X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 29 marca 2023, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zajeździłam laptop służbowy 🫣 jeszcze tego mi brakowało w tym tygodniu

Syrenka to marka cocho smart by Olga Idzik. Teraz nie ma nic na stanie. Nie wiadomo kiedy będzie nowa kolekcja.
    Ale dres na prawdę spoko. Kupiony w ciąży. Chodziłam w nim non stop. Nadal chodzę. Z 4F do wieczora już kolana wypchane a tyłek wisi. Reserved tak samo. A te kilka dni pod rząd i trzymają formę. Na prawdę świetne. Cena porównywalna do 4F

Wysłany: 29 marca 2023, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziś rano drugie oko z zapaleniem spojówki 😒 doszedł ból gardła i zatok

• Kryśka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2023, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam do Was po chwilowej przerwie. Doszłam wreszcie do siebie po tej jelitówce. Trzymało mnie od soboty do czwartku. Ledwo żyłam. Starszak to samo przy czym u niego doszła gorączka.

Jak my wyzdrowielismy to mała z niedzieli na poniedziałek dostała gorączki (bez kaszlu, bez kataru). Miała 38,7. Okazało się że ma brzydkie gardło. Nie dostała antybiotyku, mieliśmy obserwować czy się wysypka nie pojawi (szkarlatyna). Wieczorem temperatura 40 stopni i ciężko było zbić. We wtorek i dziś to samo. Wczoraj wieczorem pokazywala na pieluszkę ze boli i na brzuszek. Dzis dostala antybiotyk. Mamy skierowanie na usg brzucha, badanie krwi i posiew moczu.
    Jutro kolejna wizyta. Nie wiem jak ja złapie ten mocz. Malutka bardzo marudzi, nie ma szans posadzić na nocnik. Wczoraj kupiłam woreczki do przyklejania bo tak myślałam że dziś pediatra zleci badanie ale nie udało się złapać, wszystko wypłynęło …

tm01qjv.png
  • Veruka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2023, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kryśka wrote:
    Wracam do Was po chwilowej przerwie. Doszłam wreszcie do siebie po tej jelitówce. Trzymało mnie od soboty do czwartku. Ledwo żyłam. Starszak to samo przy czym u niego doszła gorączka.

Jak my wyzdrowielismy to mała z niedzieli na poniedziałek dostała gorączki (bez kaszlu, bez kataru). Miała 38,7. Okazało się że ma brzydkie gardło. Nie dostała antybiotyku, mieliśmy obserwować czy się wysypka nie pojawi (szkarlatyna). Wieczorem temperatura 40 stopni i ciężko było zbić. We wtorek i dziś to samo. Wczoraj wieczorem pokazywala na pieluszkę ze boli i na brzuszek. Dzis dostala antybiotyk. Mamy skierowanie na usg brzucha, badanie krwi i posiew moczu.
    Jutro kolejna wizyta. Nie wiem jak ja złapie ten mocz. Malutka bardzo marudzi, nie ma szans posadzić na nocnik. Wczoraj kupiłam woreczki do przyklejania bo tak myślałam że dziś pediatra zleci badanie ale nie udało się złapać, wszystko wypłynęło …

Ojej…ciekawe co za paskudztwo Was złapało. Oby szybko odpuściło, zdrówka dla Was! Co do moczu to może w wannie się uda? My nalewalismy wody tak żeby tylko stopy miała zamoczone, tylko trzeba być czujnym żeby w kubeczek łapać ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2023, 14:37

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2023, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo ta wanna może się udać, moje dziewczyny sikaja jak tylko zamoczą nogi. Pamiętam ile czasu siedziałam z Ula na kolanach i chciałam,żeby zrobiła pisiu. I oczywiście nic z tego. To bardzo trudne jak dziecko nie robi jeszcze samo.. Mam nadzieję,że Wam się uda.
    Duzo zdrowka!
    Zoe, dzięki. Zapisuje i czekam na nową kolekcje.

• Lilak Autorytet

Wysłany: 29 marca 2023, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze u nas też wczoraj temperatura a dzisiaj całe oko zaropiałe.
    Solą fizjologiczną przemywałyście?

❤️Julian 10.06.2021 2845g i 50 cm szczęścia❤️
    15b891ccdb.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2023, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilak wrote:
    Kurcze u nas też wczoraj temperatura a dzisiaj całe oko zaropiałe.
    Solą fizjologiczną przemywałyście?
    Ja mialam krople z antybiotykirm jak juz cale oko zaropiale bylo na 7 dni... Sola to tylko jak sie cos lekko w kąciku zbieralo

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1

Wysłany: 29 marca 2023, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kazała przemywać solą fizjologiczna przed wlaniem kropli. U niego już praktycznie nie ma ropy. Krople podane pierwszy raz w poniedziałek wieczorem.
    Krople na receptę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2023, 18:27

• Kryśka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2023, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po południu mała zwymiotowała. Rozmawiałam z pediatrą bo godzinę wcześniej dostała antybiotyk. Mamy na 99% ZUM.

tm01qjv.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2023, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No przemywac wiadomka, ale wlasnie plus krople...

Siedze w pracy i nudzę sie jak mops... Od 19 czekam na 20:30 jak na zbawienie, zeby podac ostatniej osobie leki i ruszyc powoli na odprawe🙈

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• Chaos Autorytet

Wysłany: 29 marca 2023, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przerabialam wiele razy zapalenie spojówek. I zawsze wjezdzaja krople z antybiotykiem. Floxal, Tobrex. I roznica zazwyczaj juz na kolejny dzień.

Pisalyscie o rowerkach. Starszak jak mial nieco pomad 2 lata dostal rowerek Movino (teraz Cariboo). Tez bardzo leciutki, a placilam za niego ok 200 zl bo pozalowalam na Cruzee. I to byl super wybor, zaskoczył od razu i jezdzil baaaaaardzo duzo, rowerek nie do zajechania. Teraz juz kupilismy taki z pedalami więc biegówka poszla w kat, ale jak cos to polecam.

Syrenka, jesli chodzi o dresiki to ja polecam markę Flawless. Uwielbiam! Przerozne kroje i kolory, wysokiej jakosci bawelna, made in Poland, przetrwaja wiele.

A wracając do ostawienia Poli, to u nas zgodzilo sie to ze dziecko nie na cycku przesypia noce. Jeszcze niedawno pobudki byly jak u dzidziusia co 3 godz, a nad ranem to open bar na 100 pro. A teraz budzi sie raz na tulenie, wodę. Malo tego, dziś jak poddalam sie przy probie usypiania, bo mloda wolala usypiac swoje misie i lale, wyszlam z pokoju, poszlam do łazienki.. Wychodzę, dziwna cisza, a mloda spi w najlepsze. Chyba jej po prostu przeszkadzałam. Kiedy to dziecko zrobilo soe takie duze🙈🙈🙈

3jvzg7rf8l045ugq.png
    ckai43r818gdn5mx.png
  • Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 29 marca 2023, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to widzę, że tylko u nas przy zapaleniu spojówek nie było kropli z antybiotykiem, w sumie żadnych kropli, tylko przemywanie i wolne od żłobka. Przeszło po paru dniach.

Nie mogę się nadziwić, że mogę wieczorem spokojnie poleżeć sobie na kanapie. Kolejny taki wieczór, nie obudziła się jeszcze ani razu. Rzuca się po całym łóżku, czasem zapłacze, ale śpi dalej. A przypomnę, że jest podczas wyrzynania się piątek. Szok, że niektóre z Was mają już tak od paru miesięcy, roku czy nawet od zawsze. Normalnie luksus 😅

Cierpliwa miałaś rację, że nie kupowałaś tych ochraniaczy na buty na bobby car 🙈 Lisa przejechała w nich parę metrów i zdjęła. Nie wiem czy się przekona.

OrT4p2.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2023, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama pp, nie tylko Ty nic nie dostałaś na oko. Ula ostatnio miała bardzo czerwone i ropiejące. Aż jej się zaklejalo i jakbym nie przemyła, to by nie otworzyła. A też miałyśmy tylko przemywać.
    A takie nocki, czy wieczory jak dziecko śpi... No luksus. U nas już taki pewniaczek,że obejrzymy film na spokojnie, a nocka będzie przespana albo prawie. A wystarczyło odstawić od piersi. Identycznie było z Iga. Jest pięknie.
    Teraz nawet Iga wstaje w nocy raz, a Ula wcale.
    Aaa i Ula i Lisa to są co to spania identyczne. Ula też się rzuca po łóżku, czasem się nawet drze, ale nie można jej dotknąć i sama zasypia. Doczekałyśmy sie;)

Wysłany: 30 marca 2023, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze jestem ostrożna, nie biorę lepszych nocy za pewniak 🙈
    Lisa odstawiona 14 miesięcy temu, w nocy butli nie dostaje już od 8. Niezły refleks z tą poprawą spania 🤣🙈

Wczoraj mieli w żłobku już zajączka. Dostała foremkę do piasku w kształcie zająca, pisankę "samodzielnie" zafarbowaną i czekoladowe jajeczka.
    Zazdroszczę Wam, że macie w aplikacji zdjęcia z dnia codziennego Waszych dzieci w żłobku. U nas tego nie ma. Czasem powieszą wydrukwoane w szatni na tablicy albo drzwiach i tyle. Szkoda.

OrT4p2.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2023, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrenka, moja Mia sie tak rzuca po lozku od zawsze... Kreci sie jak z robakami, dlatego do ponad 3 roku zycia spala w lozeczku ze szczebelkami, bo ona nawet przez te dwa wyciagniete potrafila wypasc przez sen... Z obecnego, mimo barierek, tez juz kilka razy spadla🙈

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 30 marca 2023, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kryska współczuje, trzymajcie się tam, dużo zdrowka życzę!

Mój odpukać zdrowy, wczoraj byliśmy na drugiej dawce grypy a po południu u laryngologa. Uszy niby Ok ale lekarz mówił ze jakaś przyczyna tego tarcia uszu jest i trzeba ja znaleść, być może to od częstych katarów i przepisał tą szczepionkę do nosa.

Dziewczyny których dzieci mówią już pełnymi zdaniami podpowiedzcie jak zachęcić dziecko do łączenia wyrazów? Mój mały mówi baaardzo dużo słów, potrafi wymienić zwierzęta które np mieszkają w lesie, rozróżnia co jest duże a co małe ale nie chce łączyć wyrazów. Ostatnio „dzwonił” do żłobka i mówił : halo, ciocia, gil, w domu, paaaa 😅 czyli ze zostaje w domu i do żłobka nie idzie. To jest konstrukcja jego zdań 🤣 nie ze wymagam by już płynnie mówił ale chciałabym ho jakoś wspomóc bo może coś zle robię 🤷‍♀️

• Kryśka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2023, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po USG. Nerki ok. Jest trochę płynu w zatoce douglasa ale podobno może to świadczyć że wraz z ZUM ma jeszcze jakiegoś wirusa (miała luźniejsze kupy). Mamy czekać tydzień na wyniki posiewu a w między czasie brać antybiotyk. Pozostałe wyniki może będą dzisiaj.

tm01qjv.png

Wysłany: 30 marca 2023, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agrafka wow to i tak super Twój synek prowadzi rozmowę. U nas nawet takiego poziomu jeszcze nie ma.

Kryśka zdrówka dla Małej!

OrT4p2.png
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 30 marca 2023, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kryśka super :)

Agrafka u nas pełnych zdań nie ma, max 4 slowa łaczy. Ostatnio pytałam czy idziemy na plac zabaw to powiedzial 'mama niee, tam dzieci nie ma' xD no i fakt bylo pusto. Ja namawialam do laczenia wyrazow a jak to robil to dawalam mu cos slodkiego albo bilam brawo itp. Nic szczegolnego. A na poczatku zapisywalam slowa ktorych sie nauczyl na kartce np 'duzy' i 'tata'. Mowilam zeby je 'przeczytal' osobno, a potem łaczylam kartki i mowilam 'powiedz duzy tata'. No i slodycze oczywiscie jako takie pozytywne wzmocnienie :D

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
  • Karolina90 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2023, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się nadrobić. Trochę mnie pochłonęło podwójne macierzyństwo xD

Syrenka ja polecam jeszcze firmę Moodee. Też bardzo fajna jakość :) i polskie.

KasiaC zaciskam mocno kciuki za Was! :) pamiętaj, że wystarczy tylko jedno i jest wiele dzieci, gdzie para miała jeden zarodek i on okazał się tym szczęsliwcem :)
    U nas akurat pobrali chyba 14 komórek, 6 zapłodnili, a 5 przetrwało do 5 doby. Z jednego jednego jest Iguś, z drugiego Kajtuś i jeszcze 3 zostaną najpewniej oddane do adopcji.

Kryśka zdrówka dla Was! oby antybiotyk szybko zadziałał. :)

Agrafka u nas nie ma zachęcania. Ignacy sam jakoś gada jak kataryna. Ogólnie wygląda to tak, że np powie: kosiarka. To my dopytujemy co robi kosiarka? kosi, a co kosi? trawę. A kto kosi trawę kosiarką? Tatuś. A potem powtarzam zdanie Tatuś kosi trawę kosiarką i on już pamięta i sam powtarza.
    A często sam coś tworzy. Np dziś: Cioci nie ma dzisiaj, jutro przyjedzie.
    U nas ogólnie faza obecnie na Boba Budowniczego. Ma taki plakat z Bobem stawia go na stoliku kawowym w salonie i tańczy i krzyczy: Patrz Bob jak tańczę :D
    Z tego wszystkiego zamówiłam mu figurkę tego Boba, jutro ma przyjść. Mam nadzieje, że się ucieszy :)

W HM jest -20% na kolekcję dziecięca od dzisiaj. Polecam poncza kąpielowe. Ja zamówiłam wcześniej jedno, ale teraz domawiam drugie, bo mega na wakacjach się na przyda :) plus jak wychodzi spod prysznica to tylko zarzucam przez głowę i biegnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2023, 15:05

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
‹‹ 2139 2140 2141 2142 2143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ