Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama pp, jako mama szczuplego dziecka z dlugimi nogami, moge smialo powiedziec, ze odkad zszedl babyfett juz nigdy zadne od nich jej nie pasowaly... I niestety ale malo gdzie dalo sie kupic legginsy na nia... H&m jak i next za szerokie, jak na dlugosc byly dobre, a jak szerokosc ok, to dlugosc do lydki🙈
C&a tak samo wiekszosc niestety... A pierwszy rok nosiła tylko h&m, c&a no i next...
Przez jakis czas szczuple i dobre na nia legginsy udawalo mi sie upolowac wylacznie w tako🙈 ocieplane z lidla w dwupakach, ciezkie dozdobycia i w pl w pepco .. wszystko inne za szerokie... Do teraz h&m juz nawet w bluzkach jest na nia dosc krotki i szeroki🙈
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Mama pp jako mama szczupaczka powiem szczerze ze nie znalazlam jeszcze legginsow idealnych 🤦🏼♀️
Wszystkie są szerokie. A w pasie znalezc dobre spodnie to wyzwanie. Pasują tylko z Pinokio bo tam mają zwężane. Ale oni nie mają chyba legginsów21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Dziewczyny dopadlo Starszaka wirusowe zapalenie gardła (potwierdzone przez lekarza), ale jednak jest temp 38-39 stopni bez ibuprofenu. Wyszlybyscie w taka pogode z dzieckiem? Bo na nurofenie zachowuje sie normalnie. Z jednej strony ta wysoka temperatura a z drugiej - jest ciepło..
Co dajecie na bol gardla poza nawilżaniem wodą, miodem? Mam pelavo gardło jeszcze21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Lisa na zaczerwienione gardło kiedyś dostała spray Tamtum Verde(?)- chyba. No taki zielony, nie mam akurat pod ręką 🙈
Jeśli humor ma dobry to ja bym wyszła chociaż na chwilę, na świeże powietrze, złapać trochę słońca.
Zdrówka!
Moja chyba nie jest jakoś bardzo szczupła, poprostu te leggingsy wszystkie inaczej wychodzą rozmiarowo i stąd moje problemy 😅🙈 A zweżane w pasie ma nawet z h&m 92,ale wcale nie trzeba ich zweżać takie wąskie 🤣
-
Sumi, jak temo spada to na jakis spokoj u spacer bym poszla ale unikalabym placiw zabaw i staralabym sie, zeby bylo bez jakiejs aktywnosci typu bieganie
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Zakładacie jeszcze czapki? Czuje się jak dziwoląg. U Igi w przedszkolu, zdjęcia z dziś, 18 st, lekki, ale ciepły wiatr. Ogólnie ja ubrana w lekka kurtkę i krotki rękawek i jest ok. Wstawili zdjęcia, dzieci opatulone szalami, chustkami itd plus czapeczka. Tylko Iga i jeden chłopiec beż. Na 20 dzieci. U Uli w żłobku nawet nie pytam. A czapki już od kilku dni nie maja obie. I już nie wiem,czy to inni rodzice są jacyś dziwni, czy sama się pospieszyłam.
-
Syrenka w taką pogode czapka? Chyba przeciwsłoneczna z daszkiem
To nawet u nas dzis na placu zabaw był tylko jeden maluch w czapce a dzieciaków sporo. Mi nawet do głowy nie przyszło zakładać. Tylko mu bluze założyłam na podkoszulke i sie zastanawiałam czy mu nie za ciepło bo czarna bluza
Ale ja rozumiem ze do żłobka niektórzy wychodzą o 7 rano, wtedy jest zimno jeszcze to biorą kurtki i czapki/ U nas w zlobku była zasada że ciocie mają założyć dokładnie to co jest w szafeczce. Jak jest ciepło a w szafeczce jest czapka to zasada taka że czapke muszą założyć - chyba ze dostają info wcześniej żeby tego nie robić..21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Wpasowałyście się z tematem 😅
Dałam dzisiaj Lisie bardzo lekką kurteczkę, ale rano było tylko 8 stopni to założyłam na bluzkę jej dodatkowo swetr z nadzieją że Panie potrafią ubrać dzieci stosownie do panującej temperatury. Oczywiście myliłam się 🤦♀️ Nie zabrałam swetra do domu, bo czasem wychodzą na spacer zaraz po śniadaniu to jeszcze mogło być chłodno. Albo potem mogły jej ubrać tylko swetr bez kurtki. Jestem zdania, że lepiej żeby było więcej ubrań do wyboru, niż jakby nie było czegoś potrzebnego. Przy odbiorze, siedziała w piaskownicy w pełnym słońcu ubrana we wszystko, wraz z czapką (bawełnianą) i chustką 🤦♀️ ale co tam Lisa, obok niej leżała, tak leżała 🙈 na takim dużym kamieniu dziewczynka w zimowych butach i grubej zimowej czapce. Wygrzewała się na słoneczku😅 Rozumiem, że dzieci w tym wieku mają swoje zdanie, ale Panie jakiś rozsądek chyba też powinny mieć. Lisa w ogóle nawet w domu nie chce nosić krótkiego rękawu. Zaraz po myciu rąk, ściąga na dół. Przed wyjściem krzyczy, że jeszcze szalik itp. Nie chce przestawić się na cieplejszą porę roku😅🙈 -
Aha, przy 18 stopniach czapki nie zakładam 🤣
Muszę sprzedać Wam trik, że żegnanie się ze zjeżdżalnią, karuzelą i wszystkimi innymi atrakcjami na placu zabaw sprawiły, że kolejny raz wyszłyśmy bez krzyków. Jak przeczytałam o tym sposobie to wydawało mi się to głupie, no ale skoro działa 🤷♀️😅
Zoe z wynajęciem fotelika ciężka sprawa. Na parę maili z zapytaniem dostałam tylko jedną odpowiedź i to z tego miejsca gdzie mają fotelik który ciężko zamontować. Dzwoniłam do wypożyczalni na lotnisku, nie odbierają, nie odpisują. Odstraszyło mnie to na dobre. Ale okazało się, że brat po najmłodszym ma fotelik, który też można zamontować tyłem, tylko oni poprostu nigdy tak z nim nie jeździli. Mam nadzieję, że do tego czasu nie znajdzie się kupiec. -
Batylda, czysta szczoteczka do rzes taka jak do nakladania tuszu nakladac na noc olej rycynowy
Batylda lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Na stronie bobux dziś wszystkie buty 20% taniej. Hasło buty20
Rano wychodzimy o 7. Zakładam najcieńsza czapkę i kurtkę. Wczoraj jak wracaliśmy to bez czapki i kurtka rozpięta. Ale fakt. Są dzieci z zimowymi czapkami. Dzieci jadące w wózku w ocieplanym śpiworze. Dzieci z kocykami na nogach. -
Po prostu Zoe wrote:Kiedyś używałam long for lashes cyz jakoś tak. Efekty były. Jednak kiedyś doczytałam się ze ma słaby skład. Zreszta jak przestanie się używać to rzęsy wracają do takich jak były dawniej
Dokładnie tak jest. Dopóki się używa to efekt jest, a to chyba nie o to chodzi.
My właśnie na lodach (Lisa na waflu), bez czapeczki 😉 -
U Uli patrzą jak ubrać adekwatnie do pogody. I jest jedna babeczka taka normalna, która nie ubiera dziecka jak bałwanek, a nawet za cienko i jej brak czapki nie dziwi. A w przedszkolu te kobiety mają jobla na punkcie czapek. Przeważnie jak jakieś dziecko nie ma czapki, to ubierają kaptur. Jesienią wysłali informacje,że dziecko prosza przeprowadzać ubrane adekwatnie do pogody tj szalik,czapeczka. A nie było jeszcze zimno. Ludzie uważają,że ta przejściowa pogoda to taka zdradliwa, a czapka zabezpieczy przed przeziębieniem i przegrzaniem. Odbieram Ige i rodzice zakładają dzieciom czapki czy jak prowadzą,czy odbierają. A czesto jeżdżą samochodem, więc tu w ogóle sensu nie widzę. A maluszki nadal są w grubych otulaczach na nóżki w wózkach. Dla mnie szok jak bardzo zakorzenione w nas jest przegrzewanie.