X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 27 marca 2023, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe mój mały tez tak delikatnie przechodził to zapalenie spojówek tylko ze u nas zapalenie spojówek to był objaw towarzyszący przy infekcji adenowirusowej.

Chaos super ze tak gładko poszło odstawienie ( nie licząc tych liści 🙈😅) czy jest jeszcze jakaś mama poza mną kp ? Mój mały to uwielbia swojego cycusia 😅 rano jak się obudzi a ja jestem już przy kompie to wola : mamusiuuu cycusiaaa…

Ja go prędzej odpieluchuje niż odstawię 🙈 a jak już jestem przy odpieluchowaniu to chciałabym tak za 2 miesiące się za to wziąć. Mały mówi mi kiedy idzie kupę i ze już zrobił 🙈 siku nie
    Ale w żłobku i tak go sadzają na nocnik wiec chciałabym go w domu odpieluchować żeby tam się żadnej traumy nie nabawił.

a i oczywiście mam ho a maly nie chodzi do żłobka bo w środę mamy szczepienie a w piątek wyjazd nad morze wiec wolałam dmuchać na zimne i zostawiłam go w domu

• Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 27 marca 2023, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrenka może w końcu i przyszedł czas na nas żebyśmy się wyspały. Tak banalnie to brzmiało, że z czasem w końcu noce się poprawią i faktycznie, żadne badania, witaminy, żyły wodne czy gwiazdy, wystarczyło poczekać 😅🙈
    A jak Ula zasypia? U nas niestety noce lepsze, ale przy zasypianiu cyrki. Chyba, żeby nie było za pięknie.

Chaos gratuluję odstawienia!
    Jeśli chodzi o odpieluchowanie to kupiłam książeczkę i nocnik i narazie tyle w tym temacie u nas 😅

Jakie macie info, jak długo można podawać syrop przeciwkaszlowy? Konsultowałam dzisiaj z lekarzem, przy okazji szczepienia, powiedział że do woli. Nawet nie zapytał jaki konkretnie syrop podaję ani nic, więc trochę ta odpowiedź dla mnie mało wiarygodna. Tak samo jak zapytałam o ibuprofen, bo od dłuższego już czasu Lisa dostaje co wieczór 🙈 te piątki tak długo wychodzą. A on mi na to, że jeśli jest potrzeba to bez oporów podawać dalej. Sama nie wiem.

Zoe kiedyś pytałaś o kalosze. Które kupiłaś?
    Cierpliwa co sprawia, że lubicie crocsy bardziej od ladeheid? Dzisiaj przyszły i chyba jutro odeślę, bo moim zdaniem są dużo sztywniejsze i twardsze od ladeheid, ale może jest coś istotnego na co nie zwróciłam uwagi?

OrT4p2.png
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 27 marca 2023, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chaos gratki z odstawienia. To jest dziwne uczucie, z jednej strony czlowiek sie cieszy jak szalony a z drugiej jakas troche pustka łapie :) ale to super czas! Dlugo karmiłaś

Syrenka jak sie czujesz?

Mi kolezanka mowila ze jak odoieluchowywala w wieku 2,5roku to z dnia na dzien po prostu wyrzucila pampersy i na noc yez nie zakladala. Po prostu miala ceratke, przescieradlo, ceratke prześcieradlo. I tak kilka warstw. Ale.. u niej to jedyne dziecko. Tez nie wyobrazam sobie wrzaskow starszaka gdy w domu malutki. Zwlaszcza jak ktos jest sam z nimi.
    Ja sie zabieram za 2 miesiace, tak zeby juz było coepło i zaczniemy wyjazdy na działke :) już mowi kupa siusiu. Mówi jak robi, chowa sie za firanke. Nocnik stoi ale on tylko na sekunde usiadzie krzyknie psi psi i leci dalej. Po czym robi siusiu np w pokoiku

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
  • Veruka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2023, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my już „jedną nogą” odpieluchowane. W domu chodzi bez pampersa i faktycznie sama pilnuje żeby zrobić na nocnik. Z całkowitym zabraniem pampersów czekam do lata bo nie mam odwagi przy takiej pogodzie wyjść z nią z domu bez (dzisiaj u nas 2 stopnie i śnieg 🙈).
    Co do nocnego odpieluchowania to u starszej było w tym samym momencie co na dzień. No ale ona już od dłuższego czasu wstawała z suchym pampkiem więc żadnego sposobu polecić nie mogę 🤷🏼‍♀️ Ale szwagierki syn spał w pampersie do 5,5, konsultowali to u lekarza i ok - dzieci są różne l, to kwestia indywidualna.

Ja też nadal kp chociaż już marzę żeby ją odstawić. Narazie zaczęłam ograniczać ale kiepsko mi idzie, chyba jestem zbyt miękka🙄

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2023, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu Zoe wrote:
    Oliwier ma zapalenie spojówek. Dostał krople na receptę na 7 dni. Tak jak mówiłam, jedyny objaw to pojawienie się raz na jakiś czas w kąciku oka ropy. Czyli zostaje ze mną do końca tygodnia w domu. W weekend mąż zawozi nas do rodziców. Mama ma mieć wolne bo ma rehabilitacje. Chce spędzić z wnukiem trochę czasu.
    Wiem, ze 72h od pierwszej dawki to juz będzie prawie koniec tygodnia, ale jak cos to po 72h juz dziecko nie zaraza... Pisze tylko, bo malo ktory lekarz o tym mowi... Ja sie dowiedzialam przy pierwszym zapaleniu spojowek u Mii wlasnie w naszej przychodni, ze jak jej nic nie bedzie innego dolegac to 72h od pierwszego zakrapiania moge ja puscic do przedszkola

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 27 marca 2023, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama pp mam otwarte na Allegro ladeheid ale jeszcze nie zamówiłam. Muszą swoje odczekać 😅
    mama mówiła, że materac doszedł dziś, olśniło mnie i zamówiłam prześcieradła. I tez z myślą o odpieluchowaniu wzięłam dwa podklady nieprzemakalne. Tutaj mam takie podkłady. Oliwer jeszcze nie jest gotowy. Dopiero widzę, że jak sika to łapie się za pampersa. Nie sygnalizuje ze mu to przeszkadza. Jak wrócimy z wakacji w maju to zamierzam zobaczyć. Kupie kurs.

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2023, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama pp, przede wszystkim nie pasuje mi w ladeheid wysokosc tych nieocieplanych, sa nizsze i wnogole sie to nie sprawdzilo u nas, druga sprawa to sa zdecydowanie szersze i slabiej sie trzymaja nogi,a ze Mia miala od zawsze mala i drobna stope, to w ogole bylo ladeheid ciezko u nas dopasowac,bo poprostu jej noga w nich latala... Mialam crocsy wiosenne, a kolejnego roku zamowilam ladeheid i tak samo szybko odeslalam, jak te ze skarpeta sa bardzo fajne i sobie chwalilam, tak te bez byly fla mnie bardzo na nie wlasnie glownie za wysokosc i za to jak u nas lezaly na nodze... No i Mia tez sama wolala crocsy jak mierzyla obie pary. W tym roku będzie z nami juz trzecia para (jej kupione na wiosne starczaja az do pozniej jesieni, kiedy wjezdzaja kalosze ocieplane)

Mama po przejściach lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

Wysłany: 27 marca 2023, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O cierpliwa dzięki za cynk!
    U nas to będzie czwartek wieczór. To i tak juz nie będę go tam wysylac. Tym bardziej, że cały kolejny tydzień tez nie będzie chodził bo będziemy u rodziców. Dopiero po świętach wróci do żłobka.

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2023, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe no wlasnie tak myslalam ze pewnie by na jeden dzien wtedy poszedl to juz bez sensu, ale jakbysciekiedys byli w takiej sytuacji i jak my od czwartku kropili to warto wiedziec, se mimi to mozna w poniedziałek poslac chociaz sie oczy zakrapia

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• Ann11 Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2023, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chaos gratuluję odstawienia, fajnie że gładko poszło 😊

Syrenka jak Twoje samopoczucie?

Ja też ostatnio mam problem ze spaniem 🙄 chcieliśmy z mężem kupić sobie jakąś działeczkę, powoooli budować domek a tu trafiła się fajna okazja zakupu nowego domu. I tak nie śpię od tygodnia bo biję się z myślami, kalkuluję 😆 Zoe czy ja dobrze pamiętam, że Ty pracujesz w Santanderze? 🙃

Wysłany: 28 marca 2023, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wiem jak wyglada czerwone oko z ropą. Właśnie tak jak moje dzisiaj 🤡

Wysłany: 28 marca 2023, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredyt mam w santander. Pracuje w polskim banku 😉 ale nie jestem doradca klienta. W zależności jakie masz pytania 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2023, 08:03

• Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola wstaje z tak nasikanym pampkiem, że jestem w szoku, że niektóre maluchy już maja suche po nocce 🙈 ja dzisiaj pół rodziny zaangażowałam na promke w biedrze na Dady 😂😂😂 Ola zrobila raz do nocnika- przed kąpaniem w sobotę 😁

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nie zmiana czasu, która burzy schemat dnia, to zima. Ja już buty zimowe wyrzuciłam, kurtki spakowałam w próżniowe worki, wstaje, a tu biało.
    Ula budzi się zasikana. Pampers nie jest mocno nawalony, ale do suchego brakuje. Czasem wstaje o 3, ściąga go, kładzie za głowę i do 6 nie sika.
    Ostatnio na placu zabaw podchodzi do mnie i mówi kupa. Patrze, nie ma. Chwilę później zrobiła. Czyli chciala do wc. Ona już gotowa na odpieluchowanie. Sika dużymi porcjami, chętnie siada na nocnik. Chciałam się za to wziąć po nockach Igusi, ale skoro to sobie daruje, to od następnego tygodnia próbujemy u Uli. Powiem w żłobku, ubrań ful przyniosę. Myślę,że szybko pójdzie.
    Chaos, gratuluję odstawienia. Agrafka podziwiam! Moim marzeniem bylo karmić do samoodstawienia. Ale nie umiem się tak poświęcić. Zwłaszcza,że 2 razy po pożegnaniu cyca poprawiły się noce. Kocham karmić, ale bardziej kocham spac;)
    Zoe, współczuję oka, oby szybko przeszło.

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się czuje dobrze. Czasem mam lekkie mdlosci, ale ogólnie od początku jakbym w ciąży nie była. Za to w poniedziałek odzyskałam słuch po zapaleniu ucha, a zdrowiem nacieszyłam sie az do soboty. Teraz mam zapalenie oskrzeli. Odkąd jestem w ciąży zdrowa byłam tylko chwilę w zeszłym tygodniu. Dlatego boję się przyzwyczajać do tej ciąży, a to już prawie drugi trymestr. Czekam do prenatalnych z dusza na ramieniu, zrobię sanco i odetchne jak będzie dobry wynik. Potem jak połówkowe wyjdą dobrze, to dopiero uwierzę,że te wszystkie infekcje nic nie zrobiły. Nigdy tak nie chorowałam. A wszyscy w domu zdrowi. Czekam na wiosnę, bo to moja szansa na zdrowie, a tu znowu to białe gowno spadło.

Wysłany: 28 marca 2023, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyprysek u mnie tez zapasy pampków 😅 dwie giga paki stoją przy łóżku a dwie normalnie paczki leżą w szufladzie pod łóżeczkiem. Rzecz jasna wszystko kupione na promocji. Teraz tez są w promce ale boje się iść do lidla bo w tym miesiącu już tyle tam zostawiłam ze mnie głowa boli.

Karolina pytałaś o syrop na suchy kaszel. Już dawno nie było takiego i nawet nie wiem co polecić. U nas wjechał kaszel mokry.
    Mama pp ja syropu nie dawałabym dłużej jak 7 dni. Chyba ze lekarz zaleci inaczej. Sprawdź może ulotkę i u pana tabletki. Bo żeby tak bez ograniczeń dawać to nie wiem… conajmniej podejrzane

Na oko właśnie dostałam te same krople co mały. Takir samo dawkowanie. Wiec sprawiedliwie 4 razy dziennie po kropelce 🙃

Syrenka tutaj tez pada śnieg. Ale strasznie zimno nie jest i popyla w adidasach. Zimówki już małe i odłożone do wyrzucenia.

• Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe właśnie na ulotce napisane by skonsultować z lekarzem, więc po tygodniu przestałam dawać i skonsultowałam😅🙈 Zresztą teraz już prawie jej przeszło i nie podaję, ale na przyszłość chciałam wiedzieć.

Cierpliwa masz rację, Crocsy są wyższe. Ale nie wiem czy piszemy o tych samych modelach. Bo jako wiosenno-letnie zamówiłam te same ladeheid, ale poprostu bez skarpety.

Ann trzymam kciuki za podjęcie dobrej decyzji 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2023, 12:36

OrT4p2.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama pp, pytałaś o usypianie Uli. Myjemy zeby, żegnamy się z Igusia i z Tata. I idziemy do sypialni. Ula pakuje się pod kołdrę i przygotowuje książki. Przy latarce z telefonu czytamy je i jak się kończą,to gasimy latarkę. Ja czasem sobie w telefonie posiedzę, a ona obok bawi się lala albo papaja przytulanka do spania. W pewnym momencie kładzie głowę mi na ramieniu i śpi.
    Czasem 5 min, czasem 30, raczej nigdy więcej. To zależy,czy przed szykowaniem do spania brykaly, czy siedziały spokojnie. A i jeszcze butle z mlekiem dostaje do łapki. A wkrótce przenosimy się do Igusi i będą spaly razem.

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama pp, ja mialam i bez skarpety te i takie w stylu crocsow obie sa nizsze niz crocsy, te z uszami to juz w ogole i wlasnie zdecydowanie nie na waska stope, vo sie jej nie trzymaja dobrze, sa znacznie szersze niz crocsy... Ta wysokosc to juz bylo pierwsze co mi nie pasowalo, bi nie zawsze w cieple dni ubierane sa spodnie przeciwdeszczowe w placowkach, wiec wysokość byla istotna fla mnie, no i wlasnie ta szerokosc zeby dobrze lezaly na cienka skarpete

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A! I jeszcze chcialam powiedzieć ze z tych ze skarpeta mozesz ja wyciagnac i bedziesz miala bez skarpety tylko rozmiar bedzie troszke wiekszy

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

‹‹ 2137 2138 2139 2140 2141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ