Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Batylda mi jak się wydaje, że jest lepiej to na drugi dzień daje taki całodniowy koncert, że ręce opadają.
Ciągle nie mogę wyjść z podziwu, że wystarczy włączyć okap lub odkurzacz i z przeraźliwego krzyku po prostu zasypia.
Dziś byli u nas rodzice męża w odwiedzinach i Kajtek darł się praktycznie cały dzień..👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Batylda mi żłobek robił trochę ciśnienie o to odpieluchowanie a ja wolałam to zacząć sama. Wiec po prostu zdjęłam mu pampersa i tyle. Mamy książki i robieniu siusiu i 💩 na nocnik, często czytamy. Było kilka wpadek ale generalnie siku wola. Po nocy wstaje z suchym pampersem, z drzemki tez. Tylko z tą 💩 jest problem bo on mówi ze chce i ze idzie robić do budy 🤷♀️ nie chce go naciskać za bardzo, uważam ze przyjdzie sam i zacznie robić na toaletę czy nocnik. W żłobku robi na nocnik 🤷♀️
-
No i planuje juz impreze urodzinowa. Tylko na Ursynowie niestety brak fajnych knajpek. Ja mam wizje na urofziny w plenerze z jakims fajnym placem zabaw bo jednak sporo znajomych ma male dzieci.21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Ola ma niesamowite wlosy;) chciałabym Uli coś takiego zaplatać, ale nie wiem,czy z jej włosów by wyszło, a ona nienawidzi nawet czesania, więc pewnie nie usiedzi tyle,żeby coś zapleść. No, ale naprawdę super!
Ja się też o Kasie martwię...
Agrafka, duże zmiany;) myślę,że teraz spróbujemy w długi majowy weekend też z nocnikiem, ale wydaje mi się,że się Ula uwstecznila z tym. No, spróbujemy. Jak się nie uda, to po prostu później.
Sumi, zazdroszczę. Egipt jest piękny, wygrzejecie się, a dzieci się wybawia. Chcę też. -
Egipt oj jak bym chciała ale niestety finanse w tym roku nie pozwolą.
W zeszłym tygodniu Matylda została w domu bo bardzo się odparzyła (kwaśna kupa przy wyrzynaniu trójki). Przez to sporo biegała bez pampersa i sporo sikała na nocnik. Nawet kupę udało się zrobić. Czasem zawołała ale większość to było tak ze jak sie bawiła to co jakiś czas ktoś z nas proponował nocnik. I teraz mam zagwostkę. Nie chce tego przerywać bo robi to chętnie bez przymusu. Z drugiej strony nie ma powtarzalności żeby wolała. Napisałam do żłobka prośbę żeby jej proponowali zrobienie siku na nocnik (do tej pory tego nie było wcale) i dostałam odpowiedz żeby przynieść dużo ubranek to ją będą sadzać. I sama nie wiem czy tak z grubej rury już zaczynać. Myślałam na początku żeby ją wysadzany ze 3 razy w ciągu dnia ale żeby biegała w pampersie. Nie mam doświadczenia jak sie to robi w żłobku. Co myślicie? -
U nas w żłobku chyba nie ma prywatnych nocników, tzn my nie zanosilismy a nie wiem czy panie wysadzają na zmianę do różnych czy może każde dziecko ma przypisany swój? Nie wiem w sumie. W żłobku ich wysadzają i pytają często czy chcą iść do toalety.
Kryska no u nas właśnie to podobnie wyglada. Mały mówi sam i leci do łazienki i robi siku na nocnik. A czasem muszę go zapytac czy chce iść siusiu to mi mówi tak czy nie. W sobotę byliśmy pół dnia na powietrzu bo byliśmy na wycieczce rowerowej. Założyłam mu pieluszkę ale podczas przerwy zapytałam czy chce zrobić siusiu na trawę i powiedział ze tak, do domu wrócił w suchej pieluszce.
Powiem szczerze, ze gdyby nie to ze w tym żłobku u nas maja takie parcie na to odpieluchowanie to bym sie jeszcze za to nie zabrała.
-
Ja tez właśnie nie wiem jak to wygląda z nocnikami u nas w żłobku. Prywatnych napewno nie ma. Ja planowałam zabrać się za to w wakacje ale przez to odparzenie (naprawdę duże, goiły się tydzień) siłą rzeczy musiała się wietrzyć. Teraz trochę mi szkoda przerywać. Zobaczę jaki Feedback dadzą ciocie ze żłobka. Jak tam tez bedzie ok to będę kontynuować a jak nie to zrobię przerwę do wakacji. Narazie ustaliłam ze bedzie w pieluszcze i będą ją co jakiś czas pytać czy chce siku i proponować nocnik. Jak to pójdzie dobrze to spróbują bez pieluszki.
-
Mama po przejściach wrote:Kasia milczy, żadnych nowych wiesci nie mamy 🤔
Cyprysek śliczna ta Wasza Ola. A jakie włoski już długie ma. Ja to zadowolona jestem, że potrafię Lisie zebrać i zawiązać w kucyk, a Wy już takie fryzury 🤩
Po Waszych wpisach olałam spódniczki, kupię sukienkę. Już nawet znalazłam ładną jeansową, to i problem z balerinkami odpadnie, może założyć Nike i też będzie dobrze😊 Ma któraś Mała sukienki z Next? Wszystkie wychodzą duże? My miałyśmy dwie i raczej większe są, w porównaniu np.z legginsami.
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Mama po przejściach wrote:W waszych żłobkach każdy ma swój prywatny nocnik,czy jak?
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Cccierpliwa wrote:U nas to co prawda nie typowy zlobek, ale nocnikow nie ma, w lazienkach sa takie malutkie toalety, jak w domu tylko rozmiar xs
Właśnie pytam, bo u nas jest identycznie. W łazience maluszków mini toalety, nocniki to dla cioc zbyt wiele zachodu. Więc albo pampers albo toaleta.