Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Syrenka bo tak było.. to znaczy od północy do 9:00 rano czułam skurcze ale one były naprawde lekkie. No znamy skurcze porodowe, ni wylezala ym w lozku calej nocy, nie zasnelabym.
Potem zrobily sie takie jak z Igusiem jak miałam 1cm rozwarcia ale byly co 2 min. Nadal spokojnie szłam. Zdziwiłam sie jak na sorze babka powiedziała ze to juz prawie 9 cm. Hardkor zaczął sie dopiero po wejsci na sale porodową. Tam pod prysznicem faktycnie myślałam że umrę ale wiecie. Odliczacie do 5 i skurcz mija wiec jakoś dało rade. Potem położna powiedziała żeby kucnąć przy łóżku złapać Starego za ręce no i juz przy pierwszy partym pękł woreki wylały sie zielone wody a przy drugim opadła główka. Pamietam ze kolejny skurcz zabroniła przeć tylko śpiewać xD a już w kolejnym wyciągnęła go, mysle ze to trwało z 10 min. Byłam mega zaskoczona zresztą Stary tez. Nawet sobie książke wział na sale 😆21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Mysle ze to bylo z 6 partych w sumie ale one byly sto razy bardziej bolesne i intensywniejsze niż ostatnio. Może dlatego że pozycja wertykalna a nie na plecach. Raz sie tak wydarłam że aż mi głupio było. I krzyczałam że tam jest jego głowa, ze ona tam wpadła, ze on wypadnie, że ją czuje że tam jest i zeby mi pomogli 😂
A teraz w ogóle nie spi, cały czas wymiotuje tymi wodami 🥺21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Mama pp troche pewnijsza tak ale... On sie inazej zachowuje niż Iguś, nie spi, płacze, piszczy i to sprawia ze troche sie stresuje co to bedzie.
Stary był caly czas a teraz dzielnie opiekuje sie Igoremnie pokazywalismy mu zdjec, mysle ze by nie zrozumiał. Zobaczy jak wroce. Chcemy zrobic tak ze jednak Stary wejdzie do domu z Mikim na rekach zebym ja mogla najpierw przytulic starszaka a potem ich skonfrontujemy 😁
Podobno dzis nie zauwazyl mojej nieobecnosci, taki był przez wszystkich rozbawiany 😏
Chyba zostanie ten Mikołaj, podoba sie nam wsystkim a i w szpitalu tak zaczeli na niego mowic xD
Dlugosci sie nie bada ale waga w punkt oszacowana
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
ja w szpitalu dalej. dostaje ciągle antybiotyk z racji odejścia wód i czekam o 12 na drugą dawkę sterydów.
podejrzewam, że cesarka będzie jutro, ale nie wiem kiedy dokładnie, bo nawet nie pytałam po ilu godzinach sterydy działają...💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Przeczytałam pierwszy opis porodu. Myśle sobie, kurde, faktycznie, może ten poród można odczarować. Nie jest tak źle. Może ja ciężko go przeszłam. Czytam szczegółowy opis i myślę, zejdź babo na ziemie 😅
Espoir trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze -
Ojej Espoir, miałam nadzieję,że jakoś można to przeciągnąć. Czułaś,że będzie szybciej. Kurcze.. to już taki duży wcześniak, ale mógłby jeszcze posiedzieć.. trzymam za Was mocno kciuki. Każdy dzień jest ważny.
A jak się czujesz?
Sumi, Ula dawała popalic w szpitalu, a w jak poczuła dom, to żłobek dziecko. Pierwsze miesiące tylko jadła i spala. Jakby dziecka nie było. Mam nadzieję,że i Mikołaj będzie łatwiejszym niemowlaczkiem niż się zapowiada.
Jak się dzisiaj czujesz?
Ja przy drugim dziecku tez czułam się pewniej, ale dla mnie szok, to było,że to dziecko takie małe i takie miękkie. Uczylam się obsługi noworodka od nowa. Potem wróciłam do domu i moja maleńka Iga wydawala się taka dorosla;D a była niewiele starsza niż nasze kurczątka teraz.
Zoe, ja też czytam o porodzie i sobie myślę,czego ja się tak trzęsłam przed Ula,że aż się dałam pokroić. Że bym ja pewnie bezboleśnie wypluła. I siadała po. Yhy.
-
Nocka tragedia, nic nie spałam. No takiego rozdarciucha to jeszcze nie widziałam. tylko cyc w buzi, masakra. Tylko wyjme cyc to od razu pisk i wrzask. Poprosilam zeby kupili mu smoczka i przywiezli bo nie pociagne tak :p
Espoir kciuki, im dłużej tym lepiej! A Stary w domu z 4ką? 🥴21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
zakupy też pozamawial w kilku sklepach. wprawdzie nie liczę, że będą jedli coś innego niż frytki+nuggetsy/paluszki rybne lub mrożona pizza, ale nieważne.
Bartek jeszcze na antybiotyku kilka ostatnich dni przez anginę, Szymek ma trzydniówkę... echWiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2022, 10:23
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Sumi moja starsza tak się darła… mam wrażenie, że w szpitalu nic nie spałam. A potem po urodzeniu Laury milion razy pytałam lekarzy przy każdym obchodzie czemu ona tylko śpi a nie płacze 😅 myślałam, że coś jest nie tak🙈
Może w domu będzie lepiej, tego Ci życzę ❤️
-
jestem po drugiej dawce sterydów. potem mają mi zrobić usg. na razie jestem po ktg i jest ok.
jeśli po usg będzie ok to dostanę antybiotyk do domu i będę miała się stawić na cesarkę w 37 tygodniu. bardzo im zależy, żeby dociągnąć jak najdłużej jeśli nie ma akcji i wyniki są ok, bo mówią, że każdy dzień w brzuchu jest na wagę złota.
ja jestem rozbita, z jednej strony boję się rodzić wcześniej, że będzie wcześniak z problemami, z drugiej boję się chodzić bez wód... ech.
ale szpital mam po drugiej stronie ulicy, 2 minuty od domu, jeśli tylko coś się zacznie dziać mam od razu przyjść.
no ale czekam co dalej...💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Sumi mam nadzieję, że dziś udało Ci się trochę przespać.
Jak maluszek?
I powiedz czy fala miłości jest taka sama jak przy pierwszym? 😅
Espoir mam nadzieję, że dotrwasz do tego 37 tyg. Nie dużo zostało. Zaciskamy kciuki!
My już pozdrawiamy z Białkipogoda idealna! Więc jutro będzie szał ❤️
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Suuuumi!!!! Gratuluje!!!! Cudownie! Super porod i teraz zeby taka była cała reszta.
Jak się teraz czujesz? Jak maluszek? Jak Igus z tata?
Espiro przytulam mocno, dacie radę! Wszystko się dobrze skończy! Mnistwo zdrówka!
Oh jakie cudne wiesci🥰 Ciesze się przeogromnie i podziwiam!