Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Zoe trzymam kciuki. My planujemy we wrzesniu u dziadkow zostawic. Raz na probe a potem pod koniec wrzesnia mamy wesele kolezanki i wolalabym pojechac z jednym dzieckiem niz dwojka :p21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Myśle, że będzie dobrze. Już kiedyś siostra go kładła. Mama tez jak szliśmy do kościoła wieczorem. Chodzi bez problemu. Myślę, że rano będzie bardziej zaskoczony że ciocia leży na naszym łóżku.
Jedziemy na 40 urodziny męża kolegi. Impreza jest w miejscowości z ktorej mąż pochodzi wiec zostaniemy tam na noc. To prawie 70 km i nie chce mi sie wracać nad ranem. Miałam koło południa wrócić do domu ale jego ciocia dowiedziała się że będziemy i zaprosiła nas na obiad. Później odrzucę męża na pociąg a sama wrócę do małego. -
Zoe i jak wieczór Oliwiera i Wasz?
Gracie z Waszymi dwulatkami w gry planszowe? Ja próbowałam już dwie ( wiek od 2 lat) ale za nic nie chce dostosować się do jakichkolwiek reguł 🙈 W ogóle te gry dla maluchów jakieś głupie, sama nie ogarniam 😅🙈
Możecie coś polecić z planszowek? -
Hehe my tez tak już 12 lat się zabezpieczamy, ale myśle, nad inna antykoncepcja.
Noooo my tez chcielibyśmy zmienić chatę na większa, ale i u nas są ceny iście za wysokie nie tak jak w Wawie, ale zdecydowanie za dużo. Myśle ze dopiero za ok. 4 lata ceny zaczną spadać.
Tak Sumi mój Franio spi już od stycznia w normalnym łóżku, ale z nami w sypialni, bo nie przesypia nocy i nie wyobrażam sobie do niego wstawać.
A co do wycieczek, to dla mnie drogo już jest w 3 jak za małego normalnie płaciliśmy. -
Było fajnie. Większość znanych mi osób. Wrocilismy o 2. Kiedyś mogłam całą noc przetańczyć a teraz 3 piosenki i zadyszka 😂
Mały bardzo dobrze. Czasem zapytał o mnie i męża ale powiedzieli ze pojechaliśmy. Pokazywał później, że nie ma auta i na bramę. Wieczorem poszedł spać normalnie. Rano obudził się i był zdziwiony że ciocia leży na naszym łóżku. Ale jak powiedziała, żeby przyszedł do niej to wziął misia i leżeli sobie jeszcze pół godziny. Był z babcia w kościele. Były lody. Poszedł spać o 12, wstał o 15 a byłam ok 16. Jak weszłam to myślałam, że chociaż przybiegnie na przytulasa. A on? Spojrzał się jakbym wyszła do kuchni po herbatę i wlasnie wróciła 😅 rozczarowałam się 🙃 -
Mama pp, ja z Nathanem jeszcze nie gram, Mia w jego wieku tez jeszcze nie ogarniala, puzzle narazie na tapecie takie proste i lego... Z planszuwek dla takich maluchow polecam Tempo Schnecke to byla ulubiona planszowka Mii jak miala niespelna 3 lata...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ula i planszowki to chyba nigdy nie będzie trafne połączenie. Próbujemy w memory i chyba to najlepiej jej idzie, ale na jej zasadach;D A Iga zaczęła coś rozumieć jak miała 3 latka około. Najpierw memory właśnie, chińczyk tez jakoś szybko. Domino dość dobrze jej idzie i ostatnio było grzybobranie. Mieliśmy ostatnio też znajdź pluszaka. I doble też są ok. Ale ona ma 4 lata już, więc jest różnica.
Zoe, fajnie. Możesz podrzucac;D -
My z Laurą już gramy w miarę normalnie ale ona ma starszą siostrę więc przy niej dużo się uczy. Gramy głównie w „Mysie chowanki” i grzybobranie (wiadomo, że my liczymy gdzie ma stanąć pionek ale ona sama rzuca i zbiera grzyby). Domino też fajnie ogarnia
Syrenka to cudowna wiadomość! planujesz rodzić SN czy CC?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2023, 16:40
-
Jak kaza, tak będę rodzic. Młody już się główka w dol ustawił do wyjścia. Teraz nie straszą mnie dużym dzieckiem, więc jestem spokojniejsza. Ale juz miałam jeden atak paniki na myśl o sn. Ale jestem wystarczająco spokojna,żeby nie załatwiać cięcia na siłę.
-
Ja jestem chyba zaborcza matka, bo absolutnie sobie nie wyobrazam nocy bez moich dzieci😅 chociaz czasem mam ochote wystrzelic siebie albo ich w kosmos, to nie wyobrazam sobie, zeby mieli nocowac poza domem...
Juz porod o malo sie depresja nie skonczyl przez to, ze bylam poza domem bez Mii...
A jeszcze co do gier to przypomnialo mi sie, ze domino bylo tez na maxa na topie u Mii... Mamy z psim patrolem, wiec tym bardziej jej sie podobalo od zawsze... No a pozniej, jak miala jakies 3,5 roku to jeszcze Uno...
Teraz lubimy obie grzybobranieWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2023, 22:25
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Mama pp a Ty odpieluchowalas tak jak w kursie sugerowała? Lisa chodziła ze dwa dni z gołym tyłkiem?
Oliwier chyba jeszcze nie jest gotowy. Chodzi w luźnych gaciach i dopiero jak nasika i leci po nogach to krzyczy takie specyficzne „mama” i tyle. Od razu leci na podkład do przewijania. Jak pytam co raz czy chce siku to zawsze mówi nie -
Zoe a długo już jest bez pampersa? Może daj mu jeszcze chwilę jeśli masz cierpliwość i chęć do sprzątania 😃 ja w takich wypadkach mówiłam, że nic się nie stało, posprzątamy, że jeszcze się uda zrobić siusiu na nocnik. Że chcemy, żeby siusiu trafiało do nocnika.
Laura biega po domu teraz w samych majteczkach, sama zdejmuje i siada na nocnik, później sama się chce podcierac i założyć majteczki. Faza na "niunia siama". Ryzykuję już i nie zakładam jej pampersa jak idziemy na dwór. Dziś drugi dzień drzemka bez pampersa bo z drzemki i tak wstawała z suchym. Za to po nocy nasikany.