X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa dostała jeszcze na Meningokoki wtedy.

OrT4p2.png
  • Batylda Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję się średnio, jeszcze niedawno w ogóle zapominałam że jestem w ciąży, a teraz jak idziemy do sklepu czy na spacer muszę sobie przysiąść na ławce po drodze. Za to młody rośnie jak na drożdżach i już leży z głową na dole, niech tam jeszcze trochę posiedzi, bo jestem totalnie niegotowa, ale też liczę na 38 tydzień, bo jest już dość spory 😂

relgtv73ymxx11gn.png

• Kryśka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wpadam tylko na chwilkę. U nas chorób ciąg dalszy. Po 1,5 tygodnia siedzenia w domu i kaszlu po drzemkach i nocce (katar był ale nie dało się go odciągnąć) doszło najpierw ropienie oczu a wczoraj mega lejący katar i gorączka. Przez ten czas 4 razy byłam u pediatry na żeby ją osłuchać i było ok. Brakowało już pomysłu co z tym katarem robić. Dziś ponowna wizyta u pediatry i czerwone ucho oraz zmiany w płucach.
    Ja od niedzieli na antybiotyku bo miałam taki kaszel ze szok (zmiany w oskrzelach).

Zoe trzymajcie się tam cieplutko 😘

tm01qjv.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu, dziewczyny.
    Miałam chęć ponarzekać, ale jednak sobie daruje.
    Zdrówka!

• Ann11 Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2022, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe Oliwier łapie wszystko jak leci, bo po infekcji jeszcze nawet nie zdąży się jego organizm zregenerować. Podejrzewam, że tu potrzebna byłaby dłuższa przerwa od żłoba, kilkumiesięczna. Szkoda jego, szkoda i Ciebie. Tak naprawdę to i tak w większości chyba siedzi w domu. Nie masz np jakiejś sąsiadki, która chciałaby sobie dorobić do emerytury i np pilnować go choć kilka godzinek dziennie? Dla Ciebie byłaby chwila na pracę, on by nie miał tyle kontaktu z wirusami. Echh trudna sytuacja.

• Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann nie mam tu nikogo do pomocy. Pomoc obcej osoby tez nie wchodzi w grę bo nie mam tu nikogo zaufanego. Mieszkamy może 4 lata. Ale jak to w mieście - nikt nikogo nie zna. Z tego co widziałam to niania bierze między 25-30 zł. Podejrzewam, że dolna granica to studenta która zamiast opiekować się dzieckiem będzie palić przy nim papierosy i siedzieć na telefonie zamiast opiekować się. 30 zł - trochę na bogato. Za 22 dni robocze wyszłoby 4620 zł 😳

• KasiaC Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe makabra. Zero oddechu ostatnio u was :( a wiadomo co mu dokładnie jest ? Moze przeoczyłam … dobrze ze zaraz opiekę bierzesz, potem pomoc rodziny i święta. Moze jakos lżej to przejdzie.

Sumi ja znowu widziałam tez plus s rodzeniu latem pod latem ubioru - ja w domu rodziłam 4 h i dopiero pojechałam do szpitala (i urodziłam po 2,5 h od przyjęcia). Ale jechałam juz na turbo skurczach co 1-2 min i nie potrafiłam sie ubrać w kiecke, buty ledwo włożone, jak zajechałam to wody sie mi lały itp. Na izbie przyjęć spędziłam 1,5 h i dopiero ostatnia godzina to przenosiny na sale porodowa przebranie w koszule i poród. I zawsze po tym sobie myslamam jak ogarnąć poród w zimowych ciuchach :D jak sie w to ubrać w domu i jak funkcjonować jak wody płyną itp 😄 stwierdzam ze zima chyba szybciej sie jedzie do szpitala żeby szybciej sie przebrać w koszule 😁

• KasiaC Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe tez miałam okres ze szukałam niani. Jak nie chciałam żeby Sonia do zlobka szła i jednocześnie by nie obciążać codziennie rodziców. Ale raz ze nie znalazłam a dwa ze ceny były właśnie takie jak mówisz. Moze dlatego nie znam nikogo kto ma full etat nianie 😵

Mama po ja bym chyba zawsze szła na spacer tylko krótszy przy turbo mrozach. I tez mam mustele ale nie wiem czy nie kupić innego do smarowania żeby w takich wypadkach móc naprawdę sporo nałożyć choćby na policzki. Macie coś do polecenia ?

• KasiaC Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nadal nie korzystamy z śniegu :/ chce wykurować Sonie żeby jechać w góry. Niby ma zaczerwienione gardło a przy okazji zatkany nos. Wiec jak mam ja wziąć na mróz gdzie bedzie oddychać buzia prosto w gardło to wole poczekać. Ale aż mnie skręca. Ja uwielbiam taka pogodę jak teraz czyli dużo śniegu i lekki tylko mróz. W ramach atrakcji chodzę do sklepu 🤦🏻‍♀️

• KasiaC Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle co z nasza Cierpliwą 🧐

• espoir Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio mam myśli, że jak mi wody odejdą na tym mrozie to mi dupa zamarznie 🙃

3 tygodnie zostały... chociaz bardzo wątpię, że aż tyle wytrzymam.

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • KasiaC Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Batylda a Ty który masz tydzień ?
    Wy zaraz wszystkie rodzicie 😱

Nie będę sie powtarzać jak wiele bym oddała by być w Waszej sytuacji. Piękne święta się Wam szykują :)

Wysłany: 13 grudnia 2022, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia jemu za każdym razem jest co innego. Kolejno zapalenie ucha, oskrzeli, ucha, rotawirus, ucho, rotawirus, rotawirus a teraz siedzi z czerwonym uchem i końcówka rotawirusa.

Wysłany: 13 grudnia 2022, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem ciekawa czy Espoir nie wyprzedzi Sumi 😁

• Sumireguska Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir... No tak, ty też już :)
    Kolezanka szukała niani i nawet miała na to ten hajs, 40-50 /h. Długo szukała, znalazła jakąś z mega dobrymi opiniami. Ale niestety, przyszła i od razu że ją to plecy bolą wiec ona na ręce nie bierze, ona nie będzie akceptować histerii dziecka (miało 11mscy). No i takie właśnie teksty. Potem przyszła druga i brzmiała super a jak przyszło co do czego to ją wystawiła. No i zrezygnowała. Jeździ z dzieckiem do pracy, mówi ze ma ochote sie wystrzelić w kosmos.

Dziewczyny jak bedziecie w szpitalu to jak robicie, angażujeie Starszaka w odwiedziny, rozmowy telefoniczne? Bo moim zdaniem to tylko bardziej mu utrudni te dni niż jak sie odetniemy :(

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe ja rodze w ten piątek. Już to ustaliłam i powoedziałam na głos więc tak sie dokładnie stanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2022, 20:47

Mama po przejściach, KasiaC lubią tę wiadomość

• Sumireguska Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Także prygotowuje sie ze z brzuchem pochodze jeszcze tylko 2 dni :D

• Sumireguska Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fakt dziewczyny ze skurcze strasznie przybrały dziś na sile i czestotliwości.. no ale to dalej przepowiadające.
    Albo tak sie zaczyna poród, od takich słabobolesnych, nie wiem bo swoje przespałam. Obudziłam sie to już były bardzo bolesne i co 3 min 🤷🏻‍♀️ wiec nie mam pojeja jak to sie zaczyna

• Karolina90 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia C ja mam mustele oraz to:

https://makeup.pl/product/19844/?gclid=Cj0KCQiA4uCcBhDdARIsAH5jyUkpmjDq9iwlYnJmWLs3PbRllU3Yq1ZdFZKiXEK9_CaNIcYlIFmcCqYaAhnOEALw_wcB

To z polecenia mojej siostry - kosmetologa :) Ja w duże mrozy też się tym smaruje :)

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe, ja Ciebie serio podziwiam. jestes bardzo dzielna w tym wszystkim.
    ja się jednak pozale. w zeszłym tygodniu opieka. wczoraj żłobek i dzisiaj czerwone oko. jak już przechodzi, to wyszły jakieś dziwne krosty, jeszcze nie panikuje, ale mam ospę z tyłu głowy. nie zdążyliśmy zaszczepić. do tego obie kaszlą coraz gorzej. jeszcze nie ma dramatu, ale wygląda to średnio.
    ostatnio urlop, opieka, więcej mnie w pracy nie ma niż jestem i się narobiło zaległości. słaby backup za mnie wyszedł i same niedokończone sprawy, pretensje, wszystko na wczoraj. i co? zamiast siedzieć i nadrabiać, pracuje z dzieckiem na rękach. ani dziecko nie zaopiekowane ani robota nie zrobiona. po południu nie mogę pracować, bo Iga teskni, a jak śpią, to już nie mam sił. bo znowu Ula spi koszmarnie i w nocy ma kilka serii 15 min, kiedy drze się jak opętana.
    wczoraj spałam że 3 godziny. dzisiaj nie zapowiada się lepiej.
    mam dość takiego życia i chęć to wszystko rzucić w pizdu.
    i to po 2 tygodniach chorób, gdzie Zoe ogarnia tak już kilka miesiecy, aż mi wstyd się skarżyć.

‹‹ 2017 2018 2019 2020 2021 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ