018, 38 lat
NK 11%, kariotypy ok, fragmentacja DNA 8%
alloMLR 0% !
szczepienia limfocytami
10.2018 - poronienie 9 tc
02.2019 - poronienie 6 tc
12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka
09.2020 - II ❤️ rośnie nam Dominik 💙
19.05.2021. CC - urodził się Dominik ❤️❤️❤️
Lublin
"kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..." -
Tak pisałyście o kawie, że aż sobie zrobiłam xD
W poprzedniej ciąży w pewnym momencie też mnie zaczęło odrzucać od kawy, teraz mam jeszcze tak, że piję jedną dziennie, ale już nie każdego dnia jak wcześniej, tylko raz na dwa czasem nawet 3 dni.
Teraz czasem mi się zdarza, że w ogóle nie mam apetytu i nie chce mi się jeść a jak złapie mnie głód to aż głowa mnie boli od razu.
A co do oddechu to czasem jak za szybko i za dużo mówię, to łapię zadyszkę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2020, 11:38
Sumireguska lubi tę wiadomość
-
Pamiętajcie kochane aby ograniczać kawę do 1-2 filiżanek, bo kofeina nie jest wskazana w ciąży, ale 2 filiżanki są oki :*
Jestem po rozmowie z ginekologiem, powiedziała abym przyjmowała Acard 75mg, po czym stwierdziła że jednak ze względu na obciążenia rodzinne i ten polimorfizm lepiej brać od razu 150mg.
Ale zauważyłam dodatkowy objaw że brakowało mi powietrza gdy z nią rozmawiałam i musiałam robić przerwy miedzy zdaniami bo zaczynałam dyszeć xDRudaMaruda lubi tę wiadomość
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Ruda gratulacje!! Trzymalam kciuki zeby wszystko bylo dobrze!
U mnie ciągle mdłości ale bez wymiotowania. W pierwszej ciąży bylo podobnie, tylko kilka razy wymiotowałam.
Jak normalnie kocham zupy i moge je jesc codzienie tak teraz nie moge nawet na nie patrzeć. Tak samo z kawą, juz 2 tygodnie nie piłam. Ciągle jem ogorki kiszone, naleśniki, ziemniaki, surowe owoce i warzywa.
Wczoraj bylam na wizycie u mojego gina, mam juz karte ciąży i skierowania na wszystkie badania pierwszego trymestru.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2020, 13:09
Ekta, Chaos, RudaMaruda lubią tę wiadomość
-
Moja wczorajsza wizyta pozytywna - krwiak się trochę zmniejszył z 4cm na niecałe 3cm, więc jestem szczęśliwa. No i mogę trochę jeszcze popracować, bo chyba bym oszalała siedząc 7 miesięcy na zwolnieniu Dzidzia ma 0,96cm, ASP widoczna
Co to zachcianek jedzeniowych to co drugi dzień OLIWKI Wcześniej w kółko kiszonki - ogórki, kapusta, woda z ogórków, woda z kapusty, zakwas z buraków nawet babcia mi nastawiała. A wczoraj... na samą myśl o sushi miałam ślinotok - na szczęście pieczony łosoś i krewetka w tempurze ratują sytuacjęBatylda, Ekta, Chaos, Veruka, Bajka111 lubią tę wiadomość
Walczę o zdrowie mojej Bibi chorej na FIP: https://zrzutka.pl/pexh3t
-
Pannana wrote:Kochane wspaniałe waidomosci super ze wszystko dobrze ;*
Ja dzis ide na usg o 16 i trzese portami :p
Ruda maruda który masz tc?
Na 4+3 to chyba na razie pęcherzyk widać tylko nie?21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
w poniedziałek beta 433 dzisiaj 956.ja już śpię spokojnie, wierze że wszystko będzie dobrze.teraz tylko muszę zapisać do lekarza na wizytę.
Paulina93, Ekta, Cccierpliwa, Chaos, Bajka111 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. U mnie brak mdłości i piersi bolą strasznie...
Pytanie do Was - jakie witaminki są wg Was najlepsze? Dziś mi się skończyły takie co brałam w poprzednim początku ciąży(niedonoszonej), ale myślę kupić coś naprawdę takiego extra, żeby fasolka rosła jak na drożdżach poprzednie miałam femino czy feminaa z dha - coś takiego. -
A ja dziś rano miałam brązowe plamienie i brzuch od rana pobolewa 😪 poleciałam na betę i czekam teraz na wynik16.05.2022 - jest ❤️ 5+5
06.05.2022 beta - 607 , 04.05.2022 beta - 176
30.04.2022 - ⏸️ ☘️
Miłoszek ❤️30.04.2021 (31+5) 🖤 17.05.2021 💔
Czekamy na synka z ZD ❤️
13.10.2020 - 🍀⏸️ (22 dc)
21.08.2020 - puste jajo 8tc 💔
2000 - syn, 2002 - syn, 2014 - syn -
siuger wrote:Cześć dziewczyny. U mnie brak mdłości i piersi bolą strasznie...
Pytanie do Was - jakie witaminki są wg Was najlepsze? Dziś mi się skończyły takie co brałam w poprzednim początku ciąży(niedonoszonej), ale myślę kupić coś naprawdę takiego extra, żeby fasolka rosła jak na drożdżach poprzednie miałam femino czy feminaa z dha - coś takiego. -
Ekta wrote:A ja dziś rano miałam brązowe plamienie i brzuch od rana pobolewa 😪 poleciałam na betę i czekam teraz na wynik
Ekta lubi tę wiadomość
-
Beta 2042 przyrost 125%
Odetchnęłam z ulgą 🥰Rubi27, Batylda, unify, Chaos, RudaMaruda, Paulina93, Bajka111 lubią tę wiadomość
16.05.2022 - jest ❤️ 5+5
06.05.2022 beta - 607 , 04.05.2022 beta - 176
30.04.2022 - ⏸️ ☘️
Miłoszek ❤️30.04.2021 (31+5) 🖤 17.05.2021 💔
Czekamy na synka z ZD ❤️
13.10.2020 - 🍀⏸️ (22 dc)
21.08.2020 - puste jajo 8tc 💔
2000 - syn, 2002 - syn, 2014 - syn