Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
moi popołudniami to już bez kurtek latają.
ja chodzę w rozpiętej kurtce nawet zimą. nigdy nie mam też czapki, szalika czy rękawiczek, więc na siebie nie patrzę. otwieram rano drzwi od domu i mówię "zimno Ci czy nie?" i według ich gadania ich ubieram 🤡🤡🤡💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Udało mi się mniej wieciej nadrobić.
Jakoś pochłonął mnie ten tydzień.
Igancy ładnie chodzi do żłobka, we wtorek mają sesje wiosenna. Kupiłam mu jasno zielona lniana koszule i dodatkowo zoltą koszulkę POLO, bo nie wiem czy sesja będzie bardziej na elegancko czy luźno. Więc przygotowałam dwa outfity
Dziś też udało nam się kupić mu Crocsy chodaki za 139 zł. Nie wiem czy to dużo czy mało...ale nie obyło się bez przypinek 😅 na jednym na Kubusia Puchatka, a na drugim autko Zyzgzak
Rozm mamy 23/24 i jest może jakieś 0.5 cm luzu. Dla porównania Nike Revolution ma 23.5
Kajtek wieczorami się drze. Obstawiam niestety kolki troche, ale odstawiłam Espumisan, bo czy go daje czy nie, to jednak efekt ten sam, czyli już żaden. Na początku wydawało mi się, że trochę to pomagało. Ale teraz jest tak samo. Wycisza go albo okap albo odkurzacz. Na szczęście w nocy nieźle śpi.
W ogóle dziś pod centrum handlowym popsuło nam się auto. Tzn mąż nie mógł zwolnić hamulca ręcznego, a że to automat to wiadomo, że nie odpali. I pojechał na lawecie do warsztatu. Ale na auto zastępcze mielibyśmy czekać 4 godz 🙄 no dramat świata. Wróciliśmy z całym majdanem taksówką. Ale nie wiem za co się płaci te składki, gdzie to było w Piasecznie i w koło mnóstwo wypożyczalni aut.
Co do legginsów to w HM są takie reguliwane w pasie na gumkę i dodatkowo 3 guziczki. U nas się sprawdzają. Plus uwielbiam leggi z Zary 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2023, 20:07
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
A co do ubioru to Ignacy ma bluzkę na długi rękaw plus kurtkę. I rano jak jedziemy to ma cienka czapkę, ale czy "ciocie" założą to już od nich zależy. W piątek jak byli na zewnątrz to widziałam że każde dziecko miało.
Dziś natomiast biegał w samym bodziaku.👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
Mama pp, raczej nie nosi spodniczek... Ma jakas jedna taka "tenisowke" z s.olivera to jest zwezana na guziczki i jedna zwezana w spadku po kizynce z kika chyba gaka jeansowa, ale miala je moze raz na sobie, a tak z takich co jeszcze czasem nosi to ma dwie tutu, ale one nie sa zwezane... Moja Mia jest wielka fanka sukienek, spodniczek nie lubi za bardzo...
Espoir, u nas bodziaki u obojga az do odpieluchowania (chyba ze lato, wtedy koszulka, ale tak to bodziaki bez rekawow pod bluza/koszulka albo bodziaki z dlugim
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Lisa też nadal ma body. Nawet zamówiłam teraz na następny rozmiar, białe z ładnym kołnierzykiem, do spódniczki albo pod sukienkę czy ogrodniczki w sam raz 🙃
Karolina właśnie też takie mamy leggingsy z h&m, muszę zrobić rozeznanie które to są, bo te co teraz mi przyszły to zupełnie inne.
Ignacy świetnie będzie się prezentować na tych zdjęciach 😊
Ja planuję następną sesję na 2 urodziny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2023, 20:39
-
Body to życie 😆 uwielbiam. Tylko w lato ma dyspense i chodzi w koszulkach. Właśnie na wakacje muszę mu sprawdzić czy ma jakieś ładne. Jak nie to w hm widziałam niezłe wzory to przelecę się kupić.
Crocs sandałki kupiłam nowe z metkami na Vinted za ok 60 zł. -
Igusia też z tych szczupłych i miałam problem z dołem, ale ona z krótkimi nóżkami, więc rozmiar mniejszy z hm był zawsze dobry. Albo dresiki wiązane,żeby nie było widać,że na pupie wiszą i nie zjeżdżały. Teraz to gwiazda. Sukienka musi być i ma się kręcić i świecić. Spodniczka be, czasem ma jazdę na getry. A Ula póki co nie wybiera sobie ubrań. Czasem pomarudzi,że bluzka jej nie pasuje. Z body pożegnałyśmy się po roczku.
Byliśmy dziś u psychologa. Jeszcze będzie jedna wizyta,żeby wykluczyć problemy rozwojowe, ale raczej nic nie ma. Ogólnie psycholog spoko, powiedziała,że Iga zawsze będzie robiła akcje i będzie chodząca bomba, bo dzieci wysoko wrażliwe takie sa i musimy po prostu się z tym pogodzić i nauczyć się żyć. W sumie już umiemy, miałam po prostu nadzieję,że coś się z tym da zrobić. Można spróbować kołderki obciążeniowej, jest szansa, że po nocy pod nią, Iga nie będzie wstawała wkurzona. A na pewno nie zaszkodzi. No i uświadomiła nam,że często za szybko rezygnowaliśmy że zmian. Czasem wprowadzaliśmy coś, co po 2 tygodniach wydawało się nie działać i rezygnowaliśmy. A u takich małych dzieci często trzeba miesiąca,żeby zaakceptowały zmianę i dostosowały się do niej, więc dopiero wtedy można stwierdzić, czy coś działa. No i faktycznie za dużo się z nią cackamy. Jak płacze i się awanturuje, to ma plakac i mamy tylko czekać. A my często szukamy sposobu,żeby dostała coś, co ja uspokoi, żeby odwrócić uwagę i to bardzo duży błąd. Człowiek niby wszystko wie. Z boku komuś bym umiała podpowiedzieć, ale jak już sama żyje 4 lata w permanentnym krzyku i niezadowoleniu, to robiłam wszystko,żeby to trwalo jak najkrócej,żeby była chwilą spokoju. No, teraz będzie dużo krzyku, ale to już ostatni dzwonek,żeby to ogarnąć na spokojnie. Za niecałe pół roku trochę nam się życie zmieni, wtedy może być trudno wszystko ogarnąć -
Espoir nosi jeszcze chociaz już powoli przechodzimy na bluzeczki. Mi się wydaje że w body ten pampers ładnie wygląda, a w koszulce nic go nie trzymam i zaraz tak dynda w nogach 🤣👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
Karolina mamy takie same rozmiary z Crocsow I Nike
niestety pierwszy raz ktoś na Vinted nie zrealizował mi zamówienia, mialam tam sandałki Crocs ale właśnie się zastanawiam czy ich nie wziąć mniejszych czyli te C7.
Ja też zakładam jeszcze body jak jest zimno a jedziemy rano, ale to już zazwyczaj krotki rękaw i na to bluza. Teraz robiłam wyprawkę na rozmiar 92 to mam tylko białe body na szelkach- tak pod sukienkę. -
Cześć dziewczyny, pisałam jakiś tydzień temu do Was i usunął mi się post podczas edytowania i już nie miałam czasu pisać go drugi raz 🙈🙈
U nas sporo zmian. Mały przed świetami odstawił się od cyca. Teraz je czasem raz w nocy a czasem w ogóle. Zasypia tez bez cyca, po prostu ktoś musi być obok. A jak nie może zasnąć to chce się przytulać do mojego brzucha. ( przykłada raczki i stopki)
Jesteśmy tez w trakcie odpieluchownia. Siku szybko załapał ale kupki na nocnik nie chce zrobić. Woli w pieluszce wejść do swojej budy ( czytaj domek z kartonu) i tam robi.
Mówi coraz więcej, zaczyna łączyć zdania. Nie ma problemu z trudnymi słowami takimi taj koparka czy masakra 😅
Body nie nosi już prawie wcale. Podkoszulka i bluzeczka lub sama bluzeczka.
Tez nie potrafi się przestawić na letnia pogodę bo kaze sobie zakładać czapkę, szalik i kurtkę 🙈🙈 musiałam się nagimnastykować żeby go przekonać ze nie musi tego ubierać 🙈
Mama pp spróbuj legginsy z zary. Ja ostatnio zaczęłam kupować i są fajne na takie szczupłe dzieci. Mój to naprawde szczypiorek i legi od nich są Ok. Jeszcze w 5.10.15 udało mi się kupić fajne, takie wąskie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2023, 12:26
Mama po przejściach lubi tę wiadomość
-
Kasia milczy, żadnych nowych wiesci nie mamy 🤔
Cyprysek śliczna ta Wasza Ola. A jakie włoski już długie ma. Ja to zadowolona jestem, że potrafię Lisie zebrać i zawiązać w kucyk, a Wy już takie fryzury 🤩
Po Waszych wpisach olałam spódniczki, kupię sukienkę. Już nawet znalazłam ładną jeansową, to i problem z balerinkami odpadnie, może założyć Nike i też będzie dobrze😊 Ma któraś Mała sukienki z Next? Wszystkie wychodzą duże? My miałyśmy dwie i raczej większe są, w porównaniu np.z legginsami.
-
Dzięki Cierpliwa, kiedyś tak robiłam ale strasznie mnie denerwowało to mycie szczoteczki za każdym razem, jednak chyba wrócę do tej metody, nie marzą mi się jakieś spektakularne rzęsy, ale po prostu takie jak wcześniej.
U nas też body, mam nadzieję że na jesień już się uda bez pampersa. Karolina ja też myślę że to body lepiej trzyma pampersa, chociaż na lato kupiłam jej już kilka koszulek. Do sukienek o ile nie ma upałów zakładam jej body na ramiączkach. Dostałam dla Filipa w prezencie mnóstwo t-shirtow a gdzie takiemu maluchowi to ubrać? Podwija się co chwilę, pampersa nie trzyma, powinni zakazac produkcji w takich małych rozmiarach.
Cyprysek Ola super na tym traktorze, podziwiam że potrafisz zapleść dobierane i to takiemu maluchowi. Nina ma całkiem długie włosy, ale szczyt moich możliwości fryzjerskich to dwa kitki.
Agrafka, wow, ile zmian! Dasz jakieś wskazowki od czego zaczęłaś odpieluchowanie?
Syrenka, dobrze że byliście, macie jeszcze trochę czasu do porodu, żeby z Igą popracować. A jak się czujesz? Nadeszła już energia drugiego trymestru?
U nas co do ubrań to Nina co wieczór robi awanturę że chce nową piżamę. Także wyjęłam dwie i co wieczór może sobie z tych dwóch wybrać. Póki co działa.