Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Batylda na mycie głowy mamy taki patent, że poinformowaliśmy sąsiadów, że co kilka dni ok 20 będzie straszny ryk bo myjemy jej głowę i żeby nie dzwonili po policję 😂 a tak serio to najpierw myje włosy z tyłu, spłukuje, później trochę zwilzam górę i boki, myję, zagadujemy że leci samolot, ptaszek czy coś i po trochę spłukuje trzymając ręcznik na czole żeby nie naleciało jej na twarz. Jest trochę płaczu ale na raty jakoś to idzie a moja ma długie włoski.
Współczuję chorób, mieszkanie z babcią nie jest łatwe ale bardzo się cieszę, że ominął nas jednak ten żłobek. -
My myjemy włosy na siłę. Raz w tygodniu, chociaż wypadałoby częściej. Stary trzyma, ja myje, pilnuje oczu, ale się nie da, bo wije się jak węgorz.
Ulka wraca czysta że zloba, czasem się zdarzy jakaś mała plamka na bluzce. Ma swoje pampersy i mało opuszcza, zaniosłam tam ostatnio dopiero 3 paczkę. Paczka wystarcza na ponad miesiąc. Podejrzewam,że zmieniają raz/dwa dziennie. Kupa jest przeważnie wieczorem w domu, nie wiem,czy robi w zlobie też. -
Dobrze wiedzieć że nie tylko u nas takie przeboje z myciem głowy. A też włosy długie i żeby były świeże to myjemy 2 razy w tygodniu.
Karolina, wizytę mam w piątek.
Mama pp jak w pracy?
Zazdroszczę planowania wakacji, my w tym roku raczej palcem po mapie.
-
Oliwer tez daje znać, że są myte włosy. Może nie ma długich ale mu zapuszczam 😊 lubi wcierać jedzenie we włosy więc czasami przy każdej kąpieli mąż ma wyzwanie.
Nie zdarza się żeby wracał w brudnych rzeczach ze żłobka. Kupa może z raz się zdarzyła ale na przebranych rzeczach. Codziennie dostaje coś w woreczku. Zazwyczaj są to poplamione obiadem bluzki.
Moje wakacje rozpoczną się za 116 dni ☀️🌴 specjalnie wzięłam wyjazd na maj żeby w razie co wylecieć jeszcze raz we wrześniu 🙈 to moje takie małe marzenie. Na pewno będzie też wyjazd nad morze. -
Mój mały tez nie jest wielbicielem mycia włosów ale ostatnio idzie to coraz lepiej, kładziemy go w wannie i wtedy myjemy, spłukujemy prysznicem, on sam tez sobie spłukuje bo lubi się prysznicem bawić. Tez myjemy dwa razy w tygodniu bo ma dość długie włoski, już dwa razy obcinane.
Ze żłobka wraca czysty, zawsze jeśli się wybrudzi obiadem to ma przebrana bluzkę która jest w woreczku na szafce. Kupką raz miał ubrudzone ubranka i kapcie ale to mi panie tłumaczyły ze zrobił luźna kupkę ale był przebrany i czysty jak go odbierałam.
Pieluchy ma tylko zawsze jakoś dziwnie założone bo mu tak wiszą. Co do zużycia to ciężko mi powiedzieć bo ona rzadko chodzi 🫣 -
A u nas diagnoza - ząbkowanie. Nie wiem czy temperaturę 38,4 można zwalić na zęby, ale ponoć wszystko sprawdziła i uszy i gardło i czyste. Tyle, że Lisa znowu się rzucała i płakała, wiec nie nie na ile to badanie było dokładne. Mąż z nią był. Jak rano nie będzie marudzić to chyba pójdzie do żłobka, ząbkowaniem nie zarazi 🤣
Lisa wrzeszczy przy każdym myciu głowy, a mąż ma jakąś obsesję i myłby codziennie ,choć nie ma potrzeby, co innego w lato. Ulubiony moment pielęgnacji wieczornej mojego męża to czesanie jej włosków 😄🙈 -
Kryśka wrote:Mama pp raz na jakiś czas rozumiem że kupa może gdzieś bokiem wyjść ale przez te 7 dni stycznia to było codziennie. Mega brudne body i spodenki. A w domu ok. Wiec obstawiam ze poprostu rzadko zmi
A macie ubrania na zmianę w żłobku? Przez tydzień to już bym naprwno zwróciła im uwagę, choć jak zwróciłam to właśnie wróciła z konfetti więc porozmawiaj z ciocią ale na swoje ryzyko🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2023, 18:01
-
My myjemy głowę co drugi dzień, tylko przy spłukiwaniu jest trochę niezadowolona...
Dzisiaj u nas na wsi zmarła dziewczyna 24 lata... w domu 2 miesięczne dziecko... nie potrafię powstrzymać łez na samą myśl, że to dzieciątko więcej nie poczuje dotyku i zapachu swojej mamy... -
Cyprysek o rany, niewyobrażalna tragedia. Brak słów.
Mama pp a wyobraź sobie że zmieniam małej pampersa po tym jak wróciła ze żłobka a tam do pupy przyklejony kwiatek 😂 taki malutki ala diamentowy co się sukienki nimi wyszywaDodam, że na żadnym naszym ubranku takowych kwiatków nie ma. Chyba moje żalenie się coś daje. Dziś wróciła czysta. Ostatnio jak się zwaliłam że cała brudna od jedzenia wraca to nagle się poprawiło i dziś też. Będę się częściej żalić
-
Mój mąż dziś pytał sam w żłobku o bal karnawałowy i podobno ma być w lutym. Narazie przygotowują coś na dzień babci i dziadka, ale nie wiem co 😅 wątpię żeby takie maluszki zorganizowały jakiś występ 😅👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Cyprysek, serce pęka 🥺 taka młoda dziewczyna..
U nas włosy spoko ale juz przyzwyczajony jest od 2mż że wylewam mu na głowe kubek wody bo na basenie tak robimy. Nie marudzi. Ale i tak myje wlosy raz/dwa w tygodniu.
Echh Mikołaj to ciężki orzech. Od kilku godzin wyje.. brzuch masuje, kupe pomoglam mu zrobic, niuniamy, nosimy. Ja ni potrafie wyczuć tego dziecka, co mu jest. Zasypia, po 5 min sie kuli jęczy stęka piszczy.
Juz w szpitalu wiedzialam ze bedzie ostro bo jednak 48h sie darł. Chyba jedyny na oddziale..
Znowu ciężka noc
Była położna, poleciła nam fizjoterapeute chociaz powiedziała ze wg niej nie ma napięć a ona ma trzech synow co mieli wnm i ze u Mikołaja nic nie widzi. Wędzidełko git. Podobno po postu brzuch.
Najwiekszy zawód poczułam jak powiedziała że cos dla nas ma żeby pomogło i siegnęła i torby a ja sobie wyobraziłam ze zaraz wyjmi jakis magiczny specyfik i nasze problemy znikną. Wyjeła dwie maleńkie buteleczki olejku eterycznego i sie pyta ktory zapach chce. Że moge mu do kąpieli dodawać dla relaksu xD a ja z wrzeszczącym dzieckiem na rękach, zmęczona. Olejki eteryczne ech21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Dobra zasnął ciekawe na jak długo.. 🙄
Oj inaczej sobie to wyobrażałam. Myslalam ze nawet jak bedzie płaczący czy wymagający to najwyzej ponosze go na rekach albo bede leżeć przy cycu. Taak. Na rekach na łódeczke nie lubi być. Cyca nie potrafi ciokac dla przyjemnosci, zje i wypluwa.
Jedyne co go uspokaja to pukanie reką w pupe. No i tyle..
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
widziałam na insta, że jest do kupienia ryba, którą się kładzie na tyłek dziecka leżącego na brzuchu i ta ryba rusza ogonem tak jakby klepała dziecko po pupie. przy 5 dziecku nic mnie już nie zdziwi 🤡
bardzo Ci współczuję. ja miałam takie jazdy z Bartkiem, pamiętam ten mój szok i myśli, że na co mi to było... pamiętam jak oglądałam czasem wtedy Rodzinka.pl i myślałam, że ich chyba porąbało, że 3 razy przez to przechodzili 🙈🙈🙈🤡🤡🤡Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2023, 23:00
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧