Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • espoir Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2023, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sumi byłam pewna że Ty Mikołaja nie karmisz cyckiem skoro na pół dnia wychodzicie...
    My wychodzimy rano i popołudniu, ale na drzemke Szymka wracamy do domu i wtedy Franek nadrabia cycka bo na dworze to tylko chwilę pociumka. zresztą ja nie cierpię karmić w miejscach publicznych. jeszcze na nas każdy się gapi i każdy za nami obraca, więc już w ogóle...

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir on jest taki dziwny że dlugo wytrzymuje bez cyca. Jak jest tylko cyc to je co 3-4h. A jak jeszcze Po 2h dam mu kasze z owocem to potrafi na 5h nie wołać. Do tego juz powoli załapuje bboxa i ciumka z niego wode, chociaz lepiej mu idzie z otwartego kubka.

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie lubie w miejscach publicznych ale on i tak nie potrafi tak zjesc. Juz nie pamietam kiedy jadl z cyca na zewnatrz. Wierci sie i rozgląda.
    Ja ciesze sie z tego jak oni są mali, wiem ze bede tesknic ale prawda taka ze z Igusiem juz moge bardzo fajne rzeczy robic, stary z nim wychodzi, rodzice. Wczoraj go wzieli do parku na hulajke. Juz jest do dogadania. A Mikołaj jęczy krzyczy. Bo sie wywalil, bo nie moze dosiegnac, bo costam. Teraz ma proby przechodzenia z siadu do czworakow i strasznie go o denerwuje ze sie przewraca :p no wole ten wiek 2 latek. A jak widze 4-6 latki znajomych to stwoerdzam ze to chyba bedzie moj ulubiony wiek u dzieciakow bo juz mozna sie dogadac, mozna pojezdzic na fajne atrakcje typu trampoliny, dmuchance małpie gaje i nie trzeba ciagle za tymi dzieciakami latac, moga same łazic.
    Znajoma ma teraz 5 i 6 latkow i juz z nimi robi kilkunastokilometrowe trasy w górach wiec mega

• Sumireguska Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mamy szczepienie i bilans dwojki. Chce Iguska zaszczepic na kleszczowe zapalenie mozgu, robilyscie moze?

• Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały będzie szczepiony na to w czwartek. Ostatnio musiałam przełożyć bo zachorował.

• Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sumireguska wrote:
    Jutro mamy szczepienie i bilans dwojki. Chce Iguska zaszczepic na kleszczowe zapalenie mozgu, robilyscie moze?

Lisa już przyjęła wiosną dwie dawki i w marcu umówiona na trzecią. U nas jest teren o wysokim ryzyku, zalecają szczepić.

Sumi ile z dzieckiem można zrobić to dużo też zależy od jego charakteru. Wczoraj chciała roznieść Ikea 😅🙈 Ciężko mi ją sobie wyobrazić samą z babcią.

OrT4p2.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga ma 4 lata i potwierdzam, fajny wiek. Bunt jest, pewnie będzie zawsze, ale wiele rzeczy da się zwyczajnie wytłumaczyć i można ugadac. Chociaż naprawdę z Ula pod tym względem też jest mega łatwo.
    Ale właśnie ona sobie sama biega, nie trzeba tak pilnować. Chociaż akurat w naszym przypadku potrzebuje więcej uwagi niż Ula i częściej przychodzić się przytulać czy zwyczajnie się przewraca i rozpacza. Ula płacze dopiero jak krew się leje. Iga by chyba umarła jakby krople krwi zobaczyla;D dzieci są różne. Ale 4 lata fajny wiek.
    I nie dam sobie powiedzieć,że małe dziecko mały kłopot, duże duży. Bo póki co u mnie z wiekiem tylko łatwiej. Chyba,że to o nastolatki chodzi. Ale i tak wolę rozwiązywać problemy na spokojnie niż ciągle nosić małego jeczacego człowieka. U nas im dzieci starsze, tym mniej krzyku. Glowa odpoczywa i jest fajnie;)

• Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W niedziele poszliśmy na spacer na bulwary. To nie był spacer. To było bieganie za nim i pilnowanie żeby nie wpadł komus pod rower, rolki lub nogi. Męczyliśmy się. Przeszliśmy na drugą stronę nad fontanny (ale nie pokazaliśmy mu tego piekła gdzie biegają gole dzieci na boso po tych natryskach). Biegał wokół tych dużych fontann. Chciał tam wchodzić. Kazał zdejmować sobie buty. Siedzieć jak pozostali. Usiadł dopiero jak dostał loda. A jak skończyliśmy jeść to poszedł do budki i chciał drugiego 🙃 ech. Kiedy będą normalne spacery

Jak wchodzimy do żabki to od razu biegnie po torebkę na pieczywo i brałby kilka. Na każdy towar na półce „co to?” Na szczęście w lidlu siedzi w wózku 😅

• Sumireguska Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrenka no wlasnie u nas to samo, z wiekiem lżej.
    U mnie na spacerach w miare sie słicha ale tez jest ogień zwlaszcza na hulajce trzeba pilnowac. A dochodzi mi jeszcze Mikolaj w nosidle i pusty tandemowy wózek do pchania 😅

• Ann11 Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura na spacerach zaczęła się w miarę słuchać, za to zakupy z nią to porażka. Zawsze musi wziąć mały wózek bo ona wszystko chce robić "sama". Jak my z nią chodzimy to pozwalamy jej tylko na jedną rzecz. Ostatnio poszła z babcią to kupiła sobie ciastka, soczek, kinderjajo, 3 lizaki, arbuza, donuta, mleko, kukurydzę w puszce (??)😆. Jak spytałam babci po co to wszystko, to odparła że myślała że my to zawsze kupujemy, dlatego ona to wszystko bierze😆

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też pcham pusty wozek na spacerach;)
    A nie, napchany zakupami;D
    W sklepie też wszystko wybiera, robi powazna minę i Ula lubi;)

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe no właśnie podobnie wyglądał nasz urlop 🙈

Cierpliwa, Karolina jak w placówkach???

OrT4p2.png

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann byłaś już na wizycie ?

OrT4p2.png
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahha Ann hit
    Ostatnio byłam z Igusiem w eko sklepie i tam były tkie mini wozeczki. Powiedziałam ze może wziac co chce wiec wział 5 opakowań herbatek na wzdęcia dla dzieci i pomaszerował do kasy 😂 czy musze pisac ze były tam tez ciastka żelki i czekolady ale jednak ta herbatka wygrała.. i po powrocie do domu kazał sobie od razu zrobić

• Ann11 Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbatka na wzdęcia no no, dzieciaki same lepiej wiedzą, czego potrzebują 😄

Byłam na wizycie, wszystko pozamykane, domowe sposoby nie zadziałały, mam szyjkę ze stali. Jutro mam się zgłosić do szpitala. Zrobią USG, zbadają i będą decydować czy w ogóle będę próbować sn, czy od razu założą cewnik a w czwartek oxy, czy jednak potrzymają mnie jeszcze trochę żeby samo się zaczęło 😵‍💫 Wszystko zależy od tego jaka wyjdzie waga, przepływy itp. No ogólnie nie wiem ile będę gnić w szpitalu, jak zniosę rozłąkę z Laurą i jak ona to zniesie🫤 I przez to wszystko mam takie głupie uczucie, że zaczynam obwiniać małego o tą rozłąkę. Wiem, że to kompletnie bez sensu ale to silniejsze ode mnie.

• Batylda Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann ja też tak miałam i całą ciążę byłam przekonana że nie pokocham małego tak mocno jak Niny. Bałam się tej rozłąki. Nina zniosła ją lepiej niż myślałam, ja w szpitalu tragedia i kilka dni po powrocie też mocno średnio. Miłość do Filipa przyszła od razu, gorzej z czasem, który trzeba dzielić. Jakoś dajemy radę, czasem mam ochotę wystawić krzycząca Nine na balkon i przytulać mojego bezzębnego bobaska, więc może jeszcze zatęsknisz za tą rozłąką 🤪

relgtv73ymxx11gn.png

• Batylda Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sumi i w końcu kupiliście wszystkie 5?
    Nina ostatnio w sklepie zaczęła jeść masło przez opakowanie... No i obgryza paznokcie. Macie jakieś sposoby? Ja nigdy nie obgryzałam więc to dla mnie abstrakcja, a ta ciągle z ręką w buzi.

relgtv73ymxx11gn.png

• Karolina90 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama pp w żłobku na szczęście dobrze. Nie mieliśmy narazie żadnych awantur ze strony Ignasia :) ciocie mówią ze ma super humor 😅
    Ogólnie jak go wczoraj zostawiałam rano to było mi przykro. Aż mi się łza w oku zakręciła, bo od kiedy totalnie nie ogląda bajek to jest przecudowne dziecko. Jest taki kochany i grzeczny :)

Kajtek za to co drugi dzien ma gorszy humor 😅nie mam pojęcia od czego to zależy. Dziś nawet zaliczył 3 godzinna drzemkę w ciągu dnia, a ja razem z nim :)
    Jutro mamy szczepienie na 5w1 i ostatnia dawkę Rota.

Co do zakupów. U nas jest faza na soczki w kartoniku. Jeszcze teraz hortex wypuścił linie z bohaterami psiego patrolu to już nie mamy życia. Zawsze w sklepie musi wziąć przynajmniej dwa. A i guma Mamba tez jest na topie 😁

Ann współczuje tego czekania… co do rozłąki to u nas było podobnie jak u Batyldy. Bałam się czy ta miłość do Kajtka się pojawi, jak to emocjonalnie zniesie Igus itd.
    Ale miłość przyszła od razu, nie wiem jak mogłabym go nie kochać 😅 czy kochać mniej. A teraz już jakoś się dotarliśmy chyba wszyscy i jakoś mamy to poukładane :)

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam mu jedną :D Ann u mnie tak było. Moze nie obwinianie ale zle sie czułam z tym ze Igusiowi poswiecamy coraz miej czasu. U nas miłość nie przyszła od razu. Bylo ciezko. Mikołaj 3 pierwsze doby sie darł, pisałam wam nawet. Siedziałam w nocy zamknieta w pokoju laktacyjnym zeby dac odsapnac wspollokatorkom. Bylo słabo. Potem kolki, jeki w nocy brak snu, brak czasu dla Igusia, wybudzanie w nocy, w dzień. Źle to wspominam :(
    Teraz absolutnie jestesmy w nom zakochani po uszy, juz probuje przechodzić na czworaki nawet. Taki pulchniutki jest i usmiechniety non stop że nie da sie do niego nie smiac.
    Jutro bilans i moze szczepienia bo juz nie wiem - stary dzis kaszle i boli go gardło..

Dzis przyszla wieksza wanienka stokke i chlopaki sie razem pluskali, strasznie zaluje ze nie nagrałam bo sie smiali tak ze mikolaj to sie prawie udusil 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2023, 22:07

• espoir Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6latka może i można zabrać w więcej miejsc ale ile przy tym histerii to wie tylko matka 6latka 🤪 owszem chodzić za nim nie trzeba krok w krok ale wkurw*onym człowiek jest dużo bardziej niż opiekując się mniejszymi 🤪 nam dzień w dzień para idzie z uszu przez najstarszych, 3 najmłodsza to luzik w porównaniu do nich chociaż nachodzić się za nimi trzeba 🤪

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
‹‹ 2215 2216 2217 2218 2219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ