Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Sumi u nas jest podobnie. Kajo cieszy się w głos tylko jak widzi Ignasia 😅 cokolwiek by robił. A najbardziej mu się podoba jak przed nim tańczy 😅
A u Ignacego miłość braterska zależy od humoru. Jak jest szczęśliwy to chodzi i gada...braciszku Kajtanie albo dzidzia moja malutka 🤣
Zamówiłam kalosze. W końcu wzięłam z firmy zetpol też takie z uszami jakby (polecała nasza fizjo).
W poniedziałek Ignacy wraca już do żłobka. Zobaczymy czy chętnie pójdzie...
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Mama pp melduj jak wakacje
Wczoraj urodziny męża chrześniaka. Szwagierka opowiada z entuzjazmem jak to kupili nowy telewizor (4 tv w domu) i wstawili do sypialni żeby najmłodszy z synów (3lata) miał gdzie oglądać bajki. Mowila z entuzjazmem ze był tak zachwycony ze siedział w pokoju 6 godz i tylko oglądał bajki. Podczas tej opowieści 4 miesięczna dziewczynka lizała chupa chupsa. 🤡
Ta mała jest tak wymagającym dzieckiem, że masakra. Jej nie wystarczy trzymać na rękach. Z nią trzeba spacerować cały czas 😳 jeździ już w spacerówce. Na macie obraca się tak, żeby oglądać tv.
Mąż przez 70% imprezy nosił ją na rękach.
Oliwier chyba przez całe dotychczasowe życie nie zjadł tyle słodyczy co wczoraj. Najmłodszy co chwile przynosił mu jakieś słodycze do ręki (siedział u mnie na kolanach przez 40% imprezy bo bal się piesków. Później zapomniał ze się boi i biegał między nimi 😅). Jak widziałam jak zaczął sam podchodzić do miski z chipsami to serce mi pękało 🙈
-
Jak powiedziałam kiedyś teściom, że dzieci długo nam usypiaja i jestem tym zmęczona, to zaproponowali,żebyśmy kupili tv i zasypialy przy bajkach;D
U nas by to się skończyło nocami z histeriami. Ostatnio więcej tv wjeżdża, bo ciągle mam bóle głowy i 2 noce z rzędu Iga wstała z wrzaskiem w środku nocy. Pół godziny ryku. Wczoraj bez bajek i było ok. Te dzieci jakieś zahartowane sa;D
Moje dużo jedzą słodyczy na imprezach, Iga codziennie robi aferę o słodycze i by mogła tylko cukrem żyć, ale pilnujemy na co dzien. Tylko z tym jest problem, bo ktokolwiek do dzieci nie przyjdzie, zawsze ma słodycze. Więc ciężko się ogranicza. Zwracanie uwagi nie zawsze pomaga.
Teraz latem dostają prawie codziennie loda i tyle. Ostatnio obie ladnie jedzą. Ula wsunie mnóstwo owoców, Iga miłośniczka malin zjada je na Tony. -
U nas z miłością siostrzana różnie. Średnio 10 razy dziennie Iga pacnie Ule tak bez powodu. Próbuje wyładowywać na niej emocje i naprawdę już nie wiem jak to wyeliminować. Ale coś się chyba zmienia, bo wczoraj tłukły się tylko jak jedna drugiej coś zabrała;D
Ula w Ige jak w obrazek. Wszystko jej oddaje, dzieli się, nasladuje. A Iga różnie. Czasem kocha i wola do zabawy, czasem goni.
Ostatnio się dość dogadują. Jak bawią się same to jest super, jak robimy coś plastycznego, to nie przechodzi, bo się psoca wzajemnie.
Teraz słyszę,że Ula śpiewa Panie Janie, a Iga na nią piłuje,że ma nie śpiewać. Więc z takim początkiem dnia może dzisiaj nie być milosci;D -
Zoe już wróciliśmy. Idealnie się złożyło, bo wraz z naszym wyjazdem zaczynała się deszczowa pogoda. U nas tez leje, a jutro ma być tylko 16 stopni w dzień 🙈
W drodze powrotnej się poddałam i dałam telefon do ręki Lisie. Oglądała teledyski do swoich piosenek, w sumie to nawet nie teledyski tylko dzieci przedszkolne pokazujące i tańczące do tej muzyki, może mniejsze zło, no ale jednak ugięłam się i wszystkim nam jechało się lepiej. Lisa była strasznie wpatrzona w ekran i potem i tak awantura bo po jakimś czasie zabrałam.
Na urlopie nic nie chciała jeść, tyko do lodów nie trzebabylo jej namawiać. Musiałam ją mieć na kolanach i karmić żeby z łaską coś zjadła 🤦♀️ Teraz wiem, że to przez to że za dużo się podczas posiłku działo, bo w domu bez widowni owsiankę wciągnęła bez problemu. I jak ja mam wierzyć, że w żłobku ładnie je.
Spała za to faktycznie ładnie. Niektóre z Was pisały, ze na urlopie dziecko śpi lepiej no i u nas się sprawdziło 😅 Ja też spałam lepiej i już kombinuję co zrobić by zmienić topper w naszym łóżku, który mamy pół roku. Kosztował dość sporo kasy ale jest za miękki i wstaję codziennie z bólem krzyża w odcinku lędźwiowym. W hotelu moja pierwsza myśl jaki twardy materac, ale po wstaniu czułam się dużo lepiej niż w domu, więc chyba musiałabym kupić twardszy.
Ann dalej nic?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2023, 09:10
-
Karolina z ciekawości sprawdziłam te kalosze Zetpol i wygląda na to ,że to są te same co my mamy😅 Tylko, że ja kupiłam pod nazwą Ladeheid. Nie wiem, czy firma zmieniła nazwę czy co, ale wydają się być identyczne. Lisa ma dwie pary z żabką ( fioletowe i pomarańczowe) i jest zadowolona. Na wiosnę chciałam kupić sobie identyczne co ona, bo są też rozmiary dla dorosłych, ale były strasznie niewygodne dla mnie.
A jeszcze dodam, że mamy też w jednych skarpetę ocieplaną, super sprawa, idealne na chłodniejszą jesień. -
Zoe jak slysze 6h bajek to mnie wykreca od srodka.. mama pp dobrze ze w miare wam sie podobalo, zawsze cos
U nas jest roznie z bajkami. Jak mam gorszy dzien to lecą godzine rano i godzine wieczorem. I czasem też w poludnie. Jak lepszy to nie ma wcale. U nas nie zauwazylam zeby to wplywalo na nocki.
Ze slodyczami to ja bym nawet chciala zeby igus cos poprobowal ale on nie chce. Ostatnio sie zirytowalam bo znowu zrobił histerie jak mu dałam loda xD no nie i koniec. Czekolada nie, lody nie. Czasem żelki a najlepiej te bez cukru xD soki srednio, woli wode lub herbate. nie wiem no taki typ.. ale masło moglby lyzkami zjadac. Ostatnio ogarnelam go dopiero jak zjadł z ćwiartke osełki, sciagnąl z blatu w kuchni 😂
Dostaje jajko niespodzianke to otwiera zabawke a mi oddaje to czekoladowe jajo 😅😆21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Jak już jesteśmy przy deszczowych klimatach to napiszcie czy Wasze odpieluchowane dzieci będą miały kombinezony przeciwdeszczowe, zimowe, wełniane czy jakiekolwiek inne, jednoczęściowe? W zeszłym roku byłam super zadowolona z takiego rozwiązania, ale teraz sama nie wiem, bo jednak łatwiej zdjąć same spodnie...
-
Sumi tylko się cieszyć, że dziecko unika cukrów.
U nas jedynie lody wjeżdżają, ale wydaje mi się że ze zjedzeniem jajaka niespodzianki też nie miałaby problemu 😅
A jaka Lisa była szczęśliwa jak po powrocie z urlopu dostała precla z masłem na śniadanie, nie tam żadne włoskie pieczywo 🤣 Tutaj wszystkie dzieci zajadają się tymi dużymi preclami, w żłobku codziennie dostają. Oczywiście w domu dostaje jeszcze do tego inne rzeczy na śniadanie, ale precel musi być 🙈 Na urlopie mąż też jej chodził specjalnie do Lidla po precla, ale jednak to nie był ten sam smak😅 Nie jest lekko -
Biedna jesteś. Kazdy dzień po terminie to jak rok. Kiedy w razie czego masz się zgłosić do szpitala? Masz jeszcze wizytę u prowadzącego?
To takie irytujące kiedy od 37 wiesz,że dziecko może już wychodzić, a czeka do ostatniej chwili. No, nic fajnego, zwłaszcza, że upały znowu..
A może koktajl położnych? -
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy 🙂 we wtorek mam jeszcze wizytę, na której dostanę skierowanie do szpitala. W środę szpital a w czwartek wywoływanie, nie czekamy dłużej ze względu na dużą wagę. Chociaż chyba wolałabym w tym momencie cc 🙃 Jutro już ma być u nas chłodniej więc liczę na to, że będę się lepiej czuła. Nigdy więcej ciąży 😆 Espoir nie mam pojęcia jak ty to znosilłaś tyle razy 😆
espoir lubi tę wiadomość
-
To ja właśnie tak mam, że z jednej strony mi ciężko i mam już dość ciąży a z drugiej jak sobie pomyślę o bólu porodowym i później znowu o nieprzespanych nocach to już sama nie wiem czy chcę żeby wychodził 😂
Mam nadzieję, że Jasiek odczaruje mi moje wyobrażenie o niemowlakach.
Z Laurą to już jest prawie luksusowo a teraz znowu uziemienie w domu, pampersy, kupki. -
Ann nic mi nie mów.. z Igusiem tez juz sie robi luksusowo. Niedługo dziadki zabierają na pierwsze nocowanko bo chcą go ogolnie zabierac na weekendy w rozne miejsca. A on z nimi uwielbia jezdzic, jest super grzeczny i fajnie sie zachowuje. Jak sobie o tym mysle to az mi słabo że jeszcze z Mikołajem trzeba przedudać z półtora roku żeby był taki kumaty. Już byśmy mieli ze Stafym troche luzu ale no cóż. Mikołaj na cycku i bezbutelkowy wiec na dluzej niz 3h go nie zostawie.
Dlatego do trzeciego dziecka sie nie spiesze, potrzebuje złapać oddech, koniecznie..
Właśnie usypiam Igora godzine, zaraz mnie coś strzeli.. dzisiaj miał drzemke. Nie wiem, chyba sie pozegnamy na stałe z drzemkami bo ja nie mam do tego cierpliwosci a siedziec do 22:00 z nim mi sie tez nie chce..
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
to ja w ogóle nie myślę w ten sposób, mi jest serio smutno, że Franek ma już tyle i że to tak szybko leci, bo wcale mi się nie spieszy do czasów aż będzie duży. mam już w domu duże dzieci - wcale nie jest łatwiej, a małe to chociaż słodkie jest dopóki nie pyskuje 🤪🤪🤪🤪💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧