Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolina finalnie piętrowy Uppababy vista v2 - wchodzi dopiero na rynek PL. Przekonało mnie to ze szybko mozna z niego zrobić wózek pojedynczy (Igor pewnie niedługo wyrosnie), no i ja duzo jezdze po sklepach wózkiem. Jest lekki, ładnie sie składa, bardzo dobrze wykonany, super materiały, duży kosz na zakupy a zajmuje mało miejsca. Dużo jest konfiguracji które można z nim zrobić
Syrenka łoooooł!!! Podziwiam cie, 3 tygodnie bez Starego, nie oszalejesz?
Zazdroszcze mu, serio. Mam nadzieje że Ci sie za to odwdzięczy
Mam nadzieje ze przez te 3 tyg ominą was choroby - kiedy wyjeżdża?21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Sumi znam tą firmę
moje dwie koleżanki mają pojedyncze od nich i są w sumie zadowolone
Syrenka zazdroszczę mega...ale twojemu mężowi:p też bym chciała żeby mnie ktoś wysłał do Meksyku 🌴👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Ojj Espoir, to nie jest urocze. Przy poważnych decyzjach toczę ogromną wojnę między tym,co mi podpowiada serce i rozum. To uciążliwe. I dla mnie i najbliższych.
Ja naprawdę bym chciała jeszcze jedno dziecko. Ale się bardzo boję wszystkiego, co się z tym wiąże. Już mamy prawie ogarnięte życie z naszymi, a chcemy się znowu cofać.
Ja mężowi też zazdroszczę. Bardzo się boję, jak to będzie, ale to jego szansa. Nie mogę go zatrzymać. On ma większe wątpliwości niż ja. Sama go namawiałam,że ma na mnie nie patrzeć. Jak wróci, to przez tydzień co najmniej dzieci tylko jego, a przy najbliższej okazji uciekam oczyścić umysl;) myślę,że zwyczajnie wezmę zwolnienie z pracy, bo nie widzę ogarniania dzieci na szybko, potem praca i znowu dzieci, wszystko w biegu, bez żadnego odpoczynku.
U nas w żłobku dziś dużo dzieci, choroby jakby się skończyły i oby tak zostało. Bo tego się serio boję najbardziej. -
Syrenka było powiedzieć „jedź. O nic się nie martw. Na szczęście twoi rodzice są blisko to mi pomogą”. 🤪🙃
To jest super okazja dla męża. Ciężko nie skorzystać. Jak wróci to sobie odbijesz 😉 a tutaj możesz żale wylewać. Poklepiemy po ramieniu. Połączymy się w bólu. Nikt tak dobrze nie zrozumie sytuacji jak obecne tu towarzystwo 😉
2 tyg temu panie w żłobku zwracały mi uwagę ze małemu jest zimno chociaż jest tam ciepło. Powiedziałam, że jak zaleje body to zeby zakładały czyste z krótkim rękawem i na to bluzkę. Bo tak chodzi. A one puszczają go w samej bluzce z długim rękawem na gole ciało. Ale to, to nic. Dziś mi mówi ze jemu może być za zimno spać w sam pampersie 😳 mówię ze on ma piżamę. Pani dobrze wiedziała jaka bo nawet kolor podała. Kazałam zeby jej poszukały bo w domu nie mam a na jutro przyniosę nową. I jak ten dzieciak ma być zdrowy jak te kładą go spać w samym pampersie i na to koc. A później zdziwione ze mu zimno i nie może się nagrzać. No zesz. Przecież jak nie ma piżamy to może iść spać w ubraniach w których przyszedł. Zresztą, ma tam wielki worek ubrań na zmianę to mogły coś wziąć z niego. Ręce mi opadłyWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2023, 18:23
-
Zoe szok 🙄🙄
U nas właśnie dzieci śpią w ubraniach których przyszły, bez przebierania w piżamki itd.
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Ufff, nie tylko nasz żłobek jest beznadziejny 😅🙈 Jakieś nienormalne, w samym pampersie. Lisa się kładzie w żłobku w tych uwalonych ciuchach po obiedzie, nikt jej nie przebiera. Dobrze, że koc dałam ciemny 😅
Dzisiaj była odebrana jako ostatnia, zastałam ją z przedszkolakami. Widocznie inni rodzice dostosowali się i odebrali maluchy wcześniej. Wkurzuli mnie taką "prośbą", bo co innego jakby zanaczyli ,że jest taka wyjatkowa sytuacja i że ten tydzień mogą odliczyć od rachunku to byśmy może pokombinowali z mężem z wolnym, ale skoro oni chamsko kasują za wszystko, nawet to czego nie dostajemy, to niech teraz oni kombinują. Lisa ma opłaconą opiekę i tego wymagamy.
Sumi to jest państwowy żłobek, z dość sporą opłatą. U nas nie ma prywatnych, przynajmniej nie w naszej okolicy. -
Syrenka mężowi zazdroszczę a Tobie już zaczynam współczuć. Wykup sobie po wszystkim jakiś weekend w spa albo od razu na oddziale zamkniętym 😂
Zoe jestem w szoku, nie mam pojęcia gdzie niektórzy mają mózg. Jak można położyć dziecko spać w samym pampersie😵 jakby nie mogły położyć go poprostu w ubranku...
Cyprysek to super 🙂 kryzys z małżem zażegnany? Bo mój właśnie zarzucił focha, w sumie to od miesiąca albo i lepiej co jakiś czas ma fochy. -
Tzn. nie do końca, może strzele sobie w kolano ale marzę o drugim dziecku i o tym żeby Ola nie była jedynaczką🙈 że starym są lepsze i gorsze momenty, największy problem jest taki, że mój mąż nie pyta, on oznajmia czym doprowadza mnie do szału bo ja się zawsze muszę dostosować. Na pewno jest teraz łatwiej bo Ola to generalnie grzeczne dziecko, które potrafi zabawić się samo więc nie muszę domowych obowiązków wykonywać zawsze gdy ona idzie spać...
-
Cyprysek gratuluje decyzji
Będzie dobrze! Trzymam kciuki za starania
Syrenka kiedy mąż wyjeżdza? Będziemy przezywać razem te 3 tyg. Bedziesz musiała nam codziennie meldować że jeszcze żyjeszSerio podziwiam. No ale taki wyjazd to bajka..
Zoe.. czytam i nie moge uwierzyć. Ale to nie mogły wczesniej powiedzieć ze kładą w pampersie bo nie ma piżamy? Jak mogą kłaść dziecko spać w ten sposób, zwłaszcza ze takie dzieci sie rozkopują, przeciez raz mogły połozyc w ciuchach w ktorych chodził albo miał na zmiane i dać ci znać o tej piżamie. Ludzie... I zdziwione że on tak krótko śpi na drzemkach i chory... rozniosłabym ich tam, serio.
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Ech cyprysek współczuje przebojów w związku
małżeństwo przy dziecku to ciężka sprawa. Ludzie sie zmieniają, życie sie zmienia, trzeba sie na nowo ułożyć ze sobą. Jakies 3 miesiace temu już byłam na etapie pakowania walizek, myślałam ze sie rozejdziemy.
Dużo rozmów, mówienie o swoich uczuciach. Z czym ci zle i jak to mozna zmienić. Faceci potrzebują prostych wytycznych
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2023, 22:05
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Nie chciałam już używać tutaj niecenzuralnych słów i mówić co o tych kobietach pomyślałam jak się o tym dowiedziałam. W głowie mi się to nie mieści. I ja byłam zdziwiona, że dziecko wróciło po 3 dniach z katarem. Jeszcze same sygnalizowały, że po drzemce mu zimno i nie może się nagrzać. W życiu bym nie wpadła na to, że kładą go spać w samej pieluszce. Serce boli.